Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz

yorumun hos olmus arkadasım :)

İşte bu konuda yine aileye dönüyoruz. Kızlarını okutan, üniversiteye gönderen, eline bir meslek almasına yardım eden aileler sayesinde kızlar işsiz kalmayacaktır. Eğitim alamamış, bu yüzden bir konuda uzmanlaşamamış, kendisini geliştirememiş ve bu yüzden iş arasa da bulamayan kadınlar da yok mu, var. Bu kadınların bazıları okulu dışarıdan bitirmeye, kurslara gidip dil öğrenmeye, üniversite sınavlarına hazırlanıp yıllar sonra bir yerlerden mezun olmaya çalışıyorlar. Kimisi ise bir iş buluyor, yavaş yavaş orada her işi öğrenip yükseliyor ya da el işini güçlendirip dükkanlar açıyor. Elini taşın altına koyuyor yani. Temizliğe gitmek tek çözüm değil. Muhakkak bir yeteneği vardır her insanın. Sekreter olursun, mağaza görevlisi olursun, günün birinde yükselirsin ve patronunun sağ kolu olursun ya da mağaza müdürü. Bunlar için diploma şart değil.

50 yaşında kadınlarla bir arada oturup gün yaparken "Ben buraya ait değilim" deyip kendini geliştiren bir kadını tanıyorum. Şu an kariyer koçluğu yapıyor, şehir şehir dolaşıp kişisel gelişim konusunda konferans veriyor.

Kadınlık nedir? Erkeklik nedir?

Bunları da tartışın kendi içinizden derim tüm herkes yerini bilecek diyenlere... vicdanınızla ama bize öğretilmeye çalışılanlarla değil

güldürdü bu yorum beni .en iyi eğtimide alsa bu ülkede adamın olmayınca işe mişe giremiyorsun arkadaşım .istediğin yere gelemiyorsun .iş hayatı acımasız .sen nerden çalışıyorsun bilmiyorum ama iş hayatında yemediği kazık kalmayan biriyim .gayet okudum üniversite mezunuyum kendimide yetiştirdim .ailemde buna destek oldu .
o yüzden okusalarmış mantığı yanlış haa bir kadın okumadı diyelim ne yapıcak o zaman bana söyler misin ?herkes senin gibi benim gibi okuma şansına ulaşmamış olabilir .öyle banka kredisi çekmek kolay değil inan bana .iş kurma şansı sıfır .kaldıki ülkemizin standartı belli .bir sürü işsiz olan insan var .ve bu insanlar çalışamıyor diye amann onlarda tembel onlarda şöle böle demek çok kolay değil mi ?

Ben kadının evlenme teklif etmesini yadırgamıyorum. Bu rol de erkeklere biçilmiş ama değiştirilebilir.

Bu dediğiniz jestleri neden biz bekliyoruz?

[video=youtube;8773M9pFeQ4]http://www.youtube.com/watch?v=8773M9pFeQ4[/video]

Neden hep erkekler jest yapıyor? Biz de yapalım? Ki ben yaparım :) Kahvaltıyı yatağa götürmedim hiç, yatılan yerde kırıntı olmaz. Ama ona özel sürprizlerim oldu, onun da bana. İlla çiçek alsın, bekliyorum gibi taleplerim olmadı asla.

ülken nüfusunun genç kesimin yarısı işsiz hala konuşuyolar pes ya .kendinize gelin arkadaşlar azcık gerçekleri görün lütfen .

Bu bir tercih meselesidir, herkes nerede mutlu olacaksa o hayatı seçer, kimisi çalışarak mutludur, kimisi evde oturarak. o 50 yaşındaki gün yapan kadınlara sorsan dünyanın en mutlu insanı düşünürler kendilerini hayatlarından memnundur. Demiyorum ki kadın evde otursun eğitim almasın, hayır kendini geliştirsin ama çalışma meselesi kendi tercihidir ister çalışır ister çalışmaz...

Konu sahibi! Hangi kitabın ya da düşüncenin etkisinde kaldın bilmiyorum ama söylediklerin çok dar ve dayanağı olmayan kalıplara sıkışmış. Feminist olmanı bile mazur görebilirdim ama senin düşüncen saplantı halini almış. Kişisel gelişim kitaplarından bir müddet uzak dur. Daha hayatın içinden kaynaklardan bilgiler edin ki kişisel gelişimine katkısı fazla olsun...

İş hayatı konusunda ne yazık ki böyle bir sorun var. Ama bu ülkede torpilli olmayınca işe giremeyenler sadece kadınlar değil. Erkekler de bunu yaşıyor. Kadın iş bulamayınca çalışmamalı, erkek de iş bulamayınca çalışmamalı o zaman. Bir şekilde o iş bulunmalı.

Kadının okumaması durumunu da anlattım yukarıda. Dedim ki aileler kızlarının eline meslek vermeli, okumasını sağlamalı. Kızlarını "Kısmet bul" diye üniversiteye gönderen ailelerden olmamalı (ki gördüm bu ailelerden) Bu sayede, en azından hayata bakış açısından kendisini geliştirebilir kızlar. Zira iyi bir üniversite (herhangi vizyonsuz bir üniversiteden bahsetmiyorum) insana güçlü karakter kazandırır. Aydın ve entelektüel birine dönüşür. En azından çalışmasa bile, kadın erkek konusunda bilinçli bir görüş kazanır.

Hayatımızın amacı evlenmek değil yani. Gelişmek, ilerlemek lazım. Bu kadar sayfanın özeti bu.

hayatın amacı evlenmek degıl dıyorsun ama yorumlarını sadece evlılık ve esın sorumlulukları uzerıne yapıyorsun ! onuda gectım eslerımızın yapması gerektıgını soyledıgın sorumlulukları kendınde yapıyıormusun acaba?

katılıyorum

konu çok farklı yönlere kaymış başta anlatılanla sonradan konuşulanlar farklı konular

bide şu var o halde işsiz bayanlar evlenmemelimi yani hayat otomatik değil herşey planladığın gibi olmaz olamaz şöyle olmalı böyle olmalı ile olanlar çok farklı şeyler
gerçek hayat dönelim

kim hayatın amacını evlenmek olarak nitelendirdi ki .bunu sen söylüyorsun sürekli .kadını savunduğunu düşünüyorsun kadına en büyük hakareti sen yapıyorsun .tembeller çalışmıyor diyorsun .bende diyorum ki belki iş bulamıyor belki geçerli bir sebebi var çalışmamak için .o iş nerden buluncak arkadaşım .sen bu ülkede yaşayıp bunları söylüyorsan kusura bakma ama hiç hayatı anlamamışsın .bir kaç kitap okuyup burda feministlik dersi vermeye kalma lütfen .çünkü sen asla feminist biri değilsin .kadına saldırıyorsun yine .benim başından beri savunduğum bu işte kadın dayanışması yok bu ülkede .çalışan kadın çalışmayanı söver çalışmayan çalışana saldırır .evlenen bekarı hakir görür evlenmeyen evliye sinir olur .kadın -kadını ezdiği sürece bir şey çıkmaz .tıpkı seninde yaptığın gibi .

Sevgili kukla. Erkekleri gözünde büyütme, erkeksen de defol bu forumdan. Kadınların gözünü açıyor olmam pek rahatsız etti seni, belli. Kusura bakma, günün birinde sana hizmet eden bir kadınla evlenmek istiyor ve benim bunu bozmamdan endişeleniyorsan, merak etme, kafası basmayan ve erkeğe hizmet etmek için tutuşan ezik kadınlardan çok var bu memlekette. Bulursun birini, evlenirsin. Eğer kadından da, sen tüm işlere koşabilir ve bundan memnun olabilirsin ama ben bana köle muamelesi yapan bir adamla mutlu olamayacak kadar özsaygınlığa sahip bir kadınım.

İşte bu noktada olayın diğer yüzünü gösteriyorum ve yanıt alamıyorum. Madem kadın çalışmamayı seçebilme özgürlüğüne sahip, bu özgürlüğe neden erkekler de sahip olamıyor? Erkek "Ben oturmaktan mutlu oluyorum" dese, ne diyeceksiniz? Hayır, kalk para getir eve diyeceksiniz. Erkek bunu talep edince niye dayatma oluyor? Ayrıca kapitalist sistemde kaç kişi "Ben evde oturmaktan mutluyum" diyebiliyor, kaç kişi mutlu olduğu meslekte çalışabiliyor ki?

Yazdığın her cümleye katılıyorum,yıllardır çevreme bunu anlatmaya çalışıyorum ama herkes kendi kültüründe değerlendiriyor.Kimi feminist diyor,kimi tembel kimi de başka bir şey...Ama bu böyle gelmiş diye böyle gitmemeli.Kadınlar süslü laflarla kandırılıp erkeklere hizmet etmek amacıyla yetiştirilmemeli.

tamam o zaman çalışmaktan memnun değilse erkek evde çocuğa baksın, ev işlerini halletsin ben gidip para kazanayım, aslında evlenerek bir iş bölümü ve anlaşma yapmış olmuyor muyuz. ben üniversite mezunuyum ve evdeyim gayet de mutluyum, istesem çalışırım ama çalışmak istemiyorum, çünkü eşim çalışıyor bana gerek yok, ben de evdeki işleri hallediyorum böylece, mecbur kalmadığım sürece de çalışmak istemiyorum ama çalışırsam da evdeki işler de bölünmüş olur, eşim de sanmıyorum bunu yapmak istesin, o yüzden çalışmak istemiyorum.

İyi de, konuyu evliliğe getiren sizsiniz. Konuyu ilk açtığımda kadınlara empoze edilen ahlaki bakışlardan ve ikiyüzlü toplumdan söz ediyordum. Konu ev işine geldi. Ev işi de evlilik muhabbetinde olur.

Tane tane yazacağım, iyi oku.

Ben diyorum ki, kızını bir kısmet bulması amacıyla yetiştirme.
Hayatının amacı evlilik olmasın.
Kendini geliştir, kitap oku, sevdiğin bir adam çıkarsa evlenirsin.
Ama sana eziyet eden bir adamla evde kalmamak uğruna evlenme.
Seni köle gibi kullanan bir adamla evliysen hakkını savun.
Ezdirme kendini.

Ve benim evimde nasıl olduğumu birkaç sayfa önce yazmıştım, okumak güzel şey.

Ben çalışmayan kadınları küçümsemiyorum.

Ben diyorum ki, çalışan kadın güçlüdür, çalışmayan muhtaçtır. Gerçekten de günün birinde Allah korusun boşanma mevzusu dönerse, çalışmayan kadın daha zor durumda kalacaktır. O yüzden kadın ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmeli.

İş bulamayan insanları aşağılamıyorum. Gerçekten de ülkede işsizlik büyük sorun. Ama diyorum ki, kızlarımızı okutmalıyız ve meslek sahibi etmeliyiz. İş sahibi olmalarını sağlamalı, hemen evermemeliyiz. Amacımız kızımızın mürvetini görmek olmamalı.

Başka dilde mi yazıyorum, nedir? İnsanlar okuyamıyor mu yazdıklarımı?

İşte bu! Dediğim bu işte. Eğer kadın çalışmıyorsa ev işi ona aittir, çalışıyorsa ve erkek de çalışıyorsa ev işleri bölünür çünkü her iki bünye de eşit yorulmaktadır. Çalışmayan taraf erkek ise ev işini yapmak zorundadır.

ben calısmıyorum tembelmıyım simdi ?hersey calısmak degıl evet kadınların ekonamık ozgurlıugu cok guzel bırsey katılıyorum sıze ama calısmayan evde oturupzamn gecırmyı seven baynlarda var tembellık mı oluyor sımdı bu?

arkadaşım yazdığın herşeye katılıyorum. bu erkekleri yetiştiren kadınlar, evlendikten sonra hala paşalar gibi oturtan yine kadınlar. benim erkek kardeşim var evde hep şöyle olurdu ben legolarla oynamayı severdim o sevmezdi annemden gelen tepki kızım onlar kardeşinin oyuncakları?? ee ben seviyosam bana da al. ama yok. bebeklerle de oynadım oynamadım değil ama kardeşim geldiğinde kız gibi evcilik mi oynucaksın arabaların var diyen yine annem.
meslek seçiminde kızım öğretmen ol evinin işini yaparsın çocuğuna bakarsın? ee kocam napıcak? kızım çok para almana gerek yok kocan bakmak zorunda sana 500 lira bile alsan yeter diyen yine annem yine bi kadın. erkek çocuğuna yaptığı yönlendirme şu; oğlum senin iyi para kazanman lazım ablan ne kazansa olur sen karına çocuğuna bakıcaksın.
sonuç ne aynı koltukta otururken bile suyu abla getirsene bana su şeklinde elde etmeye çalışan bi erkek!
burda bu düzen böyle diyen kadınlara soruyorum kadın yapmıyor mu bu düzeni?
iş bulamayanlar olmuş tercih diyen olmuş güldüm sadece.. o tercihi kocası yapsın napıyo bakalım?? bir ay işsiz kalırsın 5 ay işsiz kalırsın.. kocan çıksın işten bulamıyorum ben iş çalışmıyorum desin ben o zaman göreyim onu.. kadın yada erkek kendi ayaklarının üzerinde durup tüm sorumlulukları paylaşmalı bence doğrusu budur.
sen de para kazan, eşinde kazansın. sonra gel eve çocuğa bak evi topla iş mi yani bu? yaradılışla ne alakası var? sevgilim üniversitede okuyo yemekte yapıyo temizlikte ama evliliğe gelince erkek yapmaz temizlik. yapıyodun ya 5 sene önce o zaman kadın mıydın diye sorarlar adama? herkes eşit olsun..
yaradılıştan gelen tek fark vardr o da erkek çocuk doğuramaz ve emziremez. ama altını değiştirir gazını çıkartabilir mamasını yedirebilir. pozitif ayrımcılığı bende desteklemem hep başkasından beklemek kadar aciz hiçbirşey yok şu hayatta.

meslek sahibi olsa bile insan iş bulamıyor asıl ben anlatamıyorum galiba .bi tuturmuşsun meslek sahibi olmalı evet olmalı hadi oldu iş yok kardeşim bu ülkede .gençlerin hepsi işsiz .insanlar okullarını bile bitiremek istemiyor artık iş bulmayacağım nasılsa diye .insanlar mutsuz .
iş sahibi kadın tabikide güçlüdür diğerine göre .ona birşey demiyoruz ki zaten .
hep teraneler anlatıyorsun .kimse kızını kısmet bulmak için üniverisiteye göndermez saçma .böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum .evliliği çok büyütmüşsün gözünde .insanlar evlenmek için delirmiyor deliren varsada azdır .kadınlar senin anlattığın kadar küçük düşünmüyor inan bana .bunları hepimiz biliyoruz .en azından bu devirdekiler .
bir kadın çalışıyorsa erkek ona yardım etmeli sonuna kadar katılıyorum .ama çalışmıyorsa ev işi yapmak hizmetçilik demek değil .ayrıca hizmetçilik neden aşağılanıyor ki .hizmetçi olmak kötü mü yani ?bundan ekmek kazanan insanlar var herkes saygı duymalı .
bana söylediklerin hiç samimi gelmedi .burda hizmetçini falan anlatıyorsun bide .bize neki senin hizmetçinden ütünden bulaşığından .içeriğinde iyice saptı konu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…