• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken Ölü Doğum veya Düşük sonrası hamile kalanlar

Bende 3.5 yıl uğraşıp hamile kaldım. En son 7 aralıkta gittiğimizde de tahlil vermiştim bir sorun yoktu ama enfeksiyon oluşmuş sonra :( bel ağrısı çektim ama doğum sancısıymış. Hastaneye giderkende hareket ediyordu. Suni sancı verilmeden bir kaç saat öncesine kadarda.
Küçücük canı bu soğukta kara toprakta. :(
Pamuklara Sarıp da sevecektik biz onu. Suni sancıdan sonra doğum gerçekleşti ve plasenta gelmedi diye kürtaj oldum.
Hastaneden çıkıp eve gelince kapıdan girerken dizlerim tutmadı. Evin her köşesinde bahçede onu hatırlatacak bir şeyler var. Karnım büyüyor diye aldığım geniş kazakları etekleri şimdi karnım ağrımasın diye giyiyorum. Hareket etmesini beklerken uzandığım koltuğa şimdi onsuz yatıyorum. Lohusayım ama bebeğim yok. :(
Halden anlayanlar var diye anlatıyorum. Her şey Allahtan elbette isyan etmiyoruz ama çok zor çok içim yanıyor. Her şwy boş geliyor. Yüzünü unutmamak için dua ediyorum. Allah hepimize sabır versin bundan sonra meleklerimizin kardeşleri sağ salim gelir ve zamanında sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız inşaallah yavrularımızı

Sanki hala benimleymiş gibi karnımda kıpırdıyor gibi. Elimi istemsizce götürüyorum karnıma koca bir boşluk:(

Benim ablam 2 aylik hamile 10 gun once dr gitti hersey normaldi bugun gitti bebek 6 haftada ölmus kalp atimi yokmus boyle olan varmi

Bir kulun çocuğu öldüğü zaman Allah Teâlâ meleklerine:

- Kulumun çocuğunun ruhunu mu aldınız, buyurur. Melekler:

- Evet, derler. Allah Teâlâ:

- Kulumun gönül meyvesini (ciğerparesini) mi kopardınız, buyurur. Melekler:

- Evet, derler. Allah Teâlâ:

- Peki, kulum ne dedi,buyurur. Melekler:

- Sana hamdetti ve ‘innâ lillahi ve innâ ileyhi râciûn’ diye istircâda bulundu, derler. Bunun üzerine Allah Teâlâ:

- O halde kulum için cennette bir ev yapın ve adını da “hamd evi” koyun, buyurur.”

Bende 21. Haftada enfeksiyondan dolayı kaybettim Fatih imi.:KK43: bir anda suyum boşaldı ve açılma olmuş hemen. Bende suni sancıyla doğum yaptım ve gördüm yüzünü. :KK43: bunlar 2 gün önce 24 aralıkta oldu. 25 inde doğdu ve toprağa verildi. 26 aralıkta doğum günümdü:KK43: öyle bir acı ki daha önce dış gebelikten kürtaj olmuştum. O da çok üzmüştü ama bu sefer yıktı geçti. Yüzünü gördüm ama dokunamadım bir fotoğraf bile çekemedim en çok ona yanıyorum. Uyumak yemek yemek bir şey yapmak haram oldu. Şu anda tek duam anlık gördüğüm o masum yüzünü unutmamak. Allah kimsenin başına vermesin. Ve bu acıyı unutturacak daha büyük acılar vermwsin.

Elden hiçbirşey gelmiyor cnm, 5 ay oldu daha dün gibi... doğurupta göğsüne alamadan, kokusunu duyamadan, evlat diye sevemeden toprağa vermek çok zor. Kabullenmek zor da olsa mezardaki bebeklerin annesiyiz biz. Yüce rabbim bir daha yaşatmasın ve en hayırlı zamanda yenisiyle mutlu eylesin. İçimde hep derin bir boşluk var, tekrar bebek sahibi olana kadar da geçmeyecek olan.

Elden hiçbirşey gelmiyor cnm, 5 ay oldu daha dün gibi... doğurupta göğsüne alamadan, kokusunu duyamadan, evlat diye sevemeden toprağa vermek çok zor. Kabullenmek zor da olsa mezardaki bebeklerin annesiyiz biz. Yüce rabbim bir daha yaşatmasın ve en hayırlı zamanda yenisiyle mutlu eylesin. İçimde hep derin bir boşluk var, tekrar bebek sahibi olana kadar da geçmeyecek olan.
Allah bize sabır versin. Çok pişmanım kucağıma almadım diye:(
Elimi sürmedim diye :( Allah bize de başka hiç bir anne babayada yaşatmasın böyle bir acı. Yatıyorum aklımda kalkıyorum aklımda. Meğer ne çok şey paylaşmışız onunla:(
Her şey her yer fatih imi hatırlatıyor bana. Elim karnımda tekme bekliyordum daha bir hafta önce. Şimdi koca bir boşluk var:(
Lohusayım ama bebeğim yok. Ultrasondan ultrasona bile çok özlüyordum ben şimdi ne yapıcam:(
Allah ım dayanma gücü versin sabır versin diye dua ediyorum hep.

Allah bize sabır versin. Çok pişmanım kucağıma almadım diye:KK43:
Elimi sürmedim diye :KK43: Allah bize de başka hiç bir anne babayada yaşatmasın böyle bir acı. Yatıyorum aklımda kalkıyorum aklımda. Meğer ne çok şey paylaşmışız onunla:KK43:
Her şey her yer fatih imi hatırlatıyor bana. Elim karnımda tekme bekliyordum daha bir hafta önce. Şimdi koca bir boşluk var:KK43:
Lohusayım ama bebeğim yok. Ultrasondan ultrasona bile çok özlüyordum ben şimdi ne yapıcam:KK43:
Allah ım dayanma gücü versin sabır versin diye dua ediyorum hep.

Daha çok taZe insan zora da zamanla kabullenmeyi öğreniyor
Kucağına aldan daha kötü olurdu keşke görmeseydim diyorum ben görmek özlemi arttırırken eline alsan daha büyük travmaya sebep olabilirdi. Vermek istemeyebilirdin bile. Yeni hamilelik için doktor sıkıntı yok diyorsa eğer yenisine odaklan yoksa takılı kalıyorsun

Daha çok taZe insan zora da zamanla kabullenmeyi öğreniyor
Kucağına aldan daha kötü olurdu keşke görmeseydim diyorum ben görmek özlemi arttırırken eline alsan daha büyük travmaya sebep olabilirdi. Vermek istemeyebilirdin bile. Yeni hamilelik için doktor sıkıntı yok diyorsa eğer yenisine odaklan yoksa takılı kalıyorsun
Oyy içim yanıyor içim. Keşke heryerine iyice baksaydım dokunsaydım öpseydim keşke. Tekmelerini özledim:( karnımı okşamayı... yenisiyle ilgili bir şey demedi. 2sinde kontrol var. Gerçi sorun yok desede cesaret edermiyiz olur mu belli değil. Bu meleğim bile o kadar zaman sonra geldi.

Oyy içim yanıyor içim. Keşke heryerine iyice baksaydım dokunsaydım öpseydim keşke. Tekmelerini özledim:KK43: karnımı okşamayı... yenisiyle ilgili bir şey demedi. 2sinde kontrol var. Gerçi sorun yok desede cesaret edermiyiz olur mu belli değil. Bu meleğim bile o kadar zaman sonra geldi.
Öyle düşünme, yenisi tüm dünyanı değiştirir
Kaybını unutmuyor insan hep ilk çocuğumuz olacak bizi öbür tarafta bekleyen onlar...
Annelerinin ilk kuzuları olacak.

Evet ben de şuna inanıyorum ki zaman geçecek belki 2 tane çocuğumuz olacak Ama biz hep diyeceğiz ki benim 3 tane çocuğum var Biz onların yine anneleriyiz

Melekler, (Ya masum, sana müjdeler olsun, Hak teâlâ, imanı olanların günahlarını bağışladı ve bütün dileklerini kabul eyledi) dediklerinde, masum sevinçli iken, masumun anası ve babası suretinde iki huri gelip, kollarını açarak, (Ey evladımız, bizimle gel, biz Cennette sensiz olamayız) derler.

Masumun eline bir Cennet meyvesi verirler. Masum, meyveyi koklarken Azrail aleyhisselam, kendi gibi, bir güzel masum olup, habersizce canını alır ve Cennete götürür.

Orada, yeşil bir sahra vardır. Masum, (Beni buraya niçin getirdiniz) diye sorar.

Melekler şöyle cevap verirler:
Kıyamet yeri vardır. Çok sıcaktır. Bu sahrada, 70 bin rahmet pınarı vardır. Resul-i ekremin havzının başında durup, nurdan bardakları görürsün.

Anan, baban kıyamet yerine geldiklerinde, bu bardakları su ile doldurup, onlara verirsin ve onları bırakma ki, Cehennem yoluna gitmesinler. Çünkü, senin duan, Hak katında makbuldür. Cuma geceleri, yeryüzüne inersin. O vakit Allahü teâlânın selamını, Müslümanlara ulaştırırsın.

Ne mutlu, çocuğu ölüp de, sabreden ana-babaya...

Aynı acıyı yaşamış biri olarak bu söylediklerimin size ne kadar boş gelebileceğini de tahmin edebiliyorum bunları yazıyorsun ama hiç mi acı çekmiyorsun diyebilirsiniz çekiyorum sonuna kadar gece sabahlara kadar ağlıyorum Ben de çok kötü oluyorum nefes alamıyorum su bile içmek gelmiyor içimden Ama sonra düşünüyorum bana asla çocuğun olmaz dediler olsa dahi tüp bebek ile ancak dediler ama ben sadece bir ilaç kullanarak yani femara kullanarak hiç beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim rabbim onu bana verdi ben sevindim Ben şükrettim ben inandım yine inanıyorum yine şükrediyorum dayanmaya çalışıyorum her şeyin en doğrusunu bilen bizim bildiğimizden çok daha fazlasını bilen bir rabbimiz var eminim ki bize açacağı daha hayırlı kapılar vardır kısacık dünya hayatında değilde sonsuz ahiret hayatında kavuşturacak bizleri inşallah yavrularımıza.

Aynı acıyı yaşamış biri olarak bu söylediklerimin size ne kadar boş gelebileceğini de tahmin edebiliyorum bunları yazıyorsun ama hiç mi acı çekmiyorsun diyebilirsiniz çekiyorum sonuna kadar gece sabahlara kadar ağlıyorum Ben de çok kötü oluyorum nefes alamıyorum su bile içmek gelmiyor içimden Ama sonra düşünüyorum bana asla çocuğun olmaz dediler olsa dahi tüp bebek ile ancak dediler ama ben sadece bir ilaç kullanarak yani femara kullanarak hiç beklemediğim bir anda hamile olduğumu öğrendim rabbim onu bana verdi ben sevindim Ben şükrettim ben inandım yine inanıyorum yine şükrediyorum dayanmaya çalışıyorum her şeyin en doğrusunu bilen bizim bildiğimizden çok daha fazlasını bilen bir rabbimiz var eminim ki bize açacağı daha hayırlı kapılar vardır kısacık dünya hayatında değilde sonsuz ahiret hayatında kavuşturacak bizleri inşallah yavrularımıza.
Dediö ya bende aynı. Tüp bebekle bile hamile kalamazsın diyorlardı. Hamile olduğumu öğrenince şükrettim. Sulandırıcı iğne kullanıyordum her vurduğumda şükürler olsun diyordum. Midem bulanınca bile çok şükür deyip seviniyordum. Allah büyüktür nasip etsin inşallah hayırlı sağlıklı evlatlar

Back