Erkekler evlenince neden değişir? Ya da neden bekarken farklı biri gibi rol yaparlar?

scrt

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mart 2020
489
369
23
30
Kızlar gerçekten kafam allak bullak. Geçen yaz evlendik. 5 senelik ilişkimiz olmuştu. O kadar güzel vakit geçiriyorduk ki... Sürekli geziyorduk. Beni dinler derdim olduğunda yanımda olur. Bana hem sevgili hem arkadaş hem de tabiri caizse baba oluyordu. Kafa yapımız aynıydı iyi anlaşıyorduk açıkçası ve çok severek evlendik. Eşim bana sevgiliyken çok bağlıydı öyle ki beni bunaltıyordu. Ama evlendikten sonra sanki başkasıyla evlenmişim gibi hissetmeye başladım. O adam yok sanki karşımda. Daha balayından dönmemizle değişmesi bir oldu. Bir rahatlama geldi. O cicim aylarını biz hiç yaşayamadık. Benden kaçtı sanki sürekli. Elinde telefon hep oyun oynamalar bir şey konuşurken insan yerine koyup dinlememeler. Hatta son zamanlarda bunu o kadar abartmıştı ki bana hobi edin sen de bu şekilde hayat geçmez dedi. Sebebi de oyun oynarken onu rahatsız etmeyecek birisi olsun evde. Ki ben sürekli dizi film izleyip kitap okuyan bir insanım. Ayrıca çalışıyorum hayatım zaten tempolu. Tek istediğim o lanet oyunlarını yine oynasın ama 1 saat de olsa benimle vakit geçirsin. Neyse zamanla o ortak olan yönlerimizin kocaman bir yalan olduğunu öğrendim. Sürekli benim onu yargılamamdan şikayetçi. Açıkçası eşim henüz sorumluluk alabilecek birisi değilmiş onu anladım. 1 sene içerisinde o kadar çok kırıldım ki bir de bu farklı adamla evli olmak hissi hevesimi aldı götürdü. Virüs de çıkıp haftasonları evde tıkılı kaldıkça bunaldım. Eskisi gibi hissetmiyorum soğumaya başladım. Kendimi değersiz hissettikçe eşime gıcık olmaya başladım. Şimdi hatasını düzeltmeye çalışıyor. Sürekli yanıma geliyor dizi film izleyelim, tavla oynayalım gibi. İşte sarılıyor öpüyor falan. Ama 1 sene boyunca bana o kadar çok hissettirmiş ki bu değersizlik hissini şuan her yaptığı yapmacık geliyor. Samimi görmüyorum haliyle. Belki gerçekten hatasını anlayıp düzeltmek için çabalıyordur ama iki farklı insan olmuşken eskisi gibi nasıl olabilirim ki? Kusura bakmayın uzun oldu.

Tebrik ederim bu konuyu actiginiz icin. Burada herkes evliliginden erkek arkadasindan nisanlisindan kotu bahsediyor kimisi sozlu fiziksel siddete ugruyor kimisi giz gore gore kimisii gizli kapakli aldatiliyor . Ama bence once biz bi kendimize donup bakalim nerden buluyoruz bu adamlari diye. Neden hatalari basta goremiyoruz neden her seyi sonradan farkediyoruz ask mi gozumuzu kor ediyor yoksa yalniz kalmaktan korkup daha tam tanimadan birini evleniyor muyuz diye boyleyiz? Kimseyi yargilamiyorum ama biz kadinlat olarak bence gercekten bu konuyu ele almaliyiz. Ilerde sizde ven de evlat belki de bir kiz cocugu yetistirecegiz.

Kimse evlenince değişmiyor yalnız bizim kültürümüzde evlenmeden önce birlikte yaşamak istisna olduğu için bazı şeyleri göremiyoruz. Evdeyken zaten oyun oynuyordu siz ne kadar yoğun olduğunu bilmiyordunuz. Belki siz de çok sevmiyordunuz, yoruldunuz. Belki başka problemler de var anlatmadığınız,
bilmiyoruz.

Şimdilik çocuk yapmayın, salgın telaşı geçsin mutsuzluğunuz devam ediyorsa ona göre karar alırsınız.

Baslıga istinaden yazicam, kimse kendını sevgiliyken saklayıp evlenınce degısmıyor.

Ya netler saklamiyorlar ya da biz asktan gormezden geliyoruz ya da hırstan.

Senelerımı verdim, ben evlencem onunla banane kafasından es geçiyoruz olumsuz her seyı. Baya goruyoruz ama isimize gelmiyor yok sayıyoruz yanı.

Ya da evlenınce degıstırırım ben bunu durumu var.
Evlenelim degısır. Hayır Degısmez degısmıyorlar.

Burda tek suclu evlenınce degıstıgını soyledıgımız erkekler degıl, bız de sucluyuz.

Çoğu kadın su pislik oyunlar yüzünden dert yanıyor bende yeni evliyken eşim çok Oynuyordu aynı oda bana sende bi oyun oyna askım o zaman sıkılmazsın demişti 😀 .birgün ağladım karşısında ve konuştum onunla sonra oyunu bıraktı ve hatasını anladı sonra düzeldik ..değersiz olduğunu düşünme canım değer vermese evlenirmi hiç eşin fazla abartmış sadece oyun meselesini seni çok kırmış

Evliliğin en zor zamanı ilk yılı oluyor. Birbirinin ev yaşantısına alışmak stresli geçiyor. Sevgiliyken nişanlıyken görüşülen süre kısıtlı. Görüşünce her daim sohbet muhabbet ediliyor. Evlilik öyle olmuyor, eline telefon alıp oynuyor, yada siz kitap alıp okuyorsunuz, dışarı çıksanız yine aynı şekilde eski zamanınızdaki gibi davranır. İyice alışmadan evliliği oturtmadan çocuk yapmayın.

Zamana bırakın. Evlenince insanlar hemen onu kavrayamaz. Kaldıramazlar. Zamanla alışacaktır. Size yakınlık gösteriyorsa mesafe koymayın.belkide duzelmek için adım atıyordur. Geri tepmeyin. Herkesin öyle bir zamani vardır. Zaman en güzel ilaçtır.
evet sabredip zamana bırakıyorum ama insan çok dolunca içini yiyor malesef bu konular. Ne yapmam gerek diye düşünüyorum bu sefer. Nasıl düzelir diye. İnşallah zamanla oturur bir şeyler.

Tebrik ederim bu konuyu actiginiz icin. Burada herkes evliliginden erkek arkadasindan nisanlisindan kotu bahsediyor kimisi sozlu fiziksel siddete ugruyor kimisi giz gore gore kimisii gizli kapakli aldatiliyor . Ama bence once biz bi kendimize donup bakalim nerden buluyoruz bu adamlari diye. Neden hatalari basta goremiyoruz neden her seyi sonradan farkediyoruz ask mi gozumuzu kor ediyor yoksa yalniz kalmaktan korkup daha tam tanimadan birini evleniyor muyuz diye boyleyiz? Kimseyi yargilamiyorum ama biz kadinlat olarak bence gercekten bu konuyu ele almaliyiz. Ilerde sizde ven de evlat belki de bir kiz cocugu yetistirecegiz.
evet çok şükür çok kötü sorunlarımız olmadı aldatma şiddet gibi. Ama aynı evin içine girmeden anlayamıyoruz işte.

evet sabredip zamana bırakıyorum ama insan çok dolunca içini yiyor malesef bu konular. Ne yapmam gerek diye düşünüyorum bu sefer. Nasıl düzelir diye. İnşallah zamanla oturur bir şeyler.
Bence takmayın herkes aynı sorunla karşılaşıyor. Benim eşimde öyleydi. Hiç ilgilenmezdi. Üstüne düşmedim. Zamana biraktim.

Kimse evlenince değişmiyor yalnız bizim kültürümüzde evlenmeden önce birlikte yaşamak istisna olduğu için bazı şeyleri göremiyoruz. Evdeyken zaten oyun oynuyordu siz ne kadar yoğun olduğunu bilmiyordunuz. Belki siz de çok sevmiyordunuz, yoruldunuz. Belki başka problemler de var anlatmadığınız,
bilmiyoruz.

Şimdilik çocuk yapmayın, salgın telaşı geçsin mutsuzluğunuz devam ediyorsa ona göre karar alırsınız.
evet aynı evin içine girmeden anlaşılmıyor. İlk önce yeniyiz atlatırız diyodum hatta çocuk çok istiyoruz. Korunmamıştık da zaten. Ama şuan diyorum ki olmamasının da bir sebebi varmış.

Bence bir şans verin toparlasın toparlayabilirse. Ya 3-4 yıllık evlilik olsa anlarımda yeni evli niye bu kadar ilgisiz ki partner ile ortak şeyler yapmaya. Onun isteklerini de önemseyin olmadı.
balayından dönünce olması daha da ilginç. Tanımadan evlenmiş olsak neyse ama 5 sene yani. Onun isteği sadece bensiz bir hayat. Yesin içsin oyun oynasın. Ben sadece evinde evlenmiş olduğu bir kadın oldum.

Evliliğin en zor zamanı ilk yılı oluyor. Birbirinin ev yaşantısına alışmak stresli geçiyor. Sevgiliyken nişanlıyken görüşülen süre kısıtlı. Görüşünce her daim sohbet muhabbet ediliyor. Evlilik öyle olmuyor, eline telefon alıp oynuyor, yada siz kitap alıp okuyorsunuz, dışarı çıksanız yine aynı şekilde eski zamanınızdaki gibi davranır. İyice alışmadan evliliği oturtmadan çocuk yapmayın.
dışarı çıkınca da elinde telefon oluyordu. Hatta tanışma yıldönümümüzde yemek için rezervasyon yaptırmış. Çok güzel bir sürprizdi ama yemekte muhabbet etmek yerine arkadaşıyla mesajlaşmayı seçti. Sonra kızınca da ben her şeyi abartır oldum.

Bence takmayın herkes aynı sorunla karşılaşıyor. Benim eşimde öyleydi. Hiç ilgilenmezdi. Üstüne düşmedim. Zamana biraktim.
açıkçası ben de son 3 4 gündür kendime oyalancak şeyler bulup onunla aynı odada durmuyorum. O geliyor yanıma. Çünkü bu zamana kadar o hep farklı odada takılıyordu bilgisayarında oyun oynuyordu

dışarı çıkınca da elinde telefon oluyordu. Hatta tanışma yıldönümümüzde yemek için rezervasyon yaptırmış. Çok güzel bir sürprizdi ama yemekte muhabbet etmek yerine arkadaşıyla mesajlaşmayı seçti. Sonra kızınca da ben her şeyi abartır oldum.

Evliliğe adapte olmak zaman alıyor.. Erkekler için daha zorda olabiliyor sanırım. Bizde ilk evlendiğimiz yıl dışarı çıkarsak eğlenirdik, evdeysek ben çok sıkılırdım eşim oturur tv izlerdi, çok sohbet etmezdi. Bende ilgi bekliyorum tabi, öyle sinir olurdum ki.. 3 buçuk yıl oldu, o sohbet etmeye alıştı, ben tv izlemesine alıştım. Sevgi olduktan sonra, saygısızlık, şiddet olmadıktan sonra gerisi hallolur.

Zamana bırakın.
İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Soğudunuz mu? Bırakın soğuk davranın o zaman. Şimdi soğuk davranırsan şöyle mi olur, bunu mu yapar diye ötesini düşünmeyin.
Bırakın biraz da o çabalasın.
Bir insana böyle hayalkırıklıkları yaşatılmamalı en yakını tarafından. Daha 1 senede hislerde bu kadar değişim olduysa bırakın o toparlamaya çalışsın. Sizi eski hislerinize döndürmeye çalışsın. Siz hiçbir şey yapmayın. Sadece gözlemleyin gerçekten samimi mi, bunları tekrarlar mı diye.
Daha sonra duruma göre ölçüp taratıp kararınızı verirsiniz.
Aman haa extra korunun bu dönemde. Gelecek bir çocuk oturmamış bu evliliği daha da kötü yapar.
Naçizane tavsiyem.
Siz çok değerlisiniz. Biriciksiniz. Kimsenin sizi böyle hissettirmesine izin vermeyin🧡

Baslıga istinaden yazicam, kimse kendını sevgiliyken saklayıp evlenınce degısmıyor.

Ya netler saklamiyorlar ya da biz asktan gormezden geliyoruz ya da hırstan.

Senelerımı verdim, ben evlencem onunla banane kafasından es geçiyoruz olumsuz her seyı. Baya goruyoruz ama isimize gelmiyor yok sayıyoruz yanı.

Ya da evlenınce degıstırırım ben bunu durumu var.
Evlenelim degısır. Hayır Degısmez degısmıyorlar.

Burda tek suclu evlenınce degıstıgını soyledıgımız erkekler degıl, bız de sucluyuz.
ben de bunu sordum hep kendime ama sinemaya gittiğimizde bile sırf ben korku filmi seviyorum diye geliyormuş. Ama bunu kendi bilet alarak eğleniyor gibi yaparak gösteriyordu. Evlenince ben korku filmi sevmem oldu. Çok basit bir örnek bu. Biz sevgiliyken eline telefonu alıp oyun oynamazdı bile. Hatta ben telefonu elime alınca kızıp elimden alırdı.

Çoğu kadın su pislik oyunlar yüzünden dert yanıyor bende yeni evliyken eşim çok Oynuyordu aynı oda bana sende bi oyun oyna askım o zaman sıkılmazsın demişti 😀 .birgün ağladım karşısında ve konuştum onunla sonra oyunu bıraktı ve hatasını anladı sonra düzeldik ..değersiz olduğunu düşünme canım değer vermese evlenirmi hiç eşin fazla abartmış sadece oyun meselesini seni çok kırmış
ne kadar ağladım kendimi çektim. Hatta bilgisayarını evime almamıştım ama öyle bir sorun yarattı ki kabul etmek zorunda kaldım sonrası ayrı odalarda takılmak oldu. Şimdi bıraktı ama ben yıprandıktan sonra

Ben erkeklerin evlendikten sonra değiştiğine inanmıyorum. Oyun bağımlısı bir insanın kendini saklaması imkansız. Siz ya kısıtlı zaman geçirdiniz ya ev halini hiç görmediniz ya gördünüz önemsemediniz.

Back
X