Menopoz Erken Menopoz ve fsh

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Bende 39 yaşındayım, hayatımda ilk kez reglim gecikti 2 ay ve ben de doktora gittim..ultrasonla baktı sol yumurtalık boşalmış, sağda ise çok küçük bir iki yumurta varmış..fsh 104, amh 0,20 çıktı..erken menopozmuşum..bir daha hiç regl olmayacakmışım ve tüp bebek dahil çocuğum hiç olmayacakmış..bu arada hiç çocuğum yok benim, seneye evlenecektim..kısacası ümitsiz vakaymışım..cyro hap verdi bir de biestrol dhea ..ama içimde yine de bir ümit var..benim gibi olup hamile kalan var mı aranızda?

merhaba aynı yaştayız ve sorunlarımız aynı ben de seneye evlilik düşünüyorum ve ne yapacağımı bilmiyırum hacamat yaptırdım ve doğal bitkilerle sorunu çok kolay çözebileckelerini söyleyenler var ,doktorlardan nefret edet oldum ,insanın dünyasını başına yıkıyorlar

Benim 130 du 5.8 e düsürdüm..hayit tohumu ve testere disli aslan pencesi kullandim.doktorlar inanamiyor sonuca...

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun çok güzel bir haber bu umarım bir daha yaşamazsınız bunu. Benim bir sorum var doktor size de tüp bebek dahil çocugun imkansız oldugunu soyledi mi ? ve Amh degeriniz neydi kardeşimin 0,01 yani 0 yumurta.. bu durumda da bu kürler işe yarar mı acaba ? son olarak siz 4 aydan sonra hemen başladınız mı kürlere bizimkinin üzerinden 4 sene geçecek işe yarar mı acaba ?

Merhaba Mihrimah
Evet ilk başta insana çok zor geliyor
Menepoz hemen girilmiyormus ben yaklaşık 3 senedir bu konuda yaptığım araştırmalardan bunu öğrendim. Araştırmalarda deyince menopoz dair siteler vb. . . Öyle buyuk araştırmalar değil.
Yaptığım araştırmalarda ilk 3 sene içerisin hamile kalanlar oldugunu okudum.
Eger fikrimi soracak olursan bir an once evlen ve unutma allah ol deyince olur.
Doktorlar olnaz demesi sizi umutsuzluğa dusurmesin. Allah var gam yok.
Rabbim den size bu sıkıntıyı yaşayanlara ve cocuk ozlemisim duyanlara hayırlısıyla hayırlı evlatlar nasip etmesini diliyorum.

Benim 130 du 5.8 e düsürdüm..hayit tohumu ve testere disli aslan pencesi kullandim.doktorlar inanamiyor sonuca...
Arkadaslar yeni üyeyim.ilk defa yorum yapiyorum.ben bir mucize yaşadim.ayni sorunu yasayanlar varsa umut olsun istedom.bana doktorlar erken menopoz teshisi koydular.4 ay adet olamadim.fsh degerim 130 cikti, östrojen seviyem ise 20 den az.moralim cok bozuldu tabiki.doktor önce bir kutu tarlusal verdi adet olmadim.ikinci kutuyu verdi yine olmadim.hormonlarin iflas etmis vücudun tepki vermiyor dedi.tahlilleri gorunce de menopoza girmissin hemen hrt tedavisine basla dediler.ben kabul etmedim.bitkisel tedavi uygulayacagim dedim.internetten arastirdim.bana mantikli gelen ikisini uygulamaya karar verdim.biri hayit tohumu macunu ikincisi testere disli arslan pencesi.hayit macununu gunde 4 kez bir cay kasigi ac karina aldim.testere disli aslan pencesini de gunde iki defa yemeklereden iki saat sonra ictim.bunlari duzenli bir sekilde hic aksatmadan yaptim.arada kafama estikce adacayi civanpercemi cobancantasi caylari da ictim.ama bunlari duzenli yapmadim.bu aradaaslan pecesi toplamda iki ay uygulanacak.bir ay uygulandiktan sonra bir hafta ara verilip ikinci bir aylik periyot uygulanacak.ben ikinci periyodun onuncu gununde adet oldum.adetimin ucuncu gunu tahlil yaptirdim.veeee 130 olan fsh degerim 5.8 e dusmus ve 20 den az olan ostrojen seviyem 214 e cikmis.doktorlardan biri inanamadi sonuca.digeri ise yaptigim kürün tarifini aldi.cok sukur sagligima kavustum.darisi sifa isteyen herkesin basina..

merhaba chidotuca,
bende 39 yaşındayım 2 aydır adet olmuyorum,erken menopoz dediler,dünyam altt üst oldu,bişeyler yapmak istiyorum fakat o kadar çok bilgi var ki neyi nasıl uygulayacağımı bilmiyorum,siz hayıt macununu kendiniz mi hazırladınız yoksa satın mı aldınız ,bu kürü tavsiye eden birisi oldu mu

Arkadaslar yeni üyeyim.ilk defa yorum yapiyorum.ben bir mucize yaşadim.ayni sorunu yasayanlar varsa umut olsun istedom.bana doktorlar erken menopoz teshisi koydular.4 ay adet olamadim.fsh degerim 130 cikti, östrojen seviyem ise 20 den az.moralim cok bozuldu tabiki.doktor önce bir kutu tarlusal verdi adet olmadim.ikinci kutuyu verdi yine olmadim.hormonlarin iflas etmis vücudun tepki vermiyor dedi.tahlilleri gorunce de menopoza girmissin hemen hrt tedavisine basla dediler.ben kabul etmedim.bitkisel tedavi uygulayacagim dedim.internetten arastirdim.bana mantikli gelen ikisini uygulamaya karar verdim.biri hayit tohumu macunu ikincisi testere disli arslan pencesi.hayit macununu gunde 4 kez bir cay kasigi ac karina aldim.testere disli aslan pencesini de gunde iki defa yemeklereden iki saat sonra ictim.bunlari duzenli bir sekilde hic aksatmadan yaptim.arada kafama estikce adacayi civanpercemi cobancantasi caylari da ictim.ama bunlari duzenli yapmadim.bu aradaaslan pecesi toplamda iki ay uygulanacak.bir ay uygulandiktan sonra bir hafta ara verilip ikinci bir aylik periyot uygulanacak.ben ikinci periyodun onuncu gununde adet oldum.adetimin ucuncu gunu tahlil yaptirdim.veeee 130 olan fsh degerim 5.8 e dusmus ve 20 den az olan ostrojen seviyem 214 e cikmis.doktorlardan biri inanamadi sonuca.digeri ise yaptigim kürün tarifini aldi.cok sukur sagligima kavustum.darisi sifa isteyen herkesin basina..

merhaba chidotuca,
bende 39 yaşındayım 2 aydır adet olmuyorum,erken menopoz dediler,dünyam altt üst oldu,bişeyler yapmak istiyorum fakat o kadar çok bilgi var ki neyi nasıl uygulayacağımı bilmiyorum,siz hayıt macununu kendiniz mi hazırladınız yoksa satın mı aldınız ,bu kürü tavsiye eden birisi oldu mu

Ben kullandım şu an adetim gelmedi herkes de aynı etkiyi yapmıyor malesef.

fsh yüksekliği vardı hayıt tohumunu suda demleyip bir ay boyunca içtim düzenli gelen adetim bu ay gelmedi pazartesi test yapıp ilaç yada adaçayı kullanmayı düşünüyorum.

fsh yüksek olunca adet olunuyor mu, benim de fsh 68 2 aydır adet olamıyorum ,ateş basmam ve vajinal kuruluk vardı onlar şimdi yok şükürler olsun ,sağon küründen sonra hayıt tohumunu önerdi sarçoğlunun sitesini aradığımda,ona da bir ay devam edecem inş olur,ben soğan kürünün yanında sabahları adaçayı da içiyorum

merhaba, bende 4 yıldır bu durumdayım ve Cyclo- progynova kullanıyorum. benim gittiğim doktor hep umutsuzluğa kapılma hiç bir şey yüzde yüz değildir dedi. son 1 yıldır doktorada gitmiyorum. Doktorum bana uzak şuan için. bana bu konuda tavsiye edebileceğiniz şişli mecidiyeköy taraflarında bir doktor var mı acaba?

canım çok üzüldüm geçmiş olsun üzülme allah yardım eder yine bebğin olur umudunu yitirme yalnız benimde fsh ım yüksek ben 40 yaşındayım tüp bebek deneyeceğiz nasipse ama ne zman bilmiyorum bende hayıt tohumu içiyorum sende onu iç ve soğan kürünü yap bence faydasını görürüsün canım kendine iyi bak acil şiflar dilerim:teselli:
BebeginiZ oldumu

merhaba arkadaşlar;benim de daha önce belirttiğim gibi 2 aydır adetim olmuyordu dok.gittiğimde fsh 69 çıkmıştı.39 yaşındayım ve bana menopoz dediler,dünyam karardı ağlamaktan mahvoldum,3 dokt.gittim üçü de aynı dedi,
bir çok aktara sordum ve çözüleceğini söylediler,ankarada İstanbul baharatçısına gittim sonuçlarımı gösterdim ve bana bir macun hazırladılar,yaklaşık içinde 20 çeşit baharat var,ayrıca 10 çeşit kadar bitki çayı aldım karıştırdım ve günde 6 bardak içtim bunu yanında çörek otu yağı ve propolisi karıştırıp içiyorum omega3 kapsüllerinden kullanıyorum birde en önemlisi ve ilk başta yapmamız gerek şey DUA DUA DUA Allahın izniyle oluyor herşey,kün fe yekün ,ol der olur her şey,bitti demeden hiç bir şey bitmez,biz araştırıp bulacağız Allah izin verince olacak ,sonuçta 4 gün önce regli oldum ve 3. günümde tekrar tahlillerimi yaptırdım fsh 39 a düşmüş, yarıya yarıya düşüş olmuş,inş Allahın izniyle daha da düşecek,
doktorların dediğiyle kalmayın arkadaşlar,ümidinizi yitirmeyin,üzüldükçe mahvoluyor insan dahada kötü oluyor,moralimizi yüksek tutmak zorundayız.
ben ilk menopozsun dediklerindeki ruhsal durumumu tarif edemem,hemen bu siteye girip araştımalarım sonucunda çok olumlu haberler duyunca biraz moralim düzelmişti,farklı kürlerle normale dönen arkadaşların hikayesi benim motivasyonumu yükseltti,ben de bu süreci sizinle paylaşma gereği duydum ki,benim gibi olan arkadaşlara ümit olsun ALLAH bitti demeden bitmez,bunu unutmayalım bol bol dua edelim,inş bu sıkıntılı süreci bir daha ben dahil hiç kimse yaşamasın,

Merhaba kızlar. Ben Mustafa kırıcıdan karışım yaptırmıştım. Öyle çok da özenli kullanmamıştım hatta. Bu senenin başında almıştım . Yani tam 1 sene oluyor. Ve kaç ay oyle bi yedim 1 hafta yemedim falan. Sonra iki ay önce düzenli olarak yemeye başladım ve fsh duştu. Çok şükürler olsun Rabbime. İlaçsız adet oluyorum. 2 kere adet oldum . Burdan bilgi vereyim dedim

figen26 slm,
sen normalde adet olabiliyor musun? benimde fsh yüksekliğim var ama hiç adet olamıyorum. yani doktorun söylemesine göre ben erken menopzmuşum. senin sorununda aynımı?
2009 yilinda yazmissiniz erken menopozum diye acaba smdi ne durumdasiniz

Merhaba kızlar. Ben Mustafa kırıcıdan karışım yaptırmıştım. Öyle çok da özenli kullanmamıştım hatta. Bu senenin başında almıştım . Yani tam 1 sene oluyor. Ve kaç ay oyle bi yedim 1 hafta yemedim falan. Sonra iki ay önce düzenli olarak yemeye başladım ve fsh duştu. Çok şükürler olsun Rabbime. İlaçsız adet oluyorum. 2 kere adet oldum . Burdan bilgi vereyim dedim
Erken menepoz mu vardi sizde

günaydın
zeneciğim benim fsh değerim 119 Lh 49 çıkmıştı.doktorlarda çok şaşırmıştı.bu değerleri gördükleri zaman.menopoz tanısı koymuşlardı.ancak yaşımın 28 olmasından dolayı kesinlikle böyle birşeyi aklıma getirmek istemedim 1 yıl çok zor attlattım .ancak menopoz belirtileri vardı.sıkıntı basması, terleme vs.
ancak 2.yıl çok zoruma giymeye başladı.annemde 39 yaşında menopoza girdi.ancak onun stresten olduğunu düşünüyorum.ve artık zaman geçtikçe bu durum bana daha zor gelmeye başladı.şu an çareler aramaktayım.belki geçicidir diye ancak 2 yıl oldu ve doktorlar kesin tanı koydular.Allahtan ümit kesilmez diye umut arıyorum
2009 da yazmissinz benm de fsh im 100 lerde sizin simdiki durumunuz nedir

X