Erken Hamilelik Belirtileri - Erken gebelik belirtileri

Ya akıntı bendede var bu ay ilginç bir şekilde yumurta akı gibi 29 bat kasık ağrılarım var birde gebe olabilir miyim yoksa usuttum mu ki acaba ya termal otele gitmiştik. Ama öyle korkulu falan değil renksiz yumurta aki gibi

Kızlar merhaba benim 12 ekimde yumurtam çatladı evet bata 5 gün var bugün idrarda normal gebelik testi yaptım ama sonuç negatif sizce erken mi davranmışım birde sağ kasığım da 3 günden beri ağrı ve batma var

Bende yaptım bat a 5 gün var iğne 10.günüydü negatif. Erken yapıyoruz testi sanırım inşallah hamileyizdir. Bende de batma var . Eskiden de olurdu adet olurdum ama bu sefer cok

Merhaba yumurta akini arastirirken sizin yprumunuzu okudum az once yumurta akini gordum adete yakin acaba siz adet oldunuzmu? insallah pozitifi gormustursun

Merhaba yumurta akini arastirirken sizin yprumunuzu okudum az once yumurta akini gordum adete yakin acaba siz adet oldunuzmu? insallah pozitifi gormustursun
Canım yok henüz görmedim adet ama bugün gebelik testi yaptım negatif hayalet çizgi bile yok malesef. İlk idrar değildi ama yinede olsa çıkardı bencr

Arkadaşlar merhabalar,
Yumurtlama dönemim geçtikten sonra sağ ve sol kasıkta aşırı ağrım var, sol bacağım da hafif ağrıyor daha adetime 12 gün var.. Yani yumurtlamadan sonra da bu şekilde ağrı yaşayanlar var mıdır?? Göğüsümün kahverengi kısmında da kabarcıklar var ve dokunduğumda da etrafında acıma hissediyorum tam uçları değil göğüs kenarlarımda hamilelik mi diyeceğim fakat döllenme hemen kendini belli eder mi bu şekilde hiç bir şey anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

Gebelik ve hamilelik belirtileri bu yazı dizisinde ayrıntılı bir şekilde ele alınmış. Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım?

Düzenli olarak ayda bir kez adet gören anne adayı, örneğin; en son 15 Ağustos’ta adet olmuşsa ve 15 Eylül’de ikinci kez adet (regl) olması gerekirken adet olmamışsa hamile kaldığından şüphelenmeye başlamalıdır. Bu süreç uzadıkça bu hamilelik şüphesi kuvvetlenmektedir. Bu durumda anne adayının kendi yapacağı hamilelik testi sonuçlarıyla veya doktor kontrolünde yapılan testler neticesinde pozitif sonuç alınmışsa anne adayı 4 haftalık hamiledir. Müjdemizi isteriz bebek geliyor

Hamilelik belirtileri Nelerdir?​

Yorgunluk:​

Anne adayında hamilelik döneminde vücut ağırlığında fark edilir düzeyde artış meydana gelir ve sürekli yorgun hisseder, dinlenmek ister. Metabolizma hem anne adayının hem de bebeğin gelişimini desteklemek için hızlanır. Bu sebeple anne adayları hamilelik harici dönemdeki yaptığı günlük rutin ev işlerini yaptığında iki kat daha fazla yorgunluk hisseder. Vücudunuzda artık bir kişi daha vardır ve vücut sistemi iki kişilik çalışmaya başlar.

Memelerde hassasiyet ve büyüme:​

Hamileliğin ilk aylarında anne adayının vücudunda gerçekleşen hormonsal değişikliklerden dolayı göğüslerde hassasiyet, büyüme ve hafif sancı hissedilebilir. Dokunulduğu zaman acı hissedilebilir. Bazı anne adaylarında meme uçlarında renk değişikliği gözlemlenebilir. Yani meme uçları koyulaşmaya başlar. Memelerde hassasiyet ve büyüme hamilelik belirtisidir.

Mide bulantısı ve kusma:​

Birçok anne adayında en sık rastlanan hamilelik belirtisi mide bulantısı ve kusmadır. Bu oldukça yaygındır. Hatta hamilelik denildiği zaman ilk akla bu ii unsur gelir. Tabii başka diğer belirtilerle desteklendiği vakit mide bulantısı ve kusma hamilelik belirtisi olabilir.

Aşerme ve tiksinme:​

Anne adayı hamileliğin ilk aylarında sürekli aç olduğunu hissedebilir veya aşerebilir. Bazı anne adayları mevsiminde temin edilebilecek besinleri aşererken bazıları ise mevsimine zıt ve temin edilmesi zor besinleri aşerirler veya hamilelik öncesinde çok sevdikleri besinlerden tiksinebilirler.

Sık sık idrara çıkma:​

Anne adayları hamileliğin ilk haftasından itibaren sık sık idrara çıkmaktadır. Geceleri sık sık uyanma, sürekli tuvalete çıkma isteği ve kabızlık hamileliğin ilk haftalarında anne adaylarının en büyük şikâyetlerindendir. Eğer başka bilindik bir rahatsızlığınız yoksa hamilelik testi yaptırmalısınız.

Baş dönmesi:​

Hamilelikten dolayı kan damarlarındaki genişlemeye bağlı olarak anne adayında baş ağrısı meydana gelebilir. Genellikle uzun süre ayakta kalan bir anne adayı veya bir süre oturduktan sonra aniden ayağa kalkma durumunda baş ağrısı hissedilebilir. Baş ağrısı ve baş dönmesinin ardından mide bulantısı ve kusma ile devam edebilir.

Ruh halindeki değişiklikler:​

Hamileliğin ilk haftalarında anne adayının vücudunda oluşan hormonsal değişikliklerden dolayı ruh halinde ani değişiklikler gözlemlenebilir. Anne adayı bu dönemde daha çabuk sinirlenebilir ve stresli olabilir. Hamilelik beklentisi varsa baba adayları bu dönemde eşlerine karşı anlayışlı ve hoşgörülü olmalıdır. Duygusal dalgalanmalarda görülen değişikliklerden bir anda neşeliyken aniden strese girme ve hüzünlenme gibi durumlar hamilelik belirtisidir.

Gebelik testi yaptırmak istiyor ve bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız Hangi yollarla gebelik testi yapılabilir? Sorusunun cevabını bulacaksınız.

Hamileliğin ilk 4 haftasında anne adayında meydana gelen değişiklikler nelerdir?​

Adet döngüsünün ikinci haftasının tamamlanmasıyla yumurtlama adı verilen dönem başlar ve anne adayının sağ ve sol fallop tüpüne atılacak olan yumurtlama hücresi hamileliğin ilk haftasında olgunlaşmaya başlar. Bu süreçte yukarda bahsettiğimiz mide bulantısı, kusma, aşerme ya da tiksinme gibi sorunlar baş gösterir. 4 hafta sonunda 2. Ay ile birlikte gebelikte mide bulantısına iyi gelen yiyecekler tüketebilirsiniz.

Hamilelik belirtileri ne zaman başlar?​

Bazı kadınlar döllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesinden 1 hafta sonra hamilelik belirtilerini fark ederler. Bazı kadınlar hamileliklerinde birkaç ay öncesine kadar belirtileri fark etmezler.
En önemli hamilelik belirtileri arasında geciken adet dönemi, bulantı ve açıklanamayan yorgunluk bulunur. Diğer göstergeler ağrılı veya şişkin göğüsler, baş ağrısı ve sık idrara çıkmadır.
Hamilelik testi yapmak, bir kadının hamile olup olmadığından emin olmanın tek yoludur. Evde hamilelik testi yapabilir veya test için bir kadın doğum doktoruna jinekoloğa başvurabilirsiniz.

En erken gebelik belirtileri nelerdir?​

Olası erken gebelik belirtileri ve hamilelik belirtileri şunlardır:
Duygu durum değişiklikleri
Artan idrara çıkma
Baş ağrısı
Sırt ağrısı ve / veya ağrı
Acıyan göğüsler
Koyulaşan areolalar (meme uçları çevresinde dairesel koyu renk oluşumu)
Yorgunluk
Bulantı , genellikle ” sabah bulantısı ” olarak adlandırılır.
İmplantasyon kanaması (regl döneminden 2-5 gün önce başlayan, leke tarzında, pembe ya da kahverengi kanamalar)

Hamile olup olmadığımı nasıl anlarım?​

Hamile olup olmadığınızı bilmenin en doğru yolu kan testi yaptırmaktır. Kan testi için jinekoloğunuzdan randevu alabilirsiniz. Kan testleri idrar testlerinden daha duyarlıdır ve hamile olup olmadığınızı dair şüphenize kesin cevap bulacaksınız.

Hamilelik belirtileri akıntı nasıl olur?​

Hamileliğin en erken belirtilerinden bir diğeride; lekelenme ve bazen kramp.
Buna implantasyon kanaması denir . Yumurtanın döllenmesinden altı ila 12 gün sonra ortaya çıkar.
Kanamanın yanı sıra, beyaz bir akıntı fark edilebilir. Bu, gebe kaldıktan hemen sonra başlayan vajina duvarlarının kalınlaşması ile ilgilidir . Astar hücrelerinin çok büyümesine ve akıntıya sebep olur.
Hamilelik boyunca devam edebilen bu akıntı tipik olarak zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Ancak akıntı, yanma ve kaşıntı hissi ile birlikte kötü bir koku varsa , doktorunuza bildirin, böylece maya veya bakteriyel enfeksiyon olup olmadığı kontrol edilebilir.

1 Haftalık hamilelik nasıl belli olur?​

1. haftada hissettiğiniz belirtileri henüz hamileliğe bağlayamazsınız. Bu haftanın rahatsızlıkları menstruasyon ile ilgili olabilir.
Bu nedenle, adet döneminiz boyunca genellikle hissettiğiniz şekilde hissediyor olabilirsiniz. Ancak değişen hormon dengesi erken hamilelik belirtilerine neden olabilir.

İdrarda karbonatla gebelik testi doğru mu?​

Bu yöntemini savunanlar, idrarın karbonatla ile birleştirilmesinin, kimyasal bir reaksiyona (renkte), “Hamilesiniz!” Diyebileceğinize inanıyorlar.
Hamilelik testinin idrardaki hamilelik hormonunu tespit etmek için tasarlanmış normal bir hamilelik testi ile aynı şekilde çalıştığına inanılmaktadır .
Bu hormon (hCG) – sadece hamile olduğunda bir kadın vücudu tarafından üretilir. Ancak bu yöntemin hamilelik hormonunu ölçmesi veya tespit etmesi beklenirken, karbonat ve idrarı birleşmesinden kaynaklanan renk değişimi yada herhangi bir reaksiyon, idrarınızdaki hCG sayesinde değil, büyük olasılıkla idrarın asidik doğasından kaynaklanmaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar adet belirtisi de olabiliyor canım. Kendin de belirti arama. Bende her ay arardım ama sonuç negatif olurdu. Hamile oldugumu belirtisiz sadece adet gecikmesiyle öğrendim. Rahat ol kafana takma o zaman oluyo emin ol.

Merhaba 3 aylık iğne vuruluyordum kaldırılmış aylık iğne vuruldum ayın 13nde iğnelerimi hiç şaşmam tam gününde vuruldum ama garip bir şey oldu adetliyken hiç ağrımaz göğüs uçlarim çok açıyor bir şey değince canım yanıyor ve beyaz akıntım var çokça kafam karıştı aylık iğne böyle yan etki yapar mı ya da aylık iğne vurulup hamile kalan var mı olabilir mi yani? Üç aylık iğnede ara kanamalarım çok oluyordu böyle göğüs ağrısı da yoktu iğnenin etkisimidr acaba

Aylık iğne baya koruyor hamile kalmassiniz

İnşallah korumuştur öncesinde üç aylıkda vuruldum ihtimal vermiyorum ama hala daha krem rengi
İnşallah korumuştur öncesinde üç aylıkda vuruldum ihtimal vermiyorum ama hala daha krem rengi akıntım devam ediyor dünde bir kaç damla sulu kahverengi akıntı geldi korkum olmam gereken bir Ameliyatim var ve sezeryan kesisinin olduğu yerden olacak ameliyat ondan kalmamam lazım ve iki oğlum var biri 4 biri 5 6 yaş onuda hap icerkn kalmıştım beş aylıkken oğlum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…