Önemli değil, hepiniz için yazıyorum sizi alıntıladığım için direkt üstünüze alınmayın sakın, burada X şu marka giyiyor, Y bu marka giyiyor kavgası nasıl desem çok gereksiz, anlamsız detaylar.Suan ben de nette baktim ustduzey askerlerin uniformalari chanelmis ama konuya aciklik getiriyim art niyetli bir yorum degildi. Rahatsizlik duydugum icin chaneli one surmedim.Bilgilendirdiginiz icin tesekkurler.
Önemli değil, hepiniz için yazıyorum sizi alıntıladığım için direkt üstünüze alınmayın sakın, burada X şu marka giyiyor, Y bu marka giyiyor kavgası nasıl desem çok gereksiz, anlamsız detaylar.
Evet yineliyorum Atatürk Chanel'e sipariş vermiştir ama TSK için, savaştan çıkmışız, güçlü bir ordu, güçlü Türkiye görüntüsü vermek için yapıldı bu belki de, aynı bugün güçlü Türkiye için saray vb şart denildiği gibi.
Almanya da aynı dönemlerde Hugo Boss'a askeri üniforma yaptırmış, onu da araştırabilirsiniz.
Böyle şeyler belki bir nevi stratejidir, konuşulması gereken çok daha mühim meseleler varken markalara indirgenen bir siyasette özür dilerim ama bana komik geliyor.
Özelleştirme denilmiş, hemen akabinde Ecevit örneği verilmiş, ben hepinize o bu parti demeden bir soru sormak istiyorum, belki bu yolla markalar savaşı da biter.
Özelleştiriyoruz belki doğru bir hamledir, satışa çıkan ve gündemden inmediğinden şekere getireceğim sözü.
Şeker üretiyorduk biz, artık onun yerine sıfır gümrük vergisiyle Mısır şurubu ithal edeceğiz, sizce bu doğru bir adım mıdır?
Ürettiklerimizden vazgeçmek ve yerine şeker pancarının yerini doldurması imkansız bir maddeyi tüketmek zorunda kalacak olmamız hakkında hepiniz ne düşünüyorsunuz?
Bakliyatın ithal edilmesi meselesi de var, köylü üretmiyor diyeceksiniz, hayır belki bir kısmı üretmiyor ama fabrika satışlarıyla üreten kısımda ister istemez üretmekten men ediliyor, şeker fabrikası yoksa çiftçi şeker pancarını kime üretecek?
Gelin bir de Ege'deki çiftçilerle konuşun, adamlar üretmek istiyor ama, aması var, neyse.
Hayvancılık diyoruz, şu yazıyı bir okuyun hepiniz: http://www.bingolunsesi.com.tr/haber/30060/hastalikli-hayvan-dagitildi.html
Bunun benzeri yine daha yeni yaşandı, bu şartlarda hayvancılık nasıl yapılacak? Ya da ithal Karkas etleri yerli hayvan üreticisine rakip diye getirilirse hayvancılık yapan bu rekabetle nasıl başa çıkacak?
Ucuzluk olsun diye alternatif amaçlı getirilen herşey çiftçi ve hayvancılık yapanın işini yok ediyor aslında.
Abdullah Gül ohal de hukuksuz khk lar çıkmaya başlayınca akp ile arası açıldı
Aday olur mu bilmem
Akp li arkadaşların çevresinde hiç mi ihraç edilen masum insan yok acaba
Takipsizlik aldığı halde işinden olmuş bir çok insan var
Ohal sürecinde hukuksuzluk aldı başını gitti
Ülke kanunlarla değil bir adamın buyruğu ile yönetilir hale geldi
Yargı organının suçsuzsun dediği birini hükümet nasıl ihraç eder hukukçu olarak bunu kabul edemiyorum
Gül ün her özel günde kulağı ağrıyor onuda istemiyoruz.Benim cevremde hep suclulular alındı kendi akrabam dahil. Adim gibi hepsinin fetocu oldugunu biliyordum ama bylock cikanda 15 temmuz gecesi halka ates acanda ben sucsuzum diyor dalga gecer gibi.
Mor beyin uygulamasi ile binlerce kisinin telefonuna bylock yukleyip masum insanlsri iceri attiran feto. Hepsi tesbit edilip serbest birakildi. Isterseniz yine internetten ulasabilirsiniz bu bilgiye.
15 temmuz darbesini gormeyip. 20 temmuz darbesi diyen zihniyete de verecek oyum yok benim.
Abdullah gule de ihtiyac yok zaten. Isterse aday da olabilrdi. Bizim ustunde durduğumuz nokta. Gul cb adayi oldugunda cumhuriyet mitingleri düzenleyenler esi bas ortulu diye demediğini birakmayanlar 367 uydurmasini ortaya atanlar. Birden Gül sevici oldu:) Allah muhabbetlerini arttirsin umarim gercek bi dostluktur
Devlet adamların parasına bakana derim çok merak ediyorsan oynayabilirsin ayrıca oturduğun yerde teklif gelmez icraat gerek.
Önemli değil, hepiniz için yazıyorum sizi alıntıladığım için direkt üstünüze alınmayın sakın, burada X şu marka giyiyor, Y bu marka giyiyor kavgası nasıl desem çok gereksiz, anlamsız detaylar.
Evet yineliyorum Atatürk Chanel'e sipariş vermiştir ama TSK için, savaştan çıkmışız, güçlü bir ordu, güçlü Türkiye görüntüsü vermek için yapıldı bu belki de, aynı bugün güçlü Türkiye için saray vb şart denildiği gibi.
Almanya da aynı dönemlerde Hugo Boss'a askeri üniforma yaptırmış, onu da araştırabilirsiniz.
Böyle şeyler belki bir nevi stratejidir, konuşulması gereken çok daha mühim meseleler varken markalara indirgenen bir siyasette özür dilerim ama bana komik geliyor.
Özelleştirme denilmiş, hemen akabinde Ecevit örneği verilmiş, ben hepinize o bu parti demeden bir soru sormak istiyorum, belki bu yolla markalar savaşı da biter.
Özelleştiriyoruz belki doğru bir hamledir, satışa çıkan ve gündemden inmediğinden şekere getireceğim sözü.
Şeker üretiyorduk biz, artık onun yerine sıfır gümrük vergisiyle Mısır şurubu ithal edeceğiz, sizce bu doğru bir adım mıdır?
Ürettiklerimizden vazgeçmek ve yerine şeker pancarının yerini doldurması imkansız bir maddeyi tüketmek zorunda kalacak olmamız hakkında hepiniz ne düşünüyorsunuz?
Bakliyatın ithal edilmesi meselesi de var, köylü üretmiyor diyeceksiniz, hayır belki bir kısmı üretmiyor ama fabrika satışlarıyla üreten kısımda ister istemez üretmekten men ediliyor, şeker fabrikası yoksa çiftçi şeker pancarını kime üretecek?
Gelin bir de Ege'deki çiftçilerle konuşun, adamlar üretmek istiyor ama, aması var, neyse.
Hayvancılık diyoruz, şu yazıyı bir okuyun hepiniz: http://www.bingolunsesi.com.tr/haber/30060/hastalikli-hayvan-dagitildi.html
Bunun benzeri yine daha yeni yaşandı, bu şartlarda hayvancılık nasıl yapılacak? Ya da ithal Karkas etleri yerli hayvan üreticisine rakip diye getirilirse hayvancılık yapan bu rekabetle nasıl başa çıkacak?
Ucuzluk olsun diye alternatif amaçlı getirilen herşey çiftçi ve hayvancılık yapanın işini yok ediyor aslında.
Ben de bu tartismalari gereksiz buldum ve yukarda bi yazimda bana egitim sistemi tarim hayvancilik elestirin savunacak halim yok dedim. Linki koydugunuz yaziyi okudum uzucu ancak il tarim mudurunun de yaptigi gibi ihaleye fesat karıştıran firmanin sucu bakanligin iyi secmesi lazim ihaleye girecek kisileri. Umarim sorun halledilmistir.
Dediginiz gibi sifir vergi ile ithall seker haberi gormedim ama mutlak dogrudur. Ozel olsa da seker fabrikalarinin isleyecegini düşünüyorum torkudan ornek vermiştim torkunun birkac tesisini konyada gezdim. kucuk buyuk demeden bircok ciftciden seker pancari alıyorlar ve hep dogal seker kullanıyorlar. Ozel olunca kotu olcak diye bi kaide yok sanirim. Ayrica uygunsuz firmalari kapatip teshis eden bakanlik boyle sagligimizla oynarsa ne diyeyim!!
Bunlari da tartismak cok anlamsiz aslinda bazi seylerin iyi olup olmadigini zamam gosterecek. Özelleştirilen yerlerin sagladigi kar ihracat orani vs. Kılıçdaroğlu sabiha gokcen havalani yapimina siddetle karsi cıkmış fuzuli bir masraf ve kullanissiz olacagini iddia etmis. Sabiha gokcen havaalni suan belkide dunyanin en cok yolcu tasiyan havaalanlarindan biridir. Simdi dusuncesi eminim degismistir. Youtube de videoyu bulabilirsiniz.
Direkt kaynak veremiyorum çünkü onlarla konuşan benim, ben de kaynak olarak kabul görmem.Araya kaynak yapayım egedeki çiftçiler ne diyor çok merak ediyorum. Okuyabilecem bir kaynak var mı? Yoksa çevrenizden aldığınız duyum mu?
Benim egedeki köylerde yaşayan çiftçi ve hayvancılık yapanlarla ilgili gözlemimim biraz farklı.
Türkiye’nin geneli için genelleme olmaması adına yazmadım.
Benim cevremde hep suclulular alındı kendi akrabam dahil. Adim gibi hepsinin fetocu oldugunu biliyordum ama bylock cikanda 15 temmuz gecesi halka ates acanda ben sucsuzum diyor dalga gecer gibi.
Mor beyin uygulamasi ile binlerce kisinin telefonuna bylock yukleyip masum insanlsri iceri attiran feto. Hepsi tesbit edilip serbest birakildi. Isterseniz yine internetten ulasabilirsiniz bu bilgiye.
15 temmuz darbesini gormeyip. 20 temmuz darbesi diyen zihniyete de verecek oyum yok benim.
Abdullah gule de ihtiyac yok zaten. Isterse aday da olabilrdi. Bizim ustunde durduğumuz nokta. Gul cb adayi oldugunda cumhuriyet mitingleri düzenleyenler esi bas ortulu diye demediğini birakmayanlar 367 uydurmasini ortaya atanlar. Birden Gül sevici oldu:) Allah muhabbetlerini arttirsin umarim gercek bi dostluktur
Problem bu değil zatenBenim cevremde hep suclulular alındı kendi akrabam dahil. Adim gibi hepsinin fetocu oldugunu biliyordum ama bylock cikanda 15 temmuz gecesi halka ates acanda ben sucsuzum diyor dalga gecer gibi.
Mısır şurubu ithalatı linkini koymuştum, resmî gazetenin üstelik.
Hatta satılacak olan şeker fabrikalarının üretim kapasitelerini de eklemiştim, havaalanı meselesini bilmiyorum, diğer siyasetçiler gibi Kılıçdaroğlu da ilgi alanımdaki bir siyasetçi değildir.
Bu sebeple kendisini sizle beraber çok rahatça eleştirebilirim, tıpkı diğer liderli eleştirdiğim gibi, ben siyasetçi gözetmem, üretime, halkın refah seviyesine, eğitime, çiftçinin hayvancılık yapanın durumuna bakar analiz yaparım.
Mısır şurubu benim, sizin, çocuklarımızın sağlığını doğrudan etkileyen bir madde, sıfır gümrük vergili ithal edilmesiyse çiftçiyi doğrudan etkileyecek bir durum.
Bir link daha vereyim, bir önceki mesajımda vurguladığım hususları anlatan bir haber.
http://www.karsmanset.com/haber/dogulu-uretici-isyanda-9186.htm
Özelleştirmelere gelince, ülke faydasınaysa yapılabilir belki, siyasetçi değilim o yüzden inceliklerini bilemem ama doğuş gıdaya satılan Afyon şeker fabrikası kar eden bir fabrikaydı, velevki satıştaki diğer şeker fabrikaları zarar ediyor, o zaman zarar eden bir fabrika yeniden şeker üretmek için alınmaz, alan başka bir iş yapar, bu da ülkenin şeker üretiminde azalma olacağı, Mısır şurubunun hayatımıza daha çok gireceği anlamına gelir, bakınız örnek zamanın tarım ve hayvancılık bakanı Faruk Çelik tam hatırlamıyorum ama dekarlı bir sayı vermişti tarım arazileri yok oldu diye, neden peki ? Fabrikalar, toplu konutlar bu arazilere yapıldı da ondan, tek başına bu iktidarın yaptığı birşey değildir elbette ama önlem alınıyor mu? Hayır, alınıyorsa da yetersiz, Silivri de tarım arazisi imara açıldı daha 5-6 ay önce, yer mi kalmamıştı mesela?
Üretemeyen çiftçi arazimi satayım da emeklilik parası yapayım bari diyor mecburen.
O zaman bende soruyorum nered bizim tarım politikalarımız ? Tarım ülkesiyiz biz, neden tarım arazilerini kaybettiğimizi söylerken yeterli önlemi almak yerine imara açıyoruz.
Buğday ithal ederken sıfır gümrük vergisi uyguladığımız için buğday üreten çiftçi sıfır gümrük vergisi yüzünden biz zarar ediyoruz dediğinde açıklama spekülatörleri geri püskürtmek için oluyor, bu arada buğday üreticisi de arada yok olup gitmeye mahkum bırakılmıyor mu?
Biz kendi ülkemizde kendi ürettiğimiz tarım ürünleriyle, kendi ürettiğimiz hayvanla kendi kendimize yeter de üstüne ihracat bile yaparız, bakınız sanırım 1930'lu yıllar olsa gerek Atatürk Kars'daki büyükbaş hayvan üreticilerine Rusya'ya ihracat izni çıkartıyor, diyeceksiniz ki o zaman ki nüfusla şimdiki bir mi? Evet değil ama biz olan hayvanımızı, kalan tarım ürünlerimizi de yitiriyoruz, yukarıda karsmanset isimli yerel gazetenin haberi ortada.
Paso ithalat.
Üretenden tüketen toplum modeline geçiyoruz, bu gelecekte bizi tehlikelere açık hale getiriyor, bir ülkenin savunma sanayi, askeri gücü kadar önemlidir tarım ve hayvancılık, aç kalırsanız herşey biter çünkü, buğdayı bile ithal ediyoruz.
Buyurun en güvenilir link:
https://www.tarim.gov.tr/BUGEM/Belgeler/Bitkisel Üretim/Organik Tarım/İstatistikler/2016/2016 Yılı İthalat Verileri.xlsx
Ben de aynı şeyi miliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık diye sayin cb ile milliyetçiliği düstur edinmis bahçeli muhabbeti için düşünüyorum.
Fetö olayina gelince sizin çevrenizde alınanların tamami suçluymuş peki alinmayip yine de suçlu olanlari icin ne diyeceksiniz? Sadece cevrenizde degil tvyi actiginizda bile fetö ile baglantisina %100 emin olacağınız isimler var çünkü
Problem bu değil zaten
Problem savcılıktan takipsizlik aldığı halde hükümetin işinden ihraç ettiği insanlar
Bu kişiler de muhalif kişiler ne hikmetse
Ve kesinlikle haklarını arayamıyorlar
Eşim siyaset yapmaz konuşmaz hiçBen sahit olmadim. Fetocular cumhuriyet koleji bile açtılar. Cocuklarini okula gonderenler Laik Ataturkcu bir okul isminden de belli o yuzden gönderdik dediler. Adamlar her kiliga giriyor. Ama dediginiz gibi muhalifse bu yuzden alismis ise ilahi adalet var bakin fetonun yanina kaldi mi? Insallah sebep olanlar icin de kisa zamanda tecelli etsin. Sizin dediginiz gibiyse. Gecenlerde hakim savcı atamasi yapıldı. Benim muhalif sosyal medyada da bunu acikca beyan eden arkadasim savci olarak atandi. Ben cok inanmak istemiyorum bunlara. Illaki çürütecek bi seyler buluyorum.
Sizin esiniz de memurdu sanirim?? O da muhalif bakın gorev basinda cok şükür.
En çok bana yaradi bu secimler . Allah duamı kabul ettiSeçime kadar nabzı ölçelim. Hakaret etmeden karşıt görüşlere saygı duyarak ....
Serbest kürsü olsun bu başlık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?