• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz

Demek kızlar üniversite ortamına koca bulmak için gidiyorlar..Vay be..Ne safmışım..Ben sevdiğim,yeteneğim olduğuna inandığım mesleği öğrenmek için girmiştim halbuki.....
Hiç aklıma gelmedi orada koca bakmak....:27:

Valla kuduranlar ortada ben gayet sakinim... Yine diyorum kadın kadın gibi olacak. Sen benim cinsiyetimle ilgili tahminler yürüteceğine kendin kadın gibi davran. Sen eğer kendine kadın diyorsan ve evliysen kocana sadece acıdım...

bu durumda bende sana acıdım :27:

Ama o temizlik düşünceleriyle mi geldi dünyaya? hayır öyle yetiştirildi.
annesi eline süpürge verip süpürttü mü acaba ki böyle düşünceler normal davranış, sorumluluk bilinci haline gelsin?
ama tabi ki eşinizi ve ailesini tanımıyorum. bu tür bir düşünce yapısında yetişip istisnai bir durum olarak ortaya çıkmış olabilir ona bir şey demem.
evde ev isi yapmazmis esim, bu belki hem erkek olmasindan hemde pek vakti olmadigindan kaynaklaniyordu.
egri oturup dogru konusmak lazim, bizim toplumumuzda sizlerin dedigi gibi bir erkege denk gelmek zor. kaldiki esim ve esim gibiler...bekarken hic bir ev isi yapmazken, evlenince yapiyorlarsa bu bile buyuk bir adim...bana gore tabii.

Özetle, ev işini yapmak zorunda değilsiniz, hayat müşterekse "müşterek kısmını kadınlar, hayat kısmını erkekler yaşamayacak."
Evladınızı ev işi yaparak büyütün. Kızı da erkeği de. Büyüdüklerinde bir evde yalnız yaşamayı seçerlerse, başkalarına muhtaç olmadan hayatta kalabilsinler. Yemek de yapsınlar, temizlik de. Ve eğer çalışan bir kadınsanız, ev işinin hepsini yüklenmeye kalkmayın.

"Evlilik = Evde erkek bakmak" diye bir şey görmüştüm. Erkekler evcil hayvanlarımız değiller, onların tüm sorumluluklarını üzerimize almak ve pisliklerini temizlemek zorunda değiliz. Ama ona keyifle hizmet ederiz, onlar da bize hizmet etmeye hazırlarsa.

"Kocan yapsın sana" derken o da mahalle ağzına dönüştürmedi mi üslubunu? Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Savunduğu şey de kadınların ikinci sınıf olması, ev işlerinin onların üzerine yıkılması, çünkü bu amaç için yaradılmış olmamız.

Konunun oklarını şahıslara çevirmek yerine ; mevzunun ana hatlarına geri dönebilsek keşke.
Ama dönemeyiz , bu konu her zaman olduğu gibi bir noktada tıkanır çünkü.
Görüş ayrılıklarına tahammül noktamız sıfır.
Kadının yaradılışının farkından ve bu yaradılış özelliklerinden bende bahsettim bir kaç sayfa evvel.Ne erkeğim ne de bamya severim....
Konuyu konuşup, kadınlar için konuşa konuşa bir yerlere varmaksa ; konuyu açmaktaki amaç...keşke bu mesajları yazanlara cevap verilseydi...erkek olduğunu düşündüklerinizi hoş olmayan üsluplar ile '' yerin dibine sokma '' yarışı yerine.

Maklakuklanın erkek olduğunu düşünmüyorum,foruma üye olma amacı ortalığı karıştırmak ve bunu genelde yapar.

Görmezden gelmek veya daha usturuplu cevap vermek çok zor olmasa gerek,erkek olduğundan emin olunan üyelere bile bu tarz seviyesiz espriler yapılmasına gerek yok diye düşünüyorum.Kaldıki burda kendi eğitiminizle ,donanımınızla övünürken ,maklakuklaya kaba tabiriyle mahalle ağzıyla verdiğiniz cevaplar hiç yakışmadı size.

bi tek buna katılmadım
daha dün sevdim seni eğlenceli birisine benziyorsun demiştim ona
bugun erkek olduğunu düşünüyorum dün ki lafımı geri aldım :37:

Mecbur hissettiği için değil, gönüllük esasına göre kendini eşine ve bize adayan bir annem olmasına rağmen, biz böyle yetiştirilmedik.

Eşim şimdiye kadar benden hiç bir şey istememiştir...Harika yemek yapar, harika ev temizler, harika cam siler v.s.....Tüm bu konularda benden daha beceriklidir...
Lakin elbette bu işleri çoğunlukla ben yaparım, hizmetçi olduğum için değil; eşim sabahtan akşama kadar yorulduğu için...

Benim babam hala kendi suyunu kendisi alır, yatağı düzeltir, çamaşırlarını katlar ve öyle bırakır...Yemek yediyse tabakları çalkalar...Öylece bırakmaz...67 yaşında bir adamdan bahsediyorum...

Erkeklerin hizmetçisi gibi yetiştirilseydim ya da beni hizmetçi gibi kullanan bir eşim olsaydı ne yapardım bilemiyorum, ama muhakkak bir çözümünü bulurdum...Çünkü bana bahşedilen en güzel şey, "akıl" dır...Aklını kullanmanın yetiştirilmeyle alakası -bana göre- yok...

Son olarak; hizmetçiliğini yapacağım tek şahıs, çocuğumdur...O da belli bir yaşa kadar...

Özetle, ev işini yapmak zorunda değilsiniz, hayat müşterekse "müşterek kısmını kadınlar, hayat kısmını erkekler yaşamayacak."
Evladınızı ev işi yaparak büyütün. Kızı da erkeği de. Büyüdüklerinde bir evde yalnız yaşamayı seçerlerse, başkalarına muhtaç olmadan hayatta kalabilsinler. Yemek de yapsınlar, temizlik de. Ve eğer çalışan bir kadınsanız, ev işinin hepsini yüklenmeye kalkmayın.

"Evlilik = Evde erkek bakmak" diye bir şey görmüştüm. Erkekler evcil hayvanlarımız değiller, onların tüm sorumluluklarını üzerimize almak ve pisliklerini temizlemek zorunda değiliz. Ama ona keyifle hizmet ederiz, onlar da bize hizmet etmeye hazırlarsa.
evet konu çok dağıldı esas anlatılmak istenen budur bu başlıkta..

bi tek buna katılmadım
daha dün sevdim seni eğlenceli birisine benziyorsun demiştim ona
bugun erkek olduğunu düşünüyorum dün ki lafımı geri aldım :37:

evet,bir de sevdim seni demiştin :27:

erkek ya da değil şu anda bunun bir önemi yok bence.konuyu efendice tartışmaktan ziyade karşılıklı hakarete varan konuşmalar var..

zaten erkekse yönetim ev adresine kadar kanıtlıyor bunu,daha önce gördük..

bekarken bekar evinde her türlü işini yapan eşim evlendikten sonra hiç bir işi yapmaz oldu,
bu ev işini bilmediğinden değil kadın varken erkeğin bu işleri yapmayacağının beynine kazınmasından dolayıdır...

Özetle aç mezarı diye bir şey yok. Erkek çocuklarınız öyle ya da böyle hayatlarını tek başına da idame ettirebilir. Asıl mesele evleneceği kadını doğru seçebilecek algıyı yaratmanız. Adam ileride "ben ne yaptım demesin".

Kız çocuklarınız sadece kadın olmasın aynı zamanda hanım olsun. Anladınız siz beni...

Kadının yaradılışının farkından ve bu yaradılış özelliklerinden bende bahsettim bir kaç sayfa evvel.
Yaradılışlarımız aynı diyen yok ki? Ama temizlik yapmak için de yaratılmadık, savunduğum o. Mecbur olduğumuz tek yaradılış görevi doğum yapmak. Onun haricinde evlilik müşterektir, hayat ortaktır, görevler ve sorumluluklar denktir. Kadınlar yaradılışları farkı sebebiyle, hem çalışıp hem eve bakmak sorumluluğunu üstlenmemeli. Kadın yıpranır sonuçta. Günün birinde bebek olsa, baba bebekle ilgilenirken temizliği anne yapmalı ya da anne bebeğe bakarken temizliği baba. Hepsi kadına yüklense, kadının ne günahı var?

Özetle aç mezarı diye bir şey yok. Erkek çocuklarınız öyle ya da böyle hayatlarını tek başına da idame ettirebilir. Asıl mesele evleneceği kadını doğru seçebilecek algıyı yaratmanız. Adam ileride "ben ne yaptım demesin".

Kız çocuklarınız sadece kadın olmasın aynı zamanda hanım olsun. Anladınız siz beni...
erkek çocuklarımızda sadece adam olmasın aynı zamanda beyefendi olsun.. anladın sen beni:34:

Hakaret etmedim. "Bamya sever misin" hakaret değildir. Bunu bir kadına sorsanız, hakaret olarak algılamaz. Hakaret olarak görenler ise erkektir, bu forumda da işleri yoktur.

Bamya ve patlıcanın ne manada kullanıldığını hemen herkes bilir ama...Bir kadına sorsanız hakaret olarak algılamaz diyorsunuz ama mesajınızı gördüğümde :53: :53: oldum..Çok masumca bildiğim bamya yemeği ,patlıcan musakka diye düşünemedim malesef........ Bu olaylar,konuşmalar bütününde bamya,patlıcan severmisin diye biri sorsa iyi niyetle söylediğini düşünmezdim..:50:

Erkek değilim bu arada....

Kadınları 2.sınıf olarak gören zihniyet konusundaki fikirlerinize katıldığımı da eklemeden geçemeyeceğim........ Demek annesi bu şekilde yetiştirmiş,ailesinde böyle görmüş bunu doğru kabul ediyor kendince........

erkeklerde beyefendi olsun..
kadınların içinde dolanmasın:37:
siz de anladınız beni

Son düzenleme:
şu konuyu açan birinin kendini sokak ağzıyla savunmasını hiç yakıştıramadım. bence bu bireyselleştirme olayını bırakın. herkes düşündüğünü söylüyor muklakukla madem öyle düşünüyor onun doğruları da odur demeyi neden kendinize yediremiyorsunuz anlayamadım. herkesi tek bir kalıba sokmaya çalışmak ne kadar mümkün ki? hem o size bu tarz bir yaklaşımda bulunmamışken belatı muhabbete girmeniz garip geldi bana.

muklakukla'yı kayser sozer vardı bi sözlükte ona benzetiyorum ben, hoşuma gidiyor yazdıkları erkek ya da kadın ben eğleniyorum onu okurken, rahatsız edici biri olabilir belki ama hiç sizin ona karşı kullandığınız uslupla birileriyle konuştuğunu görmedim.

umuyorum ki onun avukatlığını mı yapıyorsun şeklinde bir tutumla karşılaşmam yoksa komik olur hakikaten :) ben taraf değilim bilakis düşüncelerinize katılıyorum, güzel düşünen bir kadının güzel konuşmasını güzel tartışmasını da beklerdim o nedenle hayal kırıklığımı sizinle paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Yaradılışlarımız aynı diyen yok ki? Ama temizlik yapmak için de yaratılmadık, savunduğum o. Mecbur olduğumuz tek yaradılış görevi doğum yapmak. Onun haricinde evlilik müşterektir, hayat ortaktır, görevler ve sorumluluklar denktir. Kadınlar yaradılışları farkı sebebiyle, hem çalışıp hem eve bakmak sorumluluğunu üstlenmemeli. Kadın yıpranır sonuçta. Günün birinde bebek olsa, baba bebekle ilgilenirken temizliği anne yapmalı ya da anne bebeğe bakarken temizliği baba. Hepsi kadına yüklense, kadının ne günahı var?

Arkadaş manevi yaradılıştan bahsetti anladığım kadarıyla...

Ben ise yazdıklarınızın tamamına katılıyorum...
Ama maalesef biz bu bilince sahip bir toplum değiliz.
Ve ancak kırmızı kar yağdığında bu bilince sahip olabiliriz.

Kız evlatlar da öyle ya da böyle hayatlarını tek başına idame ettirebilir. Hatta erkeklerden daha iyi ettirir, erkekler ev işi bile yapamıyor ne de olsa. Asıl mesele, evleneceği adamı doğru seçebilecek algıyı yaratmanız. Kadın ileride "Ben ne yaptım" demesin.

Erkek evlatlarınız sadece erkek olmasın, aynı zamanda adam olsun. Anladınız siz beni.

Back