• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz

Bilip bilmeden insanlara iftira atmam. Kız kendisi diyordu bize "Annem aslında okumamı istemiyor, bi koca bul diye gönderiyorum üniversiteye diyor zaten evlenince bırakıcam okulu" diye. O kızı uydurmuyorum, gerçekten var öyle kız. Etrafımızda da binlercesi var. Hatta al sana araştırma, Google'layabilirsin:

Balık konusuna gelirsek. Diyorum ki "İki taraf da çalışıyorsa ev işi bölüşülmeli" sen bana diyorsun ki "Ama ben iş bulamıyorum." Ben de diyorum ki "İş bulamayanlara laf etmiyorum ama iki taraf da çalışıyorsa hayat müşterek." Sen diyorsun ki "Ama iş bulamıyorum, sen bana tembel dedin." Bu durumda ben zekaya bakmıyorum, diyorum ki "Balık malık iyi gelir." Dalga geçiyorum diye düşünüyorsun ama bir insana laf 36452387650239 kez anlatılmaz. Anlamıyorsa karşı taraf, demek ki bir sorun var demektir.

Son olarak söylüyorum, taktınız artık. Çalışmayı istemeyen kadınlar ile iş bulamayan kadınlar arasındaki farkı görün lütfen. Ben iş bulamadığınız için sizi a-şa-ğı-la-mı-yo-rum.

öyle biri var diye binlercesi olduğunu düşünmeniz çok dar bir bakış açınız olduğunu gösterir .
sorunun bende olduğunu düşünmüyorum .
siz sürekli kadın meslek sahibi olmalı dediniz diye bende meslek sahibiyim ama iş bulamadım ben tembel mi oluyorum dedim .bu yoruma yine kadın okumalı meslek sahibi olmalı dediniz bende yine okudum ama iş bulamadım dedim .haa iş bulamadım diye benim gibi bir sürü kadın var zaten evlenmemeli size göre .çünkü bir erkek evine bakmak zorunda değil zaten başından beri bunu vurguluyorsunuz .sizin düşünceniz sizi bağlar .toplumun genel bir yapısı var .islamdada erkek evine bakmalı diye bir şey vardır belki inancınız yok dine bağlamak istemiyorum ama genel ahlak ve değerler var .bu siz hayır dediğiniz için bir çırpıda silincek şeyler değil .
siz o hizmetçileri aşağılarken biz himzetçi değiliz derken ben namusunla para kazanan kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum .yoksa herkes bilir bikini giyip kendini arabanın önüne atmayı bu çok kolay diğerinden .
ve son olarak ben balık çok yedim ve hala yiyorum ama siz empati yeteneğinizi geliştirmek için halka biraz inin .türkiye sizin düşündüğünüz gibi bir ülke değil .

Erkek olduğun öyle belli ki. Ee tamam sen kendine iş yaptıracak bir kız bul o zaman. Ama bir kız sana "Hayat müşterekse ve ben de çalışacaksam, eve ikimiz de para getireceksek ikimiz de ev işi yapacağız" derse hemen ayrılırsın.

Açıkçası ben "Her işi kendim yapacaksam neden evleniyorum" diyen erkeğe anında tekmeyi basarım. Beni sevdiği, benimle ortak bir hayat geçirmek istediği için değil; evine bedava temizlikçi almak için evlenen adamla hayat mı geçer?

Peki adamın geliri çok yüksekse? Yani kız çalışıyor ama kocasının gelirinin yanında rakam çok düşük kalırsa ne olacak? Oran orantıyla iş bölümünü belirlesek olur mu?

Peki adamın geliri çok yüksekse? Yani kız çalışıyor ama kocasının gelirinin yanında rakam çok düşük kalırsa ne olacak? Oran orantıyla iş bölümünü belirlesek olur mu?

hayır olmaz ikiiside aynı gelire sahip olmalı evlenmek için .evlilik evlilik değil ekonomik ortaklık .

Biz tüm işi erkek mi yapsın diyoruz?! Her iki taraf da eşit paylaşsın diyoruz. Pardon ama siz erkeklerin ne üstünlüğü var? Ben işe gidiyor ve çalışıyorsam, sen de işe gidiyor ve çalışıyorsan, neden tüm ev işleri bana kalıyor? İkimiz de eşit yoruluyoruz, üzerine ben bir de senin pisliğini de temizliyorum.

Zaten "Adam da bize dedi madem her işimi kendim yapacağım seninle niye evleneyim sevgili kalalım dedi" cümlenden belli erkek olduğun. Erkek her işini kadınına yaptırmak için mi evlenir, onunla bir ömrü paylaşmak için mi?

kilit nokta bu zaten erkekler işlerini yaptırsın diye evleniyor. anneleri işlerini yapsın diye gelin arıyor.
Çünkü o kadında artık bıkmış ağrıyan beliyle cam silmekten oğlunun ve kocasının her yere dağıttığı eşyaları toplamaktan ütüsünü yapmaktan ama ne çare gencecik delikanlı oğluna söyleyemez!
Neden?:26:öyle işte...

evet ama evlilik ömür paylaşmak için sırf bu nikahta geçen bu cümlenin hatırına biraz vicdan sahibi olunmalı diye düşünüyorum

Paraya değil, saate bakılır o durumda. Koca eve 8'de geliyordur, kadın 4'te geliyordur. Kocasının geldiği zamana dek kadın ev işi yapar. Ama çalışmadıkları günler ev işini beraber yaparlar.

çok güzel cevap . Eşini mutlu etmekten erinen kadını kim ne yapsın .

Ama her iki tarafta anlayışlı olmalı eşler birbirine karşı çok anlayışlı olmalı .
Eşini mutlu etmekten erinen kim ya? Ben her iki taraf da çalışıyorsa, ev işi de bölüşülmeli diyorum. Ama eşi öteki türlü her yolla mutlu edebilirsiniz. Ev işini eşinize jest olsun diye mi yapıyorsunuz?

öyle biri var diye binlercesi olduğunu düşünmeniz çok dar bir bakış açınız olduğunu gösterir .
siz sürekli kadın meslek sahibi olmalı dediniz diye bende meslek sahibiyim ama iş bulamadım ben tembel mi oluyorum dedim .bu yoruma yine kadın okumalı meslek sahibi olmalı dediniz bende yine okudum ama iş bulamadım dedim .haa iş bulamadım diye benim gibi bir sürü kadın var zaten evlenmemeli size göre .çünkü bir erkek evine bakmak zorunda değil zaten başından beri bunu vurguluyorsunuz .sizin düşünceniz sizi bağlar .toplumun genel bir yapısı var .islamdada erkek evine bakmalı diye bir şey vardır belki inancınız yok dine bağlamak istemiyorum ama genel ahlak ve değerler var .bu siz hayır dediğiniz için bir çırpıda silincek şeyler değil .
siz o hizmetçileri aşağılarken biz himzetçi değiliz derken ben namusunla para kazanan kadınlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum .yoksa herkes bilir bikini giyip kendini arabanın önüne atmayı bu çok kolay diğerinden .
ve son olarak ben balık çok yedim ve hala yiyorum ama siz empati yeteneğinizi geliştirmek için halka biraz inin .türkiye sizin düşündüğünüz gibi bir ülke değil .
Aksine sana araştırma sonucunu koymama rağmen bir kişi olduğunu sanıp, etrafında evlenmek için üniversiteye giden kimse olmadığı için "bu tür insanlar yoktur, olamaz böyle bir şey" diyerek bu fikri baştan önyargıyla kabul etmemen senin dar bakış açısına sahip olduğunu gösteriyor.

Yahu iş bulamayan kadın evlenmemeli mi dedim ben?

Geri kalan cümlelerinize ise yorum dahi yapamıyorum artık çünkü anlatmak istediğimi kesinlikle görmüyorsunuz.

tabiii. .
çok güzel bir fikir..hesaplamak lazım.
ütü mesela adamın 4 kat fazlaysa. kad ın adamın 4 pantalonunu ütülemeli. adamda 1 .bunun gibi. mesela soframı kurulacak. .erkek sadece 1 çatal getirecek. kadın, 2 bıçak bir çatal üstünede bir bardak koyacak masaya. örnekler buna göre çoğaltılabilinir..:ssz::27:

Son düzenleme:
size bahsettiğimiz herşeyi açıkladık. çalışan kadınları, çalışmayan kadınları, iş arayıp bulamayan kadınları, tembellik mevzusu hepsini ayrı ayrı anlattık. hep konuyu anlamak yerine bi yerinden tutup başka bir yere çekiyorsunuz. istediğiniz gibi yaşayın siz mutluluklar :)

size bahsettiğimiz herşeyi açıkladık. çalışan kadınları, çalışmayan kadınları, iş arayıp bulamayan kadınları, tembellik mevzusu hepsini ayrı ayrı anlattık. hep konuyu anlamak yerine bi yerinden tutup başka bir yere çekiyorsunuz. istediğiniz gibi yaşayın siz mutluluklar :)
"Hizmet edene hizmetçi denir" dediğim için hizmetçilik yapanları aşağıladığımı söylüyor bir de. Esas bu cümlenin altından bu çıkarımı yapan, bilinçaltında onları aşağılıyordur.

Konuya daha önce yorum yapmıştım ama çok farklı yerlere geldiği için bir kez daha yorum yapma gereği duydum..

Forumdaki hoşgörüsüzlük buraya da yansımış.. Konu sahibi bence siz çok dar bir çerçevede olaylara bakıyorsunuz, insanları kendi kafanızda tasarladığınız kalıplara sığdıramazsınız.

Kadın ve erkeğin eşit olmasını, ev işlerini ortak yapmalarını savunanlardanım bende. Ancak yemek yapmaktan, temizlik yapmaktan çok farklı bir şey hizmetçi olmak bana göre. Şimdi ben genelde yemekleri kendim yaparım, bazen sevgilim yapar. Biliyorum ki istesem bana yardım eder ama kendim zevk aldığım için, değişik şeyler denemek isteidğim için yemek yaparım, ya da içimden heves gelir temizlik yaparım. Bu beni hizmetçi yapar mı ? Sanmıyorum.

Şu da var asla tam bir iş bölümü olmaz. Olursa da çok sıkıcı bir hayat olur. Yaşama kurallar koyamazsınız. Konunun temel fikri güzel ve bilinç aşılasa da çok uç noktalara gittiğini düşünüyorum..

Son düzenleme:
Paraya değil, saate bakılır o durumda. Koca eve 8'de geliyordur, kadın 4'te geliyordur. Kocasının geldiği zamana dek kadın ev işi yapar. Ama çalışmadıkları günler ev işini beraber yaparlar.

Eşini mutlu etmekten erinen kim ya? Ben her iki taraf da çalışıyorsa, ev işi de bölüşülmeli diyorum. Ama eşi öteki türlü her yolla mutlu edebilirsiniz. Ev işini eşinize jest olsun diye mi yapıyorsunuz?

Aksine sana araştırma sonucunu koymama rağmen bir kişi olduğunu sanıp, etrafında evlenmek için üniversiteye giden kimse olmadığı için "bu tür insanlar yoktur, olamaz böyle bir şey" diyerek bu fikri baştan önyargıyla kabul etmemen senin dar bakış açısına sahip olduğunu gösteriyor.

Yahu iş bulamayan kadın evlenmemeli mi dedim ben?

Geri kalan cümlelerinize ise yorum dahi yapamıyorum artık çünkü anlatmak istediğimi kesinlikle görmüyorsunuz.

kim yapmış o araştırmayı peki ?tek tek sormuşlar mı okuyan kızlara siz koca mı bulmak istiyorsunuz buraya geldiniz diye ?hangi araştırma o ?eline kağıt kalem alıp sormuşlar demek ki vay bee .evet çevremde kendini geliştirmek için gelenler vardı ama ondan yola çıkmadım .okumak meşakatli iş yani sabah erken kalk vize final o össyi kazanana kadar dershaneye git .liseyi bitirip evlenen çok oysaki .hemde hemen evleniyorlar .öyle bir yazmışsınız ki sanki üniveriste okumayan evlenemiyor .şaka .

Yine cevap tatmin edici değil, bu felsefe olmayacak galiba... Şimdi diyelim adamın şansı yaver gitti ve standartların üzerinde kazandığı halde çok az çalışıyor. O zaman nasıl olacak? saat işi çok saçma. Yani burada eşlerden biri başarılı olduğu için resmen cezalandırılıyor.

Konuya daha önce yorum yapmıştım ama çok farklı yerlere geldiği için bir kez daha yorum yapma gereği duydum..

Forumdaki hoşgörüsüzlük buraya da yansımış.. Konu sahibi bence siz çok dar bir çerçevede olaylara bakıyorsunuz, insanları kendi kafanızda tasarladığınız kalıplara sığdıramazsınız.

Kadın ve erkeğin eşit olmasını, ev işlerini ortak yapmalarını savunanlardanım bende. Ancak yemek yapmaktan, temizlik yapmaktan çok farklı bir şey hizmetçi olmak bana göre. Şimdi ben genelde yemekleri kendim yaparım, bazen sevgilim yapar. Biliyorum ki istesem bana yardım eder ama kendim zevk aldığım için, değişik şeyler denemek isteidğim için yemek yaparım, ya da içimden heves gelir temizlik yaparım. Bu beni hizmetçi yapar mı ? Sanmıyorum.

Hayır, bu sizi hizmetçi yapmıyor. Diyorsunuz ki bazen ben bazen eşim yapıyor. O zaman siz hayatı ortak yaşıyorsunuz işte. Benim kızdığım, tüm gün işyerinde çalıştığınız halde eve geldiğinizde eşinizin koltuğa yayılıp evin kalan bütün işlerini size yıkması. Bu noktada hizmete giriyor olay.

Şu da var asla tam bir iş bölümü olmaz. Olursa da çok sıkıcı bir hayat olur. Yaşama kurallar koyamazsınız. Konunun temel fikri güzel ve bilinç aşılasa da çok uç noktalara gittiğini düşünüyorum..
arkadaşım tüm yorumları takip ettin mi yazdıktan sonra bilmiyorum ama konu sahibi çekmedi olayı hizmetçi tarafına yada bunları yapanlara hizmetçisiniz denmedi. bende çok seviyorum yemek yapmayı sevgilimi de canım sıkılıyorsa mutfakta o zaman çağırırım. çünkü tek başıma pasta kurabiye yapmaya bayılıyorum :16:tabi yaptıktan sonra ikram edip tadı hakkında yorumlar duymakta ayrı bir zevk benim için :16: iş bölümü dedik savunduk olay hizmetçiliğe çekildi, hizmetçiler aşağılanıyora kadar vardı bende şaşkınım :53:

Tabi ki bende kurallar çerçevesinde yaşamanın sıkıcı olduğunu savunuyorum ama yardımlaşma bilincine sahip olmak önemli olan :31:

Yine cevap tatmin edici değil, bu felsefe olmayacak galiba... Şimdi diyelim adamın şansı yaver gitti ve standartların üzerinde kazandığı halde çok az çalışıyor. O zaman nasıl olacak? saat işi çok saçma. Yani burada eşlerden biri başarılı olduğu için resmen cezalandırılıyor.
Kardeş çok kazandığı halde az çalışan kim var? O kişilerin zaten evinde temizliğe gelen kadınları olur. Bir de niye çalışan eşinden iş beklesin?

Trollük yapıyorsun. Ne anlatmaya çalıştığımı görüyor ama konuyu saptırıyorsun. Dediğimiz şu, kadına tüm ev işi yıkılmaz. Erkek tüm ev işini karısından bekliyorsa, kadın buna isyan etmeli. Biliyorum, erkeksin ve işine gelmiyor "Hayat müşterektir" deyip uyanmamızı ve ev işlerini paylaşarak başına iş çıkmasını ama inşallah Allah sana layık bir kadınla evlendirir seni.

Back