• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz

iş yok deyip bahane yaratmayın lütfen. iş bulmak zor ülkemizde bunu hepimiz biliyoruz.
ama iş bir tek size mi yok eşiniz nasıl bulmuş??
şimdi sizin mantığınızla düşünüp şunu sormak istiyorum. kocanız geldi işten çıkmış size dedi ki iş yok ben artık çalışmıyorum. napıcaksınız o zaman? tamam kocacım bende iş bulamadım zaten deyip birlikte aç mı kalıcaksınız? yoksa bu olmassa o olur bak burda iş varmış başvuru yap işe gir demeye başlamıcak mısınız eşinize bir süre sonra?

yorumunuz sabah programlarındaki yorumlara benziyor
" kendinize bakın kadınlar... çalışın kadınlar boş durmayın kadınlar... kocanızın parasını yemeyin... kendi ayaklarınızın üzerinde durun kadınlar vssvsvs..." acaba diyorum biz aynı ülkede yaşamıyor muyuz bunu söyleyen insanlarla? iş bulmanın bu kadar zor olduğu bir ülkede insanlar ne kadar kolay yargısız infaz yapabiliyor ben fakülte mezunuyum işe girmeyi gerçekten çok istiyorum ama yooookkk....şimdi bu bir bahane mi?

Kadın ve erkek eşit olamaz, yaradılışa aykırı.

Kimse kimseye hizmetçi değildir tabi ki, herkesin hayatta yükümlü olduğu sorumluluklar vardır.

Bal yapan arıya, hadi sen çok bal yaptın, bugün de sineklik yap denir mi? Denmez.

Her iş eşit olsun istiyorsak, her şekilde eşit olmak zorundayız. Bedenen ve ruhen...

Erkek güç kuvvettir yaradılışta, kadın ise sonradan değil doğuştan içgüdüsel olarak annedir. Erkek çalışıp evinin geçimini sağlamak zorundadır, kadın ise evinin düzeninden sorumludur.

Eşlerin ikisi de çalışıyorsa eğer, erkek kadına ancak yardım edebilir, işi olduğu gibi üstlenemez. Kadın çalışmıyorsa ve evde de bütün gün yorulmuşsa, bir sofrayı da pekala beraber kurabilirler. Erkek elini hiçbir işe sürmesin demiyorum, sadece yaptığını yardım etmek amaçlı yapacaktır. "Eşitlik" dediğimiz şey istediğimiz gibiyse eğer, erkeklerin de çoktan doğurganlık kazanması yada öyle yaratılmış olması gerekirdi.
cuk oturdu valla!:1:

Başlıktaki hizmetçi ütümü bulaşığımı mı yapıyor yazmışım ben?

Ve evet, hala ve inatla senin haklarını savunuyorum.

başlıkta erkeğie hizmetçi olarak yetiştiyolar bizi dedin
himzetçileri aşağıladın bir
çalışmayan kadını aşağıladın iki
bir arkaşla bana vitamin al gözlük al gibi saçma sapan şeyler dedin halbuki biz sana birşey demez sadece düşünceni eleştirirken bizim kişiliğimize bilincimize ve zekamıza hakaret ettin üç
hala benim hakkımı mı savunuyorsun
BIRAK KARDEŞİM SEN SAVUNMA .

Son düzenleme:
" kendinize bakın kadınlar... çalışın kadınlar boş durmayın kadınlar... kocanızın parasını yemeyin... kendi ayaklarınızın üzerinde durun kadınlar vssvsvs..." acaba diyorum biz aynı ülkede yaşamıyor muyuz bunu söyleyen insanlarla? iş bulmanın bu kadar zor olduğu bir ülkede insanlar ne kadar kolay yargısız infaz yapabiliyor ben fakülte mezunuyum işe girmeyi gerçekten çok istiyorum ama yooookkk....şimdi bu bir bahane mi?

İşverenler bile "bay-bayan" işçi alımında ayrım yaparken, millet neyin kafasını yaşıyor ben anlamıyorum.

Erkeğin gücü her türlü işe yettiği için onlar daha kolay iş bulabiliyorlar. Hadi bir kadın hafriyat yapsın, hadi tır kullansın, hadi yükleme yapsın, hadi 50 kiloluk ağırlıkları kaldırsın.
İşe bakarsak iş çok, ama kadına uygun iş yok.

konu sahıbı konusunda fıkır dayanısması ıstemıs ama gelenı kovuyor defol dıyor ,bu forumda tum bayanlar tum uyler yorumda ozgurdur ki defol demek sana kalmamaıs ıstemıyorsan konuyu acmmassın ,kendını gelıstrdım demıssn ama defol cumlesını agzına almayı ıyı bılıyorsun !demmkı ıyı yetişrememıssın karsındakıyle ıletısım bıle kuramıyrsun ,ısıne gelene evet dıyorsun ısıne gelmeyene defol dıyorsun konuyu acıyorsun yorumlarada acık olman lazım
Kaç yaşındasın sen? Yazdıklarımı okuyamıyorsun ya da anlamıyorsun zira. Bakalım ne demişim.

Sevgili kukla. Erkekleri gözünde büyütme, erkeksen de defol bu forumdan. Kadınların gözünü açıyor olmam pek rahatsız etti seni, belli. Kusura bakma, günün birinde sana hizmet eden bir kadınla evlenmek istiyor ve benim bunu bozmamdan endişeleniyorsan, merak etme, kafası basmayan ve erkeğe hizmet etmek için tutuşan ezik kadınlardan çok var bu memlekette. Bulursun birini, evlenirsin. Eğer kadından da, sen tüm işlere koşabilir ve bundan memnun olabilirsin ama ben bana köle muamelesi yapan bir adamla mutlu olamayacak kadar özsaygınlığa sahip bir kadınım.

Defol kelimesinin önüne erkeksen diye eklemiş miyim? Evet. Erkekler bu foruma giremez, yasak çünkü. Ayrıca iletişim konusunda senden iyiyim, düzgün Türkçe bile yazamıyorsun daha.

Kadın ve erkek eşit olamaz, yaradılışa aykırı.

Kimse kimseye hizmetçi değildir tabi ki, herkesin hayatta yükümlü olduğu sorumluluklar vardır.

Bal yapan arıya, hadi sen çok bal yaptın, bugün de sineklik yap denir mi? Denmez.

Her iş eşit olsun istiyorsak, her şekilde eşit olmak zorundayız. Bedenen ve ruhen...

Erkek güç kuvvettir yaradılışta, kadın ise sonradan değil doğuştan içgüdüsel olarak annedir. Erkek çalışıp evinin geçimini sağlamak zorundadır, kadın ise evinin düzeninden sorumludur.

Eşlerin ikisi de çalışıyorsa eğer, erkek kadına ancak yardım edebilir, işi olduğu gibi üstlenemez. Kadın çalışmıyorsa ve evde de bütün gün yorulmuşsa, bir sofrayı da pekala beraber kurabilirler. Erkek elini hiçbir işe sürmesin demiyorum, sadece yaptığını yardım etmek amaçlı yapacaktır. "Eşitlik" dediğimiz şey istediğimiz gibiyse eğer, erkeklerin de çoktan doğurganlık kazanması yada öyle yaratılmış olması gerekirdi.

Ben "kadın erkek eşit yaratılmıştır" diye savunmuyorum. "Kadına ve erkeğe eşit haklar tanınmalı" konusunu savunuyorum. Sonuçta rahim bizde, doğurma görevi de bizim. Ama evin düzeni sadece kadına ait değildir, evde iki kişi yaşar, iki kişi de evin sorumluluğunu üstlenmek zorundadır.

Arkadaşlar siz bakıyorsunuz ama cidden görmüyorsunuz :45:
Karı koca çalışıyorsa , neden eve gelindiğin de bütün iş sadece kadının üstüne kalıyor ?
Enayilik yaradılıştan mı geliyor bu nasıl savunma ?

Fiziki eşitlikten bahsedilmiyor burda.
Anlamak istememek bu olsa gerek.
Az önce oğlum bir kilo sütü yere döktü verdim eline bezi sildirdim , içeri gittiğin de geçtim üstünden yine.
Üç yaşın da çocuk yerleri az da olsa temizleyebiliyorsa koca adam pek ala yardımcı olabilir.

Son düzenleme:
Hee konu sahibi he tamam sen haklısın... Hepimiz eşitik, bundan böyle herkeş kocasına ev işi yaptıracah.

Neymiş efendim memlekette iş yokmuş. Yahu bırakın nereye iş yok? Güçlü kadın değilsiniz de ondan iş yok! Gir işkur un internet sitesine orada gaz altı kaynak kursları var kayıt yaptır. İşine gelmez tabi Allah ın zayıfı seni... Ev hanımı! Ev hanımı!!! sana diyorum... Eğer üniversiteye gidip daha çok okusaydın iş bulurdun ama suç senin değil ailenin.

Henüz geç değil, kendimizi geliştirebilirik. Kişisel gelişimimizi en azından ütopik hayaller seviyesine getirebilirik. Böylece erkek denen illet kadınları ezemez...

Yeminle diyorum şu başlıkta ufkum genişledi, artık hayat benim için eskisi gibi olmayacak. Yarından tezi yok isviçre ye taşınıyorum...

oturduğun yerden konuşmak kolay tabi bazılarına .işsizlik yüzünden insanlar bunalımda .kim istemez ki çalışmak ayrıca .üniveristeye koca bulmak için geliyorlarmış bakın hele .

onu bunu gecte konu baslıgına bak bır duzeltme yap ,tembelsek koca parası yıyorsak o bızım sorunumuz senın degıl ,arkadasında dedıgı gıbı beyler daha cabuk ıs bulabılıyor fızıkı kurallardan dolayı dememkı sız tır kullanabılıyorsunuz!

Son düzenleme:
Ayyh okudukça konu sahibi yerine bana afakanlar geldi.
Gören de kocalarınızın ayaklarını yıkayın dedi sanacak .:20:

Ben "kadın erkek eşit yaratılmıştır" diye savunmuyorum. "Kadına ve erkeğe eşit haklar tanınmalı" konusunu savunuyorum. Sonuçta rahim bizde, doğurma görevi de bizim. Ama evin düzeni sadece kadına ait değildir, evde iki kişi yaşar, iki kişi de evin sorumluluğunu üstlenmek zorundadır.

Biz zaten erkeklerle aynı hak ve hürriyetlere sahip olarak yaşamıyor muyuz?

Evin geçim düzeni de ortak, sadece sorumluluk alanları farklı. İkisi de aynı evin sorumluluğunu üstlenmiş durumdalar zaten.

Arkadaşlar siz bakıyorsunuz ama cidden görmüyorsunuz :45:
Karı koca çalışıyorsa , neden eve gelindiğin de bütün iş sadece kadının üstüne kalıyor ?
Enayilik yaradılıştan mı geliyor bu nasıl savunma ?

Fiziki eşitlikten bahsedilmiyor burda.
Anlamak istememek bu olsa gerek.
Az önce oğlum bir kilo sütü yere döktü verdim eline bezi sildirdim , içeri gittiğin de geçtim üstünden yine.
Üç yaşın da çocuk yerleri az da olsa temizleyebiliyorsa koca adam pek ala yardımcı olabilir.

Son cümlenizde gizli ayrıntı: Koca adam pekala yardımcı olabilir. Ancak "yardımcı" olabilir, rutin olarak ev işi yükleyemezsiniz eşinize.

başlıkta erkeğie hizmetçi olarak yetiştiyolar bizi dedin
himzetçileri aşağıladın bir
çalışmayan kadını aşağıladın iki
bir arkaşla bana vitamin al gözlük al gibi saçma sapan şeyler dedin halbuki biz sana birşey demez sadece düşünceni eleştirirken bizim kişiliğimize bilincimize ve zekamıza hakaret ettin üç
hala benim hakkımı mı savunuyorsun
BIRAK KARDEŞİM SEN SAVUNMA .
Hizmetçileri aşağılamadım. Demagoji yapma. Zekanıza laf etmedim, okuduğunu anlamayan taraf sizsiniz, sadece konuyu saptırdığınız için laf ettim. Çalışmayan kişileri aşağılamadım. Erkeklere hizmetçi olarak yetiştiriliyoruz lafında hizmetçilere değil, kadınlara yönelik eleştiri var. Cidden balık ye.

İş bulamayanlara laf etmiyoruz yahu. Evde iki taraf da çalışıyorsa iki taraf da eşit ev işi yapmalı diyoruz!

az sonra defolu yıyebılırız arkadaslar
Defol diye sadece erkeklere diyorum. Aslında erkek üstünlüğünü savunanlara da demek lazım.

İşverenler bile "bay-bayan" işçi alımında ayrım yaparken, millet neyin kafasını yaşıyor ben anlamıyorum.

Erkeğin gücü her türlü işe yettiği için onlar daha kolay iş bulabiliyorlar. Hadi bir kadın hafriyat yapsın, hadi tır kullansın, hadi yükleme yapsın, hadi 50 kiloluk ağırlıkları kaldırsın.
İşe bakarsak iş çok, ama kadına uygun iş yok.
Kadınlar da daha fazla iş buluyor benim eşimin yorumuna göre. Üstelik daha kaliteli iş. Tır kullanmaya gerek yok, prezentabl denen bir kavram var. Kadınsan ve güzelsen, seni imaj olarak kullanmak isteyen binlerce şirket var. Sekreter oluyorsun, arabaların önünde manken oluyorsun, hatta bir erkek ile aynı işyerine aynı cv ile başvurduğunda bile erkeği değil, kadını işe alıyorlar. Sonuçta işyerinde kadınların sayısının daha fazla olmasını işverenler daha çok istiyor, müşteri ilişkileri ve halkla iletişimi daha iyidir çünkü.

kımın ne yıyecegıne sen mı karar verıyorsun konu sahıbı banada balık ye demıssın !
Ama sen de yazdıklarımı anlamıyorsun, ben ne yapayım.

Erkek dış aleme daha açık. Şefkatte kadından geri, ama teşebbüs kabiliyetinde ileri. Kadın ise erkeğe nispeten daha içe dönük. Bunun en büyük faydası, yavrusuna ve yuvasına göstereceği ihtimam. İşte bu yuzden eşit degiliz

Hee konu sahibi he tamam sen haklısın... Hepimiz eşitik, bundan böyle herkeş kocasına ev işi yaptıracah.

Neymiş efendim memlekette iş yokmuş. Yahu bırakın nereye iş yok? Güçlü kadın değilsiniz de ondan iş yok! Gir işkur un internet sitesine orada gaz altı kaynak kursları var kayıt yaptır. İşine gelmez tabi Allah ın zayıfı seni... Ev hanımı! Ev hanımı!!! sana diyorum... Eğer üniversiteye gidip daha çok okusaydın iş bulurdun ama suç senin değil ailenin.

Henüz geç değil, kendimizi geliştirebilirik. Kişisel gelişimimizi en azından ütopik hayaller seviyesine getirebilirik. Böylece erkek denen illet kadınları ezemez...

Yeminle diyorum şu başlıkta ufkum genişledi, artık hayat benim için eskisi gibi olmayacak. Yarından tezi yok isviçre ye taşınıyorum...

Dimi ya muklacığım, sen gel şu tırı kullan dediler de biz mi kullanmadık?

neden erkeklere ev isini yuklenemezmis :19: haa soyle bir durum varki kendi yaptigim ev isi cok daha icime siniyor benim...
benim gibiler varsa cogu isi yapmayi goze alirlar.

Son düzenleme:
Back