Ben sosyal demokrat bir aileden geliyorum, Baykal ve sürekası idi asıl istenmeyen partide, ülkenin sosyal demokrat kökenli hiç bir kimsesi Kılıçdaroğlu kötü diyemez, partiyi azıcık daha sosyal demokratlığa kaydırdı ama tek dez avantajı pasif,o şekilde naiflikle turkiye de politika yapılamıyor ne yazık kı , adamın inancına hakaret ediyorlar susup kalıyor ..al gibi Öte yandan bugün CHP kalesi gibi görünen hiç bir yer eskiden köklü CHP'li değil, ya ANAP'lı ya da DYP kökenliler, yani sosyal demokratlıkla aslında alakaları yok. Resmen şağcılar ama sağ siyasette hem seküler olan hem de sagcı olan dyp ve anap gibi partiler kalmadığı , yani merkezi sağ olmadığı için, o seçmenler aslında sosyal demokrat kafaya sahip olmamalarına rağmen mecburen CHP saflarına kaydılar.
Ben ve benim gibi milyonlar var ülkede, bizlerin Meral Akşener gibi derin devletle alakalı karanlık geçmişi olan birine oy vermesi imkansız, geçmişi unutmadık henüz, Türkiye tarihini de iyi biliyoruz. Akşener ne yapar Derseniz, seküler ama sagcı olan seçmenden ve akp den umudu kesenlerden epey oy alır.