erkek tarafı geline kaç altın yapar?

Ben kendi görüşümü dile getirdim..eğer iyi takip etti iseniz yukardaki mesajımda da İnşallah benimki gibi bir evliliğiniz olmaz..Mutlu olursunuz yazmışım...

fark etmez arkadaşım
önce evlenipte napcaniz yol yakinken dönün dedikten sonra inşallah mutlu olursunuz demenin ne mantığı var.
Konu zaten evlenirsem mutlu olurmuyum yada evleneyimmi değil, konuyu okursan yorumun çok yersiz olduğunu anlayabilirsin

Siz nişanınıza bir kaç gün kala tartışmışsınız....biz ise düğünümüze 1 hafta vardı benle 1 aydır konuşmuyordu....Ve ayrı şehirlerde idik....Kına akşamı konuştuk...Temelimiz o zaman bile sağlam atılmamış ki şimdi olsunsenağlamasenağlamasenağlama

ne tur sorunlar yasiyorsun bilemiyorum ama umarim hersey duzelir...baya bi dolmussun. insallah evlilige adim atmis insanlarimiz hepsi mutlu olur ve bu arada da seninde evliligin mutlu bir evlilige donusur. aminnnn

:teselli:arkadaslar Ben Nısanlıyım Duğunume Az Kaldı Sımdı Sunu öğrenmek ıstıyorum Erkek Tarafı Geline Kac Bılezık Yapar Adetlere Göre 5 Blezık Bır Takı Setı Alıyormus Doğrumudur?yazarsanız Sevınırım

Sevgili Arkadaşlar Bir De Benim Başima Gelenlere Bakin..nişanliyim Ama Neler Oldu Neler Ki Bana Allahim Ben çikmaz Sokaktayim Yardim Et Diyerek Hergün Ağlatiyor..arkadaşlar Nişanlimla Severek Nişanlandik..başta Benim Ailem Bu Nişan Olmasin Diye çok Mücadele Verdiler Hakli Olaraktan..ama Dinlemedim..aşk Bu Ya Insanin Gözünü Kör Ediyor..nişanlimin Ailesi Son Derece Tutucu Ve Son Derece Geri Kalmiş Bir Toplum..her şey Onlarca Iyiydi..nişanlimin Ailesi Beni çok Istedi Adeta Beni Bir Kurtarici Olarak Gördü E Ne De Olsa Okumuş Iyi Bir Aileye Mensup üstelik Hemşerileri Idim.ancak Aileler Arasinda çok Fark Vardi.nişanlim Lise Mezunu Ben Se üniversite Mezunuyum Ne Fark Eder Demeyin çok Fark Ediyor..neyse Beni Toplam 12 Kişi Ile çoluk çocuk Istemeye Geldiler Babamlarin Gözü Korktu Vermem Dedi ..biz çikmaya Devam Ettik 1 Sene Sonra Yine Geldiler Bu Kez Beni Verdi Babam Ama Ne Veriş..nişan Günü Yine 50-60 Kişi çoluk çocuk Toplanip Geldiler Nişanda Erkek Tarafi 4 Bilezik Takacağiz Dedi 2 Getirdiler O 50 Kişiden Sadece 2 Küçük Altin Taktilar..nişan Günümüzü Zehir Ettiler..sonrasinda Kavgalar Dövüşler Nişalimin Ailesi Herşeyi Ucuza Kapatmaya çalişiyor..neyse Nişan Yapildi Kayin Peder Ve Kayin Valide Demezler Mi Biz Bir şey Yapamayiz Borcumuz çok Düğünde Takilanlar La Eşyanizi Alin..ceplerin De 5 Kuruş Yokken Gelip Beni Istemişler Kredi Ile Ev Almişlar Evin Kredisini ödüyorlarmiş..5 Kardeşler üstelik Ev Alirken Nişanliminda üzerinden Kredi çekmişler Bizler Asgari ücterle çalişiyoruz Bize Siz Eşyanizi Alin şimdiki Gençler Böyle Yapiyor Demezler Mi?neye Uğradiğimi Bilmedim..ailem Istemediği Için Bu Ilişkiyi şimdi Olup Bitenide Söyleyemiyorum..arkadaşlar Bunlarda Ne Düğün Yapacak Ne Ev Eşyasina Yardim Edecek Hatta Ve Hatta Bana Gelinlik Kiralayacak Kadar Paralari Yok..bense üniversitedeki öğrenim Kredimi ödüyorum..5 Aydir Nişanliyz Ama Bir çöpümüz Yok Aldiklarimiz Kredilere Gidiyor..ne Yapacağim Bilmiyorum.bir Yandan Ailemden Bu Kadar şeyi Gizliyorum Inannin çok Zor Durumdayim ..e Be Adamlar Madem Paraniz Yok Ta Ne Diye Düğün Oğlan Evlendirme Işine Kalkişiyorsunuz Nişanlimla Ne Huzurumuz Kaldi Ne Bir şey ..iki Laf Söyledin Mi Hemen Nişani Bozmaya Kalkiyorlar Biz Nişanlimla Bir Birimizi çok Seviyorduk Ama şimdi Aramiza Bile Girmeye çalişiyorlar..ne Yapacağimi şaşirdim Her Gün Tartişiyoruz Ailesi Hiç Bir Taşin Altina Sokmuyor..gelip Istediniz Nişani Da Yaptiniz Peki Ya Sonrasi..sikişinca Nişani Bozalim Diyorlar..zaten Biz Ekonomik Olarak Zor Durumdayiz..bir De üstüne Ailenin Bu Tavirlari çikmaz Sokak Bir Yandan Ailem Bimiyor Bir Yandan Nişan Bozmak çok Büyük Sorumluluk Nişanlim Da çok Bunaliyor Birbirimize Kiziyoruz Kavga çikiyor..benim Ailem Hiç Bir şeyden Haberi Yok Olsa Onlar Bu Saçmaliklara Izin Vermez Nişan Bozulur..çok Zor Durumdayim Kizlar çok Zor Ne Yapayim...

cikmaz sokak son derece haklisin canim.dügün isine kalkan masraftan korkmamali her iki tarafa göre ne uygunsa kizin hayal ettigi gibi olmali icinde kalmamali bir defa evleniyorsun cünkü.kiz kac tane isterse ne taki isterse yapmak zorundalar.madem paraniz yok oturun evinizde,oglunuzun da gelecegini düsünerek kaynana adaylari oglunun calisip getirdigi paradan artirip oglu evlenmek istediginde bu parayi cikarip vermesi lazim hep getirdigini yalayip yutmamasi lazim.

Sevgili Arkadaşlar Bir De Benim Başima Gelenlere Bakin..nişanliyim Ama Neler Oldu Neler Ki Bana Allahim Ben çikmaz Sokaktayim Yardim Et Diyerek Hergün Ağlatiyor..arkadaşlar Nişanlimla Severek Nişanlandik..başta Benim Ailem Bu Nişan Olmasin Diye çok Mücadele Verdiler Hakli Olaraktan..ama Dinlemedim..aşk Bu Ya Insanin Gözünü Kör Ediyor..nişanlimin Ailesi Son Derece Tutucu Ve Son Derece Geri Kalmiş Bir Toplum..her şey Onlarca Iyiydi..nişanlimin Ailesi Beni çok Istedi Adeta Beni Bir Kurtarici Olarak Gördü E Ne De Olsa Okumuş Iyi Bir Aileye Mensup üstelik Hemşerileri Idim.ancak Aileler Arasinda çok Fark Vardi.nişanlim Lise Mezunu Ben Se üniversite Mezunuyum Ne Fark Eder Demeyin çok Fark Ediyor..neyse Beni Toplam 12 Kişi Ile çoluk çocuk Istemeye Geldiler Babamlarin Gözü Korktu Vermem Dedi ..biz çikmaya Devam Ettik 1 Sene Sonra Yine Geldiler Bu Kez Beni Verdi Babam Ama Ne Veriş..nişan Günü Yine 50-60 Kişi çoluk çocuk Toplanip Geldiler Nişanda Erkek Tarafi 4 Bilezik Takacağiz Dedi 2 Getirdiler O 50 Kişiden Sadece 2 Küçük Altin Taktilar..nişan Günümüzü Zehir Ettiler..sonrasinda Kavgalar Dövüşler Nişalimin Ailesi Herşeyi Ucuza Kapatmaya çalişiyor..neyse Nişan Yapildi Kayin Peder Ve Kayin Valide Demezler Mi Biz Bir şey Yapamayiz Borcumuz çok Düğünde Takilanlar La Eşyanizi Alin..ceplerin De 5 Kuruş Yokken Gelip Beni Istemişler Kredi Ile Ev Almişlar Evin Kredisini ödüyorlarmiş..5 Kardeşler üstelik Ev Alirken Nişanliminda üzerinden Kredi çekmişler Bizler Asgari ücterle çalişiyoruz Bize Siz Eşyanizi Alin şimdiki Gençler Böyle Yapiyor Demezler Mi?neye Uğradiğimi Bilmedim..ailem Istemediği Için Bu Ilişkiyi şimdi Olup Bitenide Söyleyemiyorum..arkadaşlar Bunlarda Ne Düğün Yapacak Ne Ev Eşyasina Yardim Edecek Hatta Ve Hatta Bana Gelinlik Kiralayacak Kadar Paralari Yok..bense üniversitedeki öğrenim Kredimi ödüyorum..5 Aydir Nişanliyz Ama Bir çöpümüz Yok Aldiklarimiz Kredilere Gidiyor..ne Yapacağim Bilmiyorum.bir Yandan Ailemden Bu Kadar şeyi Gizliyorum Inannin çok Zor Durumdayim ..e Be Adamlar Madem Paraniz Yok Ta Ne Diye Düğün Oğlan Evlendirme Işine Kalkişiyorsunuz Nişanlimla Ne Huzurumuz Kaldi Ne Bir şey ..iki Laf Söyledin Mi Hemen Nişani Bozmaya Kalkiyorlar Biz Nişanlimla Bir Birimizi çok Seviyorduk Ama şimdi Aramiza Bile Girmeye çalişiyorlar..ne Yapacağimi şaşirdim Her Gün Tartişiyoruz Ailesi Hiç Bir Taşin Altina Sokmuyor..gelip Istediniz Nişani Da Yaptiniz Peki Ya Sonrasi..sikişinca Nişani Bozalim Diyorlar..zaten Biz Ekonomik Olarak Zor Durumdayiz..bir De üstüne Ailenin Bu Tavirlari çikmaz Sokak Bir Yandan Ailem Bimiyor Bir Yandan Nişan Bozmak çok Büyük Sorumluluk Nişanlim Da çok Bunaliyor Birbirimize Kiziyoruz Kavga çikiyor..benim Ailem Hiç Bir şeyden Haberi Yok Olsa Onlar Bu Saçmaliklara Izin Vermez Nişan Bozulur..çok Zor Durumdayim Kizlar çok Zor Ne Yapayim...

canım allah yardımcınız olsun. bende hemen hemen aynı durumdayım. nişanlımın ailesi 2 sene evlenmiyormusunuz, ne zaman istemeye geleceğiz diye başımızı yediler. gelip istedikten sonra el ayak çekildi. benim durumum yok kendini ona göre ayarla demiş babası. üstüne bir de borç yüklemeye çalışmış. birbirlerine girmişler çocuk sinirden ağlıyordu biraz konuştum onunla kimseden birşey beklemeyeceğiz dedim kendimiz gücümüzün yettiği kadar alırız dedim. :teselli:
valla açık konuşayım bende istemiyorum yardım etmelerini. sonradan lafını edeceklerse hiç birşey yapmasınlar. evet belki çok sıkışacağız, çok tartışacağız ama yapacak bişey yok. kafamız rahat olur en azından. kimseyle yüzgöz olamam

Bide düşünüyomusun hala bu kadar sorun çıkartmalarına rağmen erkek tarafı şimdiden göstermiş yüzünü sence evlenince rahat bırakırlarmı sizi?Evlenmeden önce bi daha düşün evlendikten sonra bunları çekebilecekmisin!!bence ailene söyle onlarında bilmeye hakkı var:kızgın:

allahim ya ne kadar üzüldüm senin durumuna cikmaz sokak!!bende isnaliyim 1 bucuk ay sonra evlenicem...allahim benim nisanlim vede ailesi melek o zaman...bizim herseyimiz tam tekmil olsun diye ugrasiyolar yazik...düsünün bulasik makinesi almalarina gerek yok ama onu bile"hayir,kizim alicaz,olcaksa herseyin tam tekmil olsun"dedielr vede aldilar..yani düsünün ...ben erkek evi olsam almazdim,nede olsa eldede yikanir,vede sorna gencler kendi alsinlar onuda derdim...off ya..cidden nasil insanlar var...bencede ailene söyle..saklama..ortaya cikinca niye skaladin diye onlarlada aran bozulur...allah yardimcin olsun..

Canım bence annenlere söyle. Onlar yardım ederler edebildikleri kadar gerisini de taksitle borçla bir şekilde alırsınız. Olmazsa 2 sene sonra evlenirsiniz. Tabi gerçekten çok seviyorsan nişanlını:)

herkes düğün yapcak diye bi kural da yok evlenirsiniz bi nikah salonunda akşam da arkadaşlarınızla bi yerlere yemeğe falan gidersiniz.

bende ondan bahsedıyorum banada 3 blezik bır takı setı yapıyorlar banada ucuza gıdıyorsun dıyorlar:çok üzgünüm:eek:lsun ama ben nısanlımı cok sevdığım ıcın ses çıkarmadım ve kendı annemede tamam 5tane yapıyorlar dedım dusunun yanı annem asla kabul etmıyor cunkı ama bız bırbırımızı cok sevıyoruz ama 5ten aşağı kız gitmıyormustatlicadiarzu

ay fazla oldu yaa bana 2 bilezik yaptılar sadece :1closedeyes:

canım herkese göre adetler değişir mesela benim eşim tarafı kayserili tanesi 750 ytl lik 4 adet mersin burması taktılar. takı seti taktılar ve ince bi takı seti daha taktılar. saatimi aldılar,ayrıca bikaç bileklik aldılar...tabi sadece takı olarak..ama bunlara takılmamak lazım hiç bir önemi yok yeterki mutlu olun

bana 7 bilezik, gerdanlık seti ve saat takmışlardı, düğünde ayrıdan takı da taktılar. herkesinde dediği gibi adetler farklı. ayrıca 3 olmuş 5 olmuş ne farkeder ki, önemli olan sevginiz, benden sana tavsiye anne babaları ilişkinize karıştırmayın, böyle sebeplerden aranız açılabilir, bunlar bütçeye göre değişen şeyler çünkü.

bana 7 bilezik, gerdanlık seti ve saat takmışlardı, düğünde ayrıdan takı da taktılar. herkesinde dediği gibi adetler farklı. ayrıca 3 olmuş 5 olmuş ne farkeder ki, önemli olan sevginiz, benden sana tavsiye anne babaları ilişkinize karıştırmayın, böyle sebeplerden aranız açılabilir, bunlar bütçeye göre değişen şeyler çünkü.

evet arkadaşım ahak veriyorum ..bütceye göre değişen seyler cnm...
insanın mutluluğu huzuru olsun ..ki çok altın takılanlarıda görüyorum ....
neyse sende mutlu olmaya bak sevgiler

bu karşı tarafın durumuna göre değişiyor..Adetlere görede..

Benim sözümde kayın validem kayın pederim büyük görümcem birer bilezik diğer 3 görümcem yarım altın eltim ve eşi cumhuriyet altını eşim yüzükler set ve bir kilitli bilezik takmıştı..yani onlarda da sözde bile bu kadar önem veriliyor..Altın takı şerefmiş onlarda..gerçi şimdi hepsi iade edildi ama..heryere göre değişir yani..Nişan değil birşey değil herkes şok olmuştu bu ne böyle diye ama adetler böyleymiş..Birde kalabalık bir aile oldukları ıcın birer yüzük altın göze patar diye düşünmüşlerde olabilir..4 görümcem bir eltim war:KK43:dı) benım :))

ah kızlar ah çok üzüldüm benimde ünivdeyken lise mezunu bir sevgilim vardı iyiki ayrılmısım ailemi dinleyip zaten evlensemde kesin geri dönerdim lütfen ama lütfen ailelerimizin hayır dediği şeylere karş gelmeyelim onları dinleyelim çok kızıyoruz belki onlara ama bakın dedikler çıkıyor ben iyiki dinlemişim ailemi o zamanlar çok ağır sizler söylediler annamler ama iyiki sölemişler şimdi çok mutluyum allahıma bin şükür tatlım sende şanslısın çünkü bak evlenmeden gördün onların yüzünü şimdi karar sende iyi düşün tart hayatını bu insanlar geçirebilecekmisin inan evlilik sadece 1 kişiyl olmuyo ailesiylede evleniyorsun ailesiyle görüşmem dersen bu kez de eşin üzülüyo

Son düzenleme:
bana da söz de tek taş nişanda pırlanta set ve alyans ve pırlanta bir saat düğünde ise 2 set taktılar ayrıca kaynanamla günlük bir bilezik taktılar her gün takıoyurm spor bir bileklik amcası bir set ananesi ve desi birer bilezik dayısı bir bilezik bir tam altın takltılar sağolsunlar

ah kızlar ah çok üzüldüm benimde ünivdeyken lise mezunu bir sevgilim vardı iyiki ayrılmısım ailemi dinleyip zaten evlensemde kesin geri dönerdim lütfen ama lütfen ailelerimizin hayır dediği şeylere karş gelmeyelim onları dinleyelim çok kızıyoruz belki onlara ama bakın dedikler çıkıyor ben iyiki dinlemişim ailemi o zamanlar çok ağır sizler söylediler annamler ama iyiki sölemişler şimdi çok mutluyum allahıma bin şükür tatlım sende şanslısın çünkü bak evlenmeden gördün onların yüzünü şimdi karar sende iyi düşün tart hayatını bu insanlar geçirebilecekmisin inan evlilik sadece 1 kişiyl olmuyo ailesiylede evleniyorsun ailesiyle görüşmem dersen bu kez de eşin üzülüyo

katılıyorum canımmm cok dogru :çok üzgünüm:

valla benim annem o sizin şanınız dedi.. altınla baht olmaz.. ne takı isterim ne altın dedi... mutlu etsin yeter dedi...

(banada onun için tek set yaptılar)

iste güzelim sonra istesende yapmazlar... bizim karşı komşunun çirkin kızına daha istemede dediler 10 bilezik yapacaksınız diye.. annesi nuh dedi peygamber demedi.. mecburen yapıyo erkek tarafı şimdi...

bu konuda oluşturulmuş bir yasa yok,
kim ne takmak istiyorsa onu takar,
evlilikte önemi olmamalı diye düşünüyorum,

valla benim gözümde takı makı yok aileminde yok bütçesine göre ne yapabilirse böle zoraki bi şeyler yaptırmak aldırmak çok antipatik geliyor bana ve öle insanlarıda anlamıyorum...önemli olan mutluluk napim ben altını takmam bile yaww

X