Halen bu konular üzerinde duruluyor mu,çokkkkk şaşırdımmmmm!
Eskidenmiş o kaç bilezik takılır...vs
Ben çok garipsiyorum bunun Doğu Anadolu bölgesindeki başlık parasından bir farkı yok.Kızını altın karşılığında mı veriyorsunnnnn hiç etik değil!
Ayrıca bu durumun yaşanılan bölgeyle daha fazla da maddi durumla ilintisi var.Karşı tarafı sıkıntıya sokup üstüne üstlük bu konulardan ilişkini bozup takı taktıracaksan hiç taktırma cnm.
Şunu da eklemek isterim ki;aileni bu duruma karıştırmamalısın.Tamam aile büyükleri isterler takı takılsın,şunun kızına şu takıldı bunun kızına şunu verdiler vs diyebilirler,neticede yaş itibariyle eski gelenekleri sürdürmek isterler.Ama karşı tarafın maddi şartları elvermiyorsa borçla alınacaksa takılar neye yarar.Birde senin eşin ödeyeceke oooooooo.........!
Ben de nişanlıyım,aile büyüklerim hiç demediler ki ne takılacak kızım?
Takıldı mı evet takıldı ama bizim talebimiz nedeniyle değil.Nişanlım beni onure etmek için gitmiş çok modern-sıradışı tahminimce fiyatıda çok uygun bir set almış,maddi değeri falan hiç önemli değil önemli olan düşünülmesi.Zaten ben altın takmıyorum takmayacağımda bunuda biliyor.
SONUÇ;bu konularla nişanlının arasının bozulmasına izin verme.Annede durumu bir şekilde izah et.Artık evlenmek o kadar kolay değil.1 ay sonra evleniyorum tam 2 ay mobilya baktık,kaliteli olan herşey epey pahalı.Bir buzdolabı olmuş 2000 ytl.Umarım anlatabilmişimdir