Konu sahibi öyle demedi, saptırmayalım cümlelerimi. Kadınlar ve erkekler çalışıyorsa ev işi bölüşülmeli dedim, başka biri "sen ev işinden kaytarmaya çalışıyorsun, tembelsin" dedi ve ben de "Çalışan ve iş bölüşümü isteyen kadın tembel değildir, çalışmayan kadın tembeldir ona kıyasla" dedim.
Neden?
canim cok guzel soyluyorsunda, erkeklerin dogasinda yok bu durum maalesef.. keske olsaymis ama iste onlarda oyle yaratilmislar. varsada oyle bir erkek nadirdir. dolan copten yerdeki pislikten rahatsiz olmazlar, onlara batmiyor bu durum..biz bayanlar daha farkliyiz..onlar gibi relax olsak bu konularda zaten yaslanmayiz
Valla şurada bazılarının verdiği cevapları erkekler okusa göbeklerini kaşıya kaşıya gülerler, sevinirler. Bu ne yahu? Konu sahibi ne kadar güzel bir konu açmış saptırmışsınız konu nerelere gelmiş! Küçük ama anlamı büyük örnek verelim. Bir annenin oğlunu prensim diye severek hiç bir işi elletmemesi, ders çalışan kızına kalk misafire çay koy diyerek ayrım yapması normal bir durum mu? Erkek çocuğu külodunu bile toplamazken, annenin bunu kız çocuğuna toplattırması normal bir durum mu? Bunu normal görenin aklından şüphe ederim ben...
Tabi ki diyemez, kadın da birşeyler koşturuyorsa erkek ondan her işi yapmasını da bekleyemez. Kadının yetişemediği yerde erkek de destek olmak zorundadır. Ama ana tema itibariyle bu işler kadına vazifelidir ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.
neden ana tema olarak kadına vazifedir? anlamıyorum ben bunu? bir bilimsel sebebi mi var yoksa öyle mi öğretiliyor? yoksa sadece öyle olması mı gerekiyor?
Evet bende onu diyorum tarih oldu, artık yeni kural "kadın ev işi yapacak, çocuk bakacak aynı zamanda çalışacak" Bu yüzden kadınlar kazıklandı zaten :)
İsteyen kadın çalışır, istemeyen çalışmaz ben orasına karışmam. Kadının çalışma zorunluluğu, dalgalanan ekonomik krizden değil; kapitalizmin sistematik şekilde büyüttüğü köle pazarına ihtiyaç duyduğu taze kan. Sen buna farklı anlamlar yükleyip, farklı şekillerde isimlendirebilirsin ama işin özünde evde bütün yük yine senin omuzlarında. Sen bunu kırmayı hedefliyorsun ama yaradılışa aykırı, olacak iş değil... Görev ve yardım farklı şeyler. Ev işi kadının görevidir, erkek isterse yardım eder. Hadi bakalım erkeği ev işinde zorla görevlendir, ne olacak oturup seyredelim :) Madem eşitlik mevcut sorun çıkmaması lazım...
Arkadaşlar kadın yaradılışı gereği "muhtaçtır". Kim ne derse desin mutlaka bir erkeğe ihtiyaç duyar ama erkek için durum böyle değil. Şimdi sizler gençliğiniz verdiği şımarıklıkla eşitlik naraları atıyorsunuz ama saatin tiktakları duyulmaya başladığında panik havasını yaşayan erkekler değil kadınlar oluyor... O zaman anlarsın nerede hata yaptığını ama iş işten geçer.
Yani şurada "aslında ben tembelim, iş yapmaya eriniyorum" demiyorsunuz da "eşitlik" diye numara çekiyorsunuz. Bırakın yahu...
Ev işi sadece başlangıç. Eşitlik her yerde; hukukta, iş yerinde, evde, okulda, eğitimde, sağlıkta. Toplumsal bakış açılarında cinsiyet rollerinin kırılması olayına da gireceğiz, ahlaki açıdan kadınlara yüklenen toplumu da eleştireceğiz.
Ama ben de "Evde tüm ev işini ben yapmayayım, eşit yapalım." lafının altından tembellik anlamını çıkarmanızı anlamıyorum. "Tüm ev işini o yapsın" desem neyse.
Yukarıdaki mesajımdan alıntı: Pozitif ayrımcılıktan söz etmiyorum, yani "kadınlara hizmet etsin erkekler" demiyorum; kadının erkeğe, erkeğin kadına saygıyla yaklaşması ve birbirini diğerinden ezik ya da üstün görmemesi gerektiği öğretilmeli diyorum.
Çalışmayan kadın tembeldir demedim, iş bulamayan kadın tembeldir demedim. Bakın, yazdıklarımı ve kukla'nın yazdıklarını okuyun. Esas tembellik, çalışmayı İSTEMEYEN kadındadır demişim. İş bulamayan demedim. İş bölüşümü istediğim için bana tembel diyen kukla da erkektir, tekrar ediyorum.Benim eşim açıkçası ben işimi elime alana dek benimle evlenmedi. "Kendi ayakları üzerinde duran biri olmanı istiyorum, günün birinde bana bir şey olursa gözüm arkada kalmamalı." dedi bana.
Daha önce de dediğim gibi, çalışan kadın güçlü kadındır. Kocasının baskılarına boyun eğmez, günün birinde kapıyı çarpıp çıkıp gidebilir. Kend parasını kazanan kadın kimseye eyvallah etmeden paşalar gibi ailesine de bakar, çocuklarını da okutur. Çalışmayan kadın ise ya baba evine dönmek ya da kocasına "muhtaç" olmayı seçmek seçenekleri arasında kalır.
Esas tembellik, çalışmayı istemeyen kadındadır. "Ev işini paylaşalım" diyen kadında değildir.
Ben daha yorumu yazarken altta böyle bir yorum geleceğini biliyordum .pardon ben mi meta olayına getirdim .konu sahibi arkadaş kadınların araba önünde mankenlik yapıyor dedi diye söyledim .kadının kullanılmasına aşırı derecede rahatsızım .bu dünyanın bir sorunu türkiyenin değil zaten .ben araba önünde vücudunu sergileyen bir erkek görmedim .aşağıladığım yok bana göre değil dedim zaten .
Ne var arabanın önünde vücudunu sergileyen güçlü kadın olsanız?
O kadın para kazanıyor, akşam evine döndüğünde kocası ev işlerinin yarısını yapıyor çünkü eşitler tamam mı? Yani bunu anlamayacak ne var ki? Şimdi burda bazı arkadaşlar çirkin olduklarından arabanın önünde duramayacakları için kıskançlık yapıyor. Öncelikle kadın, başka bir kadını kıskanmayacak. İşte hep bunlar eğitimsizlikten...
hiç bir canlının doğası bu değil ki:44: erkekler böyle yetiştiriliyor. öyle öğreniyorlar. gördüklerine göre zaten yerdeki çöpün rahatsız etmemesi gerekiyor.
Ama işin kötüsü onları yetiştirenlerin de kendilerinin de böyle acınası bir durumdan gurur duymaları
Neden mertçe dürüstçe yanıt bekliyorsun ki? Eğer bu aileyi aşağılayan bir görüşün varsa sana bunu öğreten toplum oldu, empoze edilen cinsiyet rolleri oldu.Şöyle bir soru sorayım size, mertçe cevap verin.
Bir aile var tanıdığınız, erkek ev işlerini yapıyor çalışmıyor. Kadın ise çalışıp para kazanıyor. Bu aile ile ilgili en net yorumunuz ne olurdu dürüstçe?
Ne var arabanın önünde vücudunu sergileyen güçlü kadın olsanız?
O kadın para kazanıyor, akşam evine döndüğünde kocası ev işlerinin yarısını yapıyor çünkü eşitler tamam mı? Yani bunu anlamayacak ne var ki? Şimdi burda bazı arkadaşlar çirkin olduklarından arabanın önünde duramayacakları için kıskançlık yapıyor. Öncelikle kadın, başka bir kadını kıskanmayacak. İşte hep bunlar eğitimsizlikten...
Ben daha yorumu yazarken altta böyle bir yorum geleceğini biliyordum .
Mesele yapılan meslek değil ki...
Bu kısmı aşalım önce , erkek eşinin o işte çalışmasına müsade ediyorsa getirilerine de katlanmalı ...
Sana , bana göre bir meslek değil belki ama kiminin ekmek parası ve sonuçta 'yoruluyor'.
canim cok guzel soyluyorsunda, erkeklerin dogasinda yok bu durum maalesef.. keske olsaymis ama iste onlarda oyle yaratilmislar. varsada oyle bir erkek nadirdir. dolan copten yerdeki pislikten rahatsiz olmazlar, onlara batmiyor bu durum..biz bayanlar daha farkliyiz..onlar gibi relax olsak bu konularda zaten yaslanmayiz
hemen hemen aynı şeyi düşünüyoruz. bir kadından daha iyi yemek yapan erkekler varsa da genel olarak annelerimiz bizi bu işlere yönelik yetiştirdiği için erkeklerden daha fazla şey biliyoruz. ama o anneler kızına yemek yapmayı öğretirken oğluna da öğretse yada temizlik yaparken oğlunun eline verse toz bezini erkekte öğrense temizlik işlerini. evlendiklerinde ikiside bu işlerden anlar kadının üstünde vazife olmaz bunlar.. ortak yaparlar görevlerini paylaşırlar
Bakın siz olaya çok farklı bir açıdan bakıyorsunuz olaya meta kısmına getirdiniz.
Sizin çalışmak olarak görmediğiniz bir konumu benimseyen kimselere saygısızlık bu.
Mesleklerin olumlu veya olumsuz yönlerini konuşmuyoruz ki burda .
Kadın dışarı da çalışmaz da evde üçüzlerine bakar eve gelen eş sen çalışmıyorsun yardım edemem dese buda absürd olurdu.
Bu iş biraz göreceli anlayabiliyor musunuz ?
Evde yorulanlarla ilgili yukarı da fikrimi belirttim sanıyorum .e bende evde yoruluyorum ona bakarsan yani .
Şöyle bir soru sorayım size, mertçe cevap verin.
Bir aile var tanıdığınız, erkek ev işlerini yapıyor çalışmıyor. Kadın ise çalışıp para kazanıyor. Bu aile ile ilgili en net yorumunuz ne olurdu dürüstçe?
Bu arkadaşı hala ciddiye alan var mı? Açıkça erkeklerin üstünlüğünü savunan bir erkek, foruma girmiş. Ve üstelik benim yazdıklarımı saptırarak dikkat çekmeye çalışıyor.Ne var arabanın önünde vücudunu sergileyen güçlü kadın olsanız?
Bu da o çocuğa verilen eğitimden ve yetiştirilme şeklinden kaynaklanıyor. Evi dip köşe temizleyen erkekler de var.canim cok guzel soyluyorsunda, erkeklerin dogasinda yok bu durum maalesef.. keske olsaymis ama iste onlarda oyle yaratilmislar. varsada oyle bir erkek nadirdir. dolan copten yerdeki pislikten rahatsiz olmazlar, onlara batmiyor bu durum..biz bayanlar daha farkliyiz..onlar gibi relax olsak bu konularda zaten yaslanmayiz
Kadınların meta olarak kullanılmasının sebebi, reklamcıların erkek beynine seslenmek istemelerinden kaynaklanıyor. Güzel kadının yanında durduğu araba, erkeğe çekici geliyor. Psikolojik bilinçaltı oyunları falan. Bu konuda kadınların meta olarak kullanılmasına engel olmayı isterdim ama toplumun talep ettiği şeylerden biri de bu.pardon ben mi meta olayına getirdim .konu sahibi arkadaş kadınların araba önünde mankenlik yapıyor dedi diye söyledim .kadının kullanılmasına aşırı derecede rahatsızım .bu dünyanın bir sorunu türkiyenin değil zaten .ben araba önünde vücudunu sergileyen bir erkek görmedim .aşağıladığım yok bana göre değil dedim zaten .
İlgi alanlarına girer, sadece titiz büyütülmeleri gerekiyor. Küçüklüğünde toz alan bir erkek büyüdüğünde de evi temiz görmek ister.Vallahi öyle, evde her gün bu yüzden cingar çıkarıyorumAfedersiniz evi b... götürse onların umrunda değil ilgi alanlarına girmiyor çünkü.
Evdeki sorumluluğu küçümsemiyoruz. Erkeklerin bunu küçümsediğini dile getirmeye çalışıyorum.e bende evde yoruluyorum ona bakarsan yani .
Lütfen kuklanın yazdıklarını ciddiye almayalım.Ben kendimi güzel buluyorum, ama kendimi bir arabanın önünde eşya gibi teşhir etmem. Sanırım biraz eğitime ihtiyacım varEğitilirsem belki bir gün ben de meta olabilirim !
Neden mertçe dürüstçe yanıt bekliyorsun ki? Eğer bu aileyi aşağılayan bir görüşün varsa sana bunu öğreten toplum oldu, empoze edilen cinsiyet rolleri oldu.
Ben o evde biri çalışmayan ve evin sorumluluğunun ev kısmını üzerine alan, biri de evin sorumluluğunun maddi kısmını üzerine alan iki İNSAN görüyorum. Çalışmayan erkek, çalışan kadın değil.
canim bak mesela ben esime sunu yaparmisin dedigimde yapar, ama hic bir zaman eline kendiliginden supurge alipta evi supurdugunu hatirlamiyorum. haa yaparsada bana kiyamadigindan yapar yoksa pislikten rahatsiz oldugundan degil. yani esim yapar ama bilseki bende yapmiycam o da yapmaz. cunku bizim temizlik anlayisimizda farkli..benim pis dedigim birseye o temiz diyebiliyor. mesela ben vaktim oldugunda her gun oturma odami vs supururum ama ona gore gereksiz bir durum bu. maalesef bizim toplumumuzda olan birsey bu. erkekler boyle yetistiriliyorlar belkide dedigin gibi...her ne olursa olsun bayanlar daha titizler gibi geliyorlar bana..bir bayanin yaptigi temizlikle erkeginki bir olmuyor.
aynen burda iş biz kadınlarda bitiyor. ilk olarak yetiştirdiğimiz çocuklara bunu öğretmeliyiz. oğlum paşam sen yapma kız kardeşin yada ablan yapar o kız yapsın diye öğretmemek lazım çocuklaraErkeklerin bu tür işlerden soyutlanması da kesinlikle yanlış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?