benim akepe li bir tanıdığım var.her sene oy verir.bu sene vermeyecekmiş,neden dedim.işlerini yapmamış akepeli belediye.yani çoğu akepe li gibi menfaati için oy veriyormuşbir de büyük harflerle basa basa cumhurbaşkanım diyor...
ne alaka hem kendileri ortaya sürüyor konuda başka bir yöne gidiyor sanki konunun içine biz rte katmışız gibi her yere nane yapıyorlar.
gelde kızma...
ah ahhh umarım gözünüz bir gün açılırda neyse susayım ben...
benim akepe li bir tanıdığım var.her sene oy verir.bu sene vermeyecekmiş,neden dedim.işlerini yapmamış akepeli belediye.yani çoğu akepe li gibi menfaati için oy veriyormuş
benim akepe li bir tanıdığım var.her sene oy verir.bu sene vermeyecekmiş,neden dedim.işlerini yapmamış akepeli belediye.yani çoğu akepe li gibi menfaati için oy veriyormuş
ama değil iştebunların yaptıkları edepsizlik...
hepimizin hayatında canımızı yakan şeyler oluyor kimi zaman allaha havale ediyoruz kimi zaman hakkım helal değil deyip allahla aramızda kalıyor.yani kendi adıma böyle
hakkı helali bilen insan dinide bilir dinin mutavazılıgını kulun ahlaklı olması gerektiğini kul hakkını neyse onu bilir çıkıp cenaze de bagrılmaması gerektiğini de bilir.
yaptıkları çok çirkin ha biz onu sanatçı olarak tanıyoruz özel hayatında nasıldır bilemeyiz her ne olursa olsun kim olursa olsun cenazeye saygı denen bir şey var ölene saygın yoksa ordaki aileye sagyı duy ha onada yokda ordaki insanlara karşı saygılı ol...
saygıyı bilmeyen insansa böyle saygısızlık edip kendi krakterini de gösterir millete
ayrıca cihad nedir ya...tamam sende demişin ama kullandığın kelimeler ilginç olmuş
cihadın anlamı bambaşkadır.
ve nedense bu cihad kelimesi bana hep şu kendilerini islamın kurtarıcı sayıp milleti kesip öldüren dinle ilgileri olmayan örgütleri hatırlatır.
ama değil işte
mücadele demektir cihad ne için kullanıldığına bağlı
ama şöyle düşün varsayalım o insanlar orda ( gündem oluşturmak popüler olmak için değilde) ki bence öyle
özel hayatında alacaklıları ve hiç bir şekilde alamadılar
aileye bildirdiler alamdılar (bunlar varsayım)
öyle üç beş kuruşta olmadığını düşün ciddi bi mebla
böyle tanıdıklarım var bu arada
bi akrabanın anneme 15 gr bilezik borcu varken vefat etti durumuda gayet iyiyken
senelerce kendine söyledi yok
vefat edince oğullarına söyledi yok
hani annem cenazede böyle bişey söylemedi sonrasında söyledi
ama meblanın daha yüksek olduğunu düşün ve çaresiz kaldığını
baktı ki çare yok yapar insanlar
belki ALLAH a karşı mahcubiyetten değilde (tövbe haşa)
ele güne karşı diye
burada büyükburcu tenzih ederim ( basa basa tekrar söylüyorum adamların amacı popületire gereksiz gündem hoş bulmuyorummmmm)
................................................
konuya ilk mesajımda belirttiğim gibi
ALLAH rahmetiyle muamele etsin
şahsım adına ben rahatsız edici hiç bir şekilde görmedim kendisini
varsa da bilemem
.......................................................
tekrar söylüyorum o kadar yozlaşmış program varken ( btb-evlilik programları-edebsiz klibler - zırt pıt )
neden vefat edip gitmiş
artık bi şansı olmayan bi insana bunu yaptınız
neden gereksiz popületire oluşturmaya çalıştınız
inşALLAH bu sefer anlatabilmişimdir
hoşcakalın
cihad deyince aklınıza
nefis ile cihad gelsin-kötülük ile cihad gelsin-manevi cihad gelsin
örgüt gelmesin
örn :
bazen namazı geciktirdiğimizde -veya hoş olmayan günah olan şeyleri yaptığımızda nefis ile olanı cihadı kaybetmiş
oluyoruz
canım aynı şeyler aslında yazdıklarımızcanım benim bu santçı farzet sıradan senin benim gibi bir insan olsun fakir olsun zengin olsun yada ne olursa olsun
gidipte orada bağırmanın anlamı yok,o ölü kimse dünyanın en kötü insanı olabilir borçlu olabilir hakkı geçmiş olabilir ama ölmüş gitmiş bu dünya da yok artık ve hiç sevilmeyen bir insan dahi olsa orda onun ailesi var sevenleri var .
bağırıp orda acılarını katlamanın anlamı yok,
ölmüş ve bir daha muhattap olamıyacagın bir adamın cenazesine gidipte helal değil diye bağırmak ne dine uygun ne görgüye ne ahlaka ne terbiyeye nede insanlığa uygun olan bir hareket degil
bir meselen varsa kendi içinde hallet kendi kendine ölmüş ama hakkım helal değil de,ben önceki yorum da yazdım allaha havale et hakkım helal değil de olsun bitsin orda gerginlikçıkarmanın yakışığı oldumu sence?
yani bir de bu sanatçı belli ki orda kamera olucak gazeteciler olucak herkes olucak bile bile yapılmış bir şey...
ne gerek var...borcu varmış olabilir kalbimle muhattap ol allahla aranda kalsın gitsin öbür dünyada hesaplaş...
ayrıca cihadın ne olduğunu biliyorum nedense benim adıma örgüt geliyor...
sizin verdiğiniz örnekleri de biliyorum öğretmenize gerek yok ama bu konuyla ilgili yorumunuz ve kullandığınız kelimeler önceden de yazdım gereksiz...
cihat yerine sabır den azim den irade den hani türkçe bir kelime kullanın
cihat ister istemez aklıma örgütü getiriyor yapacak bir şey yok...
ayrıca anlamışınız dediğin o kırmızı yaptığım yeri ben anlamadım ne demek artık şansı kalmamış,neden vefat etmiş gitmiş derken ne demek istediniz ???
canım aynı şeyler aslında yazdıklarımız
ben hakkımda olsa yaparmıydım bilmiyorum yaşamadan bilemeyiz hiç bişeyi
yani kendisinin kendi adına yapabileceği bişey varmı
onu dedim
canım aynı şeyler aslında yazdıklarımız
ben hakkımda olsa yaparmıydım bilmiyorum yaşamadan bilemeyiz hiç bişeyi
yani kendisinin kendi adına yapabileceği bişey varmı
onu dedim
peki tamam cen cihadı kullanmıcam bundan sonra çağrısımı kötü demekki
senle cihadı bırakıyorum
selametle (göz kırpan smil ) bulamadımda
ya sormaabak şimdi ben alıntı yaptıktan sonra yorumuna bir şeyler eklemişin...
cihat kelimesini kullan yada kullanma ben sevmiyorum ve bana göre cihat bambaşka bir şey
neyse kelimelere takılmıyalım ben dedim diyeceğimi ama konu neyse onunla ilgili yorum ve kelime kullanılsa daha iyi olur biraz ortalığı karıştıran yorum yaptın konuylada ilgisi yoktu o yüzden bu kadar kişi alıntı yaptı senin yorumuna
karşılıklı alıntıya yoruma da dönmesin sanırım anlaşıldı yazdıklarım.
sana da selamet...bak bu sade göz kırpma
buda süslü kk hanımı göz kırpası
ama değil işte
mücadele demektir cihad ne için kullanıldığına bağlı
ama şöyle düşün varsayalım o insanlar orda ( gündem oluşturmak popüler olmak için değilde) ki bence öyle
özel hayatında alacaklıları ve hiç bir şekilde alamadılar
aileye bildirdiler alamdılar (bunlar varsayım)
öyle üç beş kuruşta olmadığını düşün ciddi bi mebla
böyle tanıdıklarım var bu arada
bi akrabanın anneme 15 gr bilezik borcu varken vefat etti durumuda gayet iyiyken
senelerce kendine söyledi yok
vefat edince oğullarına söyledi yok
hani annem cenazede böyle bişey söylemedi sonrasında söyledi
ama meblanın daha yüksek olduğunu düşün ve çaresiz kaldığını
baktı ki çare yok yapar insanlar
belki ALLAH a karşı mahcubiyetten değilde (tövbe haşa)
ele güne karşı diye
burada büyükburcu tenzih ederim ( basa basa tekrar söylüyorum adamların amacı popületire gereksiz gündem hoş bulmuyorummmmm)
................................................
konuya ilk mesajımda belirttiğim gibi
ALLAH rahmetiyle muamele etsin
şahsım adına ben rahatsız edici hiç bir şekilde görmedim kendisini
varsa da bilemem
.......................................................
tekrar söylüyorum o kadar yozlaşmış program varken ( btb-evlilik programları-edebsiz klibler - zırt pıt )
neden vefat edip gitmiş
artık bi şansı olmayan bi insana bunu yaptınız
neden gereksiz popületire oluşturmaya çalıştınız
inşALLAH bu sefer anlatabilmişimdir
hoşcakalın
cihad deyince aklınıza
nefis ile cihad gelsin-kötülük ile cihad gelsin-manevi cihad gelsin
örgüt gelmesin
örn :
bazen namazı geciktirdiğimizde -veya hoş olmayan günah olan şeyleri yaptığımızda nefis ile olanı cihadı kaybetmiş oluyoruz
lamelifamine öyle bir çarpıtıyorsun ki yani inanamıyorum.Bu ne nefis ile cihad ne bilmemne ile cihad,bu kişiler belliki örgüt mensubu.
Ama sen gerçektenden de bu kişilerin nefis ila cihat için oraya gidip türkiyece tanınan bir sanatçının cenazesini batırip mikrofonlara konuştuğunu düşünüyorsan sana pembe bulutlarla kaplı ütopyanda mutluluklar dilerim.
Umarım 2-3 serseri gelip de senin ailenin cenazesinde nefis ile cihad(!)yapmazlar,böyle kötü bir şey kimsenin başina gelmez umarım.
ya sormaa
cumhurbaşkanı durumu var daha
şimdi yazcam şey çok taa
lafı ya dötünden anlıyolar ya başından
zaten bana okypety regl ya da hamile kadının kocasına attığı tripi yaşattı öylesine kalakaldım yani