• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkekler en kötü halini bilen kadından zamanla kaçıyormuş

Pisukante

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2019
88
114
43
Selamlar sevgili kadınlar;
Yakın zamanda evliliğimde bir sınavdan geçtim, hala benim için çözülmüş sayılmaz (kv. Sorunu)
Bugün Amerika’da yüksek lisans yapan bir psikiyatr arkadaşıma konuyu açtım.
Bir aydınlanma yaşadım sizlerle de paylaşmak istedim.
Biz kadınlar daha çok erken yaşlarda sorumluk alırız, ileride eşimize, sevgilimize destek olmamız, en zor zamanlarında ona yardımcı olmamız tevekkül etmemiz öğretiliyor.
Hal böyle olunca bize ekstra vefakarlık, özveri, cefakarlık yükleniyor.
Oysa erkekler en kötü halini bilen kadınından bir süre sonra çekinmeye, güçsüz günlerini en iyi bilen olduğu için uzaklaşmaya mesafe koymaya başlıyormuş. Çünkü aynı zamanda erkeğe de daha genç yaşlarda güçlü olmayı,başarılı olmayı, olamazsa ezik görüneceği öğretiliyor.
Arkadaşım sorunlu evlilikler üzerine çalışıyor, ona göre bu tür sıkıntılı durumlardan sonra erkeğin tribe girmesi, soğuk davranması öğrendiği bir durum şekliymiş. Çözümü de ona o günleri unutturmak, güçlü olduğunu kontrolün onda olduğunu hissettirmekmiş.
Siz ne düşünüyorsunuz ?

Bence doğru bir çıkarım olmuş ben yaşadığımı düşünüyorum. Demek ki hep karşılarında dimdik güçlü görünmek gerekiyormuş

59331BC5-E3D6-4470-9642-3DBD4ECE85A4.jpeg
Bizim dimdik görünmemizden ziyade,onları pohpohlama gerekiyormuş. Sen güçlüsün, bunu sen yaparsın, aslansın kaplansın :KK70:

Çok garip, hep kadın cefakar olsun. Empati yapsın,anlayışlı olsun. Erkekler ne zaman kadınları anlayacak, bu popüler kadınlar Venüs’ten, erkekler Mars’tan algısını bir tek biz mi ciddiye almak zorundayız ? Ne zaman kırılacak erkeklerin öğrenilmiş duyguları ?

Kadınlar da öyle değil mi? Herkes kendini iyi güzel güçlü hissettiği yerde hissettiren kişide durmak ister

Çok garip, hep kadın cefakar olsun. Empati yapsın,anlayışlı olsun. Erkekler ne zaman kadınları anlayacak, bu popüler kadınlar Venüs’ten, erkekler Mars’tan algısını bir tek biz mi ciddiye almak zorundayız ? Ne zaman kırılacak erkeklerin öğrenilmiş duyguları ?
Bence erkek annelerinden kaynakli sorun var ortada.. aslan oglum ,paşa oglum ,canim oglum,benim oglum,bir tek oglum dedikce simarttikca boyle oluyorlar ve kadına , eslerine deger vermiyorlar , kadinlari kolesi/hizmetcisi gibi goruyorlar.. aman kiymetli oglum yapmasin, pamuk oglum yorulmasin diye anneler cocuklarina kolelik yaptikca onlar da buna alisip ayni seyi eslerinden bekliyor. Evlenince gercek hayat boyle degil ama. Sonra anneyle eş kiyaslanmaya basliyor..

Ben 8de cikip 8de eve girdigim icin kv min pohpohladigi esimin ihtiyaclarina cevap veremedim. Boyle sorumsuz,keyfine duskun,vurdumduymaz bir eşten de "sen benim isteklerime cevap veremiyorsun" bahanesiyle bosanmak zorunda birakildim.
Bundan boyle o cok sevdigi anasıyla otursun madem..

Dediginiz de dogru,
Erkekler
derdi olan, surekli serzeniste olan, öldüm bittim yoruldum diyen, hastayim/kotuyum diyen, psikolojik olan çöküsteyim diye aglayan zirlayan kadinlari sevmiyorlar..
Kadın ,
Daima guclu,dimdik,evini cekip ceviren,cocuklarina kol kanat geren, kocasina hizmet eden, guleryuzlu iyi niyetli tatli dilli caliskan saygili guzel vs. olmak gibi tum vasiflari ustunde bulundurmali..

Boyle bir dunya yok ama. Kimse cocugunu el kizina/el ogluna kolelik yapsin diye yetistirmiyor. Hayat musterek. Evliligin temeli sevgi saygi guven ve anlayiş/empatidir. Bu 4 bacagindan biri kırıksa o evlilik ayakta duramaz. Evlilik tek tarafli degildir. Bunu dengede tutamayan cok kisi var.
Bosanmalarin,ayriliklarin cogu da bu yuzden malesef..

Son düzenleme:
Back