- 22 Şubat 2022
- 144
- 109
-
- Konu Sahibi neyapcambenn
Ayy amiiin. Şu an ennn çok ihtiyacımız olan şey dua. Çok teşekkür ederim.Ne açgözlü insanlarmış ya bizde çocuklara ev alırdı aileler şimdi alabiliyorken alalım ilerde bunlar alamaz diye düşünmüşler. Eşimin ailesinin bize verdiği evde oturuyoruz bir kere böyle bir muamele ile karşılaşmadım. Siz sessız kalın eşiniz görmüş bişeyleri siz bir şey derseniz ailesine konduramayacağı tutar.geçmiş olsun umarım Rabbim size gönlünüze göre bi ev nasip eder
Ben size bir ortada kalmışlık durumu anlatayim gider sarılırsınız onlara. Benim eşim böbrek yetmezliği hastası idi kaç yıl diyaliz çekti biri bile çıkıp donör olalım demedi bununla birlikte herkesten sakladılar hastalığı belki gönüllü birisi olurdu. Sonra verici çıktı çağırdım gelin bakalım yaşatalım annesine sen evde yanında dur dedim kabul etmedi gelmem dedi sen bak dedi. Sana seçenek sunmadim geleceksin oğlunu bakacaksın dedim. Neyse zor bela geldi. On gün sonra bir kavga çıkarıp çekti gitti. On günlük nakilli ameliyatlı oğlunu yatakta bırakıp gitti.
Yok arkadaşım. Üzülmeyin. Kendi evinizi kutun birbirinize sarılın ev araba alınır. Bir iki yıl sonra olur. Daha güzel olur.Şaşkınlığın sonu yok maalesef. Ne yaşıyorum derken, ne okudum dedim şu an. Allah yardımcınız olsun eşinize acil şifalar diliyorum. Demek ki anne baba deyip çok da şey etmemek lazım yaa. Bu kadar fazla anlam yüklenmeyi haketmiyorlar gibi…
Temizlik vs yapana kadar kira ödeseydiniz keşke. Zira hiç anlam ifade etmemiş karşı tarafa. Çok ayıp etmişler ama eşiniz de malını biliyormuş en başından. Çıkın evden yüzlerine herşeyi söyleyin yardıma da gitmeyin eşiniz de siz de bir dahaMerhaba kızlar
Ben yeni evli sayılırım. Evlenirken eşimin ailesinin kirada olan evlerinden birine yerleştik. Normalde kendi imkanlarımızla kiralık ev tutacaktık ancak eşimin ailesi kiraya çıkmayın 4-5 yıl bu evde oturun kendi evinizi alın öyle çıkarsınız dediler. Eşim başta kabul etmek istemedi biz kira ödeyebiliriz problem değil diye ama ailesi biz size bu şekilde yardım etmek istiyoruz zaten sürekli oturun demiyoruz deyip içimizi rahatlattılar. Sağolsunlar 1 senedir de oturuyoruz. Ancak 1 sene içerisinde sürekli bu evle ilgili espri adı altında laflar sokuldu. Bize geldiklerinde ev sahibiniz geldi gibi. Bi zaman sonra eşim bu durumdn rahatsız olduğunu böyle yaparlarsa çıkacağımızı söyledi özür dilediler konu kapandı. Şimdi evin camlarıyla ilgili problem var. Kış geldi malum camların da bi kısmı çürümüş değişmek zorunda. Eşim babasına söyledi çürümüş ne yapalım diye. Babası beni ilgilendirmez dedi. Annesine biz değiştirelim madem dedi annesi de en sonunda değiştirmeyin zaten biz evi satacağız dedi. Biz şok olduk. Daha önce çıkalım dediğimizde yanlış anladınız deyip özür dileyen insanlar şimdi evi satacaklarını söylüyorlar hem de biz bunu cam bahanesiyle öğrendik. Biz kimsenin evinde gaspçı değiliz zaten birikim yapmaya çalıştık 1 sene içinde ne kadar olursa işte. tabii ki çıkacağız ama bunu bu soğuklarda söylemeleri, bizim rastgele öğrenmemiz çok kırıcı oldu. Biz bu evde oturduğumuz süre boyunca kira vermediğimiz için mahcup olmayalım diye ne ihtiyaçları varsa koştuk para biriktiriyoruz demeden fazla fazla destek olduk. market alışverişi yaparken onlara da yaptık, eşim iş çıkışı babasının işine yardıma gitti koşturdu çoğu zaman yorgunluktan kanepede sızıp kaldı, ben iş çıkışı annesinin evine temizlik yapılıyorsa yardıma gittim, misafir gelecekse ikramlık hazırladım, hasta olsalar yemek yapıp yolladım hem de çalıştığım halde sırf kira ödemememize vesile oldukları için. Ama gün sonunda rastgele evin satılacağını öğrendik. Eşimle konuşmaya gittik biz çıkıyoruz diye hiç bişey olmamış gibi iyi bari biz de emlakçıya veririz dediler. Eşim biz çıktıktan sonra eve müşteri getirin herhalde evladınıza onu da çok görmezsiniz dedi ne var ki bunda dediler. Şimdi 1 senedir oturduğum evden bu soğuklarda çıkacağım mecburen… taşınma masrafları dünya para. Ne biriktirdiysek muhtemelen taşınma, depozito, emlakçı, kira derken eriyip gidecek. Şoktayım ne diyeyim bilemiyorum. Bir de lütfeder gibi satın alan çıkana kadar oturun madem diyorlar. Eşim biz gurursuz muyuz dedi açık açık yine de tepki vermediler. Arada kötü bişey de olmadı nerden çıktı şimdi bu karar bilemiyorum. Bir de evin ne problemi varsa yaptırın alan olunca çıkarsınız o zaman diyorlar. Ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Eşim ve ben zaten hemen toplanmaya başladık bile. Sizce bu yapılan kötülük değil mi yaa. Gerçekten algılarım kapandı. Uyuyamıyorum sürekli düşünüyorum. Daha yeni evli sayılırız 1 yıl yeni bitti. Evime alışamadan kovulduk. Ağzımı açıp tek kelime edemiyorum çünkü çokkk ama çokk şaşkınım ve kırgınım. Bizi sevdiklerine o kadar inandırmışlardı ki kv, kp demeden çok sevmiştim onları. İnanın öyle zor durumdayım ki yine de ağzımı açıp tek kelime etmedim eşime bıraktım konuşma konularını. Hadi ben gelinleri olarak kendimi geçtim insan evladına böyle bi kötülük yapar mı yaa nolur biri bişey desin
Kira da olan tek evleri değilse bence amaç sizi çıkarmak değil sizi dize getirmek olmuş burda. Esprilerini kaldırmamaınız sonucunda bunu söylüyorum. Bence çıkmayın bu soğukta. Biraz soğuma süresi bırakın araya onlar zaten çıkmayın diyeceklerdir. Anlık bir gerginlikle söylenmiştir.İnanın asla böyle bir beklentimiz olmadı. Ki kirada olan tek evleri de değil yine de bizi ilgilendirmez kendi tasarrufları sonuçta ama böyle kış günü kapı önüne konmak da ne bileyim yorum yapamıyorum artık
Tarlada tuvaletle vakit kaybetmemek için altına işeyen sizin kaynananız mıydı?Ben size bir ortada kalmışlık durumu anlatayim gider sarılırsınız onlara. Benim eşim böbrek yetmezliği hastası idi kaç yıl diyaliz çekti biri bile çıkıp donör olalım demedi bununla birlikte herkesten sakladılar hastalığı belki gönüllü birisi olurdu. Sonra verici çıktı çağırdım gelin bakalım yaşatalım annesine sen evde yanında dur dedim kabul etmedi gelmem dedi sen bak dedi. Sana seçenek sunmadim geleceksin oğlunu bakacaksın dedim. Neyse zor bela geldi. On gün sonra bir kavga çıkarıp çekti gitti. On günlük nakilli ameliyatlı oğlunu yatakta bırakıp gitti.
Konu kapanmamış anlaşılan. Bence sizin bu esprilere bozulmanıza ve böyle bir çıkış yapmanıza alınmışlar.Ancak 1 sene içerisinde sürekli bu evle ilgili espri adı altında laflar sokuldu. Bize geldiklerinde ev sahibiniz geldi gibi. Bi zaman sonra eşim bu durumdn rahatsız olduğunu böyle yaparlarsa çıkacağımızı söyledi özür dilediler konu kapandı
Bunu da sizin değiştirmenizi bekliyorlardı. Onlara yıkmaya çalışınca da rahatsız olmuşlar bence. Bedava oturuyorlar, onu da yaptırıversinler diye düşünmüşlerdir.Eşim babasına söyledi çürümüş ne yapalım diye. Babası beni ilgilendirmez dedi. Annesine biz değiştirelim madem dedi
Ya şu rezilliği çekeceğine baştan kiralık ev tut daha iyi. Muhtemelen ev de güzel değildir. Pencereleri eski dediğinize göre. Yeni evlisiniz, temiz, yeni, güzel bir daire tutmak yerine böyle bir tercihle baştan yanlış yapmışsınız. Kimsenin evinin temizliğini yapamam valla, hora da geçmez böyle yaptığınız şey.market alışverişi yaparken onlara da yaptık, eşim iş çıkışı babasının işine yardıma gitti koşturdu çoğu zaman yorgunluktan kanepede sızıp kaldı, ben iş çıkışı annesinin evine temizlik yapılıyorsa yardıma gittim, misafir gelecekse ikramlık hazırladım, hasta olsalar yemek yapıp yolladım
Depozito, emlakçı, kira zaten her türlü verecektiniz başta ev tutsanız. Burada size bir tek nakliyeci masrafı çıkmış oldu.taşınma masrafları dünya para. Ne biriktirdiysek muhtemelen taşınma, depozito, emlakçı, kira derken eriyip gidecek.
Gidip gelmeyin araya mesafe koyun. Asla eskisi gibi olmayın her ihtiyaçlarında koşmayın. Çağırdığı zaman bir bahane sunun. Alttan almayın lütfen hatta yeni evinize de çağırmayın yüzleri varsa gelmezler zaten. Dicem de anlattiginiza göre gelirler gibi görünüyor. Yine de siz davet etmeyin.Merhaba kızlar
Ben yeni evli sayılırım. Evlenirken eşimin ailesinin kirada olan evlerinden birine yerleştik. Normalde kendi imkanlarımızla kiralık ev tutacaktık ancak eşimin ailesi kiraya çıkmayın 4-5 yıl bu evde oturun kendi evinizi alın öyle çıkarsınız dediler. Eşim başta kabul etmek istemedi biz kira ödeyebiliriz problem değil diye ama ailesi biz size bu şekilde yardım etmek istiyoruz zaten sürekli oturun demiyoruz deyip içimizi rahatlattılar. Sağolsunlar 1 senedir de oturuyoruz. Ancak 1 sene içerisinde sürekli bu evle ilgili espri adı altında laflar sokuldu. Bize geldiklerinde ev sahibiniz geldi gibi. Bi zaman sonra eşim bu durumdn rahatsız olduğunu böyle yaparlarsa çıkacağımızı söyledi özür dilediler konu kapandı. Şimdi evin camlarıyla ilgili problem var. Kış geldi malum camların da bi kısmı çürümüş değişmek zorunda. Eşim babasına söyledi çürümüş ne yapalım diye. Babası beni ilgilendirmez dedi. Annesine biz değiştirelim madem dedi annesi de en sonunda değiştirmeyin zaten biz evi satacağız dedi. Biz şok olduk. Daha önce çıkalım dediğimizde yanlış anladınız deyip özür dileyen insanlar şimdi evi satacaklarını söylüyorlar hem de biz bunu cam bahanesiyle öğrendik. Biz kimsenin evinde gaspçı değiliz zaten birikim yapmaya çalıştık 1 sene içinde ne kadar olursa işte. tabii ki çıkacağız ama bunu bu soğuklarda söylemeleri, bizim rastgele öğrenmemiz çok kırıcı oldu. Biz bu evde oturduğumuz süre boyunca kira vermediğimiz için mahcup olmayalım diye ne ihtiyaçları varsa koştuk para biriktiriyoruz demeden fazla fazla destek olduk. market alışverişi yaparken onlara da yaptık, eşim iş çıkışı babasının işine yardıma gitti koşturdu çoğu zaman yorgunluktan kanepede sızıp kaldı, ben iş çıkışı annesinin evine temizlik yapılıyorsa yardıma gittim, misafir gelecekse ikramlık hazırladım, hasta olsalar yemek yapıp yolladım hem de çalıştığım halde sırf kira ödemememize vesile oldukları için. Ama gün sonunda rastgele evin satılacağını öğrendik. Eşimle konuşmaya gittik biz çıkıyoruz diye hiç bişey olmamış gibi iyi bari biz de emlakçıya veririz dediler. Eşim biz çıktıktan sonra eve müşteri getirin herhalde evladınıza onu da çok görmezsiniz dedi ne var ki bunda dediler. Şimdi 1 senedir oturduğum evden bu soğuklarda çıkacağım mecburen… taşınma masrafları dünya para. Ne biriktirdiysek muhtemelen taşınma, depozito, emlakçı, kira derken eriyip gidecek. Şoktayım ne diyeyim bilemiyorum. Bir de lütfeder gibi satın alan çıkana kadar oturun madem diyorlar. Eşim biz gurursuz muyuz dedi açık açık yine de tepki vermediler. Arada kötü bişey de olmadı nerden çıktı şimdi bu karar bilemiyorum. Bir de evin ne problemi varsa yaptırın alan olunca çıkarsınız o zaman diyorlar. Ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Eşim ve ben zaten hemen toplanmaya başladık bile. Sizce bu yapılan kötülük değil mi yaa. Gerçekten algılarım kapandı. Uyuyamıyorum sürekli düşünüyorum. Daha yeni evli sayılırız 1 yıl yeni bitti. Evime alışamadan kovulduk. Ağzımı açıp tek kelime edemiyorum çünkü çokkk ama çokk şaşkınım ve kırgınım. Bizi sevdiklerine o kadar inandırmışlardı ki kv, kp demeden çok sevmiştim onları. İnanın öyle zor durumdayım ki yine de ağzımı açıp tek kelime etmedim eşime bıraktım konuşma konularını. Hadi ben gelinleri olarak kendimi geçtim insan evladına böyle bi kötülük yapar mı yaa nolur biri bişey desin
Evler yazmışsınız, hepsini mi yoksa sadece sizin oturduğunuzu mu satıyorlar? Hayat böyle maalesef, tecrübe böyle kazanılıyor. Kime nasıl davranacağınızı öğrenmiş oldunuz. Evi vermek zorunda değillerdi, vermişler ama şimdi de geri istiyorlar. En azından ortada bebek çocuk yok, karı koca her yere sığabilirsiniz.Evlenirken eşimin ailesinin kirada olan evlerinden birine yerleştik