• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken seçim 24 Haziran Pazar Günü

Ben sana söyleyeyim, kendine " ben Türk'üm yüzde yüz Türk'üm kökenim bilmem ne soyuna boyuna bağlı" diyen arkadaşlarım genetik test de avuçlarını yaladılar :)))) en fazla Türk çıkan da gen yüzde iki o da Türk demiyor zaten Doğu Asyalı diye geçiyor, belki Moğol falandır, kalanı ya Anadolu ya Balkan ya Yunan İtalyan ya da kafkas çıkıyor( kafkas genelde Türkiye Irak surıye Azerbeycan Ermenistan gurcıstan vs olan geniş böyle olarak ifade ediliyor bazı testlerde

:KK45: YaZık olmuş.
Ben belki Türk’üm belki Arap belki Ermeni belki Zaza belki Kürt üm. Önemli olan ne hissettiğimiz değil mi. İşte insanlar bunu atlıyor.
Ben Türküm eşim Arap ne olacak şimdi hadi üstün ırk tartışması yapalım demiyoruz fikriniz zikrimiz uyuşuyor mu ona bakıyoruz yararlı bir bireymiyiz iyi bir insanmıyız onu tartışıyoruz.
Maalesef insan kendisini öyle yüceltiyor ki karşısındakini küçümserken neleri kaybediyor bilmiyor.
O arkadaşların şimdi neleri ile övünüyor merak ediyorum. Umarım inançlarıyla değildir !

Eğitimin içine ettikleri yetmiyormış gibi, bu erken seçim için sınavı ertelediler. Çocuklar zaten bilinmezlikler içinde, hepsi kaygılı. Üzülüyorum valla ot gibi gençler.
Her köşe başına ego tatmini için adlarını verip açtıkları "üniversiteleri" unutmak ne mümkün ;)

Ben öyle ayırmak istemiyorum güzel aydın insanlarımız var. Bu ülkenin gerçekten hoşgörüye düşünmeye ve sorgulamaya ihtiyacı var. Alevilerin Osmanlı döneminden beridir bir çok defa zulme uğradığı aşikardır. Ama hiç bir zaman ülkesine ihanet etmemiştir. Öyle de olmalı.

Bu konu çok hassas bir konu maalesef inanç gereği başörtüsü takan kardeşlerimi ayrı tutuyorum ama gördüğüm ve şahit olduğum şeylerde biraz siyasi olmuş araç olmuş.
Çocuklara takılmasını da doğru bulmuyorum açıkcası. Adı üstünde çocuk eğer erkeği tahrik etmemek için takılıyorsa bir çocuk nasıl bir erkeği tahrik etsin? Neyse bu muhabbeti uzatmayayım ☺️
Bak ben açık açık yazayım. Ben üniversitede bu başörtülüler üniversiteye girebilsin diye onları savundum. Daha sonra iş hayatında da öyle gelsinler reşit insanlar gelsinler dedim. Ama bin pişmanım. Çünkü bunların derdi kendileri değilmiş. Okul bahçelerinde minik kız çocuklarını örtülü görünce eyvah dedim. Sonra sınıflar yavaştan kız erkek ayrılmaya başladı. Sonra zorunlu birsürü din dersleri eklenmiş. Sokakta şortlu insanlar dayak yemeğe başladı. Genç kızlar etek giyiyo diye hırpalanmaya başladı. Sonra ben ayıldım. Meğersem bunların derdi başörtüsü değilmiş

Aleviler (bazısı) dinini eminim diğer mezheplerden daha fazla İslam i islam gibi yaşıyorlar diğerlerinin olmadığı kadar Alevi değilim ama Alevi arkadaşıma göre o benden daha müslüman sanırım

Mezhep ayrımı yapmam inançlar farklıdır o Allah ile kulun arasında

(Neden yazdım bende anlamadım :/ )

Güldürdün beni. ☺️
İçinden gelmiştir.

Güzel insanlar denk geldiğinize çok sevindim.

evet evet senide hatırlıyorum.
ne konuydu ama:))

Vallahi o konuda da dedim, insanlara sırf doğdukları ülkeden dolayı ilk önyargı ile yaklaşmak genellemek iyi değildir diye. Beni tanıyan ilk önce , sayısı mılyonu bulup Avrupa'yı dolduran tarihöncesi gibi bir dönemde yaşayan tipler yüzünden "" aaa sen nasıl türksün, gördüğümüz diğer Türklere benzemiyorsun " diyor , onlar nasıl ki diyemiyorum çünkü nasıl olduklarını biliyorum.

:KK45: YaZık olmuş.
Ben belki Türk’üm belki Arap belki Ermeni belki Zaza belki Kürt üm. Önemli olan ne hissettiğimiz değil mi. İşte insanlar bunu atlıyor.
Ben Türküm eşim Arap ne olacak şimdi hadi üstün ırk tartışması yapalım demiyoruz fikriniz zikrimiz uyuşuyor mu ona bakıyoruz yararlı bir bireymiyiz iyi bir insanmıyız onu tartışıyoruz.
Maalesef insan kendisini öyle yüceltiyor ki karşısındakini küçümserken neleri kaybediyor bilmiyor.
O arkadaşların şimdi neleri ile övünüyor merak ediyorum. Umarım inançlarıyla değildir !

Aile grubuna mesaj atmış çünkü kafatasçı tipler ailesi ve akraba cevresi " hiç biriniz Türk değilsiniz etnik olarak" demiş, ses çıkmadı diyor, deprem etkisi yaratmış söylediği :)))

Bak ben açık açık yazayım. Ben üniversitede bu başörtülüler üniversiteye girebilsin diye onları savundum. Daha sonra iş hayatında da öyle gelsinler reşit insanlar gelsinler dedim. Ama bin pişmanım. Çünkü bunların derdi kendileri değilmiş. Okul bahçelerinde minik kız çocuklarını örtülü görünce eyvah dedim. Sonra sınıflar yavaştan kız erkek ayrılmaya başladı. Sonra zorunlu birsürü din dersleri eklenmiş. Sokakta şortlu insanlar dayak yemeğe başladı. Genç kızlar etek giyiyo diye hırpalanmaya başladı. Sonra ben ayıldım. Meğersem bunların derdi başörtüsü değilmiş
Başörtüsü 80 sonrası çıkan bir mevzu.
İnanclı kişileri dediğim gibi ayrı tutuyorum ama bu ülke 1. Dünya döneminde kurtuluş savaşında olduğu gibi din elden gidiyor diyerek prim yapmaya çalışan dinciler yüzünden bu halde.
Şuan siyasetin bu denli sığ ve kalitesiz olması da bu tiplerin hortlaması oldu. Tabi Atatürk primleri yapanda olmadı değil onları da unutmayalım.
Din dersi mevzusu ve diyanet ile ilgili ben çok farklı düşünüyorum şuan ki başlık için uygun olmadığı için yazmayacağım çünkü bayağa uzun :KK45:

Dinden bağımsız ahlak olacağına inanmıyorlar da ondan. Herşey günah sevap çemberinde değerlendiriliyor. Yaptığı şey modern ahlaka göre kötü de olsa, inandıkları din günah demiyorsa gönül rahatlığı ile hareket ediyorlar. Ayrıca inançlara saygı deyince sadece Sünnilik algılanır ülkede :) diğerlerine özellikle deist ve ateistlere salvolar serbest, üstelik yapanlar da siyasi erk yani.

Ben korkarım senden şimdi, ahlaksız seni :)

Hehe sorma, ateistlerin de anneleri ya da kız kardeşleriyle olmasını engelleyecek hiçbir şey yokmuş ya, öyle diyorlar, ne değişik fikirler, akıllar hep başka yerde :)

Her köşe başına ego tatmini için adlarını verip açtıkları "üniversiteleri" unutmak ne mümkün :KK66:
Sanki oraya da senin benim çocuğumu alacaklar. Yine kendileri, uyduruk bi eğitim uyduruk bi diploma. Al sana çocuğunun önünde bir sürü rakip. Bekle ki iş bulsun. Sonra asgari ücretle markette kasiyer

Aile grubuna mesaj atmış çünkü kafatasçı tipler ailesi ve akraba cevresi " hiç biriniz Türk değilsiniz etnik olarak" demiş, ses çıkmadı diyor, deprem etkisi yaratmış söylediği :)))
:KK45:
Önemli olan insanlık diyen çıkmadı mı ya.
İnsanı anlamak çok zor çokkk :KK57:

Başörtüsü 80 sonrası çıkan bir mevzu.
İnanclı kişileri dediğim gibi ayrı tutuyorum ama bu ülke 1. Dünya döneminde kurtuluş savaşında olduğu gibi din elden gidiyor diyerek prim yapmaya çalışan dinciler yüzünden bu halde.
Şuan siyasetin bu denli sığ ve kalitesiz olması da bu tiplerin hortlaması oldu. Tabi Atatürk primleri yapanda olmadı değil onları da unutmayalım.
Din dersi mevzusu ve diyanet ile ilgili ben çok farklı düşünüyorum şuan ki başlık için uygun olmadığı için yazmayacağım çünkü bayağa uzun :KK45:
Evet haklısın. Ben de bu kadar yazmazdım ama önceki sayfalarda biri başörtüsünden üniversiteye giremedik diyince anılarım canlandı :)) tabii ki inanç için takanlara saygım sonsuz. Ama işte hala da mağdurum da mağdurum diye gezince insanda sabır kalmamış :)

Vallahi o konuda da dedim, insanlara sırf doğdukları ülkeden dolayı ilk önyargı ile yaklaşmak genellemek iyi değildir diye. Beni tanıyan ilk önce , sayısı mılyonu bulup Avrupa'yı dolduran tarihöncesi gibi bir dönemde yaşayan tipler yüzünden "" aaa sen nasıl türksün, gördüğümüz diğer Türklere benzemiyorsun " diyor , onlar nasıl ki diyemiyorum çünkü nasıl olduklarını biliyorum.
Hangi konudan bahsedoyorsunuz yahu
Okuyorum okuyorum anlamiyorum ne dediginizi

Seçim konusundan çıktık mı, yoksa bizi bu seçime götüren yol olduğu için mi burdan yürüyoruz?
Hani çok da dağılmasın diye şeettim, :ıslık:yanlış anlaşılmasın

Hangi konudan bahsedoyorsunuz yahu
Okuyorum okuyorum anlamiyorum ne dediginizi

Seçim konusundan çıktık mı, yoksa bizi bu seçime götüren yol olduğu için mi burdan yürüyoruz?
Hani çok da dağılmasın diye şeettim, :ıslık:yanlış anlaşılmasın

Sana ozelden atarim Milena, ama parka cocugunu goturen suriyelierlden sikayet eden bir kadindi. Sivastrabzon kactim ben zaten, zombi filmi izleyecegim bir asirdir gidiyorum ama hala gidemedim:)

Back