Tahmin ettim vahabilerden bahsettiğini. Sadece ülke vatandaşlarını ayrı tutmak istedim yorumumu yanlış anlamamışsındır umarım.
Bu arada sen petrol zengini deyince aklıma şu ölen Arabistan prensi geldi. Borçlu gitmiş öteki tarafa yazık
bu ulke hiç bukadar ozgur olmamıstı merak etmeyın...siz kenan evren donemını bır acıp hatırlasanız...bır sagdan bır soldan astık soylemını...bende basortumle calışmadıgım calışamadıgım yılların unuversiteye giremedııgm o baskıcı yılların hesabını kımden sorayım...bunların bır tanesı bu donemde bır acıga uygulansaydı vay anam vay...haa tabıkıı uygulanmasın..herkes ozgur olsun..ama gercek ozgurluk...sana bana gore degil..adaletlı olun artık...araplaşmıyoruz merak etmeyın avm lere gıdın ..ıngilizleşiyormuyuz dıyın...butun tabelelar ıngilizce nerdeyse...o nıye batmıyor...ben suna bakarak amerıka hangı hukumetı ıstemıyorsa vardır ondan bır guzellık...turkıyenın ıyılıgını ısteyecek halı yokya...dusmanım kımı ıstemıyorsa ben onu ısterım...
Geçen kardeşim milliyetçilik yapıyor, Türkçülük yapıyor. Dedim Allah aşkına git bak 80. Milyon ülkede kim aslen Türk.yok iyi oldu hatta.
konu çok ince hatlı, geçen yine buna benzer bir konuda kendimi bir anda ırkçılarla taraf olmuş buldum.
safi türk kaç kişi çıkar araştırsak meçhul..
Bence de herkese eşit olmalı kurallar. Biyerde kural varsa zorlamanın anlamı yok. Biyerde ben kurumlarda başörtü yasağını anlayabiliyorum. Şimdi serbest oldu ama olayı çiğnedikçe çiğnediler. El kadar ilkokullu ortaokullu bebeler okullara baş örtüsüyle gelir oldu. Bu özgürlük değil. Bunun adı başka bişey. Çarşafın evet islamda yeri yok. Carsaf ağır yahudi kıyafeti. İnternette resimleri varSaygı görmek için saygı vermek gerek.
Açıkcası ben insanın özel hayatında neye inandığı ne giydiği ne düşündüğünü umursamıyorum ancak sosyal yaşam alanlarımızda hepimiz adına alınan ortak kurallara uymak zorundayız. Ben bir başkasının başörtüsüne ya da haç takmasına saygı gösteririm inancı gereğidir derim ancak zaten çarşafın islmda Yeri yok. Bir de şuan ki global olmuş düzende terör diye bir zıkkım var bu nedenle kendini tanıtmayacak şekilde giyinmek ister Haham olsun ister imam ya da bu dinlere mensup kişiler fark etmez yasak olmalı. Bir ülke de yaşıyorsan o ülke kurallarına uyacalsın( tabi ülkenin demokrat laik olması gerek )
bu ulke hiç bukadar ozgur olmamıstı merak etmeyın...siz kenan evren donemını bır acıp hatırlasanız...bır sagdan bır soldan astık soylemını...bende basortumle calışmadıgım calışamadıgım yılların unuversiteye giremedııgm o baskıcı yılların hesabını kımden sorayım...bunların bır tanesı bu donemde bır acıga uygulansaydı vay anam vay...haa tabıkıı uygulanmasın..herkes ozgur olsun..ama gercek ozgurluk...sana bana gore degil..adaletlı olun artık...araplaşmıyoruz merak etmeyın avm lere gıdın ..ıngilizleşiyormuyuz dıyın...butun tabelelar ıngilizce nerdeyse...o nıye batmıyor...ben suna bakarak amerıka hangı hukumetı ıstemıyorsa vardır ondan bır guzellık...turkıyenın ıyılıgını ısteyecek halı yokya...dusmanım kımı ıstemıyorsa ben onu ısterım...
Kesinlikle katılıyorum. Aleviler bu ülkenin aydın kesimi. Çok kışkırtmaya çalıştılar ama onlar hep sükunetlerini koruduPişmanlık falan hikaye. " 6 yıl önce açık ve net bir şekilde bir memur tarafından tehdit edilmişliğin var mezhebim nedeniyle. Ölümü hak ediyormuşum devlet imkan verse bir kurşunla öldürülecekmişiz)
Su söylediğin Türkiye nin özeti evet elinden gelse seni mezhebin yüzünden öldürmek isteyecek milyonlar yaşıyor. O şahsa deseydin ki " zaten ceza almıyorlar merak etme, toplu sekilde bize saldırıp öldürünce ya yakalanmıyorsunuz ya da şaka gibi cezalarla kotarıyorsunuz, "hiç korkmasın yani. Zaten Türkiye bugün mezhep savaşı yaşamıyorsa bunu borçlu olduğu tek kesim Aleviler çünkü asla hiç bir saldırıya , karşı saldırı ile cevap vermiyor, sakinliklerini ve sükunetlerini koruyorlar. Onların yerinde başkası olsa Türkiye' nin ne konumda olacağını görmek için müneccim olmaya gerek yok.
Geçen kardeşim milliyetçilik yapıyor, Türkçülük yapıyor. Dedim Allah aşkına git bak 80. Milyon ülkede kim aslen Türk.
Benim için ırkımdan önce, Bu ülkeye bayrağıyla, diliyle, bütünüyle sahip çıkıp vatandaşlık bağı ile bağlı olan bir birey olmak. Ben ülkemi seviyorsam ülkem için çalışıyor ve refahını düşünüyorsam toplumun, bence en güzel vatandaşlık budur.
Yav işte köşeye sıkıştılar. Eski numaraları baş örtüsü mağdurum da mağdurum çok mağdurum diye geziniyolar. Altı üstü örtü takamamış. Millet canının derdindeZaten sizin başörtü sorununuz çözüldü ya ondan her şey güllük gülistanlık, çünkü sadece bü ülkede başörtülüler eziyet çekti, hırıstıyanlar, Aleviler yahudıler atesitler deistler dün de cennet gibi ülkede yaşıyorlardı bugün de öyle. Hiç sorunları yok.
Bir Alevi'nin evine misafir olun çok iyi anlarsiniz ne kadar guzel insanlar olduklarını,nasıl agirliyacaklarini sasirirlar.Bir sürü Alevi arkadasim oldu ve hepsini çok severim.Kesinlikle katılıyorum. Aleviler bu ülkenin aydın kesimi. Çok kışkırtmaya çalıştılar ama onlar hep sükunetlerini korudu
Zaten sizin başörtü sorununuz çözüldü ya ondan her şey güllük gülistanlık, çünkü sadece bü ülkede başörtülüler eziyet çekti, hırıstıyanlar, Aleviler yahudıler atesitler deistler dün de cennet gibi ülkede yaşıyorlardı bugün de öyle. Hiç sorunları yok.
Eğitimin içine ettikleri yetmiyormış gibi, bu erken seçim için sınavı ertelediler. Çocuklar zaten bilinmezlikler içinde, hepsi kaygılı. Üzülüyorum valla ot gibi gençler.İktidarı destekleyen üyelerden hiç mi çocuğu olan yok ?
Hiç mi düşünmüyorsunuz geleceğini ?
Onu geçtim bir gece de değiştirilen sınav sistemlerini ?
Ben anlamıyorum gerçekten
Reisiniz naptı da çoluğunuzun çocuğunuzun istikbalini düşündürtmeyecek kadar öne geçti sizin gözünüzde ???
Alevi arkadaşlarım var :) gerçekten çok güzel insanlar ve iyiler. Hiçbir aleviden kötülük görmedim bugüne kadarBir Alevi'nin evine misafir olun çok iyi anlarsiniz ne kadar guzel insanlar olduklarını,nasıl agirliyacaklarini sasirirlar.Bir sürü Alevi arkadasim oldu ve hepsini çok severim.
Bir Alevi'nin evine misafir olun çok iyi anlarsiniz ne kadar guzel insanlar olduklarını,nasıl agirliyacaklarini sasirirlar.Bir sürü Alevi arkadasim oldu ve hepsini çok severim.
Ben sana söyleyeyim, kendine " ben Türk'üm yüzde yüz Türk'üm kökenim bilmem ne soyuna boyuna bağlı" diyen arkadaşlarım genetik test de avuçlarını yaladılar :)))) en fazla Türk çıkan da gen yüzde iki o da Türk demiyor zaten Doğu Asyalı diye geçiyor, belki Moğol falandır, kalanı ya Anadolu ya Balkan ya Yunan İtalyan ya da kafkas çıkıyor( kafkas genelde Türkiye Irak surıye Azerbeycan Ermenistan gurcıstan vs olan geniş böyle olarak ifade ediliyor bazı testlerde
Aleviler (bazısı) dinini eminim diğer mezheplerden daha fazla İslam i islam gibi yaşıyorlar diğerlerinin olmadığı kadar Alevi değilim ama Alevi arkadaşıma göre o benden daha müslüman sanırımBir Alevi'nin evine misafir olun çok iyi anlarsiniz ne kadar guzel insanlar olduklarını,nasıl agirliyacaklarini sasirirlar.Bir sürü Alevi arkadasim oldu ve hepsini çok severim.
hatırlıyor musun o konuyu?
konunun başında konu sahibesine hak veren yorumlar yaparken konunun sonuna doğru kendimi kelle koparıcılarla aynı safta bulduydum. :)
Ben öyle ayırmak istemiyorum güzel aydın insanlarımız var. Bu ülkenin gerçekten hoşgörüye düşünmeye ve sorgulamaya ihtiyacı var. Alevilerin Osmanlı döneminden beridir bir çok defa zulme uğradığı aşikardır. Ama hiç bir zaman ülkesine ihanet etmemiştir. Öyle de olmalı.Kesinlikle katılıyorum. Aleviler bu ülkenin aydın kesimi. Çok kışkırtmaya çalıştılar ama onlar hep sükunetlerini korudu
Bu konu çok hassas bir konu maalesef inanç gereği başörtüsü takan kardeşlerimi ayrı tutuyorum ama gördüğüm ve şahit olduğum şeylerde biraz siyasi olmuş araç olmuş.Bence de herkese eşit olmalı kurallar. Biyerde kural varsa zorlamanın anlamı yok. Biyerde ben kurumlarda başörtü yasağını anlayabiliyorum. Şimdi serbest oldu ama olayı çiğnedikçe çiğnediler. El kadar ilkokullu ortaokullu bebeler okullara baş örtüsüyle gelir oldu. Bu özgürlük değil. Bunun adı başka bişey. Çarşafın evet islamda yeri yok. Carsaf ağır yahudi kıyafeti. İnternette resimleri var
Hatırlıyorum ben de şeriatçılarla aynı tencereye düştüydümkabusum :)))
Daha geçen günlerde Devlet Bey deistler için ahlaksızdan tut başka bir sürü şeye kadar hakaretler sıraladı. Ben mesela semavi bir dine bağlı değilim. Kendimi tanımlarsam deist olarak tanımlarım fakat bu kadar çirkin bir şekilde hakarete uğramayı ve aşağılanmayı hak etmiyorum. Kimse etmiyor. Ben de sıradan bir vatandaşım. Bu kadar ayrıştırmaya lüzum yok. Kendi ülkemde senelerdir uğramadığım hakaret kalmadı hükümet tarafından, muhafazakar kesim tarafından. İçki içtiğim için, etek giydiğim için, hükümeti eleştirdiğim için, aynı dine inanmadığım için... Kindar nesil oldum, kız mıdır kadın mıdır bilemem oldum, çapulcu oldum, ahlaksız oldum. Çok merak ediyorum ne zaman farklılıklar kabullenilecek?
Konu alevilik konusuna dönecek gibi ama söylemeden geçemeyeceğim:Aleviler (bazısı) dinini eminim diğer mezheplerden daha fazla İslam i islam gibi yaşıyorlar diğerlerinin olmadığı kadar Alevi değilim ama Alevi arkadaşıma göre o benden daha müslüman sanırım
Mezhep ayrımı yapmam inançlar farklıdır o Allah ile kulun arasında
(Neden yazdım bende anlamadım :/ )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?