Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz

Neden olmasın? Erkeğe yemekler senden, temizlik benden demenin nesi kötü?

Meta olmaları üzerinden kadın haklarını savunmadım, dedim ki meta olmaları onlara iş bulmada avantaj sağlıyor. Meta olmalarına ben de üzülüyorum ama bu da toplum dayatması ve bunun da kırılması gerekiyor.

çalşan kadınlar için söylediğiniz şeylere katılıyorum. madem hayat müşterek. işten gelince erkek ptt olayına girmeyecek. kadında yorgun argın geliyor. enerjisi bitmiş halde. o zaman işte erkek oturup tv bakarken kadının koşturması yani hem evde hemde işte çalışması o kadını hem psikolojik açıdan hemde biyolojik olarak yıpratııyor. resmen 2 iş yapar gibi kadın. ev işleride öyle kolay şeyler değil. yerleri silmek bile ölüm bana göre. diz miz kalmyor. :)hoş vileda bulundu mertlik bozuldu :)
eşi böyle koştururken mal mal bakyorsa erkek, dur bir işin ucundanda ben tutayım demiyorsa bencilin önde gidenidir. :)
aslında tatlı tatlı iş yaptıracaksn erkeğe. canım gel ben şu yerleri silerken sende tozlar al..
bende yer silmeye taktım:)
ay şekerim,gel ben camı silerken şu kovadaki suyu değiştir, bezi sık ver tontoşum gibi...
sonra,zamanla adam mutfağa bir girermiş 3 çeşit yemek. rüyalar alemi
ama mutfağın kapısın şöyle bir kapatın, yoksa o görüntüye bakınca kalpten gidersiniz..
sonuna doğru cıvdım sanırım. oysa ne ciddi başlamıştım yazıya....dahada cıvımadan ben mesajımı yollayım bari..

Tamam o zaman söylediklerimiz aynı kelimeler farklı.Tamamen erkek ev işi yapsın demiyor kimse.

bızım hayatımız senı ılgılendırmıyor sa hale neden bızım dusuncelerımızle ınatlasıyorsunuz konu acık herkezın kendıne ayıt gorus yapısı var senın dusuncen deyıp cekılebılırısenız ,ama sız herkezın sızın dusuncelerınıze acık ve hosgorulu olmasını ısteyenlerdensıınız

aynen işte aynı mantıkla bir kadına da bir erkek bunlar neden ütülü değil, halılar da çöp var demesin. baktı gömlek ütüsüz alsın ütüyü eline ütülesin, halıyı da süpürsün. bu işler kadınların göreviymiş gibi davranılmasın. seninde iki elin var onunda ütü tutabilir değil mi?

Valla şurada bazılarının verdiği cevapları erkekler okusa göbeklerini kaşıya kaşıya gülerler, sevinirler. Bu ne yahu? Konu sahibi ne kadar güzel bir konu açmış saptırmışsınız konu nerelere gelmiş! Küçük ama anlamı büyük örnek verelim. Bir annenin oğlunu prensim diye severek hiç bir işi elletmemesi, ders çalışan kızına kalk misafire çay koy diyerek ayrım yapması normal bir durum mu? Erkek çocuğu külodunu bile toplamazken, annenin bunu kız çocuğuna toplattırması normal bir durum mu? Bunu normal görenin aklından şüphe ederim ben...

meta olduğunu kabul ettiğiniz sürece o dayatma yıkılmaz .arabanın önünde mankenlik yapan vücut serglileyen kadınları örnek olarak onlar çalışıyor demek çok mantıklı gelmiyor kusura bakmayın .kadın olmak avantaj falan sağlamaz .avantaj sağlayacak işleride ben yapmam zaten .

şimdi cıvıtcam konuyu biskolata erkekleri de meta kolaylıkla iş bulmuşlar
neyse neyse şimdi de kadınlara meta olun öyle iş bulun dediğimi sanıcaklar susayım bari
konu çok cıvıttı benimde katkım olsun dedim

ee sizde o işte çalışan kadınları aşağılıyorsunuz :26:

konu erkekler için açıldı kadınlar kavga ediyor yine

kimse burda kızını okutmasın çalıştırmasın demedi ki .konu sahibi çalışmıyor kadınlar tembellik yapıyor demesi üzerine buraya geldi .yoksa herkes hemfikir kızların okutulması konusunda .bu bilince sahip herkes .konu sahibi değil bir tek bu bilince sahip olan .

E ama bu metayı da toplum yaratıyor, biz yapıyoruz. Bunu kıran ilk firma biscolata oldu. Madem dedi çikolata ürünü satıyoruz ve hedef kitle kadınlar, hadi yakışıklı erkekleri kullanalım. Ve erkek bedenini metalaştırdılar. Onun dışında hep seksi kadınlar kullanılırdı, bunun da sebebi şu. Erkeklerin gözü bayram ediyor, kadınlar da o kadına imreniyor. Her iki kitleye de hitap ediyor kadın vücudu. Bu yüzden kadın meta işte, dergilerin kapaklarını da kadınlar süslüyor, galerideki arabaların önünü de. Ve biz de gidip o dergileri alıyoruz. Psikolojide bir kavram var, şu an anımsayamadım. O seksi hatun, erkeğin bilinçaltına güzel olarak yansıyor. Araba da kadının güzelliği ile beraber algılanıyor. Yani araba, bu sayede erkeğe güzel görünüyor. Reklam firmaları bunu kullanıyorlar.

Kadının meta olarak kullanılması uzun konu aslında. Bunu farklı bir konuda tartışsak? Ev işi eşit bölüşülmeli konusuna dönsek?

Tabi ki diyemez, kadın da birşeyler koşturuyorsa erkek ondan her işi yapmasını da bekleyemez. Kadının yetişemediği yerde erkek de destek olmak zorundadır. Ama ana tema itibariyle bu işler kadına vazifelidir ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.

Anormal bir durum tabi ki. Erkek de ben erkeğim diye yan gelip yatamaz efendim.

Bakın siz olaya çok farklı bir açıdan bakıyorsunuz olaya meta kısmına getirdiniz.
Sizin çalışmak olarak görmediğiniz bir konumu benimseyen kimselere saygısızlık bu.
Mesleklerin olumlu veya olumsuz yönlerini konuşmuyoruz ki burda .
Kadın dışarı da çalışmaz da evde üçüzlerine bakar eve gelen eş sen çalışmıyorsun yardım edemem dese buda absürd olurdu.
Bu iş biraz göreceli anlayabiliyor musunuz ?

ee sizde o işte çalışan kadınları aşağılıyorsunuz :26:

konu erkekler için açıldı kadınlar kavga ediyor yine

hayır ben o zihniyete üzülüyorum .bir kadın mini etek giyip vücut sergilemesi bana göre benim değerlerime göre yanlış .aşağılamak değil doğru bulmuyorum diyelim .kavga etmiyoruz fikir alışverişi .kavga neden olsun ki .

Konu sahibi öyle demedi, saptırmayalım cümlelerimi. Kadınlar ve erkekler çalışıyorsa ev işi bölüşülmeli dedim, başka biri "sen ev işinden kaytarmaya çalışıyorsun, tembelsin" dedi ve ben de "Çalışan ve iş bölüşümü isteyen kadın tembel değildir, çalışmayan kadın tembeldir ona kıyasla" dedim.

bu işler kadına vazifelidir ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.
Neden?

pardon ben mi meta olayına getirdim .konu sahibi arkadaş kadınların araba önünde mankenlik yapıyor dedi diye söyledim .kadının kullanılmasına aşırı derecede rahatsızım .bu dünyanın bir sorunu türkiyenin değil zaten .ben araba önünde vücudunu sergileyen bir erkek görmedim .aşağıladığım yok bana göre değil dedim zaten .

canim cok guzel soyluyorsunda, erkeklerin dogasinda yok bu durum maalesef.. keske olsaymis ama iste onlarda oyle yaratilmislar. varsada oyle bir erkek nadirdir. dolan copten yerdeki pislikten rahatsiz olmazlar, onlara batmiyor bu durum..biz bayanlar daha farkliyiz..onlar gibi relax olsak bu konularda zaten yaslanmayiz

neden ana tema olarak kadına vazifedir? anlamıyorum ben bunu? bir bilimsel sebebi mi var yoksa öyle mi öğretiliyor? yoksa sadece öyle olması mı gerekiyor?

Konu sapıyor, konu cıvıyor diyen arkadaşlar, burda herkes fikir alışverişi yapıyor. Kimsenin cıvıttığı falan da yok. Medeni bir şekilde tartışıyoruz, nesi yanlış geldi size anlamadım.

Herkes aynı kalıpta düşünmek zorunda mı? Her fikri bir kalıba sokamaz kimse. Hepimiz farklı farklıyız çünkü.

Ne var arabanın önünde vücudunu sergileyen güçlü kadın olsanız?

O kadın para kazanıyor, akşam evine döndüğünde kocası ev işlerinin yarısını yapıyor çünkü eşitler tamam mı? Yani bunu anlamayacak ne var ki? Şimdi burda bazı arkadaşlar çirkin olduklarından arabanın önünde duramayacakları için kıskançlık yapıyor. Öncelikle kadın, başka bir kadını kıskanmayacak. İşte hep bunlar eğitimsizlikten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…