- 8 Mart 2014
- 91
- 13
inanmıyorumm benimde son iki aydır adet miktarım az, yani nasıl deyim çok afedersiniz ama peçete kullanıyorum akıntı şeklinde yani peki başka ne gibi belirtiler oldu?
endişe etmeyin . yaşınız kaç. kullandığınız herhangi bir ilaç var mı .
yaşım 24 adetlerim her ay olurum 28,30 değişir günleri ama dediğim gibi son 2 aydır neredeyse olmuyorum, ve dra gitmeye korkuyorumTSH hormonum 4,56 çıkmıştı dahiliyeye görünmedim bununla ilgisi olabilir mi acaba. İlaçtan ziyade bitkilerle tedavi olmayı tercih ediyorum derotu yiyorum her gün
tshden kaynaklı olabilircanım. korkulacak bişey yok. mumkun mertebe hemen doktora gitmelisin vakit kaybetme bidoktorada kanma . ateş basması terleme falan oluyor mu .
yok aksine hiç terlemem sabahları sıcak basıyo bazen ama o da petekler çok yanıyo kışın o zaman oluyo. Sende oluyo muydu ateş basmaları, sende hiç TSH baktırdın mı?
Ben de 24 yaşımdayım FSH her seferinde 100-120 çıkıyor doktor erken menopoz dedi bana da ,bunun yanında rahmim küçük ve yumurtalıklarım yok. Yani belki sizlerin hamile kalma ihtimali biraz daha yüksek ama benim o da yok,üzülmeyin kızlar anne olabilmek için doğurmaya gerek yok,evlatlık alırız,emek ettiğin,düşündüğün,aklının kaldığı çocuk senindir. :)
adet olabiliyor muydun peki .
13 yaşımda ilk adet oldum yaklaşık 16-17 yaşıma kadar sonrasında birden kesildi. Hani azar azar gelme yada kesilme durumu olmadı. Doktorlar 18 yaşına kadar düzelir deyip hap ya da tedavi uygulamadı. Tabi bu arada düzelme olmadı,hiç bir zaman adet göremedim. 17 yaşımdan bu yana doktor doktor geziyorum ama ne bir ilaç ne de başka bir şey etki etmedi. Erken menopoz,rahmin küçük,vajinan dar,yumurtalıkların yok :) Alıştım
erken menepoza sogan suyu deriim..........
denediniz mi peki ? yani adet miktarı çoğaldı mı?
canm bende böyle bi durum yok
ama menepoza giren kişi beline haşlanmış soganı sarıp 8saat öyle kalsa ve sogan suyunu ara ara tüketse bence akıntılar kanama artar[/QUOT
denemek lazım ama soğa suyu içmeye kalktım çok zor içmek 1hafta sonra mide kalkıyo, soğandan başka bi önerin var mı acaba ? soğan herşeye faydalı yabana atmamak lazım gerçi
:2: gerçekten çok üzüldüm, benimde 2 aydır adet miktarım az oluyor yani akıntı şeklinde korkuyorum bende doktora bile gidemedim, ama TSH hormonum biraz yüksek ondan olabilir o yüzden ceviz kürüne başlıcam ondan sonra gidicem doktora
Ben yoruldum artık şuan evli olmadığım ve hamile kalma gibi bir çabam olmadığı için alternatif şeyler denemiyorum,belki şimdiden başlasam çok iyi olacak ama ilaçlar bile fayda etmezken ve doktorlar bu kadar umutsuzluk vermişken hiçbir şey yapasım gelmiyor açıkçası..Ben akışına bıraktım :85:
aslan pençesi kürünü denedin mi ? bende işe yaradı sana da iyi geleceğine eminim, denemelisin :114:
Yardımcı olursan çok sevinirim,ne yapmam gerekiyor ?
kızlar merhaba,
bende ocak 16 da en son hasta oldum sokturucu ılac ve ıgnelerle olamadım hormon tahlılı yaptırdım fsh normal ama farklı bır dooktor amh testı ıstedı erken yumurta rezervınden suphelendı.. yanlıs burada okudugum kadarıyla bu hastalıgı olan kısıler kısa adet goruyorlar ama ben 6 gun adet goruyorum testı verdım ctesı cıkacak ınsallah temız cıkar. Benım yumurtam catlamadıgı ıcın kıst olusuyor
Benimde yaş 27 iki kez tüp bebek tedavisi gördüm. Her ikisindede 9 yumurta toplandı yaşıma göre az olduğunu söyledi Dr. Bu arada fsh 6 esteadiol 46 tsh 0,76 lh 3,47 yani hepsi normal değerlerde ama maalesef yumurta sayım az çıkıyo