Merhaba, Kadınlar Kulübü’ne yeni üye oldum, ilk mesajım foruma katkı yapmaktan ziyade direkt olarak akıl danışmak şeklinde olacağı için özür diliyorum. Evlilikle ilgili acı veren bir kararsızlıkla karşı karşıyayım. Kadınlar Kulübü forumu ara sıra hem bilgi edinme amacıyla girdiğim, hem de eğlendiğim bir yer olduğu için ve üyeler çok çeşitli kültürel kökenden olduğu için bana geniş bir pencere sunabileceğinize inanıyorum, umarım ben de zamanla forumun aktif kullanıcılarından biri olurum.
Sorunum neyle ilgili: Eş adayımın ailesinin (kendisinin değil) maddi durumu ve eğitiminin benim ailemden çok ileri düzeyde olması (ancak kendisi ailemle tanışmadığı için bunu bilmiyor, ben onun ailesiyle kısa süreli olarak bir kere görüştüm ve onun anlattıklarıyla da durumun bu şekilde olduğundan eminim).
Sorunum neyle ilgili değil: siyasi görüş, din, etnik köken, eğitimimiz, ilgi alanlarımızla ilgili bir denk olmama durumu yok.
İkimizin kısa bir profilini çıkarayım:
Kadın
Yaşım: 26
Doğduğum & büyüdüğüm yer: İstanbul - Anadolu Yakası
Ailemin kökeni: Edirne
Eğitim: İyi bir üniversiteden yüksek lisans, 2. lisans eğitimimi açıköğretimden almaya devam ediyorum
İş/gelir durumu: Serbest meslek, düzensiz gelir, aylık ortalama 2000 TL
Sosyal hayat: Çok az arkadaş, çok az gezme ve çok az alışveriş faaliyeti, az sayıda fakat düzenli vakit ayırılan hobiler ve sanatsal ilgi alanları
Kardeş: Tek çocuğum
Burç: Kova (astrolojiye fazla inanmam ancak fikir vermesi için yazıyorum)
Önemli not: 2,5 yıllık evliliğin ardından 6 ay önce boşandım
Erkek
Yaşı: 30
Doğduğu & büyüdüğü yer: İstanbul - Anadolu Yakası
Ailesinin kökeni: Balıkesir
Eğitim: İyi bir üniversiteden lisans + 1 yıllık yurt dışı eğitimi
İş/gelir durumu: Maaşlı + primli, aylık ortalama 2000 TL düzenli gelir
Sosyal hayat: Çok arkadaş, ortalama gezme ve alışveriş, az sayıda fakat düzenli vakit ayırılan hobiler ve sanatsal ilgi alanları
Kardeş: Kendisinden dört yaş küçük bir erkek kardeşi var
Burç: Boğa
Not: Daha önceden ciddi bir ilişkisi olmamış, belki de bunun etkisiyle beni çok el üstünde tutuyor, her fırsatta sevgisini ifade ediyor, çok sakin ruhlu bir insan, tüm huyları kıvamında, olumsuz tek bir yanı yok gibi adeta.
Yani ikimiz genel anlamda oldukça uyumluyuz, ilgi alanlarımız çok iyi örtüşüyor, hayattan beklentimiz maddi ve manevi anlamda paralel. Birbirimizi 6 senedir tanıyoruz ancak 4 aydır birlikteyiz, 4 ay öncesine kadar arkadaş ortamında 5-6 kere görüşmüşlüğümüz var, kayda değer bir paylaşımımız yoktu bu süre içerisinde.
Gelgelelim aileler maddi anlamda ve maddiyatın getirdiği ilgiler, zevkler açısından bambaşka dünyalardan gibiler.
Babam avukat ve 69 yaşında, ancak lüks tüketimimiz hiç olmadı. Okul çağlarımda ödül ve hediye tarzı şeyleri her zaman hak etmem gerekti diyeyim. Annem 56 yaşında ve ortaokul mezunu, ev hanımı. Birkaç ev, iş yeri ve arabası var ailemin.
Onun babası da annesi de ticaretle uğraşıyor ve ikisi de üniversite mezunu, 55 yaş civarındalar. Yabancı dil biliyorlar, aktif olarak internet kullanıyorlar, çokça lüks tüketimleri var, yurt dışı gezileri, bir fabrika, kirada onlarca apartman dairesi, arabalar ve bilmediğim başka şeyler. Kendisi de bolluk içerisinde büyümüş.
Şundan eminim: Ailemi kesinlikle aşağı görmüyorum, hiçbir kompleksim ve onların üzerimdeki emeğine saygısızlık sayılacak bir düşüncem yok. Her zaman halimize vaktimize şükretmişimdir ve aslında toplumun çok şanslı kesiminden olduğumun gayet farkındayım. Onun ailesi tanıştığımızda bana çok sıcak davrandılar, daha önceden evlenip boşanmış olmam hususunda da rahatsız olmadıkları belliydi. Oğullarının bir an önce evlenmesini istedikleri de gözlemlerim arasında.
Ancak şu koskoca bir gerçek ki, ailemin onun ailesiyle aynı odada oturup sohbet edebilecekleri tek bir şey yoktur gibime geliyor. Tabii ki aileler evlenmiyor, ama ne olursa olsun hayatlar birleşecek ve örneğin gün gelip de “haydi tatilde İtalya’ya gidelim” gibi bir öneriyle gelebilirler ve benimkiler de şaşkınlıkla karşılar. Benimkilerin kendi aileleriyle pek alakası yok, bayramda bile görüşme huyları kalmadı, onun ailesi ise çok geniş ve birbirlerine çok bağlılar.
Evlenme teklifi almış durumdayım, ancak bu aile farkından ötürü olabildiğince erteleme eğilimindeyim.
Uzunca oldu biliyorum ama en kısa bu şekilde izah edebildim, buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim, fikirlerinizi, sorularınızı merakla bekliyorum.
Sevgiler...