- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Valla kuduranlar ortada ben gayet sakinim... Yine diyorum kadın kadın gibi olacak. Sen benim cinsiyetimle ilgili tahminler yürüteceğine kendin kadın gibi davran. Sen eğer kendine kadın diyorsan ve evliysen kocana sadece acıdım...
evde ev isi yapmazmis esim, bu belki hem erkek olmasindan hemde pek vakti olmadigindan kaynaklaniyordu.Ama o temizlik düşünceleriyle mi geldi dünyaya? hayır öyle yetiştirildi.
annesi eline süpürge verip süpürttü mü acaba ki böyle düşünceler normal davranış, sorumluluk bilinci haline gelsin?
ama tabi ki eşinizi ve ailesini tanımıyorum. bu tür bir düşünce yapısında yetişip istisnai bir durum olarak ortaya çıkmış olabilir ona bir şey demem.
"Kocan yapsın sana" derken o da mahalle ağzına dönüştürmedi mi üslubunu? Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Savunduğu şey de kadınların ikinci sınıf olması, ev işlerinin onların üzerine yıkılması, çünkü bu amaç için yaradılmış olmamız.
Maklakuklanın erkek olduğunu düşünmüyorum,foruma üye olma amacı ortalığı karıştırmak ve bunu genelde yapar.
Görmezden gelmek veya daha usturuplu cevap vermek çok zor olmasa gerek,erkek olduğundan emin olunan üyelere bile bu tarz seviyesiz espriler yapılmasına gerek yok diye düşünüyorum.Kaldıki burda kendi eğitiminizle ,donanımınızla övünürken ,maklakuklaya kaba tabiriyle mahalle ağzıyla verdiğiniz cevaplar hiç yakışmadı size.
evet konu çok dağıldı esas anlatılmak istenen budur bu başlıkta..Özetle, ev işini yapmak zorunda değilsiniz, hayat müşterekse "müşterek kısmını kadınlar, hayat kısmını erkekler yaşamayacak."
Evladınızı ev işi yaparak büyütün. Kızı da erkeği de. Büyüdüklerinde bir evde yalnız yaşamayı seçerlerse, başkalarına muhtaç olmadan hayatta kalabilsinler. Yemek de yapsınlar, temizlik de. Ve eğer çalışan bir kadınsanız, ev işinin hepsini yüklenmeye kalkmayın.
"Evlilik = Evde erkek bakmak" diye bir şey görmüştüm. Erkekler evcil hayvanlarımız değiller, onların tüm sorumluluklarını üzerimize almak ve pisliklerini temizlemek zorunda değiliz. Ama ona keyifle hizmet ederiz, onlar da bize hizmet etmeye hazırlarsa.
bi tek buna katılmadım
daha dün sevdim seni eğlenceli birisine benziyorsun demiştim ona
bugun erkek olduğunu düşünüyorum dün ki lafımı geri aldım
alinti olmusta ne olmus. sende allah allah ne alakasiz yerden mevzuya dahil olmussun. kiz hakliiiiiii.Leviathan: Ekim 2008 peki şu blogda kadınlar yazısı başlığı altında yazılanlar ne olacak ?
Yaradılışlarımız aynı diyen yok ki? Ama temizlik yapmak için de yaratılmadık, savunduğum o. Mecbur olduğumuz tek yaradılış görevi doğum yapmak. Onun haricinde evlilik müşterektir, hayat ortaktır, görevler ve sorumluluklar denktir. Kadınlar yaradılışları farkı sebebiyle, hem çalışıp hem eve bakmak sorumluluğunu üstlenmemeli. Kadın yıpranır sonuçta. Günün birinde bebek olsa, baba bebekle ilgilenirken temizliği anne yapmalı ya da anne bebeğe bakarken temizliği baba. Hepsi kadına yüklense, kadının ne günahı var?
Kadının yaradılışının farkından ve bu yaradılış özelliklerinden bende bahsettim bir kaç sayfa evvel.
erkek çocuklarımızda sadece adam olmasın aynı zamanda beyefendi olsun.. anladın sen beniÖzetle aç mezarı diye bir şey yok. Erkek çocuklarınız öyle ya da böyle hayatlarını tek başına da idame ettirebilir. Asıl mesele evleneceği kadını doğru seçebilecek algıyı yaratmanız. Adam ileride "ben ne yaptım demesin".
Kız çocuklarınız sadece kadın olmasın aynı zamanda hanım olsun. Anladınız siz beni...
Hakaret etmedim. "Bamya sever misin" hakaret değildir. Bunu bir kadına sorsanız, hakaret olarak algılamaz. Hakaret olarak görenler ise erkektir, bu forumda da işleri yoktur.
bi tek buna katılmadım
daha dün sevdim seni eğlenceli birisine benziyorsun demiştim ona
bugun erkek olduğunu düşünüyorum dün ki lafımı geri aldım
Özetle aç mezarı diye bir şey yok. Erkek çocuklarınız öyle ya da böyle hayatlarını tek başına da idame ettirebilir. Asıl mesele evleneceği kadını doğru seçebilecek algıyı yaratmanız. Adam ileride "ben ne yaptım demesin".
Kız çocuklarınız sadece kadın olmasın aynı zamanda hanım olsun. Anladınız siz beni...
Yaradılışlarımız aynı diyen yok ki? Ama temizlik yapmak için de yaratılmadık, savunduğum o. Mecbur olduğumuz tek yaradılış görevi doğum yapmak. Onun haricinde evlilik müşterektir, hayat ortaktır, görevler ve sorumluluklar denktir. Kadınlar yaradılışları farkı sebebiyle, hem çalışıp hem eve bakmak sorumluluğunu üstlenmemeli. Kadın yıpranır sonuçta. Günün birinde bebek olsa, baba bebekle ilgilenirken temizliği anne yapmalı ya da anne bebeğe bakarken temizliği baba. Hepsi kadına yüklense, kadının ne günahı var?
Kız evlatlar da öyle ya da böyle hayatlarını tek başına idame ettirebilir. Hatta erkeklerden daha iyi ettirir, erkekler ev işi bile yapamıyor ne de olsa. Asıl mesele, evleneceği adamı doğru seçebilecek algıyı yaratmanız. Kadın ileride "Ben ne yaptım" demesin.Özetle aç mezarı diye bir şey yok. Erkek çocuklarınız öyle ya da böyle hayatlarını tek başına da idame ettirebilir. Asıl mesele evleneceği kadını doğru seçebilecek algıyı yaratmanız. Adam ileride "ben ne yaptım demesin".