Erzurum///25

boyunu ve kilonu yazmamışsın canımsırnaşık şey

bak şimdik
ben 1,60 boyunda
75 kiloyum
nasılım amaaaaaaaaaaa
e ben anneyim canımmmmmm bu yaşta böyle olunur değilmiiiiiii

kuzum erzurumun yeni halini görmedik ki eskiyle kıyaslasam
ah ah
çok seviyom memleketimi ama
oralarda yaşamak isterdim
yapabilirmiydim bilmiyorum ama

yok canım ya
6 yaşında annem götürdü.hatırlıyorum hala.o kadar yer etmişki bende.o zaman çoruhda köprü yoktu.
sıvadık dizleri geçtik karşıya.küçük bir naylon el testisi almıştı annem bayburttan.çoruha düştü gitti testi.
öyle üzüldüm ki onam.ilkokulda hatırlarım anınızı yazın deyince bunu yazmıştım bende.
ankaradayım.kamuda çalışıyorum ablam.
ama amcamlar falan var köyümüzde.akrabalar falan.köyümüzün baraj olma projesi var.güya yerlerimize de para ödeyecekmiş devlet falan diye duyuyoruz.annem gidiyor yazları.
bize lobiya getirecek.
köyümüzün lavaş tandır ekmeği lavaş diye ünlendi ankarada.ah diyorum yeselerdi bir anneannemin kokulu güzel lavaşını.bunlarınki uyduruk.
eee sen neler yapıyorsun

ablacığım buyur gel misafirim ol senin memleket hasretini gidereyim olumunekankayizsmile
benimde ispirde annemin akrabaları var ama ben hiç gitmedem oraya sadece fasulyesi çok meşurdur onu biliyorum dediğim gibi ben merkezdeyim evimde palandöken kayakmerkezine çok yakın kışın buralar çok güzel olur gel kayağa çıkarız birlikte sositososito benim eşimde devlet mmemuru ben evdeyim 27 yaşındayım iki çocuğum var doğma büyüme buralıyım memleketimi çok seviyorum sizin gibi memleketimizi seven insanları görüncede çok mutlu oluyoruma.s.

Erzurum'daki Aziziye Tabyaları'nda tarihte ''93 Harbi'' sırasında yaşanan olaylar ve 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nı anlatan ''Aziziye'' sinema filminin çekimlerine Erzurum'da başlandı.
Filminin sanat yönetmeni Selahattin Taşdöğen, ''Yeni bir gelişme olmazsa inşallah Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da küçük bir rol alacak'' dedi.

Avni Kütükoğlu'nun yazıp yönettiği, Açelya Elmas, Zeki Alasya ve Nuri Alço'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncunun rol aldığı filmin ilk çekimleri, Aziziye Belediyesi Termal Otelinde başladı.

Filminin sanat yönetmeni Taşdöğen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'un tarihinde yaşanan olayları gündeme taşımak amacıyla sinema filmi çekimlerini başlattıklarını söyledi.

Filmde ''93 Harbi'' olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında yaşanan olayları ve 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarını konu aldıklarını belirten Taşdöğen, şunları kaydetti:

''Filmde, Nenehatun'un kahramanlıklarını anlatıyoruz. Geçmişle günümüz arasında bir bağlantı kuruyoruz. Geçmişte Osmanlı-Rus savaşı sırasında yaşanan olayları, Ermeni mezalimine karşı yapılan göçleri anlatıyoruz. Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyan bir bayan öğrencinin 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda kayak branşında birinci olmasından bahsediyoruz. Çekimlerin tamamı Erzurum'un farklı yerlerinde yapılacak.''

-HALA KAN İZLERİNİN KALDIĞI KÖYLER VAR'-

Filmde, Çifte Minerali Medrese, Aziziye, Mecidiye, Muradiye Tabyaları, Palandöken başta olmak üzere Erzurum'un her yönüyle tanıtımının yapılacağını anlatan Taşdöğen, şöyle devam etti:

''Erzurum'da 'Ermeni Soykırımı' yapılmıştır deniliyor. Bu savaştır. Ölmek de öldürmek de vardır. Buna savaş da katliam da diyebilirsiniz. Bu topraklar, atalarımızın kanlarıyla sulanmıştır ve gerçekten hala atalarımızın kan izlerinin kaldığı köylerimiz vardır. Bunları anlatmak için film yapıyoruz. Çanakkale'de yaşananların hepsi Erzurum'da da yaşandı.''

-''BAŞBAKAN ERDOĞAN DA ROL ALACAK''-

Tarihi kalıntıların çok az olduğunu ve bunun için de Erzurum'da yeni bir köy kurduklarını aktaran Taşdöğen, şunları ifade etti:

''Bu filmde geçmişle günümüzü birlikte anlatacağız. 45 gündür Erzurum'da çalışma yapıyorum. Köyler günümüze uyarlanmış artık. Filmin gerçeği yansıtması için Nenehatun'da bir Aziziye köyü kuruyoruz. Filmde hem geçmişte tarihte yaşanan olayları hem de günümüzü birlikte anlatacağız. Bunun için de 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda bir kızımız kayak da birinci olacak. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Palandöken'de bu kızımıza madalya verecek. Yeni bir gelişme olmazsa inşallah Başbakan Erdoğan da küçük bir rol alacak.''

Filmin Yapım Koordinatörü Salih Kahraman da ''Aziziye'' filminde, Açelya Elmas'ın ''Nenehatun'', Nuri Alço'nun ''Rus komutanı'', Zeki Alasya'nın ''Atatürk Üniversitesi Rektörü'', Ceyda Öztürk'ün ''2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda kayak şampiyonasında birinci olacak sporcu'' rolünü üstleneceğini söyledi.

Kahraman, galası Erzurum'da yapılması planlanan filmin, 29 Ekim 2010'da vizyona gireceğini bildirdi. turkbayragi

kızlar ben ist geldim 3 yılım oldu ben hiçmi hiç sevemedim sevemiyorumda

canım
epeydir girmedim siteye yeni görüyorum bana cevapını
davetine teşekkürler
ah bi gelebilsem
işte buuuuuuuuuu
canım memleketimin misafirperver, sıcakkanlı insanı böyle
inşallah bi fırsatım olur
hoşçakal

kız hele anlat ben çok sıcak kanlıyımdır.erzurumlular soğukmu oluyor meraklandım.ben bilerek biraz tutucudurlar ama başka bilemiyom.ben ankaradan.memnun oldum arkadaşım.görüşürüz.

a.smrb canım tabi tanışalım ya bana okuyan arkadaşlar kızıyor biliyorum ama şuda bir gerçek heryerin iyisi kötüsü vardır ama buranın insanları tutuculukmu diil asla iticiler ısınamadım 3 yıldır ya nebileyim ortamı boşverdim insanları sıkıcı itici birde şunu farkettimki erzurumla buranın insanı farklı erzurum diyince dadaşlıktır ama buradakiler yok yok anlamadım gittim.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

benim sözlüm erzurumlu belkide oraya gelin gelicem ben bursalı ama aslen lazım orda yaşam nasıl havası soğuk diye çok korkuyorum ki ben yaz aşığıyım napcam bilmem:kedi:

bu arada dünya tatlısı kayınvalidem kayınpederim ve 5 tane çook şeker görümcem var Allah bozmasın:Saruboceq: hepsini çok seviyorum benim için deli oluyorlar herkese böylesi nasip olsun erzurum insanı gerçekten kendi içine girene acayip sıcaklar

Arkadaslar Facebookda bir üyenin fikri üzerine 10.10.10 tarihinde 10. yil marsini okumak icin Türkiye genelinde bir araya gelecekler. Ben Almanya´dayim maalesef ama Türkiye´de olanlar katilir umarim. Lütfen herkese haber verin.

Program:
10.10.10 tarihinde,
1.-- Bütün Şehitlerimiz için 1 Dk saygı duruşu
2.-- saat 10:00 istiklal marşımız
3.-- saat 10:10 ' da 10.yıl marşı

Bulusma noktalari:
Ankara - Tandoğan Meydanı
İstanbul - Taksim Meydanı
İzmir - Saat Kulesi
Antalya - Konyaaltı Kent Meydanı
Samsun - Cumhuriyet Meydanı
Gaziantep - Demokrasi Meydanı
Erzurum - İstasyon Meydanı
Eskişehir - Adalar Migros önü
Bursa - Atatürk Cad.- Heykel
Çanakkale - Şehitler Abidesi
Balıkesir -Dünya Balıkesir Günü, kutlamalaryla eş zamanlı
Adana - ATATÜRK Parkı

http://www.kadinlarkulubu.com/bulus...t10-10-10yil-marsi-okunacak.html#post15428278

Diger sehir ve ilcelerde de katilmak icin izin almakla ilgili bir sey kopyaliyorum:

"izin için izlenecek yol;
1. etkinliğin yapılacagı alan , hangi ilçeye baglı ise oranın ilçe emniyet müdürlüğüne dilekce ile basvuru yapılacak - herhangi bir kişi.
2.ilçe emniyetten yazı kaymakamlıga gidiyor,
3.kaymakamlık uygun gördüğünde izni veriyor

yapılacak olan sadece bir ETKİNLİK ,herhangi bir siyasi parti yada STK ya ait degil.

grev-protesto-karşıt görüş içeren bir eylem olmadıgından ; izinde sorun yok,lütfen arkadaşlar,belirlenen şehirler için müracaat edecek gönüllü arkadaşlar arıyorum..."

a.s.mrb canım nasılsın artık istanbuldamısınkaydirigubbakcemile5

canım senin adına çok çok sevindim bizim de az kaldı bu yaz inşallah tayinciyiz büyük ihtimal kıbrıs dayız istanbul nasıl baya bi kendine gelmişsinizdir ben bayılacam morotonluktan..mirmirmirmir

bende erzurumluyum.ve 6 ay kadar daha erzurumayım sonra ankara yolu göründü bana.nerede olursam olayım insanın memleketi gibisi yok ya.azcıkta sıcak olsa tam yaşanacak şehir canım erzurumum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…