ben calısmıyorum tembelmıyım simdi ?hersey calısmak degıl evet kadınların ekonamık ozgurlıugu cok guzel bırsey katılıyorum sıze ama calısmayan evde oturupzamn gecırmyı seven baynlarda var tembellık mı oluyor sımdı bu?
İşte bu! Dediğim bu işte. Eğer kadın çalışmıyorsa ev işi ona aittir, çalışıyorsa ve erkek de çalışıyorsa ev işleri bölünür çünkü her iki bünye de eşit yorulmaktadır. Çalışmayan taraf erkek ise ev işini yapmak zorundadır.
ben calısmıyorum tembelmıyım simdi ?hersey calısmak degıl evet kadınların ekonamık ozgurlıugu cok guzel bırsey katılıyorum sıze ama calısmayan evde oturupzamn gecırmyı seven baynlarda var tembellık mı oluyor sımdı bu?
Tekrar edeyim.
Evlendiğinde aynı evde yaşayacaksın eşinle.
Eşin de, sen de evi kirleteceksiniz. Çamaşırı kiri vs evdeki iki kişiden kaynaklanacak.
Eğer işe gidiyorsan, eşin de gidiyorsa, ikiniz de eşit yoruluyorsunuz demektir. Bu yüzden eve geldiğinde "Ev işi kadının görevi" deyip eşin bunu senin üzerine yıkamaz. Ev işi bölüşülür.
Çalışmıyorsan, ev işi senindir.
Eşin çalışmıyorsa, ev işi onundur.
Tembelliği ortaya atan kuklaydı. Dedi ki "Ev işinden kaçan kadın tembeldir." Ben de "Hayır, ben de eşim gibi işe gidiyorsam, tüm ev işinin üzerime yıkılmasını istemiyorum. Tüm ev işi erkeğe ait de demedim. Diyorum ki, ev işinin ortak bölünmesini isteyen değil, işe gitmeyen kadın ona kıyasla daha tembeldir."
Hala anlaşılamıyorsa biraz balık ye.
iş yok deyip bahane yaratmayın lütfen. iş bulmak zor ülkemizde bunu hepimiz biliyoruz.sanki iş varda kadınlar çalışmıyor hayret birşey ya .bende tembelim kocamın parasını yiyorum .asalak biriyim .işte eskidende babamın parasını yedim .ne yapayım yemeye gelmişim bu dünyaya .kendimi geliştiremedim iş bulamadım .
Cidden gözlerin falan bozuk. Bana hizmetçimi anlattığım mesajı bul, senden özür dileyeyim. Ama eğer öyle bir mesaj yoksa, git kendine gözlük yaptır. Ya da bol b vitamini al, biraz aklın bulanmış senin.meslek sahibi olsa bile insan iş bulamıyor asıl ben anlatamıyorum galiba .bi tuturmuşsun meslek sahibi olmalı evet olmalı hadi oldu iş yok kardeşim bu ülkede .gençlerin hepsi işsiz .insanlar okullarını bile bitiremek istemiyor artık iş bulmayacağım nasılsa diye .insanlar mutsuz .
iş sahibi kadın tabikide güçlüdür diğerine göre .ona birşey demiyoruz ki zaten .
hep teraneler anlatıyorsun .kimse kızını kısmet bulmak için üniverisiteye göndermez saçma .böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum .evliliği çok büyütmüşsün gözünde .insanlar evlenmek için delirmiyor deliren varsada azdır .kadınlar senin anlattığın kadar küçük düşünmüyor inan bana .bunları hepimiz biliyoruz .en azından bu devirdekiler .
bir kadın çalışıyorsa erkek ona yardım etmeli sonuna kadar katılıyorum .ama çalışmıyorsa ev işi yapmak hizmetçilik demek değil .ayrıca hizmetçilik neden aşağılanıyor ki .hizmetçi olmak kötü mü yani ?bundan ekmek kazanan insanlar var herkes saygı duymalı .
bana söylediklerin hiç samimi gelmedi .burda hizmetçini falan anlatıyorsun bide .bize neki senin hizmetçinden ütünden bulaşığından .içeriğinde iyice saptı konu .
arkadaşım yazdığın herşeye katılıyorum. bu erkekleri yetiştiren kadınlar, evlendikten sonra hala paşalar gibi oturtan yine kadınlar. benim erkek kardeşim var evde hep şöyle olurdu ben legolarla oynamayı severdim o sevmezdi annemden gelen tepki kızım onlar kardeşinin oyuncakları?? ee ben seviyosam bana da al. ama yok. bebeklerle de oynadım oynamadım değil ama kardeşim geldiğinde kız gibi evcilik mi oynucaksın arabaların var diyen yine annem.
meslek seçiminde kızım öğretmen ol evinin işini yaparsın çocuğuna bakarsın? ee kocam napıcak? kızım çok para almana gerek yok kocan bakmak zorunda sana 500 lira bile alsan yeter diyen yine annem yine bi kadın. erkek çocuğuna yaptığı yönlendirme şu; oğlum senin iyi para kazanman lazım ablan ne kazansa olur sen karına çocuğuna bakıcaksın.
sonuç ne aynı koltukta otururken bile suyu abla getirsene bana su şeklinde elde etmeye çalışan bi erkek!
burda bu düzen böyle diyen kadınlara soruyorum kadın yapmıyor mu bu düzeni?
iş bulamayanlar olmuş tercih diyen olmuş güldüm sadece.. o tercihi kocası yapsın napıyo bakalım?? bir ay işsiz kalırsın 5 ay işsiz kalırsın.. kocan çıksın işten bulamıyorum ben iş çalışmıyorum desin ben o zaman göreyim onu.. kadın yada erkek kendi ayaklarının üzerinde durup tüm sorumlulukları paylaşmalı bence doğrusu budur.
sen de para kazan, eşinde kazansın. sonra gel eve çocuğa bak evi topla iş mi yani bu? yaradılışla ne alakası var? sevgilim üniversitede okuyo yemekte yapıyo temizlikte ama evliliğe gelince erkek yapmaz temizlik. yapıyodun ya 5 sene önce o zaman kadın mıydın diye sorarlar adama? herkes eşit olsun..
yaradılıştan gelen tek fark vardr o da erkek çocuk doğuramaz ve emziremez. ama altını değiştirir gazını çıkartabilir mamasını yedirebilir. pozitif ayrımcılığı bende desteklemem hep başkasından beklemek kadar aciz hiçbirşey yok şu hayatta.
iş yok deyip bahane yaratmayın lütfen. iş bulmak zor ülkemizde bunu hepimiz biliyoruz.
ama iş bir tek size mi yok eşiniz nasıl bulmuş??
şimdi sizin mantığınızla düşünüp şunu sormak istiyorum. kocanız geldi işten çıkmış size dedi ki iş yok ben artık çalışmıyorum. napıcaksınız o zaman? tamam kocacım bende iş bulamadım zaten deyip birlikte aç mı kalıcaksınız? yoksa bu olmassa o olur bak burda iş varmış başvuru yap işe gir demeye başlamıcak mısınız eşinize bir süre sonra?
iş yok deyip bahane yaratmayın lütfen. iş bulmak zor ülkemizde bunu hepimiz biliyoruz.
ama iş bir tek size mi yok eşiniz nasıl bulmuş??
şimdi sizin mantığınızla düşünüp şunu sormak istiyorum. kocanız geldi işten çıkmış size dedi ki iş yok ben artık çalışmıyorum. napıcaksınız o zaman? tamam kocacım bende iş bulamadım zaten deyip birlikte aç mı kalıcaksınız? yoksa bu olmassa o olur bak burda iş varmış başvuru yap işe gir demeye başlamıcak mısınız eşinize bir süre sonra?
sanki iş varda kadınlar çalışmıyor hayret birşey ya .bende tembelim kocamın parasını yiyorum .asalak biriyim .işte eskidende babamın parasını yedim .ne yapayım yemeye gelmişim bu dünyaya .kendimi geliştiremedim iş bulamadım .
güven sorunlarınız kendinizi bir erkek birey kadar değerli ve eşit görmediğinizden olmasın sakın?bahaneyemı gırdı sızce bu ,erkege ıs bulması kolay guven sorunu olmuyor ama kadın oyle degıl guven sorunumuz var ,emegımızın karsılıgını alamadıgımız oluyor ,erkek patronunun bogazına yapısabılır hakettıgımı ver dıye ya kadın ?
iş arıyorum zaten bir gün bulucam inşş .ama eşim bundan şikayet etmiyor .bahane falan değil .size göre bahane olabilir ama bahane değil .biz görev dağılımı yaptık .o dışarda çalışıyor ben evde .tembel olduğumu düşünmüyorum .sürekli okuyorum kendimi geliştiriyorum .eşimde sorun etmiyor zaten .hem açda kalırız ne var ki hastalıkta sağlıkta kime ne size ne pardon .
Cidden gözlerin falan bozuk. Bana hizmetçimi anlattığım mesajı bul, senden özür dileyeyim. Ama eğer öyle bir mesaj yoksa, git kendine gözlük yaptır. Ya da bol b vitamini al, biraz aklın bulanmış senin.
Bak yine anlatıyorum. İnsanlar iş bulamayabilir. Buna laf etmiyorum. Ama bir şekilde bir yerde çalışacaksın. Mesleğini yapamıyorsan başka iş yapacaksın. "İş bulamıyorum, çalışmayacağım" diyen bir erkekle evlenir miydin? O adam nasıl buluyor iş? Büyük ihtimalle atanamayan öğretmenlerden örnek vereceksin, onun da çaresi var. Dershaneye girersin, sekreter olursun, mağaza yetkilisi olursun, kasiyer olursun, banka sınavlarına kasarsın, özel ders verirsin, çocuk bakıcılığı yaparsın yahu! Elinde diploman varsa ve işe yarar bir üniden mezunsan, iş bulursun. Bulamazsan da beklersin bulmayı. İş yok diyorsan, kadınlara olduğu kadar erkeklere de yok. E iş bulamıyorum diyen erkeklerin ömürleri boyunca çalışmayacağım deme hakları oluyor mu?
Ve evet, kısmet bul diyerek kızını Su Ürünleri fakültesine gönderen aile biliyorum. Yalan değil, kız sabahın 8'inde yapılı saçlarla gelirdi okula. Evlenince okulu bıraktı.
Benim aşağıladığım hizmetçilik ile meslek olan hizmetçilik aynı değil. Birinde para karşılığı hizmet verirsin, birinde erkek senin görevin olmayan işleri senin sorumluluğunmuş gibi senden bekler ve sen bunu kabullenirsin. Benim sinir olduğum nokta, ikincisi.
Anlattıklarımı inatla başka yerlere çekiyorsun. Anlatmak istediğim mesajı aşağıdaki arkadaş özetlemiş, benim yazdıklarımı anlamıyorsan onu oku.*
bahaneyemı gırdı sızce bu ,erkege ıs bulması kolay guven sorunu olmuyor ama kadın oyle degıl guven sorunumuz var ,emegımızın karsılıgını alamadıgımız oluyor ,erkek patronunun bogazına yapısabılır hakettıgımı ver dıye ya kadın ?
bayan evde esıne yemek pısırıyor evı temızlıyor utusunu yapıyor yemegını onune sunuyor erkekte bunu karsılıgını verıyor yerı geldıgınde evde oturan bayanlar tembel dıye bısey yok herkez gorevının farkında oldugunu dıusunuyorum
ben iş aranması gerektiğini söylüyorum zaten. size tembel de demedim ayrıca. şimdilik şartlar gereği evdesinizdir iş bölümünü bu şekilde yapmışsınızdır tamam biz de iş bölümünü savunuyoruz burda.iş arıyorum zaten bir gün bulucam inşş .ama eşim bundan şikayet etmiyor .bahane falan değil .size göre bahane olabilir ama bahane değil .biz görev dağılımı yaptık .o dışarda çalışıyor ben evde .tembel olduğumu düşünmüyorum .sürekli okuyorum kendimi geliştiriyorum .eşimde sorun etmiyor zaten .hem açda kalırız ne var ki hastalıkta sağlıkta kime ne size ne pardon .
.burda hizmetçini falan anlatıyorsun bide .bize neki senin hizmetçinden ütünden bulaşığından .i.
Başlıktaki hizmetçi ütümü bulaşığımı mı yapıyor yazmışım ben?.hizmetçi nerde mi dedin kocaman attığın başlıkta .. başlığına göz at istersen .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?