• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ERKEK TARAFININ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMAMASI . :((

Aysemnk

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
237
49
298
İstanbul
Merhaba kızlar , 2.5 yıllık evliyim ve 4 aylık hamileyim . Eşimle severek evlendik evliliğimiz biraz hızlı oldu ikimizde çalışmaya yurtdışına gidecektik ev kurulmasına gerek kalmadan evlendik ve yurtdışına gittik biz oraya giderken kayınvalidem ve bizim taraf konuşup anlaştı . Herkes üstüne düşeni biz buraya yerleşince yapcaktı . Altınlarımı yaptılar erkek tarafı ( sonradan büyük bir kısmını eşimin kendi parasıyla aldığını öğrendim) , bizim taraf ise beyaz eşya ve diğer alacağı ev eşyası vs . takı olarak verdi kayınvalidem biz tr ye geldiğimizde mobilya vs yapacaklarını söylediler . Velhasıl biz Türkiyeye temelli geldik ve şuan bu söylediklerinin üstüne yatıyorlar zaten yeni ev kurma masrafımız çok fazla biriktirdiğimiz paranın üstüne kredi çekip ev alma gibi bir düşüncemiz var . Yurtdışındayken kendilere çok borç para gönderdik onlardan ses yok . Ben yokken benden habersiz bileziklerimi satıp kendi borçlarını ödemişler .geçen sene kayınım evlendiğinde perdesine kadar kendiler yaptı ama eşime üvey evlat gibi davranıyolar herşey bize kaldı ve çok fazla borca gireceğiz . Altınlarımı habersiz sattıkları ailem bilmiyor öğrenirlerse olay çok büyüyecek . Böyle davranmaları zoruma gidiyor . Susmak zorunda kalıyorum kötü olmamak için ama ne yapcağımı şaşırdım :(( canım çok sıkkın sizce ne yapmalıyım kendilere düşeni yapmaları için ailemi karıştırırsam iş büyüyecek diye korkuyorum .

Eşiniz ne diyor altınlarınızı yemişler sonuçta istemesi gereken kişi kendisi. 2 yıl önce verilen sözler tutulmayabilir çünkü ekonomi öyle böyle değil çok bozuldu keşke bu vakite kalmasaydı eşya vs ama yurtdışındadım diyorsunuz gönderdiğiniz paralar bile gitmiş. Eşiniz istesin konuşun aksi halde aileniz karışırsa da haklılar.

Herşey olmuş bitmiş,evlenmişsiniz,hamile.kalmissin uyanık insanlarda üstüne yatmislar.
Zaten en baştan ne munasabet herseyimizi biz yaparız diyerek başlamanız lazımdı.
Kimseden aaa yapmadınız,yapacaksınız gibi beklentiye girmeyin.
Bilezikleri de bildiğin çalmışlar madem habersiz.bu durumda isteyeceksiniz ve görüşmeyeceksiniz.
Bırakın kim duyarsa duysun.

Borc para gönderdiginiz insanlardan mobilya beklemek biraz celiskili degil mi 🤔 bilezik komusunda esinizin tepkisi ne oldu? Keske banka hesaba koysaydiniz. Ek not: altinlarinizi geri isteyin. Mesafe koyun kesinlikle
Adı üstünde borç olarak istediler o zaman gönderdik geri ödemediler ama hiç göndermeyedebilirdik . Eşim ailesine saygısızlık yapmak istemiyor kayınbabam geri ödeyeceğini söyledi ama oda gidecek kesin daha önce gönderdiklerimizde gelmedi zaten onlardan geçtim hadi neyse ama bileziklerim şuan benim için büyük maddi kayıp

İkiniz de işi gücü olan, yurtdışına gidip döviz kazanacak birikime yetenege sahip, çoluk çocuğa karışmış insanlarsiniz. Gerçekten sizin evinizi neden kaynananız anneniz düzsün ki? Ne ilginç bir istek.
Bizim yörede kız tarafına ve erkek tarafına düşen şeyler vardır bu onlara düşüyor tüm çocuklarına yapıp neden benim eşime yapmasınlar ? Bana haksızlık geliyor kusura bakmayın kaynımın saklama kutusuna kadar kendi aldı

Evliliklerde erkek tarafı neden banka gibi algılanıyor?Onu yapacadı yapmadı,eltimgile daha çok altın taktılar,evimi duzmediler vs.,ne kadar gereksiz ve sıkıcı muhabbetler.İki yetişkin insan evleniyor,yurtdisina yerleşiyor ve erkek tarafı evi duzmedi diye sitemde bulunuluyor.Evlilik kurumu ticarethane değildir,onlar duzmediyse kendiniz düzün evinizi.Hayır,biz de evlendik yani..

Adı üstünde borç olarak istediler o zaman gönderdik geri ödemediler ama hiç göndermeyedebilirdik . Eşim ailesine saygısızlık yapmak istemiyor kayınbabam geri ödeyeceğini söyledi ama oda gidecek kesin daha önce gönderdiklerimizde gelmedi zaten onlardan geçtim hadi neyse ama bileziklerim şuan benim için büyük maddi kayıp
Altınların bozdurulduğundan büyük ihtimalle eşinizin haberi vardır.

Kusura bakmayın ama yurtdışı dediysem öyle avrupa olarak algılanmasın kötü bir ülkeye gittim ben ve 2 yıllık evliliğim bomboş ve amele gibi çalışmakla geçti psikolojim çok bozuldu orda 2 sene boyunca . Sırf para biriktirebilmek için gittik . eşimle severek evlendim ve gittim orda sorun yok ama bana söz verilip yapılmaması zoruma gidiyor .

Siz zaten yurtdışına çalışmaya gitmediniz mi? Epey bir para biriktirmiş olmanız lazım. Hala birilerinden mobilya,eşya almasını beklemeniz garip geldi. Kaynınızlada kendinizi kıyaslamayın bence çünkü Türkiyede olanla yurtdışında olanın hali bir olmuyor. Altınlarınızı sizden habersiz satmaları kötü olmuş ama. O konuda haklısınız. Altınlarınızı isteyin başkada bir şey talep etmeyin bence.

Adi üstünde borc olarak aliyorlar, ama geri ödemeye niyetleri yok. Birincisini geri Ödemeyenlee arkasindan gelenleri nasil ödesin

Eşimin haberi yok bu arada soranlar için o da duyunca şok oldu . Ama zorda kaldık sattık geri yerine koyucaz diyince bişey diyemedik . Eşim ensesine vur ekmeğini al cinsten annesinin babasının karşısına geçip saygısılık edip hakkına savunacak bir tip değil o da ayrı bir mesele zaten 🤦🏻‍♀️ Kayınvalidemin de takıları var kolye künye gibi kendininki satılmamış benimki bilezik diye satılmış öyle dediler
Altınların bozdurulduğundan büyük ihtimalle eşinizin haberi vardır.

Kusura bakmayın ama yurtdışı dediysem öyle avrupa olarak algılanmasın kötü bir ülkeye gittim ben ve 2 yıllık evliliğim bomboş ve amele gibi çalışmakla geçti psikolojim çok bozuldu orda 2 sene boyunca . Sırf para biriktirebilmek için gittik . eşimle severek evlendim ve gittim orda sorun yok ama bana söz verilip yapılmaması zoruma gidiyor .
Kötü ülke derken Liberya ya mi gittiniz 🤷
Sonuçta çalışalım kazanalım diye birikim.icin gitmissiniz yani eliniz,ayağınız tutuyor değil mi?
Evet her yörenin adetleri var ama bu devirde adetlere göre yaşamak büyük paralar gerektiriyor.
Bir ev eşyası almak kolay değil ki kimsede mecbur değil
Sadece bilezik konusunda haklısınız.
Onu da önce eşinizle,sonra o aileleyle oda olmadı tüm ailele ile çözüp araya da mesafe koymak net.

Back