Menopoz Erken Menopoz ve fsh

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Bi çok şey vardı.aktarcı size uygun olan şeyleri bir araya getirip balla karışım yapıyor

erken menopoz fsh bproblemi olanlar arkadaşlar sorunlarımızı bu başlıkta paylaşalım.
Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum bu portala erken menopoz teşhisi konuldu bir ay önce ve gebelik şansımın olmadığı ancak donörle gebe kalabileceğim söylendi 6tane doktor gezdim geçen hafta haberlerde ıva denilen bir yçntemin geliştirildiğini duydum bilgisi olan var mı?bu konuyla ilgili önerileri olanlar ayno zamanda

Merhaba kızlar! Bir problem hakkında anlatmak isterim. Arkadaşımda erken menopoz ve fsh problemi var. O 29 yaşında ama gebe hiç kalmadı. Ailesi Ukrayna’da yaşıyor . Artık 2 başarısız EKO girişimi yaptı. Yumurta donasyonu yapmaya karar verdi çünkü sadece bu yöntenle gebe kalmak mümkün. O zamandan beri Ukrayna’daki klinikte tedavi edip her şey çok iyi olduğunu söyler. İki hafta önce güzel kızı doğurdu)

Arkadaşlar merhaba, tavsiyelerinizi almak için buraya üye oldum.Lütfen sonuna kadar okuyun ve benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlar varsa bana yardımcı olun...
30 yaşındayım,bir yıl önce evlendim.Okul , kariyer derken evlilik hayatı geç başladı.Bu yaşıma kadar adetlerimde hiç bir düzensizlik yaşamamıştım fakat evlendikten üç ay sonra ara ara geç gelmeye başladı.Evlenmeden önce de jinekoloğa gidip bi sorun olup olmadığına dair muayene oldum fakat gittiğim bütün doktorlar küçük çaplı bi kist olduğunu endişelenmemem gerektiğini söyledi.Evlendikten sonra hiç korunmadım.Fakat adetlerim hala düzensiz geliyordu.Tekrar Bursadabaşka doktorlara gittm ve bana polikistik over tanısı koyuldu.Adet söktürücü verdi fakat hiç bi işe yaramadı adetim hala gelmiyordu.En sonunda bi tanesi hormon testi yapmayı akıl etti ve tak FSH değerlerim fırlamış görünüyordu.FSH 50lerde geziyordu. Bu hormon değerlerine göre erken menopoza girmişsin dediler!! Acilen Uludağ Üniversitesinde detaylı muayene olmam gerektiğini söylediler. Onca zaman doktora gidip polikistik demelerini aklım almıyor gerçekten polikistik over hastalarında ultrason muayenesinde küçük küçük kistler görünürken, benim rahmim de yumurta bile kalmamıştı!Bu ayrımı nasıl yapamıyorlar anlayamıyorum cidden.
Tabi yeni evlenmişim bebek isterken böyle bi şokla karşılaşmak takdir edersiniz ki psikolojim bozuldu günlerce ağladım fakat bunun bi işe yaramayacağını kabul ederek bulduğum ne kadar yazı makale varsa bilgi toplamaya çalıştım.Uludağ üniversitesinde her bölüm için ayrı muayene tetkikleri verdiler.ultrason,kromozom analizi,testler derken çok uzun vadede sonuçlancak gibi görünüyordu. Vakit kaybetmemek adına işinde uzman başka doktor arayışına girdim.Bi kaç farklı doktora gitsem de hepsi değerlerimin çok yüksek olduğunu,yumurtamın kalmadığını bu durumda yapcak çok da bişey olmadığını söyledi.Pembe mavi hastanesinde İsmail Beye gittim. Bana biraz daha umut verir gibi konuştu biosterona ve folik asite başlattı ara ara muayene olmam gerektiğini söyledi. Bi yandan ilaçları kullanırken bir çok doktora gidip fikir almak istiyordum. Osman Develioğlunun işinde uzman olduğunu duydum ve bi ümit ona muayene olmaya gittim.Sonuçları gördükten sonra kesinlikle umut etme hiç bişey olmaz diyerek kestirip attı tek çaren yumurta donasyonu dedi.Bunu o kadar normal ve kesin bi şekilde söyledi ki oradan ayrıldığımda sanki benim için hayat bitmişti. Günlerce kendime gelemedim. Sonra etraftan aldığım duyumlara göre biraz olumsuz ve direk konuşan biri olduğu kanısına vararak başka bir Prof.a daha gitmeye karar verdim..Belki umut vermemek adına haklı adam olmayacak bişeyi neden söylesin ama mucize diye de bişey var değil mi?Sonra Gürkan Uncuyla tanıştım.İki kez muayeneye gittim aynı şekilde ilaçlara devam et şua aşamada yapılacak çok bişey yok başka şeylerle ilgilen dedi.Tüp bebek olayını sorduğumda ise kendiliğinden hamile kalma olasılığınla tüp bebek olma ihtimali aynı boşuna kendini yıpratma dedi.Bu durumda aslında tıp ilerlemiş gibi görünse de aslında öyle bişey olmadığını sadece Allah isterse olabilceğini bi kez daha anladım..
Bu arada soğan kürleri,incir kürleri,ot çöp,sülük tedavisi,kaplıca okuduğum ne varsa uyguladım. Ama yok tedavinin üzerinden neredeyse 7 ay geçti ve hala durum aynı.Üstelik son iki aydır adetim de tamamen kesildi. Sadece menopoz sıkıntılarını hafifletsin diye arada bi ot çöp bişey içiyorum o kadar.İlaçları da bıraktım tamamen kader diyerek şu an hiç bir çaba göstermiyorum.Fakat kendi sağlığım için düzenli bi şekilde yine muayene olmam gerekiyor.Şu an yine düzenli gidebileceğim bir doktor arıyorum..Yaşadıklarımla ilgili deneyimi,doktor tavsiyesi ya da görüşleri olan varsa bana cevap yazarsanız çok sevinirim..
Allah herkese hayırlısını versin kimsenin kucağını boş bırakıp bu çaresizlikle sınamasın..

Selam. Bende adetten birden kesildim. Fsh 100. Bunun yanında e2,lh,amh,tsh,prolaktin bide bunlara baktır. Saraçoğlu kürleri deniyorum en azından ilaçla adet olduğum iicn olusan ağrılarımi kesti. Bende çok Prof. , dr. Gittim ama elde var sıfır sadece dr. Unu bulup tüp bebeğe gideceksin denildi.Her dr bizimle ugrasmak istemiyor.Donasyon diyenler oldu takılma bunlara. Cabala düşük değerle tüp bebekle hamile kalanlar bile oluyor. Zamanı değerlendir beslenme dikkat et.

O değerlerin hepsine bakıldı. Bunun dışında amh testi de yaptırdım.Saraçoğlı kürlerini ben de denedim incir kürü yaptım önce Saraçoğlunu bizzat arayıp sekreteri vasıtasıyla görüştüm, kürlerin uygulama sırasını sordum. Fakat bu kadar fsh yüksekliğinde incir kürünün uygulanmaması gerektiğini söylediler.Önce 15 gün soğan kürü sonrasında ise sırasıyla hayıt tohumu 1 ay,testere dişli aslan pençesi 1 ay, civan perçemi 1 ay olarak söylediler. Hepsini yaptım sadece civan perçemini yapmadım.Olur da hamile kalma durumunda etkisi pek iyi olmuyormuş düşüğe sebebiyet verebiliyormuş.Bu yüzden bunu içmekten korktum. Adet günümüz ve oluyorsa yumurtlama günü belli olmadığı için hamilelik olsa bile anlaması zor bi durum çünkü. Siz düzenli bi ilaç kullanıyor musunuz? Uludağ üniversitesinden kullanmam gerektiğini söylediler, fakat bir Prof. ve doçente sorduğumda boşuna hormon yüklemesi gerek yok dediler. Bu konuda da kafam oldukça karışık..

O kurleri içtiğinde hala düşmüyorsa biraz daha denemelisin. Baktın gene düşmüyor biraz daha değişigini veriyorlar.Amh için ari sütü bal polen ye alerjin falan yoksa gerçekten amh yükseltiyor. Aç karnına 1 tk yiyorum ben. Ben içiyorum cyclo prognova yoksa atés basmalarim geçmiyordu. Bide o bölgemde artık kuruluk başlamıştı suan rahatım. Adet olmazsam kotuye gidecegimi hissettim vücudum tepki vermeye başlamıştı.

Tekrar düştü mü bilmiyorum açıkçası bi daha ölçtürmedim. Doktor artık önemli olan fsh değerin değil buna takılma önmeli olan yumurtanın oluşup oluşmadığı demişti. Bi ara arı sütü içtim polen yedim ama şu an bi yılgınlık geldi hiç bişey yapasım gelmiyo sanki..O ilacı vermişti doktor sonra gerek yok deyince bırakmıştım.Ateş basması ilk baştaki gibi bi daha olmadı hiç ben de.Bi ara kuruluk vardı o da geçti neye göre değişiyor bilmiyorum.Bu arada yaşınız kaç?

O zaman fsh düşmüş olabilir. Fsh ya takilmayan dr. banada denk geldi ama yumurta durumuma etki ediyor bağlantılı birbirleriyle. Onemsemedi o zaman 40 ti sonra 11 e dustu kendi kendine. Sonra 100. Al önemli degilmiymis şimdide uğraş dur. Yasim 31. 1 sene oldu menopoz olalı. Tüp bebeğe bile almiyor çoğunlukla dr.lar fsh yüksekse

Düşmüş olabillir belki bilmiyorum ben de ama bu değer bir günde bile değişik olabiliyor sanırım bi yerde 60ken ertesi gün 45 çıkmıştı mesela.Evet tüp bebek olması için fsh 10'un altında olması gerekiyor heralde.Bi tanesi yumurta oluşursa tüp bebek deneyebiliriz demişti ama verdiği yüzde çok düşük ya tutarsa diye düşünüyolar ama bu iş için de herkese güvenemiyo insan hem maddi hem manevi olarak yıpranıyosun.Donasyonu da hiç düşünmüyorum ilerde ne olur bilemem ama Allah nasip etmiyorsa zorla bişeylerin oldurmanın da manası yok bence.Olmadı evlatlık alırım ya da bi çocuğa koruyucu aile olurum..

Hemen kötüyü düşünme burda 50 fsh ile hamile kalan var. 2 yumurtası olup tutan 10 yumurtası olup tutmayan bile var. Cabalayalim gerisi Allaha kalmış. İnsallah olur evladimiz

Hemen kötüyü düşünme burda 50 fsh ile hamile kalan var. 2 yumurtası olup tutan 10 yumurtası olup tutmayan bile var. Cabalayalim gerisi Allaha kalmış. İnsallah olur evladimiz

Evet yarın bir doktordan daha randevu aldım bakalım bu ne diyecek..Umarım iyi şeyler söyler..

Canini sikma benim yasim 40 ve ben de erken menopozdayim ama umit ediyorum rabbim verir varsa nasipte benimde fsh yuksek adetlerim duzensiz ve oluncada cok uzun suruyor ara kanamlar oluyor surekli monopoza girdigim icinde mantar cok oluyorum

Merhaba kızalr! stres fazlalığından erken menopoza girip doğal olarak gebe kalamam. Benim tüp bebek tedavisinin üç babaşırız girişimiydi. doktor yumurta donasyonu yapmamı tavsiye etti. Ukrayna'da tedavi görüp şimdi embriyonun transferini belkiyorum. umarım iyi geçecek...

Bildiğime göre erken menapozun tedavisi kesinlikle yoktu. Bazı durumlarda hormon tedavisi yardım edebilir bazılarda benim durumunda gibi donör oosit ile oluşturulmuş gebeliktir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…