erkek tarafı geline kaç altın yapar?

Valla bende bilmiyorum nasıl arnavutlara gittiğimi ?? Ailemin iyi niyetini kullandılar diyelim.
Canım sizinkiler artık bunu önemsemiyenlerdendir burda kızın ailesi ne der değil etraf gelinimize sahip çıkmıyoruz demesin diye yapılır 1 2.si etrafınızda arnavut fazla yoktur olsa muhakkak takarlar..

canim heryerin adeti farklidir bide maddi durumada bakar tabiikide
kizkardesim evlenicek allahin izniyle sordular bize annemde dedi kiz senin gönlünüzden ne geciyosa odur kizkardesimde benim icin farketmez dedi 10bilezik ve gerdanlik seti yapicam dedi kayinvalideside ama önemli olan mutluluktur bence
benim hele sordu kayinvalidem altin sevmem hic biseyde istemem demisdim :)
ama allah var cok fazla yapmislardi ne yalan söyliim hadi hesabi yok yani ama olmasaydida takmazdim kafaya cünkü kullanmadim hic

Canım, senin annenin dediğini benim babamda dedi ve sonuç dediğim gibi oldu, eltime bu şekilde davranılmadı ama ben bunda bir iyi niyet göremediğimden kafaya takıyorum, yoksa ne takacağım altından daha kıymetli yuvam, mutluluğum var benim, Allah kendimize verdi kat kat Yüce rabbim işini bilir.

Kizlar benim bir tanidigim dugunde gelinine takti da takti, herkes sasirdi, sonra dugunden sonra ortaya bir cikti ki o altinlarin hepsi emanetmis ertesi gun kuyumcuya geri verilmis. onemli olan alabiliyorsa almasi, huzurlu olunmasi.
boyle hesap kitap yapinca mutluluk olmuyor. ne kadar yapabiliyorlarsa yapsinlar da sizi sonradan borc odemek zorunda birakmasinlar.
benim esimin ailesi hic sormadi bize ne istersiniz diye bizde birsey soylemedik.
istemeye geldiklerinde bir tek tas taktilar,
inci set ,3 bilezik,nisanda bir set,esim de bana pirlanta bir set aldi (sadece bunu istedim)
dugunde de 30 tane tum cumhuriyet altini taktilar. Cunku kayserili olan eltimin ailesi boyle istemis o ilk gelindi bana da boyle yapmislar o yuzden, ama genel olarak ona daha fazla takmislardi. neyse :)
dugunumuzu cok guzel yaptilar, cunku benim esim hep kendi ayaklari uzerinde durmus onlara cok yuk olmamis biriydi, bunu hep dile getirdiler, yapmamiz lazim dediler. benim ailemde bana 100 gr bir bilezik, esime o zamanin parasiyla omega marka 1.600 milyarlik bir saat taktilar. birde isminin bas harflarinden olusan altin kol dugmeleri yaptirdilar. sonra biz yurtdisinda oturacagimiz icin ailem kiz tarafinin yapacagi ev doseme parasini pesin olarak verdi. kayinvalidemler birsey vermedi. verirlerse verirler vermezlerse canlari sagolsun. 5 10 milyar icin can sikmaya degmez.

arkadaşlar biz de hiç bir şey konuşulmadı.ailem karşılarındakileri bizim gibi sandılar.ayıptır herkes bilir yapacağını diye düşündüler.ama düşündüğümüz gibi çıkmadı.nişandan sonra nişanlımın ailesinden olumsuz yönde beni üzecek tarzda davranışlar gördüm.bi şey demiyince bizi kolaya aldılar.giyeceğim kına kıyafeti bile konu oldu.bunun üzerine annem ve babam onlarla konuştular.herkesin gerekeni yapması konusunda ve annem bir cümle sarfetmiş sizin yapacaklarınız şanınızı şerefinizi gösterir demiş.bir gün sonra siz bizim şerefimizi nasıl sorgularsınız tarzında aileme ve bana yönelik eleştiri getirdi nişanlım tarafından.arkadaşlar sizin yapacaklarınız şanınızı şerefinizi gösterir cümlesi kullanılan ve herkes tarafından bilinen bir şey değil mi.bundan yapmazsak şerefsiziz anlamı çıkarmalarını nasıl karşılıyorsunuz?ben çok üzgünüm bu duruma geldiği için olaylar.ve son olarak nişanlım bana o kadar ailemin konuşmasının ardından sana3 bilezik ve inci set takmayı düşünüyoruz dedi.üzgünüm ve yaralanmadım desem yalan olur.aileme bunu nasıl açıklarım bilmiyorum.durumları yok değil tek oğulları var ve ben çalışan kendi parasını kazanan bir öğretmenim.bileziğin sayısı önemli değil elbet biz gerekeni yapacağız demeleri ve sonuçta bunlar.üzüntülerim yersiz mi sizce ben çok üzgünüm ve belki de bu iş tamamen bitecek

Haklısın canım,seni o kadar iyi anlıyorum ki,mesele ne takılmış, ne takılmamış konusu değil aslında. İyi niyet ve güzel düşünce karşısında insanların gösterdiği önemsememezlik, benim eşimin ailesi eltimin babası onu yapacaksınız, bunu da yapacaksınız dediği için ve kendi memleketlerine gösteriş yapmak için kaynımı sanki ilk mürüvvetleri gibi evlendirdiler, bizi ise eşimin dedesi.evlendirdi. Eşyaları babam ve eşimin dedesi aldı, takıyıda eşimin rahmetli babanesi elinden geldiğince yaptı, Allah onlardan razı olsun, kayınvalidem ve kayınpederim durumları olduğu halde hiçbirşey yapmadılar. Ama burada bu konuları konuşunca bazı arkadaşlar yanlış anlamış, yok takıyla mutluluk olmaz vs.insanların ne yaşadığını bilmeden lütfen kimse kimseyi yargılamasın.İnsanı bazı duygularını paylaştığı için, söylediğine söyleyeceğine de pişman ediyorlar, bizde biliyoruz elbet maddiyatla mutlu olunmayacağını, bizim üzüntümüz iyiniyetin kötüye kullanılması, insanların vurdumduymazlığı ve rahatlığı sonuçta sen oğlunu evlendiriyorsun.Lütfen arkadaşlar eleştiri yaparken karşımızdakinin ne yaşadığını bilmediğimiz için daha dikkatli olalıma.s.:enbuyukkk:

Herkes maddiyat peşinde.3 altın 5 altın.Nedir bu.Bir kadının değeri altınlarla ölçülmez.Ne gelen misafirler altın akmalı nede kimse takı takmalı.Nedir bu.Manevi duyguları parayla köreltiyorlar.O ne kadar takmış bu ne kadar takmış.Önemli olan iki gencin mutluluğu.Gelen misafirlerde o mutluluğu paylaşmaya gelmeli.Takı takmaya değil.Bir insanın değeri parayla pulla ölçülmez.Bu ekonomik krizde altın hesabı yapan gelinler hala varmı?

nedense altın takılması önemli değil, önemli olan mutluluk diyenlerin çoğu altın konusunda tatmin edilmiş kişiler.
tabi ki burda mutluluk-huzur ile altını kıyaslamıyoruz.ama her genç kız kendine değer verildiğini görmek ister.herkesin hevesi vardır. arkadaşları gelin olduğunda çifter çifter bilezik takılıp da kendisine (sırf bilezik talep edemediği için) doğru dürüst bişey takılamayıp da bu konu açıldığında boynu bükük olan bissürü kişi tanıyorum.
ayıp diye istememezlik de yapılmalı. gelenek-görenek neyse onu takmalılar.tabi oğlan tarafının maddi durumu yetiyorsa.yetmiyorrsa da adam gibi konuşulur.illa da zorlanmalı karşı tarafın hiç gücü yoksa.ama durumları yettiği oranda ne takılıabiliyorsa takılmalı.bence bunu talep etmek ayıp değil.bizimle evlenmek isteyen kişinin bunları düşünmesi ve ailesine de uygun bi dille anlatması lazım.bence..

illa da zorlanmamalı karşı tarafın maddi gücü yoksa. demek isteedim. ama zorlanmalı diye yazmışım :)

İki hafta önce söz yaptık kızlar,ailem erken olduğunu düşündüğü için beni vermeye pek yanaşmıyordu.Zar zor ikna ettik çağırdık damat kısmını.Bunlar bi tek söz yüzüğüyle geldi falan ben kahve yaparken annem kızım bunlar hiç takı muhabbetini açmıyorlar falan dedi bende kayınvalide uygun bi vakitte ona özel sormak ister dye düşündüğümden öyle dedim,sonra babamda bekleyelim onlar sorunca söyleriz,adetlerinde istemede konuşma yoksa ayıp olmasın dedi.Biz farklı şehirlerde oturuyoruz,onlar karadenizli.İlk kez aileler birbirini gördü ogün ben annem,babam onlar teyze,hala,amca,dayı,abi,abla,yengelerle topluca gelmişlerdi düşünün bende ailenin tek çocuğu tek kızıyım.O günden beri bekliyorum hala ses yok,iyi bir aile olduklarını biliyorum,şuara borçlarıda var ama en azından sorsalar deseler bi gayret olsa hiç gözümde olmaz.Şimdi sözde istemeyince sonradan olmaz yazan arkadaşları görünce moralim çok bozuldu,onlarda açmadıki konuyu nerden bilebilirdimki İnşaallah aklıma gelen olmaz beni utandırmazlar.Bekliyorum hala bir ses seda yok üstüne birde nişana gerek yok falan muhabbeti yapıyor erkek tarafı ne düşünsem bilemedim Babam hiç sevmez böyle şeyleri beni allı pullu nazlı büyüttü hep.Karşı taraftanda aynı özeni görmezse kimseyide tanımaz onuda biliyorum

ne kadar takılırsa takılsın ya onun kaçı olmazki isterse hiö takmasın evimizi yapalımda en güzel şekilde bana yeter.sevgimiz bitmesin mühim olan ama bizmkiler hiç karışmaz böyle şeylere.ne benm ailem ne onun ailesi öyle olsun böyle olsun demez.Çok iyi aramız allaha şükür kayınvalidemi ve kayınpederimide çok seviyorum

canım takı muhabbeti bizdede geçmedi hiç.birkez sorar gibi oldular bizimkiler siz bilirsiniz siz gelin alıyorsunuz sonuçta sizin şanınıza ne yaparsanız dediler.nişandada gittik ben set aldırmadım düğünde alırım diye nişan yüüzüğü saat ve bir tane kelepçe aldık mesela.nişanda altınların hepsi takılmıyor bazen değişiyor hiç bunun için kafanı bozmana değmez bence.ama nişan istememeleri tuhaf.Onu kabul etmeyin herşeyin adeti ile olmasını istiyoruz demeniz gerek bence.

Kız tarafının biz şu kadar altın istiyoruz,biz bukadar takı istiyor demesi zaten tuhaf geliyor bana.Karşı tarafın gücü neye yetiyorsa onu yapmaya çalışır diye düşünüyorum.Gerçi bu durumu kötüye kullananlarda varda bir ortası bulunur mutlaka.Bende nişanlıyım.. istemede altın,takı lafı asla geçmedi.. sonraki günlerde nişan olmadan önce kayınvalidem gelip ne yapacağını birbir söyledi.Bizde okey dedik.. Nişanımda 2 tane 22gr bilezik takıldı,kendi beğendiğim takı seti ve saat budur..Üzülmeyin kızlar hakkınızda en hayırlısı ne ise o olsun..

Aman canım yavrum az olsun çok olsun farketmez ama öz olsun anlatabıldımmı,nişanlın paragöz falan çıkmasın.Kendımden örnek verıyım hıcırsey ıstemedım dıretmedım,bana 5 bilezık bır set taktılar ama nışanlım ve aılesı paragoz çıktı cok huzurla takamadım takılarıma bakamadım bıle..Eşin insan olsun paragöz olsun,aşkını sevgısını bılsın zaten takı dedıgın nedır duzgunse ılerde nıcelerını yapar sana...üzmez...takı bozulur yenısı gelır paranın.kalp kırıldımı tamırı zordur yuva yıkıldımı...

herkes gücünün yettiği kadar altın yapar borç yapıpta sıkıntıyla ödemektense neyapayım öyle altını.ama bizde gelinlere 10 bilezik set saat bileklik kolye vs. hepsi yapıldı

nişanda bazıları bilezikler, saat, set, yüzükler takılır yada bunların hepsi düğünde takılır. nişanda sadece 3-4 bilezik alyans harici yüzük takılır... en orta halli yolu budur diye sanırım:)

ama sakın böyle şeylere takılma, maddi durumları neyi el verirse onu takarlar. benim nişanımda arkadaşlarım yapılanları görünce; ohhhoo biz çok ucuza gitmişiz dediler ama benden daha mı aşagılar yada mutsuzlar mı... hayır:)

benim babamda kesinlikle altın mevzusu açmaz kim ne yapıyosa kendi şerefine yapıyo der çıkar bizde bişey istenmez dedem gelinlerine bayağ yaptı altın takı muhabbeti erkek tarafının oğluna verdiği değere ve maddi durumuna bağlı

[B]annemle saydık benim düğünümde bizim taraf sırf 12 bilezik 1 set takar kız tarafı olduğu halde ben birde babaannemden 5 i bi yerde isterim
[/B]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…