Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz

Ev işi yapmak becerisine ve sorumluluğuna erişmek, yardımlaşma vicdanına sahip olmak, ortak bir ÖMÜR sözüne sahip çıkmak bir ceza mı bunu da ilk defa duyuyorum

Son düzenleme:

Hayır ne alakası var yahu? Herkes memur olacak diye bir şey yok. Az çalışıp çok kazanılabilir neden bu kadar gariplendi hayret. Eğer yeni bir akım başlatıp, eski temelleri yıkacaksak; yeni sistem bütün herkesi kucaklayıp, kafalarda soru işareti bırakmamalı. Yani adam karısına şunu dememeli "çalışıyorsun ama bana faydası yok". Sonra boşanmalar artar senin sistemde. Bence kıstas çalışmaysa kazança göre görev dağılımı olmalı.

tipik erkek cümleleri. senin dediğin gibi olsun sevgili erkek üye kadın az çalışıp çok kazansın geri kalan tüm işleri de kazancı az olduğu için erkek yapsın? nasıl fikir

okuduğum kadarıyla o kıstası sen öne sürdün zaten?
kazanılan miktar değil bence önemli olan edinilen sorumluluk bilinci miktarı

Senin görüşün belli. "madem her işimi kendim yapacağım niye evleneyim" görüşündesin. Para mara hikaye. Adam 30 milyar kazanıp 3 saat çalışsın, kadın 1 milyar kazanıp sabahtan akşama kadar canı çıksın, üzerine kadın eve gelince de beyefendi ayaklarını uzattığı koltuktan "Ben daha çok kazanıyorum, yemeği sen yapacaksın" diye seslensin. Olur mu?

Evlenmek, "Eve bir kadın girsin de işlerimi yapsın" görüşüyle yapılmaz. Hayatı paylaşacaksın. Sevdiğin için, onunla ömür geçirmek için evleneceksin. Bedava ev işi yaptırmak için evleniyorsan, bunun adı alçaklıktır.

Dediğimi tekrarlıyorum. Ev işi ortak yapılacak. Kadın da erkek de çalışıyorsa, tüm ev işi kadına yıkılmaz. Kadının da canı var. Sen mutfakta harikalar yaratacaksın, o evi süpürecek. Sen evi süpürürken, mutfağa o girecek. Sen "hem evi temiz tutsun, hem çalışsın para getirsin, hem çocuğa baksın, hem yemek çamaşır ütü yapsın, hem sürekli bakımlı ve güzel olsun, hem de beni yatakta memnun etsin" dersen 3 yıla kalmaz ölür o kadın. Robot değiliz, insanız.

Dünyadaki tüm insanlar aynı görüşe sahip değildir. Üniversiteye koca bulmak için gelen kızlar da olabilir, varlar da. Siz öyle insanların var olmadığını öne sürseniz de varlar.

"Üniveriste okumayan evlenemiyor" anlamına gelecek bir laf etmedim. Okumayı öğrenin, yine tartışalım.

Forumda bu tür hassas konular açıldığında genelde tüm sayfaları okuyarak yorum yapmayı tercih ederim.Fakat konu hızla ilerlerken ben yazma hissime dur diyemedim.
Alıntı yapmıyorum ; çünkü tam olarak hakim değilim , kimin ne dediğine ya da bir mesajında ayakta alkışlayacağım birinin ...bir diğerinde '' yok artık bu da değil dedirtmeyeceğinden '' emin olamadığımdan...

Kadın ve erkek...Şimdi meseleye herkes öncelikle insandır çerçevesinde bakarsak sadece ; bu hepimizin boyunu aşacak yorumlarla ucu bucağı olmayan yerlere varır.
Ortada yaradılış gereği iki farklı cins var.Ve bu iki farklı cins farklı özelliklere sahip.
Her cümlede altını çize çize belirtmeden söyleyeyim ki ben genelden bahsediyorum yazdıklarımda.Dünya nufüsunun milyarları içinde istisnaların sayısı milyonuda bulsa...bu küçük bir orandır ve istisnadır.
Hep kafalar karışır ; her kafadan bir ses çıkar.Kadın ve erkek eşittir ; kadın ve erkek eşit değildir ; erkek üstündür ya da kadın üstün diye.Oysa hepimiz biliriz ki her iki cinsinde yaradılışları gereği farklı üstünlükleri vardır.Bu üstünlükler teraziye koyulduğunda dengeler eşitleniyorsa , bu kadın ve erkek eşittir teorisini ortaya çıkarmaz.
Kadın daha hassastır,daha duygusaldır...kadın anaçtır...kadın daha detaycıdır ...kadın daha ince el işlerine yatkındır ....kadın daha ....kadın daha...
Bunun erkek versiyonunun listeside bu şekilde uzar gider.
Bu demek değildir ki ; daha duygusal zekaya sahip olan daha ev işlerine yatkın olan kadın aynı zamanda bu özelliklerinden dolayı da ezilen kadındır.
Ya da erkek yemek yapmıyor ya da ütüye el sürmüyor diye tanrısal bir yaratıktır.
Mevzu aslında basittir ; işin içine kadın erkek ilişkilerinin evlilik boyutu giriyorsa , hesap kitap olmamalıdır.Kadının her fırsatta saçını süpürge ederek sağa sola koşturmasının onun görevi olduğu hesabı kadar çirkindir bence , herşeyi dengeleme ve eşitleme hesabıda...
Benden bu kadar , senden ne kadar demedim ben eşime mesela...Onun yaptığı işlerin çetelesini tutmadım ve bu çeteleye göre onu gözümde bir yerlere oturtmadım.Eminim o da beni.Bu bahsettiğim benim örneğim pek tabii ; doğrunun kriteri değil.
Ayrıca kadının kadınsal yaradılışının hassas ve fedakar hallerinide hiçbir zaman kadının zayıflığı olarak görmedim; bilakis terazinin kefesini ağırlaştıran özellikler oldu bunlar benim için.
Eşitlik yarışına girmekle , aynı hayatı paylaşan çiftlerin yardımlaşması bir tutuluyor nedense ; bence işin yanlışı burada başlıyor.

Yanlış anlaşıldım arkadaşlar ben eşitlikten yana değilim. Sizin eşitlik felsefeniz kapitale dayandığı için laf kendiliğinden buraya geldi. "Her şey karşılıklı" demeden önce iyi düşünmek lazım. Amerikan dayatması mutlulukların peşinden koşacağınıza yaradılışınızın gereğini yapın yeter.

yine aynı şeyi yapıyorsunuz işte .okumayı biliyorum ama siz anlatmayı hiç bilmiyorsunuz .sürekli bir şekilde dediklerima kendinizce karşı çıkma çabası bunu yaparkendende benim zekamdan tut anlayışıma kadar laf sokma .
okumasada evlenir kızlar neden okusunlar ki o zihniyetteki kadınlar .insanlar avuç avuç para döküyor çocuğum okusun diye .

Son düzenleme:
hiç bir kadın ben kadın olarak doğdum yemek yapmak benim yaradılışım demez.
kadın bilir ki yaradılışında duygusallık ve annelik vardır.
gerisi erkeklerin siz kadınsınız siz yaparsınız bunları yaptırımı.
sen erkeksin bildiğin. üyeliğin neden iptal edilmiyor ki?

yaradılışımızın gereği neymiş? lütfen bilimsel bilgiyle gelin karşımıza biz de ikna olalım bu gereklere

Leithia yine çok güzel bir yazı yazmışsın canım.Söylediklerin çok doğru ileride erkek evladım olursa ona da her türlü sorumluluğu vericem.Kızım olursa da erkeklerin yapıcağı işleri ondan da yapmasını istiycem.

Anneler çocuklarını nasıl yetiştirirse o çocuk o şekilde gider.

Farkındayız beyefendi, sen erkek üstünlüğünden yanasın. Her şey ayağına getirilsin, kadınlar ayaklarını yıkasın istiyorsun. Öyle birini bulabilirsin de, ne yazık ki bireyselleşememiş kadın çok etrafta. Ama bu Amerikan dayatması değildir, ayrıca yaradılışımız gereği mecbur olduğumuz tek şey doğum yapmaktır. Onun haricinde yaradılışımız gereği mutfağa girmek, ev temizlemek, ütü yapmak, çamaşır yıkamak, toz almak zorunda değiliz. Onun için yaratılmış olsaydık, ellerimiz yerine temizlik fırçasından ibaret uzuvlarımız olurdu.

Sen de yaradılışın gereği erken boşalıyorsundur herhalde. Bamyayı sever misin?

Bende zaten kızları okutmuyorlar, çalıştırmıyorlar diye birşey yazmadım. İşte konular böyle böyle çarpıtılıyor...

muklakukla denen üyeyi umursama bile tatlım,her konuda illa trollük yapıyor.Kendi çapında eğlenip duruyor,verdiğin cevap için enerji harcamaya bile değmez.Her konuda böyle o.

Okumasa da evlenir kızlar ama üniversiteye giden koca avcısı bir kız daha kaliteli(!) eş adayları ile tanışabilir. Okumayan bir kızla çoğu erkek evlenmeyi düşünmeyebilir ya da evlenmeyi düşünenler de doktor, mühendis gibi orta ve üst seviye ailelerden olmazlar. Zira iyi para kazanan, okumuş, eğitimli bir erkek okumamış bir kızla evlenmek istemez. Ama bu kızla üniversitede tanışıp aşık olsa, o zaman evlenir. Üniversiteye koca aramak için giden kızların amacı, dediğim gibi okumuş erkekler arasından aday seçmektir.

Diğer lafa geri dönelim. Ben iş bulamayan kadınlara laf etmedim. Defalarca da anlattım nasıl düşündüğümü. Lütfen yazdıklarıma önyargıyla yaklaşmayın.

son cümle feciydi

muklakukla denen üyeyi umursama bile tatlım,her konuda illa trollük yapıyor.Kendi çapında eğlenip duruyor,verdiğin cevap için enerji harcamaya bile değmez.Her konuda böyle o.
Yok, eğleniyorum aslında. Arkadaşı yerin dibine soktum, hala çırpınıyor yanıt vereceğim diye. Zeki bir kadınla baş edemediği için gidip aptal bir kadınla evlenecek bu, ona ev işi yaptıracak ve kendi küçük dünyasında mutlu olmaya çalışacak. Ama işte, bamyalığın verdiği aşağılık kompleksini kadınları ezmeye çalışarak yenemez ki?

Çok severim, kocana söyle de birgün yapsın.

Bence en güzeli evlenmemek... Zaten evlilik kurumu da sonradan öğretilen bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…