hayatın amacı evlenmek degıl dıyorsun ama yorumlarını sadece evlılık ve esın sorumlulukları uzerıne yapıyorsun ! onuda gectım eslerımızın yapması gerektıgını soyledıgın sorumlulukları kendınde yapıyıormusun acaba?
İyi de, konuyu evliliğe getiren sizsiniz. Konuyu ilk açtığımda kadınlara empoze edilen ahlaki bakışlardan ve ikiyüzlü toplumdan söz ediyordum. Konu ev işine geldi. Ev işi de evlilik muhabbetinde olur.
Tane tane yazacağım, iyi oku.
Ben diyorum ki, kızını bir kısmet bulması amacıyla yetiştirme.
Hayatının amacı evlilik olmasın.
Kendini geliştir, kitap oku, sevdiğin bir adam çıkarsa evlenirsin.
Ama sana eziyet eden bir adamla evde kalmamak uğruna evlenme.
Seni köle gibi kullanan bir adamla evliysen hakkını savun.
Ezdirme kendini.
Ve benim evimde nasıl olduğumu birkaç sayfa önce yazmıştım, okumak güzel şey.
kim hayatın amacını evlenmek olarak nitelendirdi ki .bunu sen söylüyorsun sürekli .kadını savunduğunu düşünüyorsun kadına en büyük hakareti sen yapıyorsun .tembeller çalışmıyor diyorsun .bende diyorum ki belki iş bulamıyor belki geçerli bir sebebi var çalışmamak için .o iş nerden buluncak arkadaşım .sen bu ülkede yaşayıp bunları söylüyorsan kusura bakma ama hiç hayatı anlamamışsın .bir kaç kitap okuyup burda feministlik dersi vermeye kalma lütfen .çünkü sen asla feminist biri değilsin .kadına saldırıyorsun yine .benim başından beri savunduğum bu işte kadın dayanışması yok bu ülkede .çalışan kadın çalışmayanı söver çalışmayan çalışana saldırır .evlenen bekarı hakir görür evlenmeyen evliye sinir olur .kadın -kadını ezdiği sürece bir şey çıkmaz .tıpkı seninde yaptığın gibi .
Ben çalışmayan kadınları küçümsemiyorum.
Ben diyorum ki, çalışan kadın güçlüdür, çalışmayan muhtaçtır. Gerçekten de günün birinde Allah korusun boşanma mevzusu dönerse, çalışmayan kadın daha zor durumda kalacaktır. O yüzden kadın ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmeli.
İş bulamayan insanları aşağılamıyorum. Gerçekten de ülkede işsizlik büyük sorun. Ama diyorum ki, kızlarımızı okutmalıyız ve meslek sahibi etmeliyiz. İş sahibi olmalarını sağlamalı, hemen evermemeliyiz. Amacımız kızımızın mürvetini görmek olmamalı.
Başka dilde mi yazıyorum, nedir? İnsanlar okuyamıyor mu yazdıklarımı?