Ersağ ürünlerini duyanlar, kullananlar, bilenler....

Herkese merhaba,
Bende ilk defa biraz korkarak da olsa toz bulaşıkmatiği kullandım dün gece..
Sonuç:Tahminimden de iyi :)
Özellikle bulaşıkmatik biraz sorunlu olabiliyor diye duymuştum ve korktuğum gibi olmadı çok şükür.
Ben her hangi bi ön aşama falan yapmadan direkt olarak kullandım bulaşıkmatiği..Sonradan aklıma geldi önce boş olarak çalıştırmam gerektiği..Unutmuşum maalesef.
Bakalım sonrasın da neler olucak..Makinem 5 yıllık,tuz kullanmıyorum ilk günden beri (makineyi kuran servisin önerisiyle) ve parlatıcı yerine sirke kullanıyorum yıllardır..

Size sormak istediğim bir şey var;elimde Ersağın yağ çözücüsü var ama ben henüz verim alarak kullanamadım..İlk aldığım da aparatı yoktu (fıs fıs sprey) ben direkt kullandım bi iki kere ocak üstü temizliğinde ama öyle kullanınca ekonomik olmadı hiç pek anlıyamadım nasıl kullanacağımı.
Şimdi sprey aparatım geldi.Ben mutfağın nerelerinde verimli bi şekilde kullanabilirim bu yağ çözücüyü..

Mesela,tezgah üzerinde,buz dolabında,mutfak dolapların da vs kullanıyor musunuz sizler ?Yada ne kullanıyorsunuz mutfağın genelinde ?
Ben mutfağım da genel olarak ajax sık ve sil kullanıyorum/kullanıyordum O ölçekte mutfağın heryerin de rahatça kullanabileceğim bi ürün mü bu ürün..Özellikle mutfak fayanslarının günlük temizliği için vs..Artık kimyasallardan kurtulmak yavaş yavaş ersağa geçmek istiyorum.Yağ çözücüyü ne oranda sulandırıp kullanmalıyım ve bu sulandırılmış ürün kaç gün kullanılıyor?

Kimyasallara o kadar alışmışız ki maalesef ( Yeni bir yaşam tarzı bana şu anda çok bilinmezli bir denklem gibi geliyor.
Ne yapacağım nasıl kullanacağım vs kafam o kadar karışık ki..

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ve herkese iyi kandiller..

Ben de üye olurken çok kıvranmıştım, netten tesadüfen bulmuştum sponsorumu, şükür ki öyle çok başıma musallat olmuyor, hatta arkadaş olduk diyebilirim. Bu topikteki tüm arkadaşlar bireysel kullanıcı dediğin gibi. satıyorlarsa da burada 40 küsur sayfa oldu satış muıhabbeti yapmadık hiç. burası deneyimlerimizi aktardığımız bir topik. deneyimlerini paylaşacak, merakta kalıp aklındaki sorulara cevap alacak arkadaşlarımızı bekliyoruz.

memnun kaldığına çok sevindim canım. ben ekim ayından bu yana başka deterjan kullanmadım çamaşırlarıma.. yoğun olarak beyaz çamaşır yıkıyorum ve gayet memnunum.
lekelere damla, yağ çöz, banyo wc ve yaka spreyi yerine göre eklediğim oluyor...

Şimdi sayfasına baktım da kandile özel promosyon varmış...bulaşık sıvısı ve çamaşır matik denemek istiyorum

yoksa sen hala denemedin mi cicim..

merhaba, bulaşıkmatikten ilk kullanımda memnun kalan ender kullanıcılardan olmanız sebebiyle tebrik ediyorum
en çok olumsuz yorumu olan bulaşıkmatik çünkü.
yağ çözücüye gelince 1/3 oranında aparatta sulandırıyorum. elimde tabanca gibi zorlu bulaşıklara, ocağa, tezgaha, fayanslara, dolaplara, yere yağ dökülse yere... bundan önce ben de mr musscle, cif mutfak, marc mutfak vb. hangisi denk gelirse eksik etmezdim mutfağımdan.. ama ersağdan çok memnunum. ilk şişem bitmedi daha 4 ay oldu alalı. ellere de hiç zarar vermiyor. hatta geçen kuzenim abarttı el kremi yerine yağ çöz sıkıyorum elime dedi gerçek mi bilmiyorum tabi erkek olduğunda temizlikle işi yok. ellerine sıkıyomuş yağ çözücüyü

Tek başıma aklımdaki sorulara cevap ararken açtığım topiğim her geçen gün kalabalıklaşıyor. Burada deneyimlerini paylaşan, olumlu ya da olumsuz eleştirilerde bulunan, yeni bilgilerle bizleri aydınlatan, yeni şeyler öğrenmemizi sağlayan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Merhaba taydin,bende çok şaşırdım bulaşıkmatikten bu sonucu alınca,kendimi diğer duruma şartlamıştım korkuyla bekledim makinemin önünde :))))Neyse ki korkulan olmadı..Sadece bi tenceremin iç yüzeyinde hafif bi kalıntı vardı..Bakalım bundan sonra n'olucak.
Demek sizin de elinizde tabanca gibi Bende mutfakta ki fıs fısları hiç bırakmam elimden inşallah bundan sonra yağ çözücüm devralacak o görevi..El kremi yerine geçiyorsa yaşadık demektir akşam sabah elimizde olucak zaten
Kullandıkça deneyimlerimi paylaşırım bende bundan sonra..

Valla canım kuzenim biraz muziptir, beğenisini abartmış olabilir. Sulandırmadan çıplak elle kullanmışlığım var, elime de zarar vermedi ama ben el kremi olarak değil tabanca olarak kullanıyorum :)

evet canım okudum
okurken aklıma takıldı öyle soruverdim herkes bişeyler soruyor sonuçta dimi? elbette ayrıntılı bilgiyi sponsorumdan alabilirim de gecenin o saati aklıma gelince yazıverdim buraya..
başka markaların da hatta market deterjanlarının da renkli beyaz seçeneği var ama ben pek kullanmadım. bunda da onu düşünüp heralde sadece tek çeşit sipariş ettim renklimi beyaz mı hatırlayamadım şimdi

bu arada bugün geldi ürünlerim
yüz temizleme sütü ve tonik almıştım hemen onları denedim ilk başta leylaklı duş jeliyle yıkadım yüzümü (siz öyle yapıyodunuz sanırım) sonra süt ve tonik ayy nası hoşuma gitti bebek gibi oldu yüzüm :)
sonra çilekli diş macunu almıştım normalini istemedim kızım da kullanır biz de kullanırız diye. ilk başta hoşuma gitmedi. alışmışım diğer dişmacunlarının ağzımda yapış yapış olup köpürmesine :) ama sonra baktım gayet güzel temizledi.
duş aldım duş jelini kullandım gıcır gıcır yaptı valla o da süper
çıkınca roll on deodorant ve bebek yağını kullandım bebek yağının kokusunu ve tamamen emilmesi çok hoşuma gitti. roll on un kokusu şişeden koklayınca çok ağır gelmişti alkollü gibi ama sürünce o rahatsız ediciliği kalmadı.
amaa yüz toniği ve roll on deodorantında PEG-40 var

kızlar bio ile normal deterjanlar arsındaki fark ne
argan yağlı şampuanı deneyen varmı yoksa
normalimi kremliyimi almalıyım
saçımda boya falan yokama kızımın saçları çok kuru
birde hangi ürünler sulandırılarak kullanılıyor
çok sorum var daha aklımdakiler bunlar
çamaşır için aktifi almak zorundamıyım
duş jeli ve şampuan konusunda yardım edin

Son düzenleme:
kızlar ilk siparişlerimi verdim kampayadan yararlanarak umarım memnun kalırım
fiyatları düşündüğümden biraz daha makulmüş
sabırsızlıkla bekliyorum

benimki yapışık çıktı maalesef, iş edinmiş kendine, bu şekilde para kazanmak istiyor, isteyebilir kimseyi ilgilendirmez de, dediğim gibi yapışık. almam için diretmesi, satış yap demesi rahatsız etti beni. neyse ki değiştirme şansım varmış, yarın arayıp sponsorumu değiştirmek istediğimi söyliycem. çünkü benim de sizler gibi satış yapma, artık ne olanak sağlıyorsa o olanakta gözüm yok.

ooooo. bir sürü yeni arkadaşımız gelmiş. yaşasın!!!!

herkese hoşgeldin diyorum. sürekli konulara yorum yapamasam da her akşam yazdıklarınızı okumadan uyumuyorum kızlar( ders çalışır gibi ersağ çalışıyorum resmen)

hepinizi öpüyorum.

Bir ara foruma baktim kimse yoktu bende ciktim.
AMA sorularina cevap veremedigim icin uzuldum.
Zamanla tum sorularina cevap veririz merak etme.

Eger eksik bir urun aldiysan sonraki siparisinde tamamlarsin.
Hayirli olsun...

birde hangi ürünler sulandırılarak kullanılıyor
çok sorum var daha aklımdakiler bunlar
çamaşır için aktifi almak zorundamıyım
duş jeli ve şampuan konusunda yardım edin

sitesinde ürünleri tek tek inceleme imkanınız varsa orada hangilerinin konsantre olduğu yazıyor.ama yine de ben de yazayım buraya.mutfak için bulaşık sıvısı konsantre bir ürün.2 damla çok iş görüyor.yağ çözü de konsantreymiş ben henüz almadım.
banyo wc sıvısı da konsantre.ben bir litre suya yüzeyin kirlilik durumuna göre 1-2 kapak koyuyorum.ama ilk kullanımda sulandırmadan direkt püskürtmemiz öneriliyor.ve emaye kaplı gibi yüzeylere bence değdirmemeniz.kendi tecrübelerimden boyasını kaldırıyor.sararmış çay kaşıkları için de kullanan arkadaşlar var.damla konsantre var.genel temizlik ve halı şampuanı bunlar da sulandırılarak kullanılan konsantre ürünlerdir.hepsinden önemlisi yağ çöz,banyo wc yi bence aparatlı almanız işinizi kolaylaştıracaktır.aparatsız aldım pişmanım
duş jeliyle ilgili çoğu kullanıcı memnun.bir arkadaşımın bel çevresinde derisinde pullanma oluyormuş.duş jellerinden sarı olanını kullanmaya başlamış gitti o pullanma diyor.cilt kuruluğundan kaşıntı olduğunu düşünüyordu şimdi o kaşıntı da gitmiş.
şampuan olarak bio şampuan kullanıyorum.kremli kremsiz şampuanlarda kaşıntı,döküntü olduğunu söyleyenler var.o şampuanları kullanmadım yorum yapamayacağım.biodan memnunum.yalnız saçım boyalı olduğu için krem de kullanıyorum.
çamaşır aktifsiz kullanılmıyor çamaşır tozları ve sıvısı.olmazsa olmaz anlayacağınız.

umarım memnun kalırsınız.paylaşımlarınızı bekliyoruz.hayırlı uğurlu olsun :)

canım peki bunları sıcak suyla mı sulandırıyosunuz normal çeşme suyuylamı

günaydın arkadaşlar :)
özokun PEG 40 da ne? bir de bu çıktı ya :44: zararları nelermiş, olmaması mı gerekiyormuş?

Günaydın arkadslar diğer ürünleri almadığım için çok yorumlara katılamıyorum ama ilk defa bir üründe tereddütsuz inşallah hep devam edeceğimin düşüncesi bile çok.güzel burada tüm yorumları okuyup hani diyet yaparken insan sözlerden motive olur ya aynen onun hissi sanki tek kullandıklarım kemli şampuan sryı çiçekli duş jeli ve çok memnunum bu arada tonikten ve makyaj temizleyiciden memnunsaniz deneyeceğim inşallah rsağli günler:))) iyi gün dileği yerine geçiyor ersağ adi

canım peki bunları sıcak suyla mı sulandırıyosunuz normal çeşme suyuylamı

halı şampuanını ılık su ile sulandırdığımızda daha etkili oluyor.yağ çöz için de sıcak su etkili oluyor.bulaşık sıvısı ile zaten bulaşık yıkıyoruz :) ama ben süngere tutup çeşme altında yıkadığımda köpük daha uzun süre gidiyor gibi geliyor.sıcak suda köpük yağlılarda çok çabuk sönüyor.banyo wc normal çeşme suyu ile sulandırıyorum.bu temizlik ürünlerini kullanırken daha önce kullanılmış süngeri kullanmıyoruz.bu da çok önemli bir ayrıntı.diğer deterjan kalıntısı ile reaksiyona girebilir.bu da etkili sonucu engeller :)

Son düzenleme:
özokun PEG 40 da ne? bir de bu çıktı ya :44: zararları nelermiş, olmaması mı gerekiyormuş?

şöyle bir şeye rastladım PEG 40 la ilgili ama çeşitleri var sanırım PEG 40 stearate diye olanı da var.Peg-40 Hydrogenated castor oil olanı için "Peg-40 hydrogenated castor oil: Hidrojene edilmiş hintyağı. Hidrojene yağlar, kanser ve kalp damar hastalıklarına neden olan trans yağ asitleri içerir."
tabi detaylı araştırmak lazım.

ve zehirsiz ev sitesinde şöyle bir şey yazıyor
"PEG olietilen glikolün kısaltmasıdır. Arkasından gelen rakam, polimer zincir uzunluğunu belirtir. Son cümle size birşey ifade etmiyorsa üzülmeyin. Önemli olan, rakam büyüdükçe kimyasalın molekül ağırlığının arttığı ve akışkanlığının ve bazı özelliklerinin değiştiğidir. Molekül ağırlıklarına bağlı olarak plastikleştirici, yumuşatıcı, bağlayıcı, hacim artırıcı, cila, yağlayıcı, çözücü (solvent) olarak ve izin verilen miktarlarda gıda sektöründe kullanılmaktadır. Polietilen glikol aynı zamanda başka moleküllere, özellikle yağ moleküllerine bağlanabilir. Bu durumda, PEG-xxx bir “ön ad” olarak karşımıza çıkar. Örneğin “PEG-30 Lanolin”. PEG’lerin kendi başlarına zehirli olmadıkları düşünülse de, üretim süreçlerinde etilen oksit bulunur. Bu da, bir yan ürün olarak 1,4-dioksan oluşturabilir. Etilen oksit, sinir sistemini etkileyen bir zehirdir ve kanserojendir. 1,4-dioksansa, hemen hemen tüm organlar için zehirli olduğu gibi, tehlikeli bir kanserojendir."

Son düzenleme:

valla ben araştırmaya çalıştım dün ama pek bişi bulamadım hep beraber araştıralım bence

canım ben makyaj temizlemedim yalnız. makyajı nasıl çıkarır yada çıkarır mı bilmem. normal yüzümü leylaklı duş jeliyle yıkadım sütle sonra da tonikle temizledim. bu ara hamileyim ddiye makyaj yapmıyorum

çok teşekkür ederim

ben de dün baya baktım da zararlı mı zararsız mı bulamadım. bi sitede peg ile ilgili petrol türevi ve zararlı diyordu ama bütün peg ler için söylemiş bunu. başka bi sitede peg-40 molekül ağırlığı 40 olduğu için cilt tarafında emilmediğini yazmış. kafam karıştı benimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…