- 14 Eylül 2017
- 2.705
- 9.772
- 158
Toparlayalim diye demiştim ama ben, iyi gidiyordu yoksa muhabbet.Sana ozelden atarim Milena, ama parka cocugunu goturen suriyelierlden sikayet eden bir kadindi. Sivastrabzon kactim ben zaten, zombi filmi izleyecegim bir asirdir gidiyorum ama hala gidemedim:)
bugün bu insanlar varsa dün yapılan yanlışlar sayesindedirBaşörtüsü 80 sonrası çıkan bir mevzu.
İnanclı kişileri dediğim gibi ayrı tutuyorum ama bu ülke 1. Dünya döneminde kurtuluş savaşında olduğu gibi din elden gidiyor diyerek prim yapmaya çalışan dinciler yüzünden bu halde.
Şuan siyasetin bu denli sığ ve kalitesiz olması da bu tiplerin hortlaması oldu. Tabi Atatürk primleri yapanda olmadı değil onları da unutmayalım.
Din dersi mevzusu ve diyanet ile ilgili ben çok farklı düşünüyorum şuan ki başlık için uygun olmadığı için yazmayacağım çünkü bayağa uzun
yorumunuza çok güldüm...8 yaşındaaki kızım nedenini sordu...söyleyince..tam size bir cevap oldu.''dünya yanarsa o nerede yaşayacak''Aman banane bee
Yansin dünya...
Daha önemli sorunlarim var....
Helal namem. Hislerime tercüman olmuşsun.İktidarı destekleyen üyelerden hiç mi çocuğu olan yok ?
Hiç mi düşünmüyorsunuz geleceğini ?
Onu geçtim bir gece de değiştirilen sınav sistemlerini ?
Ben anlamıyorum gerçekten
Reisiniz naptı da çoluğunuzun çocuğunuzun istikbalini düşündürtmeyecek kadar öne geçti sizin gözünüzde ???
Kürt seçmenin çoğu dindardır sol görüşlü olanıda milliyetçidir genellikleKürt arkadaşlar Akp ye oy vermeyi düşünüyor mu acaba ?
İkinci turda özellikle Kürt seçmen belirler başkanı
Siyasi çıkarlar uğruna bunlar yapılmış ancak kimsenin insani hakkını almadığım ve alınmasını savunmadığım gibi kendi insanı haklarımı da korumasını bilir engelletmembugün bu insanlar varsa dün yapılan yanlışlar sayesindedir
En azından ben böyle düşünüyorum
İnancı gereği güçlü olduğun dönemde örtünenin haklarını elinden alırsanız biride güçlü olduğunuz dönende senin insani haklarını engeller
Yanlışa yanlışla cevap değil var olan yanlışın daha adi ve basitleşerek devamıdır buSiyasi çıkarlar uğruna bunlar yapılmış ancak kimsenin insani hakkını almadığım ve alınmasını savunmadığım gibi kendi insanı haklarımı da korumasını bilir engelletmem
Ayrıca halkın bir dayatması yoktu siyasi başladı siyasi devam ediyor başörtüsü polemiği.
Benim köyümde başörtüsünün yasak olduğu dönemlerde öğretmenin örtüsünü takardı kimse bir şey demezdi. Biz şehre taşındıktan sonra sen bizden değilsin Yok sen şusun vb laflarım duyar oldum. Başörtü yasağını o zaman duydum. Maalesef büyükşehirde insanlar çok küçük düşünüyor bir arkadaşın dediği gibi takım tutar gibi parti tutup sorgulamadan ne dese doğru bildiğimiz için böyle olduk milletçe.
Bir de geçmişe bakıp intikam almak duygusuyla değilde yanlışa yanlışla cevap vermek yerine doğruyu gösterip uyandırsaydık keşke ayrım yapan insanları. Ne de olsa benim bileğim dinde kin ve nefretle hareket etmek günahtır.
İyi akşamlar diler umarım bundan sonra kimse kimsenin inancıma görüşüne karşı çıkmayan bir ülke yaşarız diye temenni ederek gidiyorum.
Ben akp diyorummKürt seçmenin çoğu dindardır sol görüşlü olanıda milliyetçidir genellikle
Chp ve mhp nin doğu ve güneydoğuda pek şansı yok gibi
Bana kalırsa böyle
Sgk batirmasi yetmiyor mu baska örneğe gerek var mi ? Devleti nasil yonetsin bi sgkyi yonetemeyen...Kilicdarogluna saldıran kesimi anlamak istiyorum Tartışma platformu varken bana açıklasınlar lütfen Hadi Sgk yi batırdı anladık Başka ne kötü yönü var Bi anlatabilirler mi?
Şeker fabrikaları noldu bir anlatır mısınız lütfen?Sgk batirmasi yetmiyor mu baska örneğe gerek var mi ? Devleti nasil yonetsin bi sgkyi yonetemeyen...
Keske sadece seker fabrikalari olsaŞeker fabrikaları noldu bir anlatır mısınız lütfen?
Ben bu cümleyi daha önce de aynısını duydum sanki ..Sgk batirmasi yetmiyor mu baska örneğe gerek var mi ? Devleti nasil yonetsin bi sgkyi yonetemeyen...
Akp MHP ile ittifak yapmasına rağmen yine de Kürtlerin oyunu alır mı diyorsunuzBen akp diyorumm
En son örnek o olduğu için hafızalar tazedir diye umuyorum.Keske sadece seker fabrikalari olsa
Biten hayvancilik
Biten tarim
Biten turizm
Ama hicbirine cevap vermezler , hep soruyoruz ama konu degisiyor nedense
Teşekkürler yorumunuz için gercekten cok guzel yazmissiniz yazdiginiz birçok seye katiliyorum ama burada her ulkenin kendi ekonomik durumu var ülkeleri kiyaslamayi digru bulmuyorum.hollanda bayagi zengin bir ülke... aynen dediginiz gibi kurallar cok güzel hersey dakik.ama insanlarda kural sayıyor uyuyor. Bizim ulkemizde bu yok bir park yapıyorsun 2 gun ya 2 gun sonra icinde pislik dışkı dolu yada kırık..birazda insanimizda aramalıyız bence hatayi devlet biryere kadar diye düşünüyorum.ve birsey daha en basiti burada görüyorum göllerde ördekler kuslar nasil civil civil ama turkiyede hayvanlar 1 gun yasamazki hemen öldürürler. Bence insanlar hep devlet dememeli birazda devletinin ardinda durup tencere tava calacagina disiplinli olup sahip çıkmalı. Gercekten yorumunuza katılıyorum herbir cumlesine dalga geçer gibi yazmadiginiz için tekrar teşekkürler ben yurt dışında yasayan biri olarak anladim sizi eminim sizde ne demek.istedigimi anlamışsınızdırBen yurtdisinda da yasamis biri olarak size izah ediyim durumu :)
Evet avrupa'da hayat cok pahali , su bile alsaniz tl ye cevirdiginizde burdakinden kat be kat oduyorsunuz , vergiler agir , saglik sistemi farkli calisiyor vs..
Ancak alim gucu daha yuksek , ulkelerin senelik yayinlanan raporlarina bakarsaniz yoksulluk siniri rakamlari avrupa ile ulkemiz arasinda daglar kadar farkli , maas , calisanlarin sosyal hakki , calisma saatleri , harcanan emege odenen rakamlar vs hepsi avrupada cok daha iyi
Burada ozel sektorde insanlar gunde 12 saat calisiyor nerdeyse ve cogu asgari ucret seviyesinde maas aliyor , duzgun bir evin kirasinin en az 1.000 tl oldugu , benzinin litresinin 6 tl oldugu bir ulkede 1.600 tl ile ev gecindiriyorlar
Bu arada avrupada 5 yil once adam 50 eur ya bir depo benzin aliyorsa 5 yil sonra da 50 hadi bilemedim 55 eur ya bir depo benzin aliyor
Ama ben burda 5 yil once 150 tl ye bir depo benzin alirken 5 yil sonra 300 tl ye aliyorum
Ayrica avrupa sevdamizin temel nedeni ekonomik degil toplum yasami , avrupada kurallara uyan insanlar var , birbirine saygi duyan , trafik kurallari cok net ve kesindir , kimse yolun saginda kafasina gore arabayi cekip 5 dk isim var abi deyip 40 saat yolu isgal etmez , kaldirima araba park edip yayalari yola inmeye mecbur birakmaz
Hukuk vardir , duzgun sekilde isler , tecavuzcusu , hirsizi , katili duzgun yargilanir , cezasini alir toplum huzur icinde uyur
Kadin ikinci sinif vatandas degildir , cocullar esit egitim hakkina sahiptir , paran varsa cocuguna iyi egitim aldir yoksa surunsun demezler vs vs vs
Daha cok sey yazmak isterim ama vakit yok parmaklarim acidi
Ben 40 yasindayim , maalesef uzulerek soyluyorum ki bu ulke cok degisti , artik demokrasi yok , ozgurluk yok , saygi yok kisacasi toplum diye birsey kalmadi bu ulked3
Su anda deli gibi calisiyorum , tek hedefim cocuklarimi avrupaya gonderebilmek , b3n vatan hasretiyle geri donmustum keske donmeseymisim
25 sene yasadim yetermi sizeHollandayı Avrupayi gormek boyle yasamak baska diyen Gurbetçi kardesim Ayni şekilde Turkiyeyi bilmek başka yaşamak başka ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?