- 28 Şubat 2017
- 7.952
- 22.188
-
- Konu Sahibi Venuslukedi
Allah seni ne yapmasın ya kızgın yorum yazcaktım gülmekten yazamadımKullanıcı adının hakkını vermek budur be
İmzayı tam nereye atıyoruzPara yemek değil de değerinin farkında olmak ve aynı şekilde karşılık verebilmek diyelim lisede okumuyorsanız gümüş kolye almak nedir ben mesela kabul etmiyorum isteyen kırılabilir ayrılabilir ki şükür böyle birine hiç denk gelmedim lüx marka olmadıkça giyimi de hediye olarak kabul etmiyorum bunu da açıkça söylüyorum zaten tanıyanlar bunu biliyor + olarak aynı şekilde hayatıma giren erkeklerle aynı şekilde hediyeleşiyorum belli bandın altında hediye vermem .
Flörtleşirken dikkat edeceksiniz bunlara mesela flörtleştiğim adamla ortak hesap ödemem aramızda para lafı oluyormuş gibi gelir şahsen hesabı o aldıysa teklif etmem etmeye tenezül etmem 300-500 ün lafını yapacak adamın yüzünden anlarım gerekirse tüm hesabı öderim ama bölüşmem buna karşın elim açıktır bende mutlaka ona fark ettirmeden hesabı öderim ya da gezi tur bir şeyi sürpriz olarak planlar her şeyi karşılarım özetle nasıl değer görmek istiyorsam karşımdaki de o kadar değerlidir der o değeri maddi manevi hissettiririm.
Basit bir örnek vereyim şimdiki erkek arkadaşımla ilk başlarda görüşürken böyle evde tozdan şikayet ediyordum ciddi mi dedi şaka mı dedi bilmiyorum ama doğum gününde sana robot süpürge alayım da yorma kendini dedi bende gülerek ay saçmalama aşkım ev eşyasından hediye olmaz dedim hadi canım şu bu bak kullanırsın falan şakalaşırken açıkça dümdüz söyledim ben ev eşyasını giyim eşyalarını hediye olarak kabul etmiyorum normal zamanda içinden gelir alırsın ayrı ama bunlar hediye değil dedim ben özel günümde kırılcağıma o baştan kırılsın diye düşündüm çok da ciddi görmüyordum o zaman ilişkiyi onun doğum günü benden önce geldi şansa tesadüfe pırlantalı şık bir erkek saati aldım he hiçbir erkek de bunun karşılığında bana gümüş kolye getiremez yani biraz yöneteceksiniz bir mağazaya girerim tişört gömlek alırım aşkım sana yakışacağını düşündüm der veririm onun gözünde bunu sıradanlaştırırım ve hep böyle geldi gitti biraz alttan alta yönetmeyi deneyin ve ilişkinin başında kartlarınızı açık oynayın seneler sonra arıza çıkarmak bir şeye yaramaz.
Bende bu biraz babamdan kalan bir takıntı hediyeye özel günlere çok değer verir beni de takıntılı yaptı inan ben öğrenciyken inşaat temizliğine giderdim o parayı ne çilelerle kazanırdım aylarca para biriktirip 3 ayımı bir hediyeye verdiğimi bilirim mesela siz bu istediklerinizi yapıyor musunuz özel gün olsa da olmasa da bir şeyler alıyor musunuz ? Sevgiliye bir şey almayı aranızda normalleştirdiniz mi
3 ay inşaat pisliği temizleyip adama pırlantalı saat alacam sırf o da bana pırlantalı kolye alsın diye gerçeketen enteresan hayatlar..Para yemek değil de değerinin farkında olmak ve aynı şekilde karşılık verebilmek diyelim lisede okumuyorsanız gümüş kolye almak nedir ben mesela kabul etmiyorum isteyen kırılabilir ayrılabilir ki şükür böyle birine hiç denk gelmedim lüx marka olmadıkça giyimi de hediye olarak kabul etmiyorum bunu da açıkça söylüyorum zaten tanıyanlar bunu biliyor + olarak aynı şekilde hayatıma giren erkeklerle aynı şekilde hediyeleşiyorum belli bandın altında hediye vermem .
Flörtleşirken dikkat edeceksiniz bunlara mesela flörtleştiğim adamla ortak hesap ödemem aramızda para lafı oluyormuş gibi gelir şahsen hesabı o aldıysa teklif etmem etmeye tenezül etmem 300-500 ün lafını yapacak adamın yüzünden anlarım gerekirse tüm hesabı öderim ama bölüşmem buna karşın elim açıktır bende mutlaka ona fark ettirmeden hesabı öderim ya da gezi tur bir şeyi sürpriz olarak planlar her şeyi karşılarım özetle nasıl değer görmek istiyorsam karşımdaki de o kadar değerlidir der o değeri maddi manevi hissettiririm.
Basit bir örnek vereyim şimdiki erkek arkadaşımla ilk başlarda görüşürken böyle evde tozdan şikayet ediyordum ciddi mi dedi şaka mı dedi bilmiyorum ama doğum gününde sana robot süpürge alayım da yorma kendini dedi bende gülerek ay saçmalama aşkım ev eşyasından hediye olmaz dedim hadi canım şu bu bak kullanırsın falan şakalaşırken açıkça dümdüz söyledim ben ev eşyasını giyim eşyalarını hediye olarak kabul etmiyorum normal zamanda içinden gelir alırsın ayrı ama bunlar hediye değil dedim ben özel günümde kırılcağıma o baştan kırılsın diye düşündüm çok da ciddi görmüyordum o zaman ilişkiyi onun doğum günü benden önce geldi şansa tesadüfe pırlantalı şık bir erkek saati aldım he hiçbir erkek de bunun karşılığında bana gümüş kolye getiremez yani biraz yöneteceksiniz bir mağazaya girerim tişört gömlek alırım aşkım sana yakışacağını düşündüm der veririm onun gözünde bunu sıradanlaştırırım ve hep böyle geldi gitti biraz alttan alta yönetmeyi deneyin ve ilişkinin başında kartlarınızı açık oynayın seneler sonra arıza çıkarmak bir şeye yaramaz.
Bende bu biraz babamdan kalan bir takıntı hediyeye özel günlere çok değer verir beni de takıntılı yaptı inan ben öğrenciyken inşaat temizliğine giderdim o parayı ne çilelerle kazanırdım aylarca para biriktirip 3 ayımı bir hediyeye verdiğimi bilirim mesela siz bu istediklerinizi yapıyor musunuz özel gün olsa da olmasa da bir şeyler alıyor musunuz ? Sevgiliye bir şey almayı aranızda normalleştirdiniz mi
İşte bunları en başta yazınızda belirtmemişsiniz. Şimdi sizi anladım. Yani öğrenci olmanıza rağmen hediyeye önem verip bir şeyler alıyorsanız tabi ki kendisinin mesleği olduğu için beklenti içinde olmanız çok normal. Bana da şimdi anormal geldi. Bence hediye almayı kesin ve uygun fırsatta bu konuyla alakalı lafınızı sokun. Bakalım nasıl bir tepki verecekCüzdan olarak görmek başka bir şey. Öğrenci halimle o kadar hediye alıyorum borç harç o çalışıyor ve karşılığı bu... Annesinin kredisini ödüyor diye çok maddi durumu yerinde değil diye düşünüyorum ama avukat yani iki senedir bir tane gümüş kolye almak ne demek
Bence alt metinde Öğrenci halimle Avukat adam bulmuşum elimde tutmalıyim hediyesi onlar.. En azından bu tecrübenizle İnsanları bu kadar kafanızda büyütmemeniz gerektiğini anlamışsınızdır.Cüzdan olarak görmek başka bir şey. Öğrenci halimle o kadar hediye alıyorum borç harç o çalışıyor ve karşılığı bu... Annesinin kredisini ödüyor diye çok maddi durumu yerinde değil diye düşünüyorum ama avukat yani iki senedir bir tane gümüş kolye almak ne demek
Öğrenciyken kimseye böyle bir şey almadım konu bütünlüğünü kaybettiniz diye açıklıyorum üniversitedeydim ek iş olarak haftada 2 gün gidebiliyordum ama o zamandan beri bu hediye olayı bende takıntı o zaman da güzel sayılabilecek bir markadan hatrı sayılır bir parfüm almıştım 19-20 yaşında çocuğa pırlanta almamıştım herhalde haftada 2 sene 2012-13 o senenin şirketerin bana verdiği parayı bir düşünün bakayım zorunlu giderlerimi de çıkın milyarlar etmiyor zaten kıçı kırık 5 liralık 10 liralık bileklik kolye almaktan iyidir benim hayat görüşüm bu size uymak zorunda değil şu an 29 um kendi işim var gelirim iyi neden sevgilimden esirgeyeyim ? 5-10 sevgilimden de esirgeyeceksem gözüm kalacaksa neden sevgiliyiz ?3 ay inşaat pisliği temizleyip adama pırlantalı saat alacam sırf o da bana pırlantalı kolye alsın diye gerçeketen enteresan hayatlar..
En güzeli tek taşımı kendim alırım tek başıma kendim takarım
Peki şeyi merak ettim, belli bandın altında ya da markasız hediye gelirse kellesini vurduruyor musunuz alan kişinin?Size göre öyle olabilir bana göre değil napim pimremses sendromuna girip hep bana yağ bana mı diyeyim ben bu hayatta her şeyin karşılıklı olduğuna inanan biriyim böyle yaşıyorum siz öyle düşünmezsiniz farklı yaşarsınız saygı duyar geçerim
evet durumu yok belli ki ve sizin beklentileriniz cok yuksek, devam ederseniz mutsuz olacagınızı düşünüyorum.Cüzdan olarak görmek başka bir şey. Öğrenci halimle o kadar hediye alıyorum borç harç o çalışıyor ve karşılığı bu... Annesinin kredisini ödüyor diye çok maddi durumu yerinde değil diye düşünüyorum ama avukat yani iki senedir bir tane gümüş kolye almak ne demek
Kudra inan ki banlanasım yok sen benim ne demek istediğimi anlayacak zekaya sahipsin buna eminim kibarca redderim ve bir daha görüşmem benim verdiğim değeri bana maddi manevi veremeyecek insanla hiiiç vakit harcamıyorum ki denk de gelmedim 30 a yaklaşmış kadına da liseli ergen gibi gümüş kolye getirilmez özel günde benim için böyle arkadaş değiliz kanka değiliz sevgiliyizPeki şeyi merak ettim, belli bandın altında ya da markasız hediye gelirse keşlesini vurduruyor musunuz alan kişinin?
Bence alınır neden alinmasin surekli altin mi almalılar. Ben altından cok gumusu hediye alinmasini seviyorum, benim için hediye manevi deger taşıyor sonucta.Kudra inan ki banlanasım yok sen benim ne demek istediğimi anlayacak zekaya sahipsin buna eminim kibarca redderim ve bir daha görüşmem benim verdiğim değeri bana maddi manevi veremeyecek insanla hiiiç vakit harcamıyorum ki denk de gelmedim 30 a yaklaşmış kadına da liseli ergen gibi gümüş kolye getirilmez özel günde benim için böyle arkadaş değiliz kanka değiliz sevgiliyiz
Yalnız tavsiye verdiğiniz kişi 20 yaşında üniversiteli, bilmem farkında mısınız?Kudra inan ki banlanasım yok sen benim ne demek istediğimi anlayacak zekaya sahipsin buna eminim kibarca redderim ve bir daha görüşmem benim verdiğim değeri bana maddi manevi veremeyecek insanla hiiiç vakit harcamıyorum ki denk de gelmedim 30 a yaklaşmış kadına da liseli ergen gibi gümüş kolye getirilmez özel günde benim için böyle arkadaş değiliz kanka değiliz sevgiliyiz
Altın çok pahalı yahu. Çok uzun bir ilişkim değilse ben altın bir şey beklemem mesela. Hatta gümüş alacağına çelik alsın bence.Bence alınır neden alinmasin surekli altin mi almalılar. Ben altından cok gumusu hediye alinmasini seviyorum, benim için hediye manevi deger taşıyor sonucta.
Bencede öyle beğenmek beğenmemekle alakali bile degil. Ben bastan söylüyorum pahali hediye yok diye, ozel günlerde hediye alma zorunluluğu yok. Canımız isterse içimizden geldigi icin alırsak veya manevi değeri olacak şeyler sadece.Söyleye söyleye aldırtabilirsiniz ama o zaman ne değeri olur bilmiyorum. Karşınızdakinin karakter yapısıyla ve maddi durumuyla alakalı daha çok. Böyle cimri sevgilisi olan bir arkadaşım vardı, ortak ödemeyi geçtim kıza yıkıyordu hesabı hepLaf vura vura istediği kıvama getirdi ama böyle yapmak da benim tercihim olmazdı.
Bana kalsa özel günlerde ne hediye alırım ne hediye veririm. Hediye çok gereksiz geliyor çünkü bu zamana kadar gelen hediyeleri hep beğendim ama mutlaka bir sorun çıktı ya da hediye güzeldi aslında ama bana hitap etmiyordu. Bir şekilde kullanamadım.
Güzel bir yemek, beraber geçirilen zaman yeterli geliyor bana.
Ne güzel bak sizin tercihiniz bu yargılmıyorum saygı duyup geçiyorum çünkü o sizin hayatınız siz mutluysanız beni ilgilendiren bir yanı yok ama ben hoşlanmıyorum maalesef sürekli altın alsın değil mevzu toplasan iki özel gün var bir doğum günü iki sevgililer günü şu iki günde de kıysın bir zahmet paracıklarına çünkü bende kıyıyorum el elde baş başta oturup hadi bana en güzel şeyi alsın demiyorumBence alınır neden alinmasin surekli altin mi almalılar. Ben altından cok gumusu hediye alinmasini seviyorum, benim için hediye manevi deger taşıyor sonucta.