• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz

Sizin fikrinizi değil, muhatabımın fikrini öğrenmek istedim. Zira sizinkini sayfalar dolusu okuyabiliyorum zaten.
Niye canım, bu soru ortaya sorulduysa herkes yanıtlayabilir. Sonuçta burası forum. Tartışarak yeni fikirler ediniyoruz. Özel mesaj olarak atılsaydı yanıtlamazdım.

Niye canım, bu soru ortaya sorulduysa herkes yanıtlayabilir. Sonuçta burası forum. Tartışarak yeni fikirler ediniyoruz. Özel mesaj olarak atılsaydı yanıtlamazdım.

Ortaya atmadım, sorduğum kişiden alıntılayarak ona yönelttim. "Özel" olsaydı, özelde olurdu zaten burda değil. Saptırmayın.

aynen burda iş biz kadınlarda bitiyor. ilk olarak yetiştirdiğimiz çocuklara bunu öğretmeliyiz. oğlum paşam sen yapma kız kardeşin yada ablan yapar o kız yapsın diye öğretmemek lazım çocuklara
ee kocamıza annesi böyle öğretmiş o zaman onu değiştirmekte bize kalıyor. erkek kardeşim babam sürekli şarjlı süpürgeyle kırıntıları süpürdüğü için evlendiğinde süpürge yapmayı kendi görevi olarak görürdü küçükken :) yani eşimize de evde bize yardımcı olması gerektiğini benimsetmemiz lazım ki sağlıklı çocuklar büyütelim. babası nasılsa o da evlendiğinde öyle bir baba olucak çünkü
Aynen. Babam hiç pazara gitmedi şu ana dek ama kayınpederim pazara gideceğim gün, "Bizim ailede pazara erkekler gider" diyerek şaşırtmıştı beni. Eşim de o yüzden pazara gider hep. Gerçekten de baba nasılsa oğlu da ondan örnek alıyor, yetiştirilmeye bağlı diyorum ya.

Ama o temizlik düşünceleriyle mi geldi dünyaya? hayır öyle yetiştirildi.
annesi eline süpürge verip süpürttü mü acaba ki böyle düşünceler normal davranış, sorumluluk bilinci haline gelsin?
ama tabi ki eşinizi ve ailesini tanımıyorum. bu tür bir düşünce yapısında yetişip istisnai bir durum olarak ortaya çıkmış olabilir ona bir şey demem.
Evini küçükken süpüren erkek, büyüdüğünde de tozlardan rahatsız oluyor, alıp kendisi süpürüyor.

Bu arkadaşı hala ciddiye alan var mı? Açıkça erkeklerin üstünlüğünü savunan bir erkek, foruma girmiş. Ve üstelik benim yazdıklarımı saptırarak dikkat çekmeye çalışıyor.

Bu da o çocuğa verilen eğitimden ve yetiştirilme şeklinden kaynaklanıyor. Evi dip köşe temizleyen erkekler de var.

Kadınların meta olarak kullanılmasının sebebi, reklamcıların erkek beynine seslenmek istemelerinden kaynaklanıyor. Güzel kadının yanında durduğu araba, erkeğe çekici geliyor. Psikolojik bilinçaltı oyunları falan. Bu konuda kadınların meta olarak kullanılmasına engel olmayı isterdim ama toplumun talep ettiği şeylerden biri de bu.

İlgi alanlarına girer, sadece titiz büyütülmeleri gerekiyor. Küçüklüğünde toz alan bir erkek büyüdüğünde de evi temiz görmek ister.

Evdeki sorumluluğu küçümsemiyoruz. Erkeklerin bunu küçümsediğini dile getirmeye çalışıyorum.

Lütfen kuklanın yazdıklarını ciddiye almayalım.

erkeklerin küçümsesini bırak sizde küçümsüyorsunuz hemde bir hemcinsimiz olarak .i çalışmayan yada çalışamayan daha doğrusu kadınları yazdıklarınıza bakılırsa .siz bana ve bir arkadaşıda küçümsediniz aklınızca. balık yiyin vitamin alın dediniz .zekamızı eleştirdiniz ki ben size birşey demedim zekanız konusunda asla.işte bende bunu diyorum biz daha kadın dayanışmasını oturtamadık o yüzden erkek dünyası bu dünya işte . o üniveristeye eş bulmak için gelen arkadaşı söylüyorsunuz inatla ama ailesi onu okutmak istemiş olamaz mı yani .dar görüş diye buna derim ben işte .ayrıca bende okula hep saçlarımı yaparak gelirdim bu bir nevi alışkanlık bakımlı olmak insan öyle olmazsa rahat edemiyor .koca bulmak niyetindede değildim ki eşimi okuldan bulmadım .

Son düzenleme:
Doğru bir tespit kesinlikle. Neyse ki ben böyle bir ailede yetişmedim, babam bulaşıkları makineye yerleştiren, titiz bir insandı, yemek konusu dışında her konuda yardımcı olurdu anneme. Annem de beni "4x4lük ev hanımı olacak kız" formunda yetiştirmedi hiçbir şekilde, bu açıdan şanslı olduğumu düşünüyorum.

Erkekler kendilerine hizmet edildikçe daha fazlasını isteyen, memnuniyetsiz varlıklar. Sizin gönüllü olarak yaptığınız şeyleri görevinizmiş gibi dayatıp bir angarya haline getirebiliyorlar. Yine de allah her zaman dağına göre kar verir diye düşünmüşümdür. Umarım herkes birbirine denk insanlarla yaşamını birleştirir.

Son düzenleme:
Şimdi ben şunu merak ettim. Diyelim bir erkeğe flört döneminde "eşitlikten" bahsettik, ev işi mevzusunu açtık ama çok seviyoruz adamı... Adam da bize dedi madem her işimi kendim yapacağım seninle niye evleneyim sevgili kalalım dedi ama çok seviyoruz... Ne olacak? Evi silip süpürecek birini mi bulalım yoksa bu bencil oduna tekmeyi basalım mı?

Tekrar vurguluyorum, şahsi olarak savunduğum şey "hiç kimse kimsenin hizmetçisi değildir." Bundan ötesi de artık eşlerin birbiri arasındaki diyalog ve anlayışa kalmış. Konu güzel bir konu, ama kural değil hipotez olabilir. Anlatılanlar göreceli kavramlar, herkesin bir kalıpta düşünmesini bekleyemeyiz.

Sohbetiniz ve seviyeli tartışmanız için kendi adıma teşekkür ederim. Konu sahibine de böyle bir konuya değindiği için ayrıca teşekkür ederim.

erkeklerin küçümsesini bırak sizde küçümsüyorsunuz hemde bir hemcinsimiz olarak .i çalışmayan yada çalışamayan daha doğrusu kadınları yazdıklarınıza bakılırsa .siz bana ve bir arkadaşıda küçümsediniz aklınızca. balık yiyin vitamin alın dediniz .zekamızı eleştirdiniz ki ben size birşey demedim zekanız konusunda asla.işte bende bunu diyorum biz daha kadın dayanışmasını oturtamadık o yüzden erkek dünyası bu dünya işte . o üniveristeye eş bulmak için gelen arkadaşı söylüyorsunuz inatla ama ailesi onu okutmak istemiş olamaz mı yani .dar görüş diye buna derim ben işte .ayrıca bende okula hep saçlarımı yaparak gelirdim bu bir nevi alışkanlık bakımlı olmak insan öyle olmazsa rahat edemiyor .koca bulmak niyetindede değildim ki eşimi okuldan bulmadım .
sizin iş bulamamakla ilgili çok büyük sıkıntılar içinde olduğunuzu düşünüyorum hep konuyu oraya çekmeye çalışıyorsunuz. :34::45:

Şimdi ben şunu merak ettim. Diyelim bir erkeğe flört döneminde "eşitlikten" bahsettik, ev işi mevzusunu açtık ama çok seviyoruz adamı... Adam da bize dedi madem her işimi kendim yapacağım seninle niye evleneyim sevgili kalalım dedi ama çok seviyoruz... Ne olacak? Evi silip süpürecek birini mi bulalım yoksa bu bencil oduna tekmeyi basalım mı?
tekmeyi basalım o bencil oduna. o kendine seveceği ona yoldaş olacak hayat arkadaşı değil, işini yapacak hizmetçi arıyor!:45:

sizin iş bulamamakla ilgili çok büyük sıkıntılar içinde olduğunuzu düşünüyorum hep konuyu oraya çekmeye çalışıyorsunuz. :34::45:

evet çalışmak istiyorum ama iş bulamıyorum suç mu ?şu an çalışmıyorum evliyim kocamın parasınla geçiniyoruz buda mı suç peki ?bu beni tembel yapıyor .konuyu oraya ben çekmedim .başından beri bahane uydurmayın gibi komik ve saçma şeyler söylediniz .
empati yapmayı bilmeyen kadın dayanışması olmayan kapalı toplumlarda işte bu yaşanır .erkekler her zaman önde olur .çünkü kadını yerden yere vuran başka bir kadın .erkek ne yapsın .

Bilip bilmeden insanlara iftira atmam. Kız kendisi diyordu bize "Annem aslında okumamı istemiyor, bi koca bul diye gönderiyorum üniversiteye diyor zaten evlenince bırakıcam okulu" diye. O kızı uydurmuyorum, gerçekten var öyle kız. Etrafımızda da binlercesi var. Hatta al sana araştırma, Google'layabilirsin:

1970’li yılların ortalarında, gözde üniversitelerimizden birinde, sosyal bilimci hanım bir Akademisyenin, öğrenciler arasında yaptığı mini araştırmada, “Niçin üniversite eğitimi alıyorsunuz?” sorusuna orta gelir gruplarından gelen kızlar, öncelikli olarak “ iyi bir eşle evlenmek için” diye cevaplarken; üst düzey gelir grubu “bilgi ve kariyer için” ; alt gelir grubu ailelerden gelenlerin ise, “iyi bir iş bulmak” şeklinde cevapladıkları görülmüştür. (Kağıtçıbaşı-75)

Balık konusuna gelirsek. Diyorum ki "İki taraf da çalışıyorsa ev işi bölüşülmeli" sen bana diyorsun ki "Ama ben iş bulamıyorum." Ben de diyorum ki "İş bulamayanlara laf etmiyorum ama iki taraf da çalışıyorsa hayat müşterek." Sen diyorsun ki "Ama iş bulamıyorum, sen bana tembel dedin." Bu durumda ben zekaya bakmıyorum, diyorum ki "Balık malık iyi gelir." Dalga geçiyorum diye düşünüyorsun ama bir insana laf 36452387650239 kez anlatılmaz. Anlamıyorsa karşı taraf, demek ki bir sorun var demektir.

Son olarak söylüyorum, taktınız artık. Çalışmayı istemeyen kadınlar ile iş bulamayan kadınlar arasındaki farkı görün lütfen. Ben iş bulamadığınız için sizi a-şa-ğı-la-mı-yo-rum.

adam zenginse eve yardımcı alırım temizlik için, fakirse tekmeyi basarım gider.

.
nemi olacak. erkek ,az yiyecek bir sebastian tutacak kendine..
uşak sebastian ,kız ve tembelişko koca ,yani üçü mutluluğa doğru yol alacak...
masalda böyle bitecek. gökten 3 elma düştü vs vs vs..:ssz::27:

evet çalışmak istiyorum ama iş bulamıyorum suç mu ?şu an çalışmıyorum evliyim kocamın parasınla geçiniyoruz buda mı suç peki ?bu beni tembel yapıyor .konuyu oraya ben çekmedim .başından beri bahane uydurmayın gibi komik ve saçma şeyler söylediniz .
empati yapmayı bilmeyen kadın dayanışması olmayan kapalı toplumlarda işte bu yaşanır .erkekler her zaman önde olur .çünkü kadını yerden yere vuran başka bir kadın .erkek ne yapsın .
bakın şimdi birbirimize saldırmadan konuşalım. iş bulamamanız suç demedim. iş yok oturuyorum çalışmam demenize isteyince iş bulunur dedim. bir yılda bulamazsınız 3 yılda bulursunuz. orası ülke şartlarıdır.
kocanızın parasıyla geçinme konusunda da şöyle dedim. eşiniz çalışıyor para kazanıyordur sizde evi yönetiyorsunuzdur sorun olmaz o sizin iş bölümünüzdür dedim.
tembellik konusunda ben sadece tek cümle söyledim. bütün gününüzü altın günleri kadın programlarıyla geçirip hiç bir iş yapmassanız evde oturduğunuz halde kocanız işten geldiğinde de ben yemek yapmadım birlikte yapıcaz derseniz tembelsinizdir dedim. eğer böyle biri değilseniz üstünüze alınmayın.

Ben 6 yıla yakınıdır o odunla mücadele ediyorum. Mantık çerçevesinde konuşulduğunda halledilmeyen şey yok ve asıl ben bu sorunu halletmeden o çok sevdiğim adamla evlenmeyeceğim.
Çok büyük gelişmeler katettik.
Törpüledim demeyeceğim:1: İkna ettim diyeceğim çevremden yaşananlardan günlük hayattan örnek vererek.
Ev işimi yapacağım ben diyen o adam ailemle tanışmaya geldiğinde kahvaltı sofrasının toplanmasında bize yardım etti babamın yanında (babamda yardım ediyordu) kendiyle gurur duyarak :34: çok büyük bir şey değil evet örnek olsun diye söyledim. Ama aşkımdan ölüyorum diye kendimi teslim edecek halim yoktu ona:9:

Erkek olduğun öyle belli ki. Ee tamam sen kendine iş yaptıracak bir kız bul o zaman. Ama bir kız sana "Hayat müşterekse ve ben de çalışacaksam, eve ikimiz de para getireceksek ikimiz de ev işi yapacağız" derse hemen ayrılırsın.

Açıkçası ben "Her işi kendim yapacaksam neden evleniyorum" diyen erkeğe anında tekmeyi basarım. Beni sevdiği, benimle ortak bir hayat geçirmek istediği için değil; evine bedava temizlikçi almak için evlenen adamla hayat mı geçer?

Tembelsin demiyoruz. İş bulamayan ile çalışmak istemeyen kadın arasındaki fark şu: Çalışmak istemeyen ve ev işi yapmak isteyen kadın, ev işi yapar. Çalışan kadın ile çalışan erkek ev işini bölüşür. İş bulamayan kadın, iş bulana dek evin ev işi kısmını yapar. İş bulduğunda ise eşi ile ev işlerini bölüşür.

Ama şimdi erkekte aynı senin gibi düşünmüş olabilemez mi?
Biz tüm işi erkek mi yapsın diyoruz?! Her iki taraf da eşit paylaşsın diyoruz. Pardon ama siz erkeklerin ne üstünlüğü var? Ben işe gidiyor ve çalışıyorsam, sen de işe gidiyor ve çalışıyorsan, neden tüm ev işleri bana kalıyor? İkimiz de eşit yoruluyoruz, üzerine ben bir de senin pisliğini de temizliyorum.

Zaten "Adam da bize dedi madem her işimi kendim yapacağım seninle niye evleneyim sevgili kalalım dedi" cümlenden belli erkek olduğun. Erkek her işini kadınına yaptırmak için mi evlenir, onunla bir ömrü paylaşmak için mi?

Back