erkek tarafı geline kaç altın yapar?

ben ankaraliyim,bizdede belli standartlar vardir tabii durum el veriyorsa...12burma bilezik,bir tane set,inkan varsa atatürk altinindan yapilan bileklik...
tabii ailenin durumu el veriyorsa daha fazlasini yapadabilirler.mesela bana nisandada bir set takmislardi,dügünümdede trabzon set taktilar...
para,pul,altin isin hikayesi ama merak etmissin bende yazdim:)

çok doğru yazmışsın bencede aynen öyle.mesela ben severek evlendim ve hiçbirşey istemedim tek bir şey bile istemedim ve bana sorduklarında hiç zahmet etmeyin dedim ama gönülden tabi.ve bana 10 bilezik,1 taşlı set,saat,inci takım ve düğünümede en kalınından trabzon set taktılarsırnaşık şey.severek isteyerek evlendiğim için ailem istemediği halde sevdiğimle evlendiğim için kayınvaldemler bana herşeyin eniyisini yaptılar başımı dik tutmak için sağolsunlar.(annemgil sonradan çok güzel razı oldular ama :dilcikar:) tabi birde ilk gelinim:dance:..sonra sordum ben sizden hiçbişey istemdim ama siz çok taktınız neden diye bana kayınpederim dediki hiçbişey istemedin diye bende aldıkça aldım aldıkça dahada çok alasım geldi dedi:teytey: (iyikide istememişim kızlar)şaka tabi.bence bişey istemek çok ayıp bırakın onlar gönüllerince yapsınlar bana bişey alınmasaydıda ben bişey istemezdim çünkü sevdiğimi altın takmıyorlar diye bırakacak değildim.:asigim:

esimin ailesi bana
daha dogrusu ailesi demiyim yanlis olur
esim bana 5 tane 4lü burma bilezik
bir tane 7 cm kalinliginda kelepce
saf altindan 24 ayar gerdanlik seti
bir tane tek tas yuzuk
ve ayrica küpe ve bilekligin oldugu minik bir set
hediye etti..........

bizde gelin aliyoruz ailem gelinimize
10 tane 4lü burma bilezik
gerdanlik seti
yüzük bileklik ve kolyeden olusan ayrica bir set
vede evin beyaz esyasindan tutun mobilyasina kadar herseyi ailem yapiyor
gelinimize elini kolunu sallayarak gelmek kaliyor zahmet olmazsa ceyizini getirir artik kaydirigubbakcemile3
abimle ikisi mutlu olsunlarda gerisi bos :asigim:
bide beni hala yapsinlar-tatlicadiarzu- baska ne isterim :asigim::asigim:

arkadaslar eklemeden edemicem paraymis pulmus hepsi bos huzur gerek huzur
huzur olmayinca neylesin bu gönül onca seyi mutlu oluruz insallah hepimiz yuvalarimizda a.s.

bence de boyle basit seyler iciin hic agzinizi acmayin..benim ailemde oglan sizin oglunuz ne takarsaniz nasil yaparsaniz yapin dedi..iykide oyle olmus..benim ailem benim esyalarimi alirken bile gormedi ama birgun bunlarin lafini etmediler..iykide oyle olmus..kucuk seylerin bence lafini etmeyin..iyilik de kotuluk de ilerleyen zamanlarda size mutlaka donecektir

ailenin maddi durumuna bağlı kimseyi zora sokmaya gerek yok 10 tane bilezik takıp koluna düğünden sonra kiralıktı o bilezikler diyip gelinden alındığınıda biliyoruz. az olsun öz olsun ...

ben kılomca altın ıstıyecegım 70 kıloyum naparlarsa yapsınlar fln
yok ya bu işin adeti filan yok maddı durum ne kdrsa okdr takarlar ama kızlar ucuza gıtmeyın haa

maddi durumu iyiyse altın almalarında hiç sakınca yok:)
benim kaynatam söz verdi ama almadı.. hemde hiç, çeyrek altın bile yapmadı..
napim allahtan eşim çok iyi bir insan evliliğim iyi onlarda uzaklar zaten o nednele teselli oluyom,

Erkek tarafi kizi istemeye gelince sorarlar ne istediklerini. Gelinin istegine bagli biraz ama eger ki gelin istemez o zaman kendi isteklerine bagli, ne alirlarsa o....genelde bilerzik olur ve taki seti....

evet herkesin maddiyatına göre degişir sonuçta borç aldırırsın evlenince bozdurursun ne anladım ben bu takıdan gözümde kalacagına hiç almasın durumu iyileşince alsın daha iyi olur bence ailelerde bu durumları çok abartıyor dogrusu mutluluklar dilerim.

her yerin adeti farklıdır canım.bana 10 burma bilezik ,bir set bunların dışında günlük kullanmak için bir küpeyüzükler falan ,bi künye bide isim yazan zincirr :))) allah gönlüne göre versin cnm inş

açıkçası ben bu tarz şeylere hiç anlam veremiyorum.hayatımda küçükken annemlerin koluma taktığı künye dışında hiç altın takmadım benim gözümde böyle şeylerin hiç değeri yok sevmiyorum altını.zaten bizde öyle adetlerde yoktur karşı taraf maddi gücü ve alma isteği doğrultusunda yapmalı takısını. ben asla karşı taraf az bile taksa şu kadar şundan istiyorum diyemem erkek tarafı olupta kız tarafından böyle bir istek gelse yadırgarım açıkçası..
isteyen arkadaşlar beni yanlış anlamasın dediğim gibi belkide sevmediğim için altını böyle düşünüyorum.benim için değerli değil ama maddi açıdan değerli tabi ki. madem istiyorsunuz o zaman allah korusun kötü bir gününüzde bozdurmak zorunda kaldığınızda en az zararla bozdurabiliceğiniz birşeyler isteyin derim ben.

Bence anneni al karşına konuş güzelce
ucuza gidiyorsun lafını hala anlamış değilim mal değiliz arkadaşım bizler durumu müsait olan zaten yapıyor ama yok durumları yoksa ne yapsın nişanlının ailesi
şunu da belirteyim bazı aileler çok altın yaptık diye sanki gelini köle almış gibi davranıyorlar bunu da annene söyle önemli olan senin huzurun mutluluğun kimseyi karıştırma işine
Rabbim Yar ve Yardımcın olsun

bizim oralarda bunun bir sınırı yok herkez maddi durumuna göre takar
zaten 5 bilezikten yukarı taktımıda damat açıkçası görgüsüzlük sayarlar
yani anlıyacağın canım benim heryerde değişiyor.
önemli olana huzurlu mutlu bir hayatı toprak olana kadar paylaşmak
böyle şeylere takılma derim açıkçası

kızlar insan çevresinde bol altınlarla şıkır şıkır gelin olan kızları görünce kendisi de benim neyim eksik diye düşünebilir. ama sizlere kendimi örnek vereyim. ben eşimin ailesinden takı görmedim. babası yok zaten. diğerlerini de boşverdim. eşim 2 bilezik taktı. küpe yüzük o kadar. ilk başta insan bazı şeylere heves edebiliyor normaldir. ama baskı yapmayın nişanlınıza. bak 2 yıl olacak evleneli borçlarımız da bitti Allaha şükür ve eşimle çok mutluyuz. herşey gelir geçer. bazıları da dolduruyor geline takıları düğünden sonra haydi hepsi borçlara... böyle olması daha mı iyi. önemli olan huzur. anlayış gerisi boşş

bizdede nişanda set dugunde kemer takıldı bana bilezik zaten cevreden geliyooo aaamaaan önemli olan huzurr be canımm...........

bi arkadasım demiş"mal mıyız ki ucuza gidiyoruz?" hah işte ağzımdan almış lafı!

bende nişanlıyım bana da yapıldı az çok bişiiler bunları burda saymayı bile gorgusuzluk sayıyorum..
ayrıca "biz sunu bunu isteriz" diyenlere inanamıyorum.bize de sordu karsı taraf adetleriniz nedir?neler takmamız gerekiyor diye nezaket icabı. annem "eminim herkes en guzelini en iyisini yapmak ister siz nasıl uygun gorurseniz,bizim taleplerimiz olmaz"dedi.bence verilecek en guzel en asil cevabı verdi saolsun canım annem.karsı tarafta elinden gelenin en iyisini yaptı.

tekrar soyluyorum karsı taraftan su kadar altın yada sunu sunu isteriz demeyi çok gorgusuzce ve çoook çirkin buluyorum.erkek tarafı olsam ve gelin bana boole seyler soylese tepkim nasıl olur kestiremiyorum walla :)))

bizim burda adetten en az 8 3lü burma takılır. bir set bir de saat. kız istemeye gelindiğinde kızın ailesi ile erkek tarafı konuşur ne takılacağı konusunda anlaşılır. ama bu benim aiem için geçerli olmayacak. ben kimseye şunu istiyorum diyemem, ailem de diyemez. bu altın meselesine onur meselesi gibi bakılıyor burda. düğünde kız tarafı kıza, erkek tarafı erkeğe takıyor takıları. kim ne kadar takıldı anlaşılsın diye. bi de yeni moda, takılan takıları kız ve erkek tarafı paylaşıyor. işte en saçma tarafı da bu. bu olmasın da varsın 2 bilezik eksik olsun. ne anlamı kalıyor ki o takıların? ya bu formaliteler beni öldürüyor yaaa. kim ne der, aman ayıp olmasın diye düşünürken kendi düğününden zevk alamaz olur insan. çok stresli çoook.

Allah'tan tek isteğim huzurlu bir düğünüm olsun. gırtlağa kadar borca batmadan evlenelim.sonrası gelir zaten. düğün huzurlu olursa sonrasında çok da problem olmaz gibi geliyor. en büyük problemler düğünde çıkıyor. Hayırlısı neyse o olsun.

sanki kendimi gördümm
aynen bende de böyle oldu.klava:

herkes elverdiğince gücü yettiğince takar.
sonuçta herkes evladına takmak istera.s

bizde kesir keserler yani belirli bir bilezik sayısı kız tarafı söyler onlarda yerıne getirir alırlar mesela ablama 10bilezik dedi kaynana 15 taktı set takımı bileklik(kelepçe)inci yüzük küpe kolyesi ayrıca bundardan ayrı söz yüzügü ve onun takım küpesi bayramlarda bizim burda adettir sebze meyve kuruyemiş+bir bilezik takmak zorundadır yoksa ayıplarlar bizim buralarda evlenmek pahalıya mal oluyo:) 5 bilezigi ben calısarakta alırım bence çok az ama maddi imkan olmadıktan sonra az demem tabıkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…