Erkekler evlenince neden değişir? Ya da neden bekarken farklı biri gibi rol yaparlar?

tabiki hatta bir süre oturma odasında uyudum. Ne zaman ben bilgisayarından daha değerli olucam eskisi gibi görüceksin beni o zaman evli çift olarak hayatımıza devam ederiz dedim. Kavga da ettik alıp karşıma düzgünce de söyledim o da yetmedi ağlayarak kırgınım soğuyorum senden de dedim. Ama ona göre sinirli konuşursam dır dır yapıyor oldum. Üzgün konuşunca kıyamayıp düzelticem diye sözler verdi. Dün bilgisayarını formatlayıp oyunu tekrar yüklemedi. Dediğim gibi benimle bir diziye başladı akşamları hadi izleyelim kahvemizi içelim diyor. Ama ona çaktırmasam da içimden sanki tekrar yapıcakmış gibi geliyor. Bilmiyorum inandırıcı gelmiyor bana ben o farkı gördükten sonra şunu demeye başladım. Sana değer vermiyor böyle bir adama her yaptığın batar. Böyle olunca da benim sıcaklığım gidiyor o değersizmişim hissi beni sevmiyormuş düşüncesi beni yiyor. Belki de ben çok büyütüyorum bilmiyorum.Kafam o yüzden karışık. Biraz uzak kalmamız lazım aslında. Sokağa çıkma yasağı bitti. Biraz dışarda kendimle vakit geçirip uzaklaşsam belki o da özlediğini hisseder.
Para vermeyi kes
Bunu denedin mı hıc

Ciddi ciddi konuşun dicemde başka yorumlarınızda bu huylarını bıraktığını size yöneldiğini falan yazmışsınız.O Zaman sorun nedir ? Soğudunuz mu ?
bu yönelmesi bana inandırıcı gelmiyor. Sanki 1 ay sonra yine aynısı olucak gibi. Kendimi çocukmuşum da avutuyormuş gibi hissediyorum. Belki de ben çok biriktirdim içimde o yüzden bana yapmacık geliyor.

Evlenmeden once birlikte yaşama imkanı olmayınca tanınmıyor. Ne yazik ki turk toplumunda kabul gormeyen bir durum. Bir de evlenince elinin altında olarak gördüğü icin rahat davranıyordur. Merak ettiğim şey şu o telefon ile ilgilenirken yemeği suyu temizliği yani herşeyi hazır oluyor mu? Cinsellik de devam ediyorsa neden cabalasin. İş buyurmayin bence siz de yapmayın kendi isini kendi yapsin yapmıyorsa kalsın. Evlilik caba ister.

iyide evlenince ne kaybediliyor ki gene boşanabiliyorsun aynı evde yaşayabiliyorsan zaten nikaha evlenmeye ne gerek var ki ? birde çalışıyorsan çalışmazsan nafaka hakkı falan olur o ayrıda.

Evlenmeden once birlikte yaşama imkanı olmayınca tanınmıyor. Ne yazik ki turk toplumunda kabul gormeyen bir durum. Bir de evlenince elinin altında olarak gördüğü icin rahat davranıyordur. Merak ettiğim şey şu o telefon ile ilgilenirken yemeği suyu temizliği yani herşeyi hazır oluyor mu? Cinsellik de devam ediyorsa neden cabalasin. İş buyurmayin bence siz de yapmayın kendi isini kendi yapsin yapmıyorsa kalsın. Evlilik caba ister.
sesleniyorum yardım eder misin diye. 5 dakika sonra oyun biticek o zaman gelicem hayatım diyor. Ben de kızıyorum haliyle seni mi beklicem diye. Yardım ediyor ama hep söylememle. Yani kızmıyım diye yardım ediyor. Kendi aklına geldiği için değil.

Para vermeyi kes
Bunu denedin mı hıc
ben atanmadan önce dükkan açtık takı paralarımızla. Sonra atanıp virüs çıkınca kapattık şuan devretmek istiyoruz. Ama borç da yaptık. Kredi kartları çekilen krediler derken para yetişmiyor. Yani ben memuriyetten önce de çalışıyordum. Parayı zaten ona vermiyorum ortak hesap yapıp ikimizin maaşını bölüyoruz borçlara alışverişe faturalara

bu yönelmesi bana inandırıcı gelmiyor. Sanki 1 ay sonra yine aynısı olucak gibi. Kendimi çocukmuşum da avutuyormuş gibi hissediyorum. Belki de ben çok biriktirdim içimde o yüzden bana yapmacık geliyor.
Ciddi ciddi konuşun o zaman bu davranışların geçici olursa yollarımız ayrılır falan diye(ayrılmayı düşünmüyorsunuzdur belki ama biraz korkutun bence)

iyide evlenince ne kaybediliyor ki gene boşanabiliyorsun aynı evde yaşayabiliyorsan zaten nikaha evlenmeye ne gerek var ki ? birde çalışıyorsan çalışmazsan nafaka hakkı falan olur o ayrıda.
Evet ama uzun bir yol. Birakip gideceklerine ihtimal verilmiyor. Burada okuyoruz aldatilsa bile yuva yıkmak zor diyen kadınlar var. Sevgili olunca pat diye kendi evine geçiyorsun. Evlilikte 2 3 kez düşünülüyor tabi. Bir de çocuk varsa...

Bence ortada çok büyük bir problem yok, evet yaptığı iyi bir şey değil tabii ki ama sevgili değilsiniz ki olmuyor bu iş deyip çekip gidesiniz. Yanaşıyorsa mesafe koymadan güzel bi dille rahatsızlığı dile getirmek iyi olur. Hani oyunda oynayabilir ama sizinle de bir aktivite de bulunabilir gibi. Bana göre gün içindeki o tantana dan sonra sadece sarılıp uzanmak tv seyretmek bile tatmin edici mesela, insanın her gün gördüğü biriyle sürekli bişi konuşup paylaşması mümkün değil zaten insanın modu moduna uymuyor. Aksi takdirde inada bindirip trip yapmak,oynamaması için darlamak işi dahada kötüleştirmekten başka bir işe yaramaz.

sesleniyorum yardım eder misin diye. 5 dakika sonra oyun biticek o zaman gelicem hayatım diyor. Ben de kızıyorum haliyle seni mi beklicem diye. Yardım ediyor ama hep söylememle. Yani kızmıyım diye yardım ediyor. Kendi aklına geldiği için değil.
Kendi çamaşırını yıkasın assın toplasın vs. Yemeğe çağırınca geç geliyorsa beklemeyin gelsin koysun yesin toplasın. Bazı günler yemeği o yapsın. Hizmetçi muamelesi yapmasin kısaca.

SmartSelect_20200530-011659_Facebook.webp

balayından dönünce olması daha da ilginç. Tanımadan evlenmiş olsak neyse ama 5 sene yani. Onun isteği sadece bensiz bir hayat. Yesin içsin oyun oynasın. Ben sadece evinde evlenmiş olduğu bir kadın oldum.
Konu sahibi büyük sıkıntı. Ama gücenmeyin de 5 yıl sonra kimse değişmez bu adam hep böyleydi siz görmek istemediniz

dışarı çıkınca da elinde telefon oluyordu. Hatta tanışma yıldönümümüzde yemek için rezervasyon yaptırmış. Çok güzel bir sürprizdi ama yemekte muhabbet etmek yerine arkadaşıyla mesajlaşmayı seçti. Sonra kızınca da ben her şeyi abartır oldum.

Kızmak yerine küçük işe yarayan bir şey söyleyeyim bu durumda. Telefonu elinden düşürmüyor mu, alın elinize telefonu ona mesaj atın. “Ne yapıyorsun?” Yazabilirsiniz ya da “Ne yemek istersin? Günün nasıl geçti?” gibi şeyler. Karşımdaki insanın böyle davrandığımda yaptığının ayıp olduğunu fark edip telefonu bıraktığını gözlemledim. Aslında her şeyin kavgasız gürültüsüz bir çözümü var bence 😊

Evlilik ile flört etmenin dinamikleri farklı çünkü bu konuda hep erkekler eleştirilir evet çok fazla değişenler oluyor ama sakin kafayla kapayın gözlerinizi düşünün eminim sizde değişmişsinizdir.

tamam evlendikten sonra sevgilikteki gibi olmaz ama bu derece degisim de normal degil. daha once dinleyen insanin simdi dinlememesi garip. o da sizde aradigini mi bulamadi acaba? sizle ilgili baska sikayetleri var mi?
bir de su var erkekler yargiladikca devam ediyorlar yargiladigimiz konulari yapmaya. duzeltmemek icin diretiyorlar sanki.

Evli değilim ama inanın bu kadar üzülmenize hiç gerek yok zamanla düzeliyor ve eğer siz üsteleyip sürekli -çok oyun oynuyorsun, biraz bemimle ilgilen bu ne böyle sürekli oyun- diye baskı yaparsanız durum daha kötî bir hal alıyor. Bir dönem erkek arkadaşımla aynı evde yasadık inanır mısınız adam uyanıyor yataktan kalkıyor bilgisiyarın dügmesine basıp tuvalete gidiyor sonrada uyuyana kadar orda oturuyordu. Evdeki tek diyaloğumuz "acıktın mı, ne yiyelim" bu kadardı. Onun dışında muhattap olduğumuz bir an yoktu resmen. Başlarda dalga geçiyor sanmıstım hatta jfjdk. Sonra sizin gibi bi bunalıma girer gibi oldum. Sadece 1 kere aldım karşıma konuştum. -Oyun oynamayı sevdiğini biliyorum istersen sana bu hobinde eşlikte edebilirim ama bazı zamanlarda seninde bana ayak uydurmanı bekliyorum çünkü sıkılabilirim ve hatta bazen aynı ev içinde olsakta seni özleyebilirim. Kendi kişisel alanlarımızın ayrı olması beni memnun ediyor ama bunların sürelerini bence birbirimize göre ayarlayabiliriz ve bu çok tatlı olur- demiştim. Başlarda tabi ki adam sihirli değnek değmiş gibi pat diye bilgisayarı kapamadı. Bu böyle biraz daha sürdü ama söylediklerimi onaylamış olacak ki zamanla benimle biraz daha fazla ilgilenmeye başladı. Günün sonunda artık birlikte vakit geçiren ama kişisel alanları içinde birbirine fırsat veren bi çift olduk. Evlerimizi ayırdık şu an tekrar aynı eve çıksak nasıl olur bilmiyorum ama sakin sakin ve mantık çerçevesinde aktarılan hisler ve düşünceler illa bir yerden sonra tesir ediyor :)

Kızlar gerçekten kafam allak bullak. Geçen yaz evlendik. 5 senelik ilişkimiz olmuştu. O kadar güzel vakit geçiriyorduk ki... Sürekli geziyorduk. Beni dinler derdim olduğunda yanımda olur. Bana hem sevgili hem arkadaş hem de tabiri caizse baba oluyordu. Kafa yapımız aynıydı iyi anlaşıyorduk açıkçası ve çok severek evlendik. Eşim bana sevgiliyken çok bağlıydı öyle ki beni bunaltıyordu. Ama evlendikten sonra sanki başkasıyla evlenmişim gibi hissetmeye başladım. O adam yok sanki karşımda. Daha balayından dönmemizle değişmesi bir oldu. Bir rahatlama geldi. O cicim aylarını biz hiç yaşayamadık. Benden kaçtı sanki sürekli. Elinde telefon hep oyun oynamalar bir şey konuşurken insan yerine koyup dinlememeler. Hatta son zamanlarda bunu o kadar abartmıştı ki bana hobi edin sen de bu şekilde hayat geçmez dedi. Sebebi de oyun oynarken onu rahatsız etmeyecek birisi olsun evde. Ki ben sürekli dizi film izleyip kitap okuyan bir insanım. Ayrıca çalışıyorum hayatım zaten tempolu. Tek istediğim o lanet oyunlarını yine oynasın ama 1 saat de olsa benimle vakit geçirsin. Neyse zamanla o ortak olan yönlerimizin kocaman bir yalan olduğunu öğrendim. Sürekli benim onu yargılamamdan şikayetçi. Açıkçası eşim henüz sorumluluk alabilecek birisi değilmiş onu anladım. 1 sene içerisinde o kadar çok kırıldım ki bir de bu farklı adamla evli olmak hissi hevesimi aldı götürdü. Virüs de çıkıp haftasonları evde tıkılı kaldıkça bunaldım. Eskisi gibi hissetmiyorum soğumaya başladım. Kendimi değersiz hissettikçe eşime gıcık olmaya başladım. Şimdi hatasını düzeltmeye çalışıyor. Sürekli yanıma geliyor dizi film izleyelim, tavla oynayalım gibi. İşte sarılıyor öpüyor falan. Ama 1 sene boyunca bana o kadar çok hissettirmiş ki bu değersizlik hissini şuan her yaptığı yapmacık geliyor. Samimi görmüyorum haliyle. Belki gerçekten hatasını anlayıp düzeltmek için çabalıyordur ama iki farklı insan olmuşken eskisi gibi nasıl olabilirim ki? Kusura bakmayın uzun oldu.
Benim esim evlenmeden neyse evlenincede davranışları ayni oldu ama etkenlerin evlilik sürecine adapte olması oyle bi kaç ayla olacak iş değil bizimde 3yili bulmuştu şimdi yine yapışık bana ama 3 yıl ayni o sekildeydi evde oyunu bitmezdi malesef zaman lazim

az önce başka konuya da yazdım, şu evlendikten sonra 180 derece değişme mevzusu umarım ileride suç kapsamına girer.

konu sahibi özel değilse bir şey sorsam. sen bu adamla evlenmeden önce bir şeyler yaşamış mıydın?
acayip bi soru oldu farkındayım da böyle bi gerçek var. bazı adam evlenince "bu muymuş peh" diyip boşveriyor da.

bu arada korunmana dikkat et +1000

Back
X