asya ismini çok seviyorum duyunca benim aklıma hep al yazmalım selvi boylum filmi gelir çok severimde senağlama senağlamasenağlama
evet canım..ismi koyma hikayemiz çok uzun ama bizim de ismi koyarken o film aklımıza gelmişti..şimdi kızımın ismini duyanlar,hep aynı soruyu soruyor bana ''filmden mi etkilendin??''..ama kızıma çok yakıştı..bi de hem kolay hem de oturaklı bi isim,ayrıca da evrensel:)böyle işte...sen neler yapıyosun??yerimseniben
erzurumda misafir olan arkadaşlar sorum size erzurumda kullanılan ama sizin ilk duyduğunuzda anlayamadığınız size yabancı gelen kelimeler nelerdi hadi paylaşalım(bizim lehçemiz biraz farklıdır):roflol:
ya var ya tam bana göre bi konu..ilk geldiğim sene inan %50 konuşulanlardan anlamıyordum,kadınlardan değil de erkeklerin konuşması çok karışık geliyordu..hiç unutmam,erzurum da ilk senemdi,çok canım sıkılmıştı ve yan komşuya gitmiştim..orda da yaşlı bir teyze vardı,eve giren herkes ona ''EZE'' diyordu...çocuğundan yaşlısına..ben de kadının adı eze sanmıştım ve çocukların bile eze demesine çok yadırgamıştım,eve gelince eşime dedğimde bana uzun uzun güldü ve o zaman ezenin teyze olduğunu öğrenmiştim..ama çok komikti yaaa...oysa ben kadına saygısızlık yapıldığını düşünüyordum...kaydirigubbakcemile3
bende erzurum gelini oldum.Düğünün birini orda yaptık..Sunucunun konuşması çok güzeldi.Torpak başızaa:))Eze diye teyzeye diyorlarmış.Birde bibileri var hala yani..kayınpederime begi diyorlar.arı kıtladı ,parmaklarını kıtlarsın gibi şeyler duymuştum çok güzel şiveleri var.ne zahmet edirsen?gelirem gidirem vs.Çok iyi çok sıcakkanlı insanlar..ben çok seviyorum..Bu yaz yine geleceğiz inş.
biz 3 yıldır falan erzurumdayız
karşı komşumla baya bi samimiyim
ilk geldigimiz zamanlarda komşumun söyledigi 10 kelimeden 8 ini anlamıyodum :roflol: gelini tercüme ediyodu nedemek istedigini
şimdi alıştım artık gelinine ihtiyaç kalmadan anlaşabiliyoruz :dance:
dalını üşütme dedigini hatırlıyorum belini üşütme demek istemişti
eze, devamsız, tanko kelimelerini bende ilk defa burda duydum
cırıldım, tıstımbıl oldum :roflol:
bide lokma tatlısınında ismi degişik bişeydi ama hatırlayamadım şimdi :1rolleyes:
atatürk üni okuyodum dondurdum bu sene eşimde hem memur hemde okuyor doktora yapıyor canım 18 aylık evliyiz yeniyiz daha sen nasılsın arkadaşım ben iyi sayılmam böbreklerimde taş var onlarla uğraşıyorum.
bu laf bana galiba benim kimseye fırsat vermem veya vermemem söz konusu olamaz benim hakkımdaki düşünceleriniz çok yanlış sizi en iyi ben anlarım benim eşimde askeri personel ben zaten oltu hakkındaki düşüncelerimi yazmıştım okumamışsınız galiba önceki sayfalara bir göz atarmısınız lütfen kaydirigubbakcemile3
canım neyseya ben bu olumsuzluk ları geride bırakıyorum :1hug: hayat kısa sende eglen coş diyorum :içelim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?