- 16 Eylül 2020
- 29
- 14
- 3
- Konu Sahibi DelasHeras
-
Ben suan calisamiyorum 3 kücük cocuk var. Esim yanliz calisiyor.Benim eşim her ay ablasına yardımcı oluyor.
Ben de zaman zaman eşimin ablasına gönderiyorum kendi kazancımdan.
Tabiki kimsenin zorunluluğu yok ama düşmez kalkmaz bir Allah. Bence kendi evinizi sıkıntıya sokmadığı sürece ailesine yardımcı olabilir.
Senede 3 kere bi şey değil yani. En azından bence değil.
Iyi fikir. Hepsinin kendi evleri var. Bizim ne burda nede tr. de evimiz yok.Yurtdisinda olmamizdan faydalaniyorlar diye düsünuyorum.Ev almak için birikim yapmayın , Kredi çekip ev alın
Belki o zaman bu kadar beklenti içine girmezler
Anne babayı bir nebze anlarım da , kaynınızın sağlık problemleri yoksa çalışıyorsa neden onada para gönderiyorsunuz?
Onlarinki ihtiyac degil. Ayaklarini yorganlarina kadar uzatsinlar. Bende tr de kirada yasadim.Zor günler gecirdik. Kimsede birsey istemedim.Maddi durumunuz iyiyse yılda 2yi 3ü dert etmenize şaşırdım. Kendi ailenizin ihtiyacı olsa gondermeyecek misiniz?
Yollayamaz onunla bunu konusunMerhabalar KK üyeleri,
Sizlere danismak istedigim bir konum var.
8 yillik evliyim 3 cocugum var yurtdisinda yasiyoruz. Esimlede bazen ufak, tefek sorunlar disinda cok sükür sorunlarimiz yok. Yurtdisinda yasadigimizdan dolayimi bilemicem ama bazen esinin ailesi kayinlarimin maddi durumlarinin iyi olmadigi dile getiriyorlar.Hal böyle oluncada esim üzuluyor. Yilda 1-2 defa yardim gönderiyor. Aslinda ayaklarini yorganina göre uzatirsalar sikintiya girmezler.Hepsininde kendi evleri var. Her gönderdigimizde kv yede yolluyoruz. Bizimde dogru, dürust akan bir gelirimiz yok, ama baya rahat yasiyoruz. Maddi sikinti yasamiyoruz. Evimiz olmadigi dan ev almak icin birikim yapmak istiyoruz. Arti cocuklarin gelecekleri icin birikim istiyoruz.Malum Pandemie birde isler cok durgun. Kv ve kp arada yardim etmek disinda kaynimlara hastalik disinda yardim etmek istemiyorum. Esim bazen üzulup kendini tutamayim gönderiyor. Yilda bir iki bazen 3 defa gönderiyor. Benim tepki den olmasa belki daha fazla yollar. Benim uzuldugumu görunce bazen de Ailesine benim de 3 cocugum var 1 ay degil 2 ay degil diye cevap veriyor Ailesine. Sizce nasil tepki verebilirim?
Sevgiyle kalin
Ben kv ve kp arada yardim etmeyi isterimMaddi durumunuz iyiyse yılda 2yi 3ü dert etmenize şaşırdım. Kendi ailenizin ihtiyacı olsa gondermeyecek misiniz?
anne babaya yardım edilmeli ama kardeş hasta değilse etmezdim ben .sadece hediye gönderirdim.karı koca çalışsınlar evleri de varmış gayet de geçinirler.Ben kv ve kp arada yardim etmeyi isterim
Kaynimlara istemiyorum. Ama esim in babasi durumlarinin kötü oldugunu söyleyince üzuluyor.
Eşinizin yumuşak karnını bulmuş bastırıyor. Siz euro kazandığınız için zengin sanıyorlardır muhtemelen. Ne koparırsak kardır diyorlar herhalde.Ben kv ve kp arada yardim etmeyi isterim
Kaynimlara istemiyorum. Ama esim in babasi durumlarinin kötü oldugunu söyleyince üzuluyor.
Bende aynı kanıdayımyurtdisindan biri olarak soyleyeyim.. sen aglanmazsan yok paramiz diye.. senin orada cook cok zengin oldugunu, parayi agactan topladigini, devletin sana kamyonla getirip kapinin onune yigdini felan dusunuyorlar. hele tl-euro kuru devreye girince ne var 500 euro senin icin bir sey degil gibi goruyorlar. hastalik, ihtiyac durumunda tamam. bunu kayin ailesine 3 yildan fazla duzenli, yuksek meblag para gondermis biri olarak soyluyorum. benim zaten kullanmadigim kenarda duran parammis gibi dusunduler, bana koymaz gibi dusunduler, dogru duzgun tesekkur etmediler, tr ye gittigimiz zaman insan yerine koyup gelinim oglum diye kiymet vermediklerini gordum. kendi cocuklarina bile sadece bana degil. borc aldiklarini soyluyorlar ama sana insanca davranmiyorlar. bankadan kredi cekmis gibi davraniyorlar. enayi gibi hissettim ve esime yeter artik kes dedim. cok seyleri erteledik para gonderebilmek icin. ne zamanki hayalim oldugunu cok iyi bildigi bir seye gereken paraya 'yapamazsin para yok aileme gonderiyorum' dedi. orada kopardim iplerini. onceligi benim. benim her seyim tamam olduktan sonra yollayabilirsin sen.
ve arkadaslar tecrube etmeyen anlayamaz. cok paran olsa bile bir evlilikten disari duzenli para cikmasi evlilige bir gedik aciyor. manevi yan etkisi de cok. sadece sen iyiysen karisma ailesine yollasin durumu degil bu. bunun uzerine sayfalarca konusabilirim ama kisa kesiyorum.
cok haklisiniz. bizim durumumuzda ozel bir ihtiyaclari vardi. ben teklif ettim gondermeyi. benim rizam dahilinde yolladi esim. yollama dedigimde de yollamaz bilirim. ama baktim kullaniliyoruz, kiymeti yok.. herkesin mali kenarda duruyordu biz paramizi bol bol yolluyorduk.Sağlık problemi olmayan ve kendi evlerinde oturan ınsanlara kiradaki ben asla para göndermezdi.
Benımde dusunmem gereken cocuklarımın gelecegı var, ayar oluyorum boyle ınsanlara. Euro mu dolar mı kur bılemıyorum fakat 500€ gibi düşünelim tl ile 4500 liraya yakın yapar ki yılda 3kez yollasa ben 15000lirayı cocuklarım ıcın bırıktırmek varken neden kaynıma yolluyorum??? Damlaya damlaya göl olur
cok haklisiniz. bizim durumumuzda ozel bir ihtiyaclari vardi. ben teklif ettim gondermeyi. benim rizam dahilinde yolladi esim. yollama dedigimde de yollamaz bilirim. ama baktim kullaniliyoruz, kiymeti yok.. herkesin mali kenarda duruyordu biz paramizi bol bol yolluyorduk.
Keyfi yapılan seylerı baskalarından talep eden asalak ınsanlardan nefret ederım. Yahu elın ayagın tutuyor evın var lüks sayılabılecek tüm masrafları kesersın olur bıter. Mıllet böyle savruk ınsanlara para gonderecek dıye colugunun cocugunun rızkından kesmek zorunda mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?