erkek tarafı geline kaç altın yapar?

erkek tarafının taktığı bencede kendi şanındandır, benim eşimin ailesi bana bişey takmadıi yani taktılarda parasını eşim ödedi, hatta biz ikimiz çıkıp aldık, parasınıda eşimin ödediğini biliyorum, keşke bitane olsa bile kendi imkanlarıyla almalıydılar, bi gün konusu geçti eşimle aramızda bileziklerin, ben annemin taktıkları ve bizim aldıklarımız diye bahsetmişim, eşim bozuldu ama durum bu, şimdi o bilezikleri ben bizim aldıklarımız diye görüyorum

Bana bu konuyu hiç sormayın kızlar o kadar üzgünümki bu konudaanlatamam sorun bir iki bilezik fazlada değil inanın .Bende evlenirken ne istersiniz diye sordular eşimin tarafı herkes bi akıl verdi ama ben bi tanecik oğulları var elbette bişyler yaparlar dedim. Oan gözüm bişey görmediğinden. Neyse babam altın kemer istiyoruz kızımıza dedi şaka olarak algıladılar tabiki onlar zaten istediğindende değildi ev almışlardı bize yeni kiradan kurtulalım diye ama onun için hazırda paraları vardı zaten.Neyse bizim kaynana takılar için sürpriz sürpriz deyip durdu sonra hep düğün günü geldi çattı tabi bana taka taka düz bi kendi bi kayınpeder normal bi bilezik taktılar kafamdan aşağı kaynar sular boşaldı düşünün benim annem babam bile bana en alasından taktı bide eşime dolarlar taktılar. Onlarsa oğullarını direk öpüp geçtiler hiçbişey takmadan annem babam bu duruma çok bozuldular tabi sürpriz dedikleri bu mu diye onun dışında söz de benim bağırıp çağırmamla bi bilezik almışlardı ben istemsem almıycaklardı yani onu.
Setimide eşim almış o da beğendiğim set değil gerçi ama çok seviyorum şimdi onu severek takıyorum hihoyyyt
Neyse şimdi burda yazılanları görünce en ucuza ben gitmişim kızlar :çok üzgünüm:
Ama sevgili kayınvalidecimin kolunda bir düzine burma bilezikler dolu tabi hani yok değil yani şunu anlamıyorum hiçmi çevrelerinde görmediler erkek tarafı ne takar ne eder diye. Bu yüzden ona karşı çok soğuğum artık sorun para değildi çünkü ama bigün çok kötü vurucam yüzlerine içimde uhte kaldı çünkü

Biz istemedik valla hiçbir şey. Sadece sordu kayınvalidem ne istersin senin zevkine göre birşey alayım dedi. Bende pırlanta set istedim sadecekaydirigubbakcemile3 Onu taktılar düğünde;ayrıca altın. Ailemde bana elmas set taktı(Onuda ben istedim gerçi :) ) Eşimede saat ve altın taktılar.Nişanda da bilezik taktılar.Bunlar ztn geçiçi şeyler biz iyi olalım ağzımızın tadı bozulmasın yeter zaten...

Son düzenleyen: Moderatör:
valla bal kavanozu, senin ne demek istediğini ben çook iyi anlıyorum. haklısın. insan işte sinir oluyor böyle ve ben bu hataya düşmeyeceğim.

valla bal kavanozu, senin ne demek istediğini ben çook iyi anlıyorum. haklısın. insan işte sinir oluyor böyle ve ben bu hataya düşmeyeceğim.

Kesinlikle parıl, bekarsın gördüğüm kadarıyla altın benim için önemli değil biz mutlu olalım yeter diye düşünmeyin bence. Evet benim için şu an ailemin huzuru herşeyin üstünde ama insan böyle durumlarda kendini enayi gibi hissediyo çünkü gerçekten bu zamanda erkek tarafını dürtmezsen hiçbişey yaptıkları yok. Oyüzden ne koparabilirsen kardır. Eşim bile dediki evlendikten sonra bana krallar gibi düğün yapıcaklarını sanmıştım ama yanılmışım dedi o bile şaşırdı düşünün yani. Hep arada kalan o oldu bide herşeyde koşturdu ben en çok ona üzüldüm. Bu zamanda en fakir insan bile 5 bilezik yapıyo en azından geline benimkiler çok ayıp ettiler ama ne oldu şu an onlar ezik duruyo karşımda. Belki evimi felan aldılar ama bu benim içimde yara kaldı işte

Bana bu konuyu hiç sormayın kızlar o kadar üzgünümki bu konudaanlatamam sorun bir iki bilezik fazlada değil inanın .Bende evlenirken ne istersiniz diye sordular eşimin tarafı herkes bi akıl verdi ama ben bi tanecik oğulları var elbette bişyler yaparlar dedim. Oan gözüm bişey görmediğinden. Neyse babam altın kemer istiyoruz kızımıza dedi şaka olarak algıladılar tabiki onlar zaten istediğindende değildi ev almışlardı bize yeni kiradan kurtulalım diye ama onun için hazırda paraları vardı zaten.Neyse bizim kaynana takılar için sürpriz sürpriz deyip durdu sonra hep düğün günü geldi çattı tabi bana taka taka düz bi kendi bi kayınpeder normal bi bilezik taktılar kafamdan aşağı kaynar sular boşaldı düşünün benim annem babam bile bana en alasından taktı bide eşime dolarlar taktılar. Onlarsa oğullarını direk öpüp geçtiler hiçbişey takmadan annem babam bu duruma çok bozuldular tabi sürpriz dedikleri bu mu diye onun dışında söz de benim bağırıp çağırmamla bi bilezik almışlardı ben istemsem almıycaklardı yani onu.
Setimide eşim almış o da beğendiğim set değil gerçi ama çok seviyorum şimdi onu severek takıyorum hihoyyyt
Neyse şimdi burda yazılanları görünce en ucuza ben gitmişim kızlar :çok üzgünüm:
Ama sevgili kayınvalidecimin kolunda bir düzine burma bilezikler dolu tabi hani yok değil yani şunu anlamıyorum hiçmi çevrelerinde görmediler erkek tarafı ne takar ne eder diye. Bu yüzden ona karşı çok soğuğum artık sorun para değildi çünkü ama bigün çok kötü vurucam yüzlerine içimde uhte kaldı çünkü

niye böyle diyorsunuz ki

takilari biz gelinler niye saklariz ? ileride ev araba bi mal mülk alabilmek icin öyle degil mi

zaten esinizin ailesi en guzel kiyagi yapmislar size

ev almislar ya kiradan kurtarmislar sizi

bu zamanda aileler ogullarina yikarken herseyi size ev alan bu kisilere soguk olmamalisiniz calisir alirsiniz evim var diye sevinin benneyaptımki

hakveriyorum sana canım.herkes hiç önemli değil önemli olan mutluluk diyor ama belliki başlarına gelmemiş.sonuçta insan bir kere evleniyo ve sonuçta bunu herkes yapıyo.ve çevrene arkadaşlarına ailene karşı mahçup oluyırsun.durumu yoksa ok belki ama durumu olan birinin yapmaması insanın kendini değersiz hisstmesine sebep oluyor.ben de senin yerinde olsam çok üzülürdüm ve o kaynananın yüzüne bakmak istemezdim

tabikide büyüklerimiz yerin altın olsun derler ama erkek tarafının takdığı altın kendi itibarlarının bir göstergesidir.yani sana değil kendilerine takmış oluyorlar.falanca gelinine şu kadar takmış diye.sonuçta onların gelini olacaksın bu açıdan bak bence

niye böyle diyorsunuz ki

takilari biz gelinler niye saklariz ? ileride ev araba bi mal mülk alabilmek icin öyle degil mi

zaten esinizin ailesi en guzel kiyagi yapmislar size

ev almislar ya kiradan kurtarmislar sizi

bu zamanda aileler ogullarina yikarken herseyi size ev alan bu kisilere soguk olmamalisiniz calisir alirsiniz evim var diye sevinin benneyaptımki

Tabikide bize çok güzel bi kıyak yaptılar ev almakla ben kirada oturucaz diye düşünüyodum. Ben buna bişey demiyorum allah razı olsun tabikide her ne kadar arada laf soksalarda bu konuda.Ben sadece bekarken bize gidip gelip kendileri bu konuda sürekli işte bi oğlumuz var önünde ardında kimse yok deyip bide altın işi için de siz karışmayın ben yapıcağımı bilirm sürpriz o sürpriz demeleri ve böyle yapmaları benim sinirimi bozdu bizde meraklandık allah allah ne yapıcaklar acaba diye? Yoksa bana deseydiki kızım ev aldık malum biliyosun sana pek bişey yapamıycaz deselerdi benim ailem onlar için bile alırdı bilezik beni kimseye mahçup etmemek için yani ikisi ayrı şeyler ben onlardan zaten aç gözlülük yapıp hem ev hemde sıra sıra bilezikler istemedim ki. Bana açık olmadılar hiçbizaman yalan dolanla yuva kurmaya çalıştılar herşeyi eşim yaptı sağolsun en güzelini yaptı yinede hiç bişeyimi eksik etmedi canım kocam benim:eek:

bana nısanda 1bılezık taktılar duğündede 6tane daha bilezik takacaklar.

Bana 500 liralık 3 tane bilezik bir de set almışlar ama seti alırlarken ben yoktum yanların da sizce nasıl ben şimdi okuunca az gibi geldi o zaman cahillik işte önemsememiştim...

allahım beleşe gittim 50 gr bilezik 1 set.......
yandın kaynana:...............
:KK70:
Aman ya neyse ne sanki bende gelinlik yapıyorum onlara ..Hiç takma kafana sende yüzüne vurursun görüyorum yeni gelinleri dirseklerine kadar(hakikaten görüyorum arnavutum çünkü)Tabi yarabbi şükür diyenlerde var sen kocana bak şeker...:teytey:

Aman ya neyse ne sanki bende gelinlik yapıyorum onlara ..Hiç takma kafana sende yüzüne vurursun görüyorum yeni gelinleri dirseklerine kadar(hakikaten görüyorum arnavutum çünkü)Tabi yarabbi şükür diyenlerde var sen kocana bak şeker...:teytey:

öyle yapıoyrum canım
ama yeri geldiğinde lafı da sokuyorum örnek
evlendiğimde bizde gelin arabdan inmez kaynana indirmelik verir
benim kayanan sallmadı beni aradan 2-3 gün geçti
onlarda dama soğan bayrak konurmuş kim indirirse ona hediye verilirmiş
kaynanam (küçük kaynım indirmiş)
ne alcan hediye dedi ver bakalım 100 tl ben de
(gıcığım yaa)
bizim adetimizde de indirmelik vardır ama kimse bana indirmelik vermedi
ben de sizin adet bilmiyorum dedim
bişe diyemediii.....

herzaman derim
hak edene
haka dansı....
delikafadulden

yuzuk yada set falan neysede bılezıkler her zaman gelıne kalmıyo kı yaa :Saruboceq:aman kac bılezık takarsalar taksınlar onemı yok bence cunku zaten hersey erkek tarafına gıdıyo yanı gercı vermeyen akıllılarda var ama yınede esın alıyo elınden zaman gecınce boyle seyler cokda onemlı degıl bence 5 6farketmez yanı onemlı olan guzel gecım versın allah

yuzuk yada set falan neysede bılezıkler her zaman gelıne kalmıyo kı yaa :Saruboceq:aman kac bılezık takarsalar taksınlar onemı yok bence cunku zaten hersey erkek tarafına gıdıyo yanı gercı vermeyen akıllılarda var ama yınede esın alıyo elınden zaman gecınce boyle seyler cokda onemlı degıl bence 5 6farketmez yanı onemlı olan guzel gecım versın allah

Anacım kocam sıkıntı çekerken nasıl vermeyeyim gerçi bizde çook ayıp kadın bileziksiz hiç yakışmaz..cokacimcoook

Anacım kocam sıkıntı çekerken nasıl vermeyeyim gerçi bizde çook ayıp kadın bileziksiz hiç yakışmaz..cokacimcoook

dogru haklısın verılır de ıste bu yuzden dıyorum bende onemı yok dıye canım yaa ese vermek neysede dugun gunu kaynana kayınbaba bıle alıyo onu dıyorum o yuzden gelının sahsına kalacaksa onemı var yoksa onemsız bence sayısısırnaşık şey

Arnavutmusun? arkadaşım ben arnavutlara evlendim, ne dirseklere kadar bileziği?Allahtan kocam iyi Allah ondan razı olsun bir çuval altına değişmem :nazar:

Arnavutmusun? arkadaşım ben arnavutlara evlendim, ne dirseklere kadar bileziği?Allahtan kocam iyi Allah ondan razı olsun bir çuval altına değişmem :nazar:

AAA ciddimisin sen nasıl arnavutlara gitmişsin :uhm::uhm:İlk senden duyuyorum valla şaşırdım da...

X