O zamanın beyaz eşya vs yapcağı masrafı altın olarak verdilerSizin aileniz ne taktı altın olarak? Ne yaptı?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ERKEK TARAFININ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMAMASI . :((
- Konu Sahibi Aysemnk
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- kayınvalide
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 10 Kasım 2020
- 7.912
- 65.979
- 498
Onları da mı bozdurdular? Gitti mi tüm altınlarınız, hem de sizin ailenizin de taktıkları? Yuh.O zamanın beyaz eşya vs yapcağı masrafı altın olarak verdiler
- 29 Mayıs 2021
- 13.504
- 87.569
- 548
- 36
Sizde sessizlik konusunda eşinizin yolundan gidiyorsunuz anlaşılan.Eşimin haberi yok bu arada soranlar için o da duyunca şok oldu . Ama zorda kaldık sattık geri yerine koyucaz diyince bişey diyemedik . Eşim ensesine vur ekmeğini al cinsten annesinin babasının karşısına geçip saygısılık edip hakkına savunacak bir tip değil o da ayrı bir mesele zaten Kayınvalidemin de takıları var kolye künye gibi kendininki satılmamış benimki bilezik diye satılmış öyle dediler
2 yıl çok zor şartlarda çalıştım demişsiniz, o halde ailenin ne ihtiyacı vardı da borç gönderdiniz sürekli?
Zorda kalınan konu ne? Her ne olursa olsun size haber vermeden yapamazlar böyle birşey.
- 22 Ekim 2020
- 7.680
- 25.160
- 498
Yani aileden o para illaki gidecek he?? Kendiniz kazanip kendiniz yapydiniz herseyi. Sonradan bu bunu yapmadi, o bunu satti demezdiniz( sonradan büyük bir kısmını eşimin kendi parasıyla aldığını öğrendim)
Yok onlar değil bilezikler sadeceOnları da mı bozdurdular? Gitti mi tüm altınlarınız, hem de sizin ailenizin de taktıkları? Yuh.
- 17 Ağustos 2011
- 22.890
- 144.720
- 798
Ama siz küçük köyde doğup orada ne varsa bu şekilde yaşayan, kaynina alınan kutuyu kıskanacak konumda değilsiniz ki. Yani olmamaniz lazım, kolay mı yurtdisinda iş bulmak? Demek ki bir vizyonunuz varmış ,bakış açınız daha genişmis ki sınırlarınızı aşmış, başka milletlere gitmissiniz . Çoktan bu kafalardan çıkmış olmanız gerekmiyor muydu?Bizim yörede kız tarafına ve erkek tarafına düşen şeyler vardır bu onlara düşüyor tüm çocuklarına yapıp neden benim eşime yapmasınlar ? Bana haksızlık geliyor kusura bakmayın kaynımın saklama kutusuna kadar kendi aldı
Kaldı ki para birimi bizimkinden 15 kat değerli bir yere gittiniz (tutup da parası bizimkiyle aynı bir ülkeye gitmediginize inanıyorum). Ve oradaki parayı kıymetli olduğu yerde harciyorsunuz.
Yani kutu alınan kayinla bir misiniz? Kaldı ki siz aileye yardım ederken bunu "borç" diye vermişsiniz. E hani geleneksel, hani 'aileler aileleligini yapacak,herkes elini taşın altına sokacak' kafasında birisiniz neden kaynanaiza verdiğiniz parayı yardım olarak değil,borc olarak sayıyorsunuz ki?
Madem birbirinin ekonomik kulfetini çeken bri şey aile,o zaman onları da borç diye göndermeseydiniz.
Bu işte bir tutarsızlık var bence.
Boşver, bak yoluna. Yaşlanınca vs yardım gerektiği zaman da yardımcı oldukları ,evini dizdikleri geline dadanirlar zaten,sana yuzleri olmaz. İyi tarafindan bak :0
- 9 Haziran 2019
- 471
- 885
- 33
- 30
Altınlarınızı ne yapın be edin alın. Gerekirse dava yoluna başvurun. Olay zaten büyük hanımefendi, daha ne büyümesi. Sizin bileziklerinizi izinsiz alamazlar, bunun adı bellidir. Verdiğiniz borcu da geri isteyin derim ama o gelir mi bilmem.Merhaba kızlar , 2.5 yıllık evliyim ve 4 aylık hamileyim . Eşimle severek evlendik evliliğimiz biraz hızlı oldu ikimizde çalışmaya yurtdışına gidecektik ev kurulmasına gerek kalmadan evlendik ve yurtdışına gittik biz oraya giderken kayınvalidem ve bizim taraf konuşup anlaştı . Herkes üstüne düşeni biz buraya yerleşince yapcaktı . Altınlarımı yaptılar erkek tarafı ( sonradan büyük bir kısmını eşimin kendi parasıyla aldığını öğrendim) , bizim taraf ise beyaz eşya ve diğer alacağı ev eşyası vs . takı olarak verdi kayınvalidem biz tr ye geldiğimizde mobilya vs yapacaklarını söylediler . Velhasıl biz Türkiyeye temelli geldik ve şuan bu söylediklerinin üstüne yatıyorlar zaten yeni ev kurma masrafımız çok fazla biriktirdiğimiz paranın üstüne kredi çekip ev alma gibi bir düşüncemiz var . Yurtdışındayken kendilere çok borç para gönderdik onlardan ses yok . Ben yokken benden habersiz bileziklerimi satıp kendi borçlarını ödemişler .geçen sene kayınım evlendiğinde perdesine kadar kendiler yaptı ama eşime üvey evlat gibi davranıyolar herşey bize kaldı ve çok fazla borca gireceğiz . Altınlarımı habersiz sattıkları ailem bilmiyor öğrenirlerse olay çok büyüyecek . Böyle davranmaları zoruma gidiyor . Susmak zorunda kalıyorum kötü olmamak için ama ne yapcağımı şaşırdım ( canım çok sıkkın sizce ne yapmalıyım kendilere düşeni yapmaları için ailemi karıştırırsam iş büyüyecek diye korkuyorum .
Diğer ev kurma vaadlerine pek bir şey diyemeyeceğim. Tabiki tutmayacağın sözleri vermek güvenilir olmadıklarını gösterir. Maksat dost alışverişte görsün mantığı.Ama kusura bakmayın ben bunu aileden çok eşin sorumluluğunda görürüm. Kendi ev masrafını ailesinden istemektense kendi halletse sizi de insanların dilinde bırakmasa.Bunun kavgasını siz yapmayın. Eşiniz evlet olarak hakkını arayabiliyorsa arasın.
Ama altınlarınızı alın geri.Onlar sadece sizin ve diğer her şey ödense bile siz talep etmezseniz sizi el gibi görüp onları vermeye uğraşmazlar. Bunda geri adım atarsanız bundan sonra yaşayacaklarınız belli. Eşinizin yanınızda olup olmaması fark etmez. Kesin bir şeyleri vardır, hemen satıp versinler.
Avrupaya gitmedim ben türkiyeden gelişmişlik olarak çok daha kötü Bir ülkeye gittim ve oprası daha değerli ama 15 kat değerli değil ?Ama siz küçük köyde doğup orada ne varsa bu şekilde yaşayan, kaynina alınan kutuyu kıskanacak konumda değilsiniz ki. Yani olmamaniz lazım, kolay mı yurtdisinda iş bulmak? Demek ki bir vizyonunuz varmış ,bakış açınız daha genişmis ki sınırlarınızı aşmış, başka milletlere gitmissiniz . Çoktan bu kafalardan çıkmış olmanız gerekmiyor muydu?
Kaldı ki para birimi bizimkinden 15 kat değerli bir yere gittiniz (tutup da parası bizimkiyle aynı bir ülkeye gitmediginize inanıyorum). Ve oradaki parayı kıymetli olduğu yerde harciyorsunuz.
Yani kutu alınan kayinla bir misiniz? Kaldı ki siz aileye yardım ederken bunu "borç" diye vermişsiniz. E hani geleneksel, hani 'aileler aileleligini yapacak,herkes elini taşın altına sokacak' kafasında birisiniz neden kaynanaiza verdiğiniz parayı yardım olarak değil,borc olarak sayıyorsunuz ki?
Madem birbirinin ekonomik kulfetini çeken bri şey aile,o zaman onları da borç diye göndermeseydiniz.
Bu işte bir tutarsızlık var bence.
Boşver, bak yoluna. Yaşlanınca vs yardım gerektiği zaman da yardımcı oldukları ,evini dizdikleri geline dadanirlar zaten,sana yuzleri olmaz. İyi tarafindan bak :0
Kayınvalidemin altınları varken satmaması için borç olarak verdik o dönemde de zaten amacımız oydu . Geri gelişinden vazgeçtiğimiz bir para değil kaldı ki mobilyayı yaparlarsa o zamanın parasıyla nerdeyse yarısına geliyordu . Borç vermekte hata mı yaptık bilemedim . Zaten mobilyayı alırlarsa bu para gelmese de sıkıntı yapmam bilezikler hariç
Ekonomi kötü durumda herşeyin fiyatı çok pahalı. Neden belli yaşa getirilmiş okutulmuş düğünü yapılmış yetişkinler olarak hala ve hala mobilya bekliyorsunuz? Adamlar borç aldığına göre zor durumda. Tamam sizin bileziğiniz konusunda haklısınız onu ilk ellerine geçtiğinde koysunlar yerine aynı şekilde. Ama Bende mi anormallik var bilmiyorum şu an kendi annem babam ekonomik olarak kötü olsa eşimde vay adet gelenek beyaz eşya niye yapmıyorlar dese sen iyi misin derim?Avrupaya gitmedim ben türkiyeden gelişmişlik olarak çok daha kötü Bir ülkeye gittim ve oprası daha değerli ama 15 kat değerli değil ?
Kayınvalidemin altınları varken satmaması için borç olarak verdik o dönemde de zaten amacımız oydu . Geri gelişinden vazgeçtiğimiz bir para değil kaldı ki mobilyayı yaparlarsa o zamanın parasıyla nerdeyse yarısına geliyordu . Borç vermekte hata mı yaptık bilemedim . Zaten mobilyayı alırlarsa bu para gelmese de sıkıntı yapmam bilezikler hariç
- 6 Aralık 2018
- 6.662
- 15.579
- 248
Anlamadım borç olarak altınları mı verdiniz?Avrupaya gitmedim ben türkiyeden gelişmişlik olarak çok daha kötü Bir ülkeye gittim ve oprası daha değerli ama 15 kat değerli değil ?
- 10 Ekim 2014
- 31.846
- 142.618
- 798
Eşimin haberi yok bu arada soranlar için o da duyunca şok oldu . Ama zorda kaldık sattık geri yerine koyucaz diyince bişey diyemedik . Eşim ensesine vur ekmeğini al cinsten annesinin babasının karşısına geçip saygısılık edip hakkına savunacak bir tip değil o da ayrı bir mesele zaten Kayınvalidemin de takıları var kolye künye gibi kendininki satılmamış benimki bilezik diye satılmış öyle dediler
"Saygisizlik edip hakkini savunmak" ne demek? Saygisizlik baska bir şey, hakkini savunmak başka bir şey.
Emanet birakilmis bir şeyi hiç sormadan kullanmak cok normal de hakkini savunmak mi saygisizlik.
Hak savunmayi saygisizlik goruyorsaniz siz bu kafayla daha çok susarsiniz.
Kimseye bir şey vermeyip evinizi de kendiniz kursaydiniz. Ne işi var altinin kayin ailede. Bir bardak su icersiniz artik.
Hayır nakit olanı söylüyordumAnlamadım borç olarak altınları mı verdiniz?
- 6 Aralık 2018
- 6.662
- 15.579
- 248
Altınlarınız neden onlarda duruyodu ki en başında zaten?Hayır nakit olanı söylüyordum
- 12 Kasım 2010
- 2.885
- 16.648
- 408
- 39
Gene hatayı yanlış yerde arayan bir gelin vakası daha. Sizin kocaman bir sorunuz var ama bu sorunun adı; ne borç olarak verilen paralar ne de giden bilezikler, ne de alınmayan eşyalar. Sizin sorunuz size sahip çıkmaktan aciz, sizin ve kendi emeğini ailesine hiç ettiren ve hala yok aileme saygısızlık edemem diye zırvalayan eşiniz. Aynı şeyi sizin aileniz yapsaydı da görseydin aileiye saygılı eşin neler yapıyor size ve ailenize. Öncelikle size eşya alma konusu eşinle ailesi arasında eğer tüm kardeşlerine yapılıp eşine yapılmıyorda bunun hesabını soracak kişi eşiniz. Kaldı ki siz kaptırdıklarınızı kurtarsanız zaten kendi eşyanızı alır onlara minnet etmezsiniz. Ben sizin kocanızda aile sahibi olacak olgunluğu görmedim. Ailesinin yaptığı resmen hırsızlık, insan kendine emanet edilen bir şeyi ondan izinsiz nasıl satar. Üstelik eminim eşiniz o paraların gelmeyeceğini biliyordu, herkes en iyi kendi ailesini tanır çünkü. Ben sizin yerinizde olsam ailemden böyle bir durumu gizlemem ve kaynanamdan kalan tüm ziynetimi, eşimdenden ortak biriktirdiğim paranın yarısını ister yüzlerinede onlara güvenmediğimi, emanet kavramlarının olmadığını söylerdim, parasını resmen çalan ailesine tek laf edemeyen o adama güvenip bırakın evi , kümes bile almaz, adam olup kendine, parasına ve size sahip çıkmaya başlayana kadarda evliliği yürütme işine temkinli yaklaşırdım.
Söylediklerinizin çoğunda haklısınız sorun aslında eşimin bir tavır koyamaması . Ben ne yapabilirim kırıp incitmeden diye düşünmemden dolayı yazdım buraya aslında . Eşim dediğiniz gibi bahsettiğiniz olgunluga sahip değil maalesef hala . Ya ben onun başının etini yicem yasa başka nir yol bulucam yada eşimi nasıl bu yola getiricem sormak istediğim bu aslında yıkmak yerine yapıcı bir şekilde bir yol bulmak yoksa yüze gelsem inanın sinirlenince ağzımdan çıkanı bilmiyorum ve bir daha kimse kimsenin yüzüne bakmaz o noktaya geldikten sonra çözüm arıyorum yada eşimi ikna etmek için bir taktik gibi bişey yani yaşayanlardan bilemedim bende inanın işin içinden çıkamıyorum eşimi seviyorum mutluyum aslında ama bu durumdan dolayı her dedikleri batıyor banaGene hatayı yanlış yerde arayan bir gelin vakası daha. Sizin kocaman bir sorunuz var ama bu sorunun adı; ne borç olarak verilen paralar ne de giden bilezikler, ne de alınmayan eşyalar. Sizin sorunuz size sahip çıkmaktan aciz, sizin ve kendi emeğini ailesine hiç ettiren ve hala yok aileme saygısızlık edemem diye zırvalayan eşiniz. Aynı şeyi sizin aileniz yapsaydı da görseydin aileiye saygılı eşin neler yapıyor size ve ailenize. Öncelikle size eşya alma konusu eşinle ailesi arasında eğer tüm kardeşlerine yapılıp eşine yapılmıyorda bunun hesabını soracak kişi eşiniz. Kaldı ki siz kaptırdıklarınızı kurtarsanız zaten kendi eşyanızı alır onlara minnet etmezsiniz. Ben sizin kocanızda aile sahibi olacak olgunluğu görmedim. Ailesinin yaptığı resmen hırsızlık, insan kendine emanet edilen bir şeyi ondan izinsiz nasıl satar. Üstelik eminim eşiniz o paraların gelmeyeceğini biliyordu, herkes en iyi kendi ailesini tanır çünkü. Ben sizin yerinizde olsam ailemden böyle bir durumu gizlemem ve kaynanamdan kalan tüm ziynetimi, eşimdenden ortak biriktirdiğim paranın yarısını ister yüzlerinede onlara güvenmediğimi, emanet kavramlarının olmadığını söylerdim, parasını resmen çalan ailesine tek laf edemeyen o adama güvenip bırakın evi , kümes bile almaz, adam olup kendine, parasına ve size sahip çıkmaya başlayana kadarda evliliği yürütme işine temkinli yaklaşırdım.
Yurtdışına yerleştiğimiz için onlardaki kasada dursun diye düşündük . Böyle olacağını bilemezdim güvendim bende güveni kıracak bir olay olmadı çünkü daha önceAltınlarınız neden onlarda duruyodu ki en başında zaten?
- 6 Aralık 2018
- 6.662
- 15.579
- 248
Bankaya koyabilirdiniz,ya da bir kasa kiralayıp ona koysaydınız keşke. Çok kötü olmuş. Ne yapıp edip alın altınlarınızı.Yurtdışına yerleştiğimiz için onlardaki kasada dursun diye düşündük . Böyle olacağını bilemezdim güvendim bende güveni kıracak bir olay olmadı çünkü daha önce
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Altınlarınız neden sizde değil? Yurt dışından ailelere gönderilen paraya borç gözüyle bakıyorsanız, karşılığında beklentileriniz çelişmiyor mu? Sizin evinizi neden aile dizsin ki? Biz de evlendik, evimizi kendimiz dizdik.
Mesele bence verilen sözün tutulmaması ve kardeş ayrımcılığı yapılıyor olması.
Biz nişanlıyken kendimiz alacaktık her seferinde engel oldular biz alacağız yük etmeyin kendinize diye. Balayından bir geldik önümüze taksitlendirdikleri borç kağıdını koydular. Deliler gibi pişmanım şimdi sıkıntı yaşayacağıma o zaman onlarla sorun yaşasaymışız keşke.
Ve altını habersiz satılması o kadar çirkin bir davranış ki.
Konu sahibi ailesine haber vermese bile kendisi kayınaile ile ciddi bir mesafede yaşamalı.
- 15 Şubat 2015
- 13.337
- 47.049
- 598
Bence evlenirken ailelerin maddi destegi(imkanlari varsa) olmali ev kurmak, duzen oturtmak gercekten cok maliyetli. Ama siz bu aileden esya, destek falan beklemeyin. Sizden habersiz bozdurduklari bilezigi yeniden yaparlarsa sukredin ki yapacaklarini hic sanmiyorum. Ben olsam bu yaptiklarinin hirsizlik oldugunu bir sekilde ima ederdim. Dikkat edin de dogumda bebege ya da size takilacak altinlara çökmesinler.
- 20 Aralık 2021
- 3.481
- 4.299
- 83
- 26
2 gün önce kaynıma kız istedik adete geleneğe bakarmısınız resmen enayi yerine koymak bunun adı. Bizim adetimi de olmayan şeyler istendi. İstedikleri şey 1 metre zincir kzıın çeyizi için 20 milyar süt hakkı anneye 2 bilezik ev eşyası a dan z ye dizilecekmiş. Valla azğım açık dinledim ben evleneli 1 sene oluyor zaten fiyatlar almış başını gidiyor. İnsan düşününce diyoki kral kızımı bu. Valla kendimi salak gibi hissettim ne fedakarmışım da haberim yokmuş. Yani yaşamayan bilemez arkadaşlar herkes farklı açıdan düşünüyor çünkü.Ekonomi kötü durumda herşeyin fiyatı çok pahalı. Neden belli yaşa getirilmiş okutulmuş düğünü yapılmış yetişkinler olarak hala ve hala mobilya bekliyorsunuz? Adamlar borç aldığına göre zor durumda. Tamam sizin bileziğiniz konusunda haklısınız onu ilk ellerine geçtiğinde koysunlar yerine aynı şekilde. Ama Bende mi anormallik var bilmiyorum şu an kendi annem babam ekonomik olarak kötü olsa eşimde vay adet gelenek beyaz eşya niye yapmıyorlar dese sen iyi misin derim?