çok geçmiş olsun allah birdaha yaşatmasın. madem öyleydi doktorun baştan neden uyarmadı seni veya müdahale etmedi 6 aylık olmuş bebeğin birde yazık ya. nerde oturuyosun
Baska bir doktora git ve başına gelenleri anlat rahim agzi yetmezligini olcuyorlarmis belli olur bence onceden tekrar hamile kaldığında 12 ile 18. Haftalar arasinda serklaj yani dikis atiliyor benim bildigim ve gebeligin wc harici ayaga kalkmadan geçiyor.
Elinden gelen birsey yok rabbim boyle uygun görmüş cok zor cok aci ama toparlanmak zorundasın 3 ay oldu benim iyimiyim değilim ama toparlanmaya çalışıyorum yedigime ictigime dikkat ediyorum folik asitimi iciyorum bunlar ilerisi icin birazda olsa motive edici neyseki nedeni bilinebilen onlem alabilecegin bir durum yasamissin bunada şükür önlemini alirsin gerisi allahtan burdaha ayni aciyi yasatmasin.Bu hafta başka bir doktora gidip anlatacağım yaşadıklarımı ilk bebeğini bu şekilde kaybeden herkese önlem amaçlı serklaj yapılıyormuş rahim ağzı yetmezliğinin kesin tanısını koyamıyorlar sanırım yani her halükarda serklaj yapılacakmış tedbir için.Acaba sürekli yatmak mı gerekiyor? gerçi ona da razıyım yeter ki çözüm olsun rabbim hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip eder inşallah .Psikolojim çok bozuk bugün tam bir ay oldu her gece rüyamda aynı şeyleri görüyorum bebeğimi çok özledim((
Elinden gelen birsey yok rabbim boyle uygun görmüş cok zor cok aci ama toparlanmak zorundasın 3 ay oldu benim iyimiyim değilim ama toparlanmaya çalışıyorum yedigime ictigime dikkat ediyorum folik asitimi iciyorum bunlar ilerisi icin birazda olsa motive edici neyseki nedeni bilinebilen onlem alabilecegin bir durum yasamissin bunada şükür önlemini alirsin gerisi allahtan burdaha ayni aciyi yasatmasin.
Merhaba arkadaşlar,
Bir ay önce 24 haftalık bebeğimi erken doğum sebebiyle kaybettim(Bir gece aniden sancılandım sabah doktora gittiğimde doğum başlamış dedi,iki gün hastanede kaldım ama doğumu engelleyemediler üçüncü gün normal doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim (Doktora sebebini sorduğumda rahim ağzı yetmezliği var gibi dedi.Bir sonraki gebeliğinde rahim ağzına dikiş atılacak dedi.Bebeğimin yoklluğuna bir türlü alışamıyorum çok üzülüyorum.Bir an önce tekrar hamile kalmak istiyorum ama aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.Acaba bu rahim yetmezliğinin tanısı kesin olarak belirlenebiliyor mu ,bir de dikiş kesin çözüm oluyor mu ,herhangi bir riski var mı kafam çok karışık.Benimle aynı şeyleri yaşayanınız var mı?
Ben 16 nisanda sezeryanla kaybettim oğlumu coklu anomali vardi ve yaşaması imkansız gozuyle bakiliyordu.bir kere kötüyü yasayinca hep ayni sey olucak gibi hissetmen normal bu durum tekrar cocugumuzu kucagimiza alınca bitecek.Sen de bebğini kaybetmiştin değil mi seninkinin sebebi neydi?İnsan bir defa böyle bir şey yaşayınca sonrasında da hep aynı şeyler olaccakmış gibi bir korkuya kapılıyor bazen o kadar umutsuz oluyorum ki( ama Allah çok büyük O'na olan inancım sonsuz O dilerse olmazları oldurur inşallah bizim durumumuzdaki herkesin yüzünü güldürür.
Merhaba arkadaşlar,
Bir ay önce 24 haftalık bebeğimi erken doğum sebebiyle kaybettim(Bir gece aniden sancılandım sabah doktora gittiğimde doğum başlamış dedi,iki gün hastanede kaldım ama doğumu engelleyemediler üçüncü gün normal doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim (Doktora sebebini sorduğumda rahim ağzı yetmezliği var gibi dedi.Bir sonraki gebeliğinde rahim ağzına dikiş atılacak dedi.Bebeğimin yoklluğuna bir türlü alışamıyorum çok üzülüyorum.Bir an önce tekrar hamile kalmak istiyorum ama aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.Acaba bu rahim yetmezliğinin tanısı kesin olarak belirlenebiliyor mu ,bir de dikiş kesin çözüm oluyor mu ,herhangi bir riski var mı kafam çok karışık.Benimle aynı şeyleri yaşayanınız var mı?
Merhaba arkadaşlar,
Ben de bebegimi 22 haftalik kaybettigimde doktora sormustum rahim agzi yetmezligi olabilir mi diye o durumlarda bebegi agrisiz sizisiz bir sekilde dusurursunuz demisti. siz sancilandim diyorsunuz.. Size tavsiyem tek doktorla sinirli kalmayin nedenini guzelce arastirin yeni bir gebelikten once. haa takdir Allah tan tabi kii. ama siz de tedbirinizi alun. Cok cok gecmis olsun. Rabbim bi daha sinamasin insallah boyle bir durumla
aynışeyi yaşamışız.aynı haftalarda nisan ayında oğlumu kaybettim.acım hala aynı.ilk önce perinatolog bul ve ona muayne ol.benim kesin tanım rahim ağzı yetmezliği.burda rahim ağzı yetmezliği ile ilgili bölüm var her konuda yardımcı oluyorlar.bende bir bebeğim olsun istiyorum.allah sabır versin...
Ben 16 nisanda sezeryanla kaybettim oğlumu coklu anomali vardi ve yaşaması imkansız gozuyle bakiliyordu.bir kere kötüyü yasayinca hep ayni sey olucak gibi hissetmen normal bu durum tekrar cocugumuzu kucagimiza alınca bitecek.
Evet haklısın Rabbim dilemedigi sürece hiçbir canlıya hayat verilemiyor. Ya benim kafam çok karışık doğumdan iki gün önce başka bir doktor rahim ağzına bakmışti vajinal ultrasonla normal demişti iki gün sonra sancılanip kendi doktoruma gittim doğum oldu doktor yetmezlik var dediArkadaşım ben aynı şeyi 21+3 te yaşadım.1.5 cm açıklık vardı.ben sağlık personeli olmanın avantajını yaşadım sanırım.garip bi ağrım oldu.hemen doğumhaneye gittim ve farkedildi.ve üniversiteye sevk edilip serklaj uygulaması için yatırıldım.evde yatıyordum .ama takdir işte 28+1 de preeklampsi sonucu erken doğum yaptım.7 gün sonra ise kaybettim oğlumu((.yani eğer bebek kaybedilecekse her türlü kaybediliyor.bizim çocuklarımızın yiyecek ekmeği yokmuş ( magrenta nın dediği gibi bi perinatalog ile beraber takip çok daha mantıklı çünkü bildiğim kadarıyla serklaj işlemine en iyi onlar karar verebiliyor.benim drum öyle yönlendirmişti beni.allah bu acılarımızı dindirsin inşallah yeni birer bebekle.Amin ...
Sagol canım insallah bu gunler geçecek. Sabır yapacak bisey yok.Çok geçmiş olsun Rabbim bizlere bu günleri tez zamanda unuttursun inşallah çok korkuyorum gerçekten aynı şeyleri yasamaktan
öncelikle çok üzüldüm.. birde o doktor anlayamadımı o anda sezeryana alamadımı seni.. rahım agzı yetmezliğini vajınal ultrasyonla anlamak tanı koymak mumkun bunun sorumlusu doktorundur canım.. rahım ağzı yetmezliğine gelince onun tedfavısı var canım benım umutsuzluga kapılma.. çok zor bı durumdasın senı herkez anlıyamaz bebeğini kaybetmişşsin ama doktorun sorumsuzlugu bu vajınal ultrasyonla tanı koyum senı sezeryana alabilirdi ne diyim işanlah birdahakıne boyle sıkıntı yasamazsın ama ben ınanıyorum tekrardan anne olucak ve kucağına alamadıgın bebeğini tekrardan alıcaksın kendını uzup hırpalama pozıtıf dusun herseyde bır hayr vardır de...dediğim gibi umutsuzluga kapılmak yok yola dımdık devam
Doktor geç kalmissin dedi sabaha kadar sancı ile iyice açılmış rahim dedi o nedenle engelleyemedi benim aklımı meşgul eden şey iki gün önce başka bir doktor rahim ağzına bakıp normal demişti ilçede yaşadığım için iki gün önce kanama olunca kendi doktoruma değil ilçedeki doktora gitmiştim bir şey yok demişti kendi doktorum kızdı neden bize gelmedin diye .inşallah bu günler geçer ve Rabbim yeniden hayırlı evlatlar verir
Evet haklısın Rabbim dilemedigi sürece hiçbir canlıya hayat verilemiyor. Ya benim kafam çok karışık doğumdan iki gün önce başka bir doktor rahim ağzına bakmışti vajinal ultrasonla normal demişti iki gün sonra sancılanip kendi doktoruma gittim doğum oldu doktor yetmezlik var dedi
Sebebini araştırmak için bir doktora gittim üç ay olunca gel testlerini yapalım dedi ne testi yapacak onu da bilmiyorum ama yetmezlik üzerinde hiç durmadı pek ihtimal vermedi kime güvenecegimi şaşırdım ben de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?