Eş ailesi yüzünden boşanma düşüncesi gitmiyor

gisla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
83
47
28
Merhaba. eşimle 5 yıldır evliyiz küçük denilecek yaşta evlendik. Evlenmeden 2 sene aynı evde yaşadık memleketlerimiz aynı, birbirimizi liseden beri tanıyorduk. Üniversitede sevgili olduk. anne babalarımız ayrı. Eşim babaanne sonrasında da baba ve üvey annesiyle büyümüş. Annesi ablası abisi hayatında yoktu. Sevgiliyken görüşmezdi de. Ama üvey annesi babasıyla hep görüşürdü.

2019 yılında evlendik. İkimiz de çalışıyorduk. pandemi oldu eşim işsiz kaldı. eşimin ailesi eve misafirliğe geldi. Eşimin abisi altınları borç istedi. işsiz kalmışız. Vermedik. Sonra 30 küsür yaşındaki görümcem paralar istemeye başladı. Formasyon parası dershane parası ameliyat parası vs. Eşim işe girmişti çok büyük paralar değildi. Sonuçta günde kaç saat çalışıyor ailesine harcama yapabilir dedim.

Eşimle her şeyi konuşuruz. Eşimin ailesi olmadan aramız çok iyiydi.Hala çok iyi bu arada kavga vs etmiyoruz. Beni çok sever ben de onu çok seviyorum. İstanbuldan memlekete taşındık. Öncesinde iletişim yoktu. Sadece bayramlarda arardım. Genelde bayramlarda tatile gittik. Memlekete gidince uğrardık.

Kaynana rahatsızlık geçirdi eşimi kaybetme korkusu sardı ve görüşmeye başladık. Ardından talepleri arttı gelin aldık hayrını göremedim diyor.Evini temizlemem lazımmış misafiri gelince misafirine hizmet etmem lazımmış. gülerek şaka yapıyorum diye söylüyor ama yapmıyor. kendi evimi temizlemiyorum anne dedim. Eve çat kapı gelir(evimizi kayınpeder arsasına yaptırdık. İnsan gurur yapar gelmez) eşim annesine söyledi habersiz gelme ara diye. Bu sefer hadi 5 dkya geliyorum diye haber verdi. 2-3 oldu bir gün işim var dedim evden gittim. O gün eşim söylemiş böyle de yapma diye. Randevu mu alacağım diyor.

Annesinin evinde tartıştık görüşmeyi kestik. Anneanne vefat etti tekrar başladık. Yine bizden maddi talep oldu. Anne dedim bak eşimin annesisin. İlla kavga mı edelim illa kötü mü olalım. Biz neden seviyeli bir ilişki kuramıyoruz. Bu olaylardan çok mutsuzum. Boşanma düşüncesi aklımdan gitmiyor. Ama eşim olmadan onsuz bir hayat düşünemiyorum. Çocuğu bile erteliyorum. Boşanırsam onlar hayatımdan gider diyorum. Bıktım neler neler var ne kötülükleri. Hep kıskançlar hep gözleri üstümüzde. Çok uzun oldu okuyana teşekkür ederim

Eşinin burda suçu ne ? Görüşme ? Eşin annesini uyarmış kadın arsız ! Esin sana saygısızlık yapmamış ki ? Para verirken de onayını almış. Eşinle ciddi bir şekilde konuş o çözümü bulsun.

O aileyle bağımı koparmak istiyorum. Eşimle konuştuk eşimin de kırgınlıkları çok fazla. Görüşmüyorum zaten ama evime gelsin istemiyorum. Eşim gidince arkamdan konuşuyor biliyorum. Örneğin görümcem 35 yaşında 18 yaşındaki kız kardeşimi sosyal medyada fake hesapla takip ediyor. Hesabı engelliyoruz ben kendi hesabımdan da engelliyorum öyle ortaya çıkıyor. E fake değildi diyor. Eşim konuşuyor görümce sinir krizi geçiriyor. Sürekli diken üstünde hissediyorum huzursuzluk hissediyorum. Eşim de görüşmüyor arıyorlar. Cenazede gördüm selam vermiyorum gelip insan içinde bana sarılıyor. Düğün oluyor masaya geliyor

Yakına taşınırken hiç bunları düşünmediniz mi?
Eşinizin suçu yokki,neden boşanacaksınız?
Yakına kendi aileme de yakın diye taşındık ve eşim burada istanbuldan 2x maaş alıyor. Ve kira derdimiz yok. Deprem korkusu yok. Önceden görüşmüyorduk nasıl bilebilirdim

Yani sırf bunlar için sevdiğin adamdan vazmigececeksin ? Tabi ki sen bilirsin kocanın hatası yok , gel demiyor görüşelim demiyor onlar ayrık otu gibi dibinizde bitiyor katlanamiyorum dersen tabi ki karar senin hakkında hayırlısı olsun

Evet onun suçu değil. Ama benim iç huzurum kalmadı. Boşansam çok mutlu olurum diyorum. Uzun zamandır görüşmediğim insanlar ne oldu sana diyor gözlerinin ışığı sönmüş diyor. Ama eşimi çok seviyorum onsuz olur muyum bilmiyorum. Taşınalım diyorum ama eşimin işi çok iyi. Kendi işini kuracak bağlantılar burada. Tüm her şeyi çöpe mi atalım diyor bu ev için çok uğraştık. Çocuk istiyor ben de istiyorum. Çocuğu bahane edecekler diye korkuyorum.

Farklı bir yere taşınma ihtimaliniz var mı? Bu evlilik farklı bir şehirde kurtulur gibi geldi

Para kaynağı görmüş oğlunu sömürmek için yakasından düşmez.. eşiniz set çekmeden sizin elinizden birsey gelmez gibi.. ama sert konuşun evinizde istemediğinizi bilsinler

Anlattıklarınız kadarıyla çözüm eşinizden boşanmak değil, asıl çözüm sınır çizmeyi, mesafe koymayı en önemlisi de hoşlanmadığınız insanların sizi bu kadar etkilemesinin önüne geçmeyi öğrenmeniz. Yarın birgün bu insanlar hayatınızdan çıksa gene hep var olacak rahatsızlık verebilecek fesat insanlar. Bunlarla nasıl baş edilir, nasıl görmezden gelinir bunun yollarını kendi kendinize keşfetmeniz lazım. Ama yok, eşiniz ailesiyle mesafeli olduğunuz için size kendinizi kötü hissettiriyorsa bunu sorgulayın. Ve evet bu durumda da ayrılın.

Örneğin geçen aramız iyiyken gittik kaynım vardı. Ben yeni araba aldım. Hayırlı olsun demeden 2 arabaya ne gerek var eski araban iyiydi dedi. Sanki eltim ödedi eltim benden de kaynımdan da büyük. 40lı yaşlarda. Konu kirasına geldi ev alsaydık o altın borcunu verseydiniz vs ben de ben mi sorumluyum yani çalış o zaman alsaydın ben sana borç vermek zorunda mıyım dedim. Siz özlük üveylik tutuyorsunuz diyor eşim de yenge sen ne diyorsun dedi. O 40 yaşındaymış ben ona ağzımı açamazmışım. Saygısızlık yapıyormuşum. Sen sanki çok saygılısın dedim. buna rağmen hiçbir şey olmamış gibi insan içinde bana sarılıyor

Para kaynağı görmüş oğlunu sömürmek için yakasından düşmez.. eşiniz set çekmeden sizin elinizden birsey gelmez gibi.. ama sert konuşun evinizde istemediğinizi bilsinler
Evet eşimin babasıyla ayrılınca ben çalışıyorum diyip bırakmış düğünde bile 1 çeyrek taktı bir kere bile ne maddi ne manevi desteği olmadı. Ama diş yaptıracağım diye 200 bin istiyor. Eşim görüşme konuşma diyor ama ben annesi eşimi arayınca huzursuz oluyorum. Mesela bu hafta eşim iş seyahatinde arıyor yanına geleyim kalayım. Yok dedim sen kin tutuyorsun diyor. Her seferinde çocuk gibi eşime şikayet edeceğim herhalde

Farklı bir yere taşınma ihtimaliniz var mı? Bu evlilik farklı bir şehirde kurtulur gibi geldi
Eşime dedim taşınalım diye saçma buluyor maddi olarak burada imkanlar daha çok eve çok uğraştık vs. Abartıyorsun kafana takıyorsun diyor. Yapım da böyle biraz

Eve çat kapı gelir(evimizi kayınpeder arsasına yaptırdık. İnsan gurur yapar gelmez)
Kendinize ait olmayan arsaya neden ev yaptırdınız ?

İşte o baş etme yolunu bilmiyorum benim genel olarak aram herkesle iyidir kavga gürültü sevmem açık açık söylüyorum yok onlar sürekli kavga eder kızıyla da eder sonra barışır. Eşim annesine çok dedi bana da görüşme bak ben de gitmiyorum diyor. Ama arasın dahi istemiyorum

Eşime dedim taşınalım diye saçma buluyor maddi olarak burada imkanlar daha çok eve çok uğraştık vs. Abartıyorsun kafana takıyorsun diyor. Yapım da böyle biraz
Az önce saydıklarınızın hiçbiri eşinize bağlı boşanma sebebi değildi ama bu eşinize bağlı bir sebep. Ortada bir problem varsa ve bunun çözümü için tek bir kişi çabalıyorsa ne yazak ki olmaz

Evet istanbulda yaşarken yaşadığımız o ilişkiyi çok özlüyorum. Şimdi de kuruyorum kohuşuyoruz ama aynı yatağa girip sarılıp uyuyunca ya da onu bir bebekle görünce sen bu adam olmadan yapamazın diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…