• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz

Son cümlenizde gizli ayrıntı: Koca adam pekala yardımcı olabilir. Ancak "yardımcı" olabilir, rutin olarak ev işi yükleyemezsiniz eşinize.

Arkadaşım düz mantık kullandığım için senin gibi o pencereden bakamadım :1:
Şöyle yapalım o zaman siz ona yardımcı olun .
Ben çalışmıyorum kocama iş yaptırmak saçma olurdu .
Eğer ki çalışsaydım ve yardımlaşmasaydık hiç güzel şeyler olmazdı.Bütün işleri üstüme yıkamazdı.
Siz ev hanımımısınız , çalışıyormusunuz yoksa ?

Kadın erkeğin kaburgasından yaratıldı, Ayaklarından değil! Öyle olsaydı ezilirdi..
Başındanda yaratılmadı, Üste çıkmasın diye..
Kolun biraz altından korunsun diye..
Kalp hizasından sevilsin diye..kutsal kıtabımızdan

konuyu ne kadar güzel saptırdınız arkadaşlar sizi tebrik ediyorum. herkes kuyruk acısı nerdeyse ordan kendine pay çıkarmış ve konuyu dağıtmış..
şimdi size kendi mantığınızla soru soruyorum açıklama da erkekler kolay iş buluyor. sizde zorda olsa bulun madem.
sabah programındakilere benzetmişsin beni çok takip edemiyorum o programları sizin kadar ama eğer bunları anlatıyorlarsa iyi olmuş her gün izlediğiniz programlardan bir şeyler öğrenin.
ben iyi üniversiteler arasındaki bir ünversitede okuyorum itüdeyim. mühendis olucam. ben iş bulamadım deyip evde oturursam olur mu koca eline bakarsam. olmaz.
isteyen her kadın güçlü olur zor değil ki bu. kamyon şöförlüğü yap diyen yok, sekreter ol,çocuk bak çalışmak istiyorsan.
yok ben hiç bir şekilde çalışmam dersen ev işlerini yap bunda bir sorun yok.. eşin para kazansın sen evi yönet.
konunun ilk yazısına bakarsanız kadında çalışıyor erkekte ama kadın gelip ev işi yapıyor adam da ayaklarını uzatıp televizyon izliyor. burdaki iş bölümünden bahsedildi.
sen bütün günü altın günüymüş kadın programıymış diye geçiştirip adam gelince işten yemek yapmadım birlikte yapıcaz iş bölümü dersen işte o zaman da tembelsin.

Kadınlar da daha fazla iş buluyor benim eşimin yorumuna göre. Üstelik daha kaliteli iş. Tır kullanmaya gerek yok, prezentabl denen bir kavram var. Kadınsan ve güzelsen, seni imaj olarak kullanmak isteyen binlerce şirket var. Sekreter oluyorsun, arabaların önünde manken oluyorsun, hatta bir erkek ile aynı işyerine aynı cv ile başvurduğunda bile erkeği değil, kadını işe alıyorlar. Sonuçta işyerinde kadınların sayısının daha fazla olmasını işverenler daha çok istiyor, müşteri ilişkileri ve halkla iletişimi daha iyidir çünkü.

Meta ne zamandan beri halkla ilişki oldu yahu :)

Hee konu sahibi he tamam sen haklısın... Hepimiz eşitik, bundan böyle herkeş kocasına ev işi yaptıracah.

Neymiş efendim memlekette iş yokmuş. Yahu bırakın nereye iş yok? Güçlü kadın değilsiniz de ondan iş yok! Gir işkur un internet sitesine orada gaz altı kaynak kursları var kayıt yaptır. İşine gelmez tabi Allah ın zayıfı seni... Ev hanımı! Ev hanımı!!! sana diyorum... Eğer üniversiteye gidip daha çok okusaydın iş bulurdun ama suç senin değil ailenin.

Henüz geç değil, kendimizi geliştirebilirik. Kişisel gelişimimizi en azından ütopik hayaller seviyesine getirebilirik. Böylece erkek denen illet kadınları ezemez...

Yeminle diyorum şu başlıkta ufkum genişledi, artık hayat benim için eskisi gibi olmayacak. Yarından tezi yok isviçre ye taşınıyorum...
Arkadaşlar, kukla erkektir. Ya erkek ya da kukladır. Zira benim bu şekilde demediğimi, bunu anlatmak istemediğimi bu konuyu okuyabilenler görebiliyor.

Ben iş bulamayan kadınlara zayıf demedim, kadınların güçlü olması için onlara okuma imkanı vermeli aileler dedim.
Tüm ev işlerini kocalar yapacak demedim, ev işi eşit bölüşülmeli her iki taraf da çalışıyorsa dedim.

İsviçre'de mutluluklar.
oturduğun yerden konuşmak kolay tabi bazılarına .işsizlik yüzünden insanlar bunalımda .kim istemez ki çalışmak ayrıca .üniveristeye koca bulmak için geliyorlarmış bakın hele .
Ben iş bulamayanları eleştirmiyorum.

Ve evet, üniversiteye koca bulmak için gelen kadın çok.

onu bunu gecte konu baslıgına bak bır duzeltme yap ,tembelsek koca parası yıyorsak o bızım sorunumuz senın degıl ,arkadasında dedıgı gıbı beyler daha cabuk ıs bulabılıyor fızıkı kurallardan dolayı dememkı sız tır kullanabılıyorsunuz!
Tembelsiniz demedim, koca parası yiyorsunuz demedim. Konu başlığında sorun yok, birilerine hizmet edenler hizmetçidir, sözlük tanımı budur.

Ayyh okudukça konu sahibi yerine bana afakanlar geldi.
Gören de kocalarınızın ayaklarını yıkayın dedi sanacak .:20:
Anlatamıyorum evet.

Biz zaten erkeklerle aynı hak ve hürriyetlere sahip olarak yaşamıyor muyuz?

Evin geçim düzeni de ortak, sadece sorumluluk alanları farklı. İkisi de aynı evin sorumluluğunu üstlenmiş durumdalar zaten.
Sorumluluk alanları farklı derken? Biri çalışacak, diğeri ev işi yapacak diyerek cinsiyet rolü çizmiyorsanız katılırım.

Ben de iş bulamıyorum Leithia hepsi senin suçun :37:
Hepsi benim suçum :(

Son cümlenizde gizli ayrıntı: Koca adam pekala yardımcı olabilir. Ancak "yardımcı" olabilir, rutin olarak ev işi yükleyemezsiniz eşinize.
Neden?

Lütfen ortamı germeye çalışmayın. Rahatsız olduğunuz bir durum varsa, muhatabınıza söyleyin.
Germedi ki?

konuyu ne kadar güzel saptırdınız arkadaşlar sizi tebrik ediyorum. herkes kuyruk acısı nerdeyse ordan kendine pay çıkarmış ve konuyu dağıtmış..
şimdi size kendi mantığınızla soru soruyorum açıklama da erkekler kolay iş buluyor. sizde zorda olsa bulun madem.
sabah programındakilere benzetmişsin beni çok takip edemiyorum o programları sizin kadar ama eğer bunları anlatıyorlarsa iyi olmuş her gün izlediğiniz programlardan bir şeyler öğrenin.
ben iyi üniversiteler arasındaki bir ünversitede okuyorum itüdeyim. mühendis olucam. ben iş bulamadım deyip evde oturursam olur mu koca eline bakarsam. olmaz.
isteyen her kadın güçlü olur zor değil ki bu. kamyon şöförlüğü yap diyen yok, sekreter ol,çocuk bak çalışmak istiyorsan.
yok ben hiç bir şekilde çalışmam dersen ev işlerini yap bunda bir sorun yok.. eşin para kazansın sen evi yönet.
konunun ilk yazısına bakarsanız kadında çalışıyor erkekte ama kadın gelip ev işi yapıyor adam da ayaklarını uzatıp televizyon izliyor. burdaki iş bölümünden bahsedildi.
sen bütün günü altın günüymüş kadın programıymış diye geçiştirip adam gelince işten yemek yapmadım birlikte yapıcaz iş bölümü dersen işte o zaman da tembelsin.
iyide seni neden ilgilendiriyor ki bu durum .sabah programıda izliyorum.çalışmıyorum da .eşimde bana yardım ediyor .doğru düzgün yemek bile yapamıyordum evlendiğimde .sana göre eşim enayi .ama ona göre en şanslı erkeği dünyanın .ebek bakıcısı olalım zaten bebek bakmaya başlıcam yakında kendi bebeğimi .

Kadın erkeğin kaburgasından yaratıldı, Ayaklarından değil! Öyle olsaydı ezilirdi..
Başındanda yaratılmadı, Üste çıkmasın diye..
Kolun biraz altından korunsun diye..
Kalp hizasından sevilsin diye..kutsal kıtabımızdan

İslami açıdan hiç ele almayın bence .İslam bu konu da tamamen kadının lehine .
Kadın isterse çalışmaz ve ev işi bile yapmaz böyle bir sorumluluğu yok , tek sorumluluğu yatak odası olurdu :ssz:
Bunun için hesap vermek zorun da olmazdı bile.
Siz yaratıcıdan daha mı iyi biliyorsunuz kime nasıl bir görev yükleneceğini ?

Son düzenleme:

arabanın önünde manken mi dedi neyse bunun üzerine yorum yapmıyorum artık .konu sahibi üniveristeye eş bulmaya gelmiş insanlara takmış ben böyle birini görmedim ama kadının evlenmek istemesi anormal mi yani onuda anlamadım .herkes evlenmek ister çocuk sahibi olmak ister bunlar normal şeyler .illa koca bulucam burdan diye okuyan biri olduğunu sanmıyorum .zaten uğraşmasına ne gerek var ki okumadan bulunmuyor mu koca .ne komik .okumayanlar daha erken evleniyor valla .benim yaşıtlarımın çocukları okula gidiyor ben daha yeni hamile kaldım .

Son düzenleme:
Erkek dış aleme daha açık. Şefkatte kadından geri, ama teşebbüs kabiliyetinde ileri. Kadın ise erkeğe nispeten daha içe dönük. Bunun en büyük faydası, yavrusuna ve yuvasına göstereceği ihtimam. İşte bu yuzden eşit degiliz
Bu yetiştirilişten kaynaklanıyor. Eğer kadını dışa dönük yetiştirirsen dışa dönük olur. Var örnekleri çevremde.

neden erkeklere ev isini yuklenemezmis :19: haa soyle bir durum varki kendi yaptigim ev isi cok daha icime siniyor benim...
benim gibiler varsa cogu isi yapmayi goze alirlar.
Bu kadının arzusudur, ev işini yapmaktan keyif duyuyorsa zevkle yapabilir. Ama yorulan ve çalışan bir kadınsa, eşi ile bölüşmelidir ev işini.

İslami açıdan hiç ele almayın bence .İslam bu konu da tamamen kadının lehine .
Kadın isterse çalışmaz ve ev işi bile yapmaz böyle bir sorumluluğu yok , tek sorumluluğu yatak odası olurdu :ssz:
Bunun için hesp vermek zorun da olmazdı bile.

ben ele almasam bıle elen alan bırcok ınsan var bu benım dusuncem degıl ıslamın dusuncesı

neden erkeklere ev isini yuklenemezmis :19: haa soyle bir durum varki kendi yaptigim ev isi cok daha icime siniyor benim...
benim gibiler varsa cogu isi yapmayi goze alirlar.

Evet neden rutin olarak yükleyemeyiz? ne eksiği ne fazlası var erkeğin?
bende sevmiyorum ev işi yapmayı ilgi alanım değil ama yapılması gerekiyorsa her şey beraber yapılmalı?

Kadınlar da daha fazla iş buluyor benim eşimin yorumuna göre. Üstelik daha kaliteli iş. Tır kullanmaya gerek yok, prezentabl denen bir kavram var. Kadınsan ve güzelsen, seni imaj olarak kullanmak isteyen binlerce şirket var. Sekreter oluyorsun, arabaların önünde manken oluyorsun, hatta bir erkek ile aynı işyerine aynı cv ile başvurduğunda bile erkeği değil, kadını işe alıyorlar. Sonuçta işyerinde kadınların sayısının daha fazla olmasını işverenler daha çok istiyor, müşteri ilişkileri ve halkla iletişimi daha iyidir çünkü.

Şimdi bu yazdıklarınızı açıklar mısınız? Kadın bir obje midir ki süslenip püslenip bir konuya manken olsun? Kadın araç mıdır da imaj olsun?

Ve kadın güzelse... Kadın güzelse kullanılsın mı?

Şimdi bir ayrım daha oluştu o zaman: Güzel ve Çirkin kadınlar.
Güzel kadınlar göz doldurmalı, çirkin kadınlar da depo arkalarında mı çalışmalı?
Bana bu ikisi arasındaki eşitliği sağlayın, ben de gerçekten sizin haklı olduğunuzu savunayım. Kadınlar bile kendi arasında eşit değilken, neyse...

arabanın önünde manken mi dedi neyse bunun üzerine yorum yapmıyorum artık .
Eaah, gidin manken mi olun dedim yahu? Kadınlar fiziksel güzellikleri ve evet, kuklanın da dediği gibi meta olduğu için erkeklerden iş bulma konusunda daha şanslılar dedim.

O da toplum dayatması. Onu da kırmak gerek.

doğru diyorsun herkes kendini kanıtlayacağı şekilde çevirmiş konuyu...
doğru düzgün tartışamaz hale gelmişiz:40:

Arkadaşım düz mantık kullandığım için senin gibi o pencereden bakamadım :1:
Şöyle yapalım o zaman siz ona yardımcı olun .
Ben çalışmıyorum kocama iş yaptırmak saçma olurdu .
Eğer ki çalışsaydım ve yardımlaşmasaydık hiç güzel şeyler olmazdı.Bütün işleri üstüme yıkamazdı.
Siz ev hanımımısınız , çalışıyormusunuz yoksa ?

Pencerenizi biraz daha açın o zaman. Yazdıklarımı gerçekten okuyor musunuz?

Ben demiyorum ki erkek elini hiçbir işe sürmesin, aman aman her işi kadın yapmalı vs...vs....

Söyledim mi bunları? Hayır.

Ben ne anlatıyorum peki?

- Erkekler eşlerine yardım etmelidirler, hele ki eşlerin ikisi de çalışıyorsa. Ama bir erkeğin üstüne bir ev işini "bundan sonra bu iş sadece senin sorumluğundadır" diye bırakamazsın. Mesela diyorum, bulaşıklardan artık sen sorumlusun diyemezsin.

Eaah, gidin manken mi olun dedim yahu? Kadınlar fiziksel güzellikleri ve evet, kuklanın da dediği gibi meta olduğu için erkeklerden iş bulma konusunda daha şanslılar dedim.

kadını meta olarak çekici bir obje olarak görüp kadın haklarını savunan birini ilk kez görüyorum .bundan sonraki açıklamanız ne olucak valla merak ediyorum .hayatım boyunca kadınlığımı kullanmadım .kullanan kadınlarada hep üzüldüm .

Şimdi bu yazdıklarınızı açıklar mısınız? Kadın bir obje midir ki süslenip püslenip bir konuya manken olsun? Kadın araç mıdır da imaj olsun?

Ve kadın güzelse... Kadın güzelse kullanılsın mı?

Şimdi bir ayrım daha oluştu o zaman: Güzel ve Çirkin kadınlar.
Güzel kadınlar göz doldurmalı, çirkin kadınlar da depo arkalarında mı çalışmalı?
Bana bu ikisi arasındaki eşitliği sağlayın, ben de gerçekten sizin haklı olduğunuzu savunayım. Kadınlar bile kendi arasında eşit değilken, neyse...
Erkekler arasında da güç konusunda var o zaman bu ayrım? kaslı erkeğe yükleme yaptır, fiziksel güç kullandır. O zaman güçlü erkek ve zayıf erkek arasında da fark var?

İnatla konuyu saptırıyorsunuz. Ben bir erkek iş bulabiliyorsa kadın da bulabilir, bu konuda pozitif ayrımcılık var ne yazık ki diyorum. Çünkü kadın olduğu için onun fiziğini ya da güzelliğini ya da kadın olmasını avantaj olarak gören iş yerleri daha fazla. Arkadaşım erkek olduğu için iş bulamazken, başvurduğu yerler kadın mühendis/kadın öğretmen/kadın mağaza görevlisi falan alıyor. Ona göre de iş bulmak kadınlara daha kolay.

Neyse dediğim gibi iş bulamayan kimseyi aşağılamıyorum ama günün birinde eşinizle aranız kötü olursa, iş sahibi olmak özgüven verecek diyorum. Çalışmamak sizin tercihinizdir.

iyide seni neden ilgilendiriyor ki bu durum .sabah programıda izliyorum.çalışmıyorum da .eşimde bana yardım ediyor .doğru düzgün yemek bile yapamıyordum evlendiğimde .sana göre eşim enayi .ama ona göre en şanslı erkeği dünyanın .ebek bakıcısı olalım zaten bebek bakmaya başlıcam yakında kendi bebeğimi .
ne ben ne konu sahibi ne diğer arkadaşlar size kendimizi anlatamıyoruz farkındayım.
ayrıca beni hayatınız ilgilendirmiyor. bizim gibi düşünmeyenlerin evlerine girip hayır işte senin kocan onu yapamaz sende şunları yapıcaksın gibi bir tutum içerisinde değiliz. senin görüşün.
evlilik hayatınızı anlatıyorsunuz eleştiri gelince de çemkiriyorsunuz sana ne diyerek. olmuyor.
ben eşinize ne zaman bir şey söyledim ya:44: düşünüdüm düşündüm yok bulamadım.
biraz önce üniversite mezunuyum iş arıyorum bulamıyorum. şimdi kendi bebeğime bakıcam. çalışmayı düşünmüyorum deseniz daha kolay olur kendinizi anlatmanız.

Bence de kıralım :) Ben artık tamamen senden tarafım, aramızdaki bütün buzlar erisin istiyorum.

Back