Bende 39 yaşındayım, hayatımda ilk kez reglim gecikti 2 ay ve ben de doktora gittim..ultrasonla baktı sol yumurtalık boşalmış, sağda ise çok küçük bir iki yumurta varmış..fsh 104, amh 0,20 çıktı..erken menopozmuşum..bir daha hiç regl olmayacakmışım ve tüp bebek dahil çocuğum hiç olmayacakmış..bu arada hiç çocuğum yok benim, seneye evlenecektim..kısacası ümitsiz vakaymışım..cyro hap verdi bir de biestrol dhea ..ama içimde yine de bir ümit var..benim gibi olup hamile kalan var mı aranızda?
Benim 130 du 5.8 e düsürdüm..hayit tohumu ve testere disli aslan pencesi kullandim.doktorlar inanamiyor sonuca...
Benim 130 du 5.8 e düsürdüm..hayit tohumu ve testere disli aslan pencesi kullandim.doktorlar inanamiyor sonuca...
Arkadaslar yeni üyeyim.ilk defa yorum yapiyorum.ben bir mucize yaşadim.ayni sorunu yasayanlar varsa umut olsun istedom.bana doktorlar erken menopoz teshisi koydular.4 ay adet olamadim.fsh degerim 130 cikti, östrojen seviyem ise 20 den az.moralim cok bozuldu tabiki.doktor önce bir kutu tarlusal verdi adet olmadim.ikinci kutuyu verdi yine olmadim.hormonlarin iflas etmis vücudun tepki vermiyor dedi.tahlilleri gorunce de menopoza girmissin hemen hrt tedavisine basla dediler.ben kabul etmedim.bitkisel tedavi uygulayacagim dedim.internetten arastirdim.bana mantikli gelen ikisini uygulamaya karar verdim.biri hayit tohumu macunu ikincisi testere disli arslan pencesi.hayit macununu gunde 4 kez bir cay kasigi ac karina aldim.testere disli aslan pencesini de gunde iki defa yemeklereden iki saat sonra ictim.bunlari duzenli bir sekilde hic aksatmadan yaptim.arada kafama estikce adacayi civanpercemi cobancantasi caylari da ictim.ama bunlari duzenli yapmadim.bu aradaaslan pecesi toplamda iki ay uygulanacak.bir ay uygulandiktan sonra bir hafta ara verilip ikinci bir aylik periyot uygulanacak.ben ikinci periyodun onuncu gununde adet oldum.adetimin ucuncu gunu tahlil yaptirdim.veeee 130 olan fsh degerim 5.8 e dusmus ve 20 den az olan ostrojen seviyem 214 e cikmis.doktorlardan biri inanamadi sonuca.digeri ise yaptigim kürün tarifini aldi.cok sukur sagligima kavustum.darisi sifa isteyen herkesin basina..
Arkadaslar yeni üyeyim.ilk defa yorum yapiyorum.ben bir mucize yaşadim.ayni sorunu yasayanlar varsa umut olsun istedom.bana doktorlar erken menopoz teshisi koydular.4 ay adet olamadim.fsh degerim 130 cikti, östrojen seviyem ise 20 den az.moralim cok bozuldu tabiki.doktor önce bir kutu tarlusal verdi adet olmadim.ikinci kutuyu verdi yine olmadim.hormonlarin iflas etmis vücudun tepki vermiyor dedi.tahlilleri gorunce de menopoza girmissin hemen hrt tedavisine basla dediler.ben kabul etmedim.bitkisel tedavi uygulayacagim dedim.internetten arastirdim.bana mantikli gelen ikisini uygulamaya karar verdim.biri hayit tohumu macunu ikincisi testere disli arslan pencesi.hayit macununu gunde 4 kez bir cay kasigi ac karina aldim.testere disli aslan pencesini de gunde iki defa yemeklereden iki saat sonra ictim.bunlari duzenli bir sekilde hic aksatmadan yaptim.arada kafama estikce adacayi civanpercemi cobancantasi caylari da ictim.ama bunlari duzenli yapmadim.bu aradaaslan pecesi toplamda iki ay uygulanacak.bir ay uygulandiktan sonra bir hafta ara verilip ikinci bir aylik periyot uygulanacak.ben ikinci periyodun onuncu gununde adet oldum.adetimin ucuncu gunu tahlil yaptirdim.veeee 130 olan fsh degerim 5.8 e dusmus ve 20 den az olan ostrojen seviyem 214 e cikmis.doktorlardan biri inanamadi sonuca.digeri ise yaptigim kürün tarifini aldi.cok sukur sagligima kavustum.darisi sifa isteyen herkesin basina..
BebeginiZ oldumucanım çok üzüldüm geçmiş olsun üzülme allah yardım eder yine bebğin olur umudunu yitirme yalnız benimde fsh ım yüksek ben 40 yaşındayım tüp bebek deneyeceğiz nasipse ama ne zman bilmiyorum bende hayıt tohumu içiyorum sende onu iç ve soğan kürünü yap bence faydasını görürüsün canım kendine iyi bak acil şiflar dilerim:teselli:
2009 yilinda yazmissiniz erken menopozum diye acaba smdi ne durumdasinizfigen26 slm,
sen normalde adet olabiliyor musun? benimde fsh yüksekliğim var ama hiç adet olamıyorum. yani doktorun söylemesine göre ben erken menopzmuşum. senin sorununda aynımı?
Erken menepoz mu vardi sizdeMerhaba kızlar. Ben Mustafa kırıcıdan karışım yaptırmıştım. Öyle çok da özenli kullanmamıştım hatta. Bu senenin başında almıştım . Yani tam 1 sene oluyor. Ve kaç ay oyle bi yedim 1 hafta yemedim falan. Sonra iki ay önce düzenli olarak yemeye başladım ve fsh duştu. Çok şükürler olsun Rabbime. İlaçsız adet oluyorum. 2 kere adet oldum . Burdan bilgi vereyim dedim
2009 da yazmissinz benm de fsh im 100 lerde sizin simdiki durumunuz nedirgünaydın
zeneciğim benim fsh değerim 119 Lh 49 çıkmıştı.doktorlarda çok şaşırmıştı.bu değerleri gördükleri zaman.menopoz tanısı koymuşlardı.ancak yaşımın 28 olmasından dolayı kesinlikle böyle birşeyi aklıma getirmek istemedim 1 yıl çok zor attlattım .ancak menopoz belirtileri vardı.sıkıntı basması, terleme vs.
ancak 2.yıl çok zoruma giymeye başladı.annemde 39 yaşında menopoza girdi.ancak onun stresten olduğunu düşünüyorum.ve artık zaman geçtikçe bu durum bana daha zor gelmeye başladı.şu an çareler aramaktayım.belki geçicidir diye ancak 2 yıl oldu ve doktorlar kesin tanı koydular.Allahtan ümit kesilmez diye umut arıyorum
Evet maalesefErken menepoz mu vardi sizde