Erkek neden içer??

Su sekilde benimle tehditvari konusulsa inadina yaparim.
Umrumda degilsin de derim..
Adami resmen provoke etmissiniz ve kukla etmeye calisiyorsunuz.
Ne demek arasira icmesini istemiyorum.
Velisi misiniz buna karar vereceksiniz?
Ben icki tadi bilmem hic agzima koymadim, koymayi da dusunmuyorum ama esim arada bir bira acar kendine ya da guzel bi yemek varsa bi kadeh sarap icer yaninda ama ben bunu yapmani istemiyorum desem gider disarda icer ya da inadina siseyi devirir.
Baskici olmayi birakin ve adama guzellikle yaklasin, kural koyucu gibi degil.

Umarım teşekkür ederim yorumunuz için soylediklerinizi dikkate alacağım

Soz vermedi diyenlere gelsin bu post

Hanımlar,
evlenen ve evlenecek tüm kadınlara diyorum, alkol veya herhangi bir konuda hassasiyetiniz varsa, bu hassasiyetinizi daha evlenmeden ortaya koyuyorsanız, size söz veriliyorsa yemin ettiriyorsanız ve bu yeminler yerine getirilmiyorsa, yaparsan giderim dediğiniz herşey için sözünüzün arkasında durmanız gerekiyor, istemediğiniz herşey için net olmanız lazım, zira sizler yemin etmiştin ama yemini bozdun bak giderim, bir daha olursa gideceğim, bak bu 3 oldu 4. de giderim dedikçe 5'te olur 10'da olur, evliliklerde bazı durumlar vardır ki karşınızdakinin değil sizin duruşunuz ve kararlılığınız gidişatı değiştirir, karşınızdaki yapacağım dediği şeyleri yapmadığında yaparım dediklerinizi yaparsanız kararlılığınızı gösterirsiniz.

Haklisin ablam, benimki sigaraya basladi tekrar. Hic ona seni bosarim bu yuzden filan demedim. Sozunde durmamak oluyo bu ki bi evlilikte olmasi cok kotu birsey .Herkesin hassas oldugu noktalar vardir.

Abartmayın bence..
Ben de alkolden hoşlanmam. Yeni evliyken arada içerdik ama zamanla daha çok soğudum.
Eşim de nadir içer. Hiç kendini de kaybetmez..
Hatta dün akşam buluştu arkadaşlarıyla. Çok sık olsa ben de hoşlanmam.
Eşiniz de arada bir ve az içiyor demek ki..
Bence bunun için huzursuzluk çıkarmayın..

1Sen buyur. yeminler etme sözler verme neresinde?
evlendikten sonra da düğünlerde içmiş. canım isteyince içeceğim diye de belirtmiş.

Yorumlarından birinde söz verdiğini, yeminler ettiğini ve tekrar yaptığını söylemiş.
Burada yazilan yorumda adamın densizligi. Sözünde durmamak , karısının hassas noktasına önem vermemektir.

Valla esim sevgiliyken alkolikti denilcek kadar cok icerdi bunda koca olmaz derlerdi nasilki evlendik bicak gibi kesti demekki alkolik degil keyif arkadas ortami vs kaynakliymis simdide cok keyiflenirse cani isterse iciyor mesela uzun suredir hafta tatili yapmiyordu dun guzel bi gezinti yaptik beraber oglumuzun keyif alcagi seyler yaptik eve donuste baktim dukkanin onune cekiyo hayridir dedim valla cok canim istedi dedi aldi evinde guzellikle icti sonrada guzel guzel uyudu demekki guzel bi gunun arkasindan keyiflendiki icmek istedi bundan dogal ne olabilirki bence cok sıkmayın bu konuda ki eger hergun olmuyorsa ayda yılda birse cocugunuz sizin rızkınızı alkole yatirmiyorsa ,qve icip icip size ve saga sola zarar vermiyorsa insan bazen rahatlamak ister cani ister rahat birakin hatta disarda icmesini istemiyorsaniz esnek davranin biraz esin de sizin yaninda oturup icsin

Haklisin ablam, benimki sigaraya basladi tekrar. Hic ona seni bosarim bu yuzden filan demedim. Sozunde durmamak oluyo bu ki bi evlilikte olmasi cok kotu birsey .Herkesin hassas oldugu noktalar vardir.
O yüzden ben evliliklerde çiftlerin arkasında durmayacağı sözler vermelerini ya da yapamayacakları sözleri söylemelerini doğru bulmuyorum, hoşlanmadığın birşeyin yapılması halinde rest çekerken gerçekten yapabileceğin bir laf çıkmalı ağızdan, kararlı bir duruş önemlidir.

Aynen oyle, ama bunun garantisi yokki. Tamamen esinin insafina iradesine kalmis birsey. Benim ailemde söz vermenin cok buyuk sorumluluk oldugu ve mutlaka yerine getirilmesi gerektigi birsey oldugu ogretildi. Esimde cok baska bir ortamda heleki insanlarin bolca soz verip sozlerini tutmadiklari bir iste calismis bekarliginda. Ha bilmemki bunun etkisi varmidir. sirf bu yuzden solememis olsam bile.. eger cocuklar yokken baslamis olsaydi tekrar sigaraya benim icin bitirme sebebi olacakti muhtemelen.
Belki birakmazsa yine olabilir kopmamiz ilerde. Ben sigara konusunda hassasim konu sahibide icki konusunda. Icerim her turlu deseydi belki bu adamla ben hayatimi birlestirmeyecektim kim bilir? Ayrica bunu kabul ederek evlenmis olsaydim ses etme hakkim olurmuydu? Bence olmazdi

Yorumlarından birinde söz verdiğini, yeminler ettiğini ve tekrar yaptığını söylemiş.
Burada yazilan yorumda adamın densizligi. Sözünde durmamak , karısının hassas noktasına önem vermemektir.

:))
tontriko alıntılamış o dediğin mesajı gördüm.
peki benim alıntıladığım mesajla arasında fark yok mu sence?
yeminler edip sözler vermekle bir daha yapmam demek arasında. çelişkili yorumlar..
empati kuruyorum mesela bende aynı hassasiyeti uyuşturucuda gösteririm. nişanlıyken görsem ve hadi adam yeminler etse evlenmem. bu hassasiyet meselesi hayat tarzını kapsamıyor mu sence? bu kadar hassassan yapabilme kapasitesi olduğunu gördüğün anda vazgeçersin.
ve bu kadar hassassan boşanırsın. hem hayat tarzına uymuyor hemde yeminini tutmuyor. adam tam ofsayt demezmisin?
yada benim anladığım gibidir konu ilk mesajda belirtilmemiş şeyler aslında yoktur.

Ben o mesajında gelen tepkiler üzerine yazıldığını düşünüyorum noop
Yoksa ilk mesajda belirtebilirdi hemde üstüne basa basa

Ben bazı huyların dış etkenlerle değişeceğini sanmıyorum, yani verilen sözlerin tutulmadığı bir yerde çalışması etken değildir, yetişmeyle ilgili bir durum bu, ben de söz vermeyi önemserim, karşımdaki kim olursa olsun, mesela kızım küçükken ona da söz vermenin kıymetini öğretmek için asla ona yapamayacağım şeylerin sözünü vermezdim, söz verdiklerimi de yapardım, bazı şeyler çocukluktan pekiştirilmeli çünkü.

Boşanacak kadar, bunu düşünmeye itecek kadar önem verdiğiniz şeyleri ta evlenmeden konuşmalısınız ama, misal şiddet, kumar, alkoliklik derecesinde içki tüketimi, aldatma gibi bazı şeyleri asla kabul etmem, bunlar benim için önemli noktalar ve daha evlenmeden çizgiyi çektim, bir tokat bile çekip gitmeme sebeptir dedim, yapsaydı giderdim, bir daha olmasın demezdim, direkt kararımı uygulardım çünkü baştan demişim ben.

Ben o mesajında gelen tepkiler üzerine yazıldığını düşünüyorum noop
Yoksa ilk mesajda belirtebilirdi hemde üstüne basa basa

yani. 1sen inde tontriko nun da (başka varsa görmedim) konuyu yakaladığı nokta orası. ilk mesajda belirtilmeyecek bir ayrıntı değil. aksine düğünlerde bir kaç yudum içtiği konu sahibesinin de bunu kabul ettiği minvalinde ilk mesaj. alkolik olmasından korktuğu vurgusu daha dikkat çekici hassasiyetten.

Siddet baska bana gore : ( iradesiz diye dusunuyorum bu konuda. Yani icmesen olcen mi sanki diyorum:) anlamaya calisiyorum onu.. bende aliskanliklarimdan Zor gecenbiriyimdir... ama onun yerinde olsaydim asla soz vermezdim galiba zaten icmiycrm diye..adam iciyo yani.. sigaraya basladi diye bosandigini dusun:) adama gulerler bile:) bak burdaki cogu kadin bile nolcak canim filan diyolar ya da otur sende ic diyenler var:) simdi oturup esimle bende mi iceyim yani? Sonucta o da zevkine yapiyo: ( olay icki bile degil bana gore... verilen soz ve yerine getirilmemesi.

Diyelimki esin kirmizi rengini sevmiyo ve sende ona hayat boyu evliliginizde giymiycene soz verdin. Bunu yaparsan sozunde durmamus olursun. Bununla bu konu arasinda hic bir fark yok benim gozumde.

Her bir iki yudum içen bağımlı mı oluyomuş?
Ben alasından alkolik olmuşum haberim yok.
Bu kadar abartırsanız korktuğunuz başınıza gelir daha fazla.

Söz verme konusunda kesinlikle katılıyorum, zaten o yüzden de diyorum söz vermek önemli, tutulmayacak sözler verilmemeli diye, yok bence gülünecek birşey değil tontriko, sigara içme mesele değil orada, konu sözün tutulmaması, yani desen ki bu adam verdiği sözleri tutmuyor bu adamı boşayacağım ben gülmem şahsen, verdiğin sözü tutmamak karşındakine verdiğin değerle de doğru orantılı benim gözümde, bu mantıkla baktığımdan garipsemem ayrılıyorum desen, ben de sigara içiyorum, tamam kötü bir alışkanlık kabul ediyorum, eşim de içer, bazen bırakır içmez vs içmediği dönemler bana sende içme bırakmalısın der, bunu sağlığım için istediğini biliyorum ama yapamayacağım için söz vermiyorum, sen içme seni destekliyorum derim ki zaten salonda yatak odalarında içmeyiz, mutfak ve balkondur bizim gaz odası, o içmediği zamanlar desteklemek için mutfak da dahi içmem ama içmemek için söz de vermem, zira ne olursa olsun eşim tolere etse bile karşısında söz verip tutmayan bir kadın görsün istemem, keza kızımda söz vermenin değerini öğreten annesinin verdiği sözleri tutmayan bir kadın olduğunu görmesini istemem, ya söz verip yapacaksın ya hiç söz vermeyeceksin.

Aynen oyle ablam. Bence bu ozellik aileden geliyo ve belkide dedigin gibi duzelecek birsey degil. Ki bende bi o kadar hassasim. Sirf bu sebepten bosarim bi gun belki:) bazen olur ya.. doluya koydum almadi bosa koydum dolmadi:))

Yorumlar konudan daha ilginç maşh. İçki içmek ne kadarda normal ne kadarda kişisel nerdeyse keyif verici olmasından dolayı "faydalı" olarak kabul edilmiş. En nihayetinde gayet zararlı kötü örnek olan aile birliğine yakışmayan bir durum oysaki. Sigara veya uyuşturucuda öyle. Ama bize göre maşh o kadar sıradan olmuş ki hayret ediyor insan.
Konu sahibi de eşinin düğünlerde içmesine hiç ses etmemiş ikinci bir ortamda içince garipsemiş. Anlayabileceğim bi ayrıntı değil bütün yorumlarınızı da okumadım konu sahibi. İnşh eşinizle orta yolu bulursunuz ne diyeyim

Herkes sizinle aynı inancı taşımak zorunda değil. Az miktarda alındığında hiç zararlı ve kötü olmuyor.. Bizim için gayet sıradan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…