- 12 Temmuz 2006
- 56.360
- 216.931
- 1.223
- 52
Önemli değil, hepiniz için yazıyorum sizi alıntıladığım için direkt üstünüze alınmayın sakın, burada X şu marka giyiyor, Y bu marka giyiyor kavgası nasıl desem çok gereksiz, anlamsız detaylar.Suan ben de nette baktim ustduzey askerlerin uniformalari chanelmis ama konuya aciklik getiriyim art niyetli bir yorum degildi. Rahatsizlik duydugum icin chaneli one surmedim.Bilgilendirdiginiz icin tesekkurler.
Evet yineliyorum Atatürk Chanel'e sipariş vermiştir ama TSK için, savaştan çıkmışız, güçlü bir ordu, güçlü Türkiye görüntüsü vermek için yapıldı bu belki de, aynı bugün güçlü Türkiye için saray vb şart denildiği gibi.
Almanya da aynı dönemlerde Hugo Boss'a askeri üniforma yaptırmış, onu da araştırabilirsiniz.
Böyle şeyler belki bir nevi stratejidir, konuşulması gereken çok daha mühim meseleler varken markalara indirgenen bir siyasette özür dilerim ama bana komik geliyor.
Özelleştirme denilmiş, hemen akabinde Ecevit örneği verilmiş, ben hepinize o bu parti demeden bir soru sormak istiyorum, belki bu yolla markalar savaşı da biter.
Özelleştiriyoruz belki doğru bir hamledir, satışa çıkan ve gündemden inmediğinden şekere getireceğim sözü.
Şeker üretiyorduk biz, artık onun yerine sıfır gümrük vergisiyle Mısır şurubu ithal edeceğiz, sizce bu doğru bir adım mıdır?
Ürettiklerimizden vazgeçmek ve yerine şeker pancarının yerini doldurması imkansız bir maddeyi tüketmek zorunda kalacak olmamız hakkında hepiniz ne düşünüyorsunuz?
Bakliyatın ithal edilmesi meselesi de var, köylü üretmiyor diyeceksiniz, hayır belki bir kısmı üretmiyor ama fabrika satışlarıyla üreten kısımda ister istemez üretmekten men ediliyor, şeker fabrikası yoksa çiftçi şeker pancarını kime üretecek?
Gelin bir de Ege'deki çiftçilerle konuşun, adamlar üretmek istiyor ama, aması var, neyse.
Hayvancılık diyoruz, şu yazıyı bir okuyun hepiniz: http://www.bingolunsesi.com.tr/haber/30060/hastalikli-hayvan-dagitildi.html
Bunun benzeri yine daha yeni yaşandı, bu şartlarda hayvancılık nasıl yapılacak? Ya da ithal Karkas etleri yerli hayvan üreticisine rakip diye getirilirse hayvancılık yapan bu rekabetle nasıl başa çıkacak?
Ucuzluk olsun diye alternatif amaçlı getirilen herşey çiftçi ve hayvancılık yapanın işini yok ediyor aslında.