Erzurum///25

evet canım..ismi koyma hikayemiz çok uzun ama bizim de ismi koyarken o film aklımıza gelmişti..şimdi kızımın ismini duyanlar,hep aynı soruyu soruyor bana ''filmden mi etkilendin??''..ama kızıma çok yakıştı..bi de hem kolay hem de oturaklı bi isim,ayrıca da evrensel:)böyle işte...sen neler yapıyosun??yerimseniben
asya ismini çok seviyorum duyunca benim aklıma hep al yazmalım selvi boylum filmi gelir çok severimde senağlama senağlamasenağlama

bizimkini sallıyordum bende uyudu çok şükür hihoyyyt hihoyyyt

erzurumda misafir olan arkadaşlar sorum size erzurumda kullanılan ama sizin ilk duyduğunuzda anlayamadığınız size yabancı gelen kelimeler nelerdi hadi paylaşalım(bizim lehçemiz biraz farklıdır):roflol:

erzurum lehçesi olunca
BİR GENELGE İLE İSTANBULDAKİ BÜTÜN ERZURUMLULAR MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLECEKMİŞ. POLİS HER YERDE ERZURUMLU ARIYORMUŞ. BİZİM ERZURUMLU ARKADAŞLARINA SİZ MEMLEKETE GİDİN BEN BURADA KALACAĞIM DEMİŞ. HERKES GİTMİŞ BİZİMKİ KALMIŞ.

BOĞAZ KÖPRÜSÜNDE POLİS KONTROL YAPIYORMUŞ. BİZİMKİNİ DURDURMUŞLAR.

KONTROLDEN SONRA POLİS SORMUŞ
-NERELİSİN SEN?
-İSTANBULLUYAM.
POLİS İNANMAMIŞ TABİ...KENDİNCE UFAK BİR SINAVA TABİ TUTMUŞ VATANDAŞI.
-MADEM İSTANBULLUSUN TOPRAK DE BAKİM
-TORPAAAAK
-YAPRAK DE BAKİM
-YARPAAAAK
-KÖPRÜ DE
-KÖRPÜÜÜÜÜÜÜ
DEMİŞ. YÜRÜ MEMLEKETE.

2 GÜN SONRA KAHVEDE ARKADAŞLARI BİZİMKİNİ GÖRÜR. ULA NE OLDU DİYE SORARLAR.BİZİMKİ DERKİ.

-BANA DEDİÇİ TORPAK DE, DEDİM
YARPAK DE, ONUDA DEDİM
HERHAL O KÖRPÜ VARYA KÖRPÜ ONU DİYEMEDİM.

:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

erzurumda misafir olan arkadaşlar sorum size erzurumda kullanılan ama sizin ilk duyduğunuzda anlayamadığınız size yabancı gelen kelimeler nelerdi hadi paylaşalım(bizim lehçemiz biraz farklıdır):roflol:

hemşerilerim sizde yazın birlikte paylaşalımkaydirigubbakcemile5

merhaba bende üniveristeyi erzurumda okudm ve bir erzurumluyla evlendim :))) okuldayken pek sevmiyordum aileden uzak yurtlarda kalması çok zor geliyordu ama şimdi çok özlüyorum eşim ve aileside çok iyiler tabiki kültürlerimiz farklı ama çok iyi mert insanlar erzurumlular bence dadaşlar :)

ya var ya tam bana göre bi konu..ilk geldiğim sene inan %50 konuşulanlardan anlamıyordum,kadınlardan değil de erkeklerin konuşması çok karışık geliyordu..hiç unutmam,erzurum da ilk senemdi,çok canım sıkılmıştı ve yan komşuya gitmiştim..orda da yaşlı bir teyze vardı,eve giren herkes ona ''EZE'' diyordu...çocuğundan yaşlısına..ben de kadının adı eze sanmıştım ve çocukların bile eze demesine çok yadırgamıştım,eve gelince eşime dedğimde bana uzun uzun güldü ve o zaman ezenin teyze olduğunu öğrenmiştim..ama çok komikti yaaa...oysa ben kadına saygısızlık yapıldığını düşünüyordum...kaydirigubbakcemile3

bi tane daha yazmam lazım yaaaa..tam benim konum buuuu...bi de apartamandaki komşular adımı bilge değil de ''bilgecaaannn''diyolardı...biri dedi,ikisi dedi derken baktım gören bilgecan diyor..yine gittim eşime dedim ve oysa burda yakınlık itibari ile konulan bir sıfatmış..bu arada eşim erzurumlu değil,öğretmen,üni. de burda okuduğu için erzurumluları çok ii tanıyor artık.. neyse...daha çok var...ama şimdi ben de öğrendim...

benim bir arkadaşımın başına gelen olay çok komik:roflol: :roflol:bir gün pazara gitmiş meyve sebze alıcakmış pazarcı ona abla amburdanmi koyim demiş yani şuradanmı koyayım poşetine demek istemiş oda çok bozulmuş diğer tezgaha yaklaşmış diğeride aynısını söylemiş bizimki çok bozulmuş hiç bir şey almadan eve gelmiş bana dediki sizin pazarcılar çok terbiyesiz dedimki neden dediki bana amburdamikoyim bende dedeimki ee nevar onda adam sana iylik yapmış sormuş diye iyce şaşırdı bu sefer sonra anlattığımda çok gülmüştük:roflol::roflol::roflol:

Kültirli Aşk Yaşiyah
Bişeyler Öğrenmişem.Gel Değişik Sevah.
Sen Beni Sev ,Ben Seni... Sevdayi Yaşiyah.
Sen Bene Sevdalan Yan,Ben De Sene,
Klasik Aşk Neyse Oni Yaşiyah.
Ya Da Senin Haberin Olmasın,
Ben Seni Arhadan Arhaya Sevim.
Platonik Aşk Neyse Oni Yaşiyah.
Sevdadan Oturah Yiyah,İçah.
İkimizde Tombul Olah.
Tombulik Aşk Olursa Oni Da Yaşiyah.
İsdirsen Sevdandan Kendimi Kesim.
Müzikler Dinliyim Doğriyim,Biçim.
Psikopatik Aşk Varsa Oni Yaşiyah.
Hele Bah.Ben Kerem Olim Sen Asli.
Sonumuz Onlar Gibi Bitsin Yasli.
Nostaljik Aşk Neyise Oni Yaşiyah.
Kibarlaşah.Tankolar Gibi Sevah.
Çoh İnce Olah.Ele Dolanah.
Tankoli Aşk Varsa Oni Da Yaşiyah.
Yalani Bırahah Hep Doğri Diyah.
Berabar Oturah,Berabar Gahah.
Elele Dizdiz,Gözgöze Bulunah.
Realist Aşk Neyse Oni Yaşiyah.
Tarlalara Bahcalara Düşah,
Elele Dutuşip Türki Söyliyah.
Romantik Aşk Neyse Oni Yaşiyah.
Pisigi,Gudigi Sen Diye Sevim,
Sen De Horozi Culuği Ben Diye Sev.
Sembolik Aşk Da Varsa Onida Yaşiyah.
Gel Elele Verah.Gendimizi Elektirige Gapdırah.
Zangır Zıngır Titriyah.Ama Ölmiyah.
Elektronik Aşk Varsa Oni Da Yaşiyah.
Ahorlarda Merek Ve Komlarda Buluşah.
Tezek Galahlarının Altında Sinah.
Otantik Aşk Varsa Oni Da Yaşiyah.
Aman... Bırah Onlari.Beni Sevirmisen?
Ben Seni Hegget Sevirem.Ele Şeylari Bırahah.
Adam Gibi Sevah,Adam Gibi Yaşiyah

bende erzurum gelini oldum.Düğünün birini orda yaptık..Sunucunun konuşması çok güzeldi.Torpak başızaa:))Eze diye teyzeye diyorlarmış.Birde bibileri var hala yani..kayınpederime begi diyorlar.arı kıtladı ,parmaklarını kıtlarsın gibi şeyler duymuştum çok güzel şiveleri var.ne zahmet edirsen?gelirem gidirem vs.Çok iyi çok sıcakkanlı insanlar..ben çok seviyorum..Bu yaz yine geleceğiz inş.

bekleriz canım herzaman Şeniz

bende erzuruma ilk geldiğimde banaeltimin komşusu ona oturmaya hemde beni görmeye geldi merak etmişler ist gelin nasıl diye sonra kadın ay gelininizde tanko dedi ben kızardım tabi zannettim kötü bişey dedi sonra konuşurken birbirlerine oyun diyorlardı devamsız diyorlardı allahım fransız kalmıştım tencereye guşgana diyorlardı allahım guşgana ne türkçesini söyleyin diyordum böyle işte.

biz 3 yıldır falan erzurumdayız
karşı komşumla baya bi samimiyim
ilk geldigimiz zamanlarda komşumun söyledigi 10 kelimeden 8 ini anlamıyodum :roflol: gelini tercüme ediyodu nedemek istedigini
şimdi alıştım artık gelinine ihtiyaç kalmadan anlaşabiliyoruz :dance:
dalını üşütme dedigini hatırlıyorum belini üşütme demek istemişti
eze, devamsız, tanko kelimelerini bende ilk defa burda duydum
cırıldım, tıstımbıl oldum :roflol:
bide lokma tatlısınında ismi degişik bişeydi ama hatırlayamadım şimdi :1rolleyes:

lokmanın ismi kaz lokmasımıydı :uhm: canım çekti dur yapayım cokacimcoook

ya canım geçmiş olsun çok zordur o agrılar kırdırmayı düşünüyormusun ve ayriyetten allah mesut etsin daha yeni evlisin nazardan korusun seni

canım neyseya ben bu olumsuzluk ları geride bırakıyorum :1hug: hayat kısa sende eglen coş diyorum :içelim:

canım neyseya ben bu olumsuzluk ları geride bırakıyorum :1hug: hayat kısa sende eglen coş diyorum :içelim:

benim acımdan hiçbir olumsuzluk yok kaydirigubbakcemile2size karşı olumsuz ve kırıcı olduğumu düşünmüyorum kaydirigubbakcemile sevgilerimle

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…