Cihad zaten türkcede 'islam için savaşmak' olarak kullanılır,arapça bilmek zorunda değiliz.Bu terimi de genelde örgütler kötü anlamda kullanıyor.lamelif o anlamda yazmamış olabilir ama bu konuda da sen bilmiyorsun aslı böyle tarzı yorumlar yapmak saçma yani,100 kişiye sor 99'u bizim bildiğimiz anlamı söyler.bende diyorum cihat bana örgüt lafı geliyor
neyse şu yorumu beniüzdü gerisi kalsın geride
yani döt lafı falan bu kadar cihat ediyorsun ee be arkadaşım dilinle de o cihadı yapsan da şu lafları yazmasaydın şu yorumu yapmasaydın keşke
lamelifamine öyle bir çarpıtıyorsun ki yani inanamıyorum.Bu ne nefis ile cihad ne bilmemne ile cihad,bu kişiler belliki örgüt mensubu.
Ama sen gerçektenden de bu kişilerin nefis ila cihat için oraya gidip türkiyece tanınan bir sanatçının cenazesini batırip mikrofonlara konuştuğunu düşünüyorsan sana pembe bulutlarla kaplı ütopyanda mutluluklar dilerim.
Umarım 2-3 serseri gelip de senin ailenin cenazesinde nefis ile cihad(!)yapmazlar,böyle kötü bir şey kimsenin başina gelmez umarım.
bende diyorum cihat bana örgüt lafı geliyor
neyse şu yorumu beniüzdü gerisi kalsın geride
yani döt lafı falan bu kadar cihat ediyorsun ee be arkadaşım dilinle de o cihadı yapsan da şu lafları yazmasaydın şu yorumu yapmasaydın keşke
özelden kapışak istersenneyseMune nin cımbızı na takılmak istemem susayım ben yoksa çok yazıcam konu dine gidicek
inşallah yapmazlar kimsede yapmasın
mutlaka ailemle de hesabı kapatmamış birileri vardır belkide
ama benim yazmamla ykızgınlıksan yapmaktan vazgeçmeyek
bu arada ALLAH gecinden versin herkesin ailesine (yakıştırman hiç olmamış)
daa bişey daha var 50 milyon kez daha söylesem anlayacak mısınnız
o adamların niyeti sahih olsa idi orda yapmazlardı yazdım kaçıncı kez
belliki dedim orda bulunuş amaçları
insanları birbirine düşürmek-gündemde olmak
ki başardılar
en basiti
örn : kk siyaset meydanı
şaka gibi reel hayatımda hiçte kullanmam( bu arada yabancı kökenli cümle kullanmayı sevmiyorum ama havalı oluyor )
neyse kullandım oldu bitti onun tövbesi de bana kalsın (şöyle bi baktımda bende beğenmedim sonradan)
ya o değil şimdi
bi çok
çok bilmiş bu sözüm üzerinden gelecekse zahmet etmesin
beni bilen bilir bilmeyen anlar anlamayan uzar
inşallah yapmazlar kimsede yapmasın
mutlaka ailemle de hesabı kapatmamış birileri vardır belkide
ama benim yazmamla yapacak insan yapmaktan vazgeçmeyek
bu arada ALLAH gecinden versin herkesin ailesine (yakıştırman hiç olmamış)
daa bişey daha var 50 milyon kez daha söylesem anlayacak mısınnız
o adamların niyeti sahih olsa idi orda yapmazlardı yazdım kaçıncı kez
belliki dedim orda bulunuş amaçları
insanları birbirine düşürmek-gündemde olmak
ki başardılar
en basiti
örn : kk siyaset meydanı
şaka gibi reel hayatımda hiçte kullanmam( bu arada yabancı kökenli cümle kullanmayı sevmiyorum ama havalı oluyor )
neyse kullandım oldu bitti onun tövbesi de bana kalsın (şöyle bi baktımda bende beğenmedim sonradan)
ya o değil şimdi
bi çok
çok bilmiş bu sözüm üzerinden gelecekse zahmet etmesin
beni bilen bilir bilmeyen anlar anlamayan uzar
özelden kapışak istersen
Sen sürekli tepki almamak için lafı çeviriyorsun ilk yorumunda niyetleri dinlenseydi demiştin.Ben böyle olaylarda empati gerekliliğine inanıyorum.Sana empati yaptırdığımda kızgınlıkla yaptığın bu yorum benim haklılığımı gösteriyor.
yok ben senle mümkünse ne özel ne tüzel nede burdan konuşmak istemiyorum çünkü yorumların artık tuhaf olmaya başladı
anlıyan anlar anlamayan uzar lafları falan nefse terbiyeye örnek veren birine yakışmıyor.
önceki yorum da yazdığım gibi azıcık dilinle cihat yap lütfen ve sus yada daha üslüplu konuş
iyide bu adamlar büyükburcu tanıyor. ona borç vermil alamamış değil,adamla iletişimleri yok,tek dertleri gençlerimizi yozlaştırdı olayı ki neye göre. kısaca yapılan bir alacak verecek davası değil,tanımadıkları bir insanın cenazesine gidip bağırmak olay. cenazeyi mahvetmek amaç
bence de mahkemeye verip tazminat davası açılmalı.kazanılan parayla da erol büyükburç için hayır yapılmalıyapılacak tek şey büyükburcun ailesi bu edepsiz adamları mahkemeye vericek gereken neyse o yapılıcak
yani kim ister böyle bir şeyi en acılı günde birileri Show yapıcak oh ne güzel dünya