Ev işi yapmak becerisine ve sorumluluğuna erişmek, yardımlaşma vicdanına sahip olmak, ortak bir ÖMÜR sözüne sahip çıkmak bir ceza mıYine cevap tatmin edici değil, bu felsefe olmayacak galiba... Şimdi diyelim adamın şansı yaver gitti ve standartların üzerinde kazandığı halde çok az çalışıyor. O zaman nasıl olacak? saat işi çok saçma. Yani burada eşlerden biri başarılı olduğu için resmen cezalandırılıyor.
Kardeş çok kazandığı halde az çalışan kim var? O kişilerin zaten evinde temizliğe gelen kadınları olur. Bir de niye çalışan eşinden iş beklesin?
Trollük yapıyorsun. Ne anlatmaya çalıştığımı görüyor ama konuyu saptırıyorsun. Dediğimiz şu, kadına tüm ev işi yıkılmaz. Erkek tüm ev işini karısından bekliyorsa, kadın buna isyan etmeli. Biliyorum, erkeksin ve işine gelmiyor "Hayat müşterektir" deyip uyanmamızı ve ev işlerini paylaşarak başına iş çıkmasını ama inşallah Allah sana layık bir kadınla evlendirir seni.
tipik erkek cümleleri. senin dediğin gibi olsun sevgili erkek üye kadın az çalışıp çok kazansın geri kalan tüm işleri de kazancı az olduğu için erkek yapsın? nasıl fikirHayır ne alakası var yahu? Herkes memur olacak diye bir şey yok. Az çalışıp çok kazanılabilir neden bu kadar gariplendi hayret. Eğer yeni bir akım başlatıp, eski temelleri yıkacaksak; yeni sistem bütün herkesi kucaklayıp, kafalarda soru işareti bırakmamalı. Yani adam karısına şunu dememeli "çalışıyorsun ama bana faydası yok". Sonra boşanmalar artar senin sistemde. Bence kıstas çalışmaysa kazança göre görev dağılımı olmalı.
Hayır ne alakası var yahu? Herkes memur olacak diye bir şey yok. Az çalışıp çok kazanılabilir neden bu kadar gariplendi hayret. Eğer yeni bir akım başlatıp, eski temelleri yıkacaksak; yeni sistem bütün herkesi kucaklayıp, kafalarda soru işareti bırakmamalı. Yani adam karısına şunu dememeli "çalışıyorsun ama bana faydası yok". Sonra boşanmalar artar senin sistemde. Bence kıstas çalışmaysa kazança göre görev dağılımı olmalı.
Senin görüşün belli. "madem her işimi kendim yapacağım niye evleneyim" görüşündesin. Para mara hikaye. Adam 30 milyar kazanıp 3 saat çalışsın, kadın 1 milyar kazanıp sabahtan akşama kadar canı çıksın, üzerine kadın eve gelince de beyefendi ayaklarını uzattığı koltuktan "Ben daha çok kazanıyorum, yemeği sen yapacaksın" diye seslensin. Olur mu?Hayır ne alakası var yahu? Herkes memur olacak diye bir şey yok. Az çalışıp çok kazanılabilir neden bu kadar gariplendi hayret. Eğer yeni bir akım başlatıp, eski temelleri yıkacaksak; yeni sistem bütün herkesi kucaklayıp, kafalarda soru işareti bırakmamalı. Yani adam karısına şunu dememeli "çalışıyorsun ama bana faydası yok". Sonra boşanmalar artar senin sistemde. Bence kıstas çalışmaysa kazança göre görev dağılımı olmalı.
Dünyadaki tüm insanlar aynı görüşe sahip değildir. Üniversiteye koca bulmak için gelen kızlar da olabilir, varlar da. Siz öyle insanların var olmadığını öne sürseniz de varlar.kim yapmış o araştırmayı peki ?tek tek sormuşlar mı okuyan kızlara siz koca mı bulmak istiyorsunuz buraya geldiniz diye ?hangi araştırma o ?eline kağıt kalem alıp sormuşlar demek ki vay bee .evet çevremde kendini geliştirmek için gelenler vardı ama ondan yola çıkmadım .okumak meşakatli iş yani sabah erken kalk vize final o össyi kazanana kadar dershaneye git .liseyi bitirip evlenen çok oysaki .hemde hemen evleniyorlar .öyle bir yazmışsınız ki sanki üniveriste okumayan evlenemiyor .şaka .
Senin görüşün belli. "madem her işimi kendim yapacağım niye evleneyim" görüşündesin. Para mara hikaye. Adam 30 milyar kazanıp 3 saat çalışsın, kadın 1 milyar kazanıp sabahtan akşama kadar canı çıksın, üzerine kadın eve gelince de beyefendi ayaklarını uzattığı koltuktan "Ben daha çok kazanıyorum, yemeği sen yapacaksın" diye seslensin. Olur mu?
Evlenmek, "Eve bir kadın girsin de işlerimi yapsın" görüşüyle yapılmaz. Hayatı paylaşacaksın. Sevdiğin için, onunla ömür geçirmek için evleneceksin. Bedava ev işi yaptırmak için evleniyorsan, bunun adı alçaklıktır.
Dediğimi tekrarlıyorum. Ev işi ortak yapılacak. Kadın da erkek de çalışıyorsa, tüm ev işi kadına yıkılmaz. Kadının da canı var. Sen mutfakta harikalar yaratacaksın, o evi süpürecek. Sen evi süpürürken, mutfağa o girecek. Sen "hem evi temiz tutsun, hem çalışsın para getirsin, hem çocuğa baksın, hem yemek çamaşır ütü yapsın, hem sürekli bakımlı ve güzel olsun, hem de beni yatakta memnun etsin" dersen 3 yıla kalmaz ölür o kadın. Robot değiliz, insanız.
Dünyadaki tüm insanlar aynı görüşe sahip değildir. Üniversiteye koca bulmak için gelen kızlar da olabilir, varlar da. Siz öyle insanların var olmadığını öne sürseniz de varlar.
"Üniveriste okumayan evlenemiyor" anlamına gelecek bir laf etmedim. Okumayı öğrenin, yine tartışalım.
hiç bir kadın ben kadın olarak doğdum yemek yapmak benim yaradılışım demez.Yanlış anlaşıldım arkadaşlar ben eşitlikten yana değilim. Sizin eşitlik felsefeniz kapitale dayandığı için laf kendiliğinden buraya geldi. "Her şey karşılıklı" demeden önce iyi düşünmek lazım. Amerikan dayatması mutlulukların peşinden koşacağınıza yaradılışınızın gereğini yapın yeter.
Yanlış anlaşıldım arkadaşlar ben eşitlikten yana değilim. Sizin eşitlik felsefeniz kapitale dayandığı için laf kendiliğinden buraya geldi. "Her şey karşılıklı" demeden önce iyi düşünmek lazım. Amerikan dayatması mutlulukların peşinden koşacağınıza yaradılışınızın gereğini yapın yeter.
Farkındayız beyefendi, sen erkek üstünlüğünden yanasın. Her şey ayağına getirilsin, kadınlar ayaklarını yıkasın istiyorsun. Öyle birini bulabilirsin de, ne yazık ki bireyselleşememiş kadın çok etrafta. Ama bu Amerikan dayatması değildir, ayrıca yaradılışımız gereği mecbur olduğumuz tek şey doğum yapmaktır. Onun haricinde yaradılışımız gereği mutfağa girmek, ev temizlemek, ütü yapmak, çamaşır yıkamak, toz almak zorunda değiliz. Onun için yaratılmış olsaydık, ellerimiz yerine temizlik fırçasından ibaret uzuvlarımız olurdu.Yanlış anlaşıldım arkadaşlar ben eşitlikten yana değilim. Sizin eşitlik felsefeniz kapitale dayandığı için laf kendiliğinden buraya geldi. "Her şey karşılıklı" demeden önce iyi düşünmek lazım. Amerikan dayatması mutlulukların peşinden koşacağınıza yaradılışınızın gereğini yapın yeter.
kimse burda kızını okutmasın çalıştırmasın demedi ki .konu sahibi çalışmıyor kadınlar tembellik yapıyor demesi üzerine buraya geldi .yoksa herkes hemfikir kızların okutulması konusunda .bu bilince sahip herkes .konu sahibi değil bir tek bu bilince sahip olan .
Farkındayız beyefendi, sen erkek üstünlüğünden yanasın. Her şey ayağına getirilsin, kadınlar ayaklarını yıkasın istiyorsun. Öyle birini bulabilirsin de, ne yazık ki bireyselleşememiş kadın çok etrafta. Ama bu Amerikan dayatması değildir, ayrıca yaradılışımız gereği mecbur olduğumuz tek şey doğum yapmaktır. Onun haricinde yaradılışımız gereği mutfağa girmek, ev temizlemek, ütü yapmak, çamaşır yıkamak, toz almak zorunda değiliz. Onun için yaratılmış olsaydık, ellerimiz yerine temizlik fırçasından ibaret uzuvlarımız olurdu.
Sen de yaradılışın gereği erken boşalıyorsundur herhalde. Bamyayı sever misin?
Okumasa da evlenir kızlar ama üniversiteye giden koca avcısı bir kız daha kaliteli(!) eş adayları ile tanışabilir. Okumayan bir kızla çoğu erkek evlenmeyi düşünmeyebilir ya da evlenmeyi düşünenler de doktor, mühendis gibi orta ve üst seviye ailelerden olmazlar. Zira iyi para kazanan, okumuş, eğitimli bir erkek okumamış bir kızla evlenmek istemez. Ama bu kızla üniversitede tanışıp aşık olsa, o zaman evlenir. Üniversiteye koca aramak için giden kızların amacı, dediğim gibi okumuş erkekler arasından aday seçmektir.yine aynı şeyi yapıyorsunuz işte .okumayı biliyorum ama siz anlatmayı hiç bilmiyorsunuz .sürekli bir şekilde dediklerima kendinizce karşı çıkma çabası bunu yaparkendende benim zekamdan tut anlayışıma kadar laf sokma .
okumasada evlenir kızlar neden okusunlar ki o zihniyetteki kadınlar .insanlar avuç avuç para döküyor çocuğum okusun diye .
son cümle feciydiFarkındayız beyefendi, sen erkek üstünlüğünden yanasın. Her şey ayağına getirilsin, kadınlar ayaklarını yıkasın istiyorsun. Öyle birini bulabilirsin de, ne yazık ki bireyselleşememiş kadın çok etrafta. Ama bu Amerikan dayatması değildir, ayrıca yaradılışımız gereği mecbur olduğumuz tek şey doğum yapmaktır. Onun haricinde yaradılışımız gereği mutfağa girmek, ev temizlemek, ütü yapmak, çamaşır yıkamak, toz almak zorunda değiliz. Onun için yaratılmış olsaydık, ellerimiz yerine temizlik fırçasından ibaret uzuvlarımız olurdu.
Yok, eğleniyorum aslında. Arkadaşı yerin dibine soktum, hala çırpınıyor yanıt vereceğim diye. Zeki bir kadınla baş edemediği için gidip aptal bir kadınla evlenecek bu, ona ev işi yaptıracak ve kendi küçük dünyasında mutlu olmaya çalışacak. Ama işte, bamyalığın verdiği aşağılık kompleksini kadınları ezmeye çalışarak yenemez ki?muklakukla denen üyeyi umursama bile tatlım,her konuda illa trollük yapıyor.Kendi çapında eğlenip duruyor,verdiğin cevap için enerji harcamaya bile değmez.Her konuda böyle o.
Farkındayız beyefendi, sen erkek üstünlüğünden yanasın. Her şey ayağına getirilsin, kadınlar ayaklarını yıkasın istiyorsun. Öyle birini bulabilirsin de, ne yazık ki bireyselleşememiş kadın çok etrafta. Ama bu Amerikan dayatması değildir, ayrıca yaradılışımız gereği mecbur olduğumuz tek şey doğum yapmaktır. Onun haricinde yaradılışımız gereği mutfağa girmek, ev temizlemek, ütü yapmak, çamaşır yıkamak, toz almak zorunda değiliz. Onun için yaratılmış olsaydık, ellerimiz yerine temizlik fırçasından ibaret uzuvlarımız olurdu.
Okumasa da evlenir kızlar ama üniversiteye giden koca avcısı bir kız daha kaliteli(!) eş adayları ile tanışabilir. Okumayan bir kızla çoğu erkek evlenmeyi düşünmeyebilir ya da evlenmeyi düşünenler de doktor, mühendis gibi orta ve üst seviye ailelerden olmazlar. Zira iyi para kazanan, okumuş, eğitimli bir erkek okumamış bir kızla evlenmek istemez. Ama bu kızla üniversitede tanışıp aşık olsa, o zaman evlenir. Üniversiteye koca aramak için giden kızların amacı, dediğim gibi okumuş erkekler arasından aday seçmektir.
Diğer lafa geri dönelim. Ben iş bulamayan kadınlara laf etmedim. Defalarca da anlattım nasıl düşündüğümü. Lütfen yazdıklarıma önyargıyla yaklaşmayın.[/QUOTE
Aaa bunu da yeni duyuyorum üniversiteye kim koca bulmak için gider ki.. evet ben eşimle üniversitede tanıştım aşık olduk ve evlendik ama valla iyi para kazanmıyor, kendi yağımızda kavruluyoruz işte....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?