Erkek neden içer??

Benim eş kişiside sıksık içer(zıkkım içesice)
Derttenmi içiyosun diye bi keresinde sormuştum
Hayır keyiften içiyorum demişti.içince dünya dönüyo hoşuma gidiyo bu durum diyodu
Ve gercekten dogru;hayatında güzel bişey olunca hemen aklına içki içmek gelir eş kişisinin

inşallah geçer gider.. Hergün hergün olunca tahammül edilmiyo.. Leş gibi o kokunun içinde uyumak eziyetten başka bi şey değil. Evet içip beni dövmüyo ama illa dövmesi mi gerekiyo sanki bu durumdan şikayetçi olmam için..

yazmıyor konuda öyle birşey.
velev ki öyle sözünü tutmadı diye boşansın o zaman.
adamın kırk yılın başı içtiğini mevzu yapıp karalar bağlamaya gerek yok 7/24 içiyormuş gibi.

Bir kaç mesajda yazmış. Ister sürekli içsin , ister bir yudum farketmez ; eğer dini hassasiyet varsa eşide ve bu konuda söz verdiyse yapamaz, yapmamalı.
..

Hangi konuda olursa olsun evlenmeden önce verilen sözler tutulmalı. Bunun kafasında değilse bu konuda katı olan biriyle değil olmayan biriyle evlilik kursaydi. Şuanda " sanane " demeye hakkı yok .

Yorum yazan çoğu üye alkol aldığını yazmış. Arkasından da " aman bir kaç yudum içmeyi büyütmeyin, alkolik degil ya " diye eklemiş.

Konu sahibi hassasiyeti yazmış. Söz vermişti, yeminler etmişti demiş.

Ona rağmen biliyordun evlenmeseydin denilmis. Burada çok şaşkınım.

Biliyormuş , evlenmeseymis , evlendiyse sözünü tutmalı demek daha doğru , daha hakkaniyetli bir mesaj olmaz miydi ?

Ya da alkol alınması konusunda katı olan birine , annesi misin bir kaç yudumdan ne olur yorumu inanılmaz saçma .

Bilemiyorum. Konu başka bir şey olsa , önceden söz verse ve yapmasa herkes olmaz derdi.

Alkol olunca mi sanane oluyor. Ben içiyorum diye , konuya hassasiyeti olan birine aman sanane , büyütme iki yudumdan bir şey olmaz demeye hakkım yok.

Huyu suyu değişmiyorsacılar 1 2 kadehten bir şey olmaz diyenler bir bitmediniz. Bu kadın evlenmeden bunun sözünü almış. Kaldı ki dini yönden değil yaşam tarzı açısından kesinlikle alkole karşı arkadaşlarım var. Kadın rahatsız oluyorsa oluyordur burda linç etmenin anlamı ne? Size 1 2 tek atmak normalse de bize de hiç almamak normal geliyor. Muhtemelen ortama uyuyordur eşiniz, güzelce konuşun, umarım düzelir

Bu forumda dini yorum yasak ama dinine göre yaşamaya çalışanlarla alaycı konuşmak yasak değil.

Arti binbesyuz:)

Mesela benim esim alkol degil ana.. evlenince sigarayi birakxan dedi.. ha biraktida bi kac sene gene basladi mesela.. ha benbu adami bosamam lazim aslinda sozunde durmasi gerekirdi. Cocuklara dua etsin

Olay soz verilipte verilmeyen altinlar olsaydi eminim cok baska konusurdu cogu uye:))

Öncelikle içme demedim hiç
Benimde canım içmek istiyor deyip peşine takıldım ki hiç içmem, alışamadım içmeye. Ama sürekli benimle takılınca yakasına yapışan arkadaşlarından sıyrıldı yavaş yavaş. Zamanla dışarıda içmek çok masraflı oluyor evimizde içelim demeye başladı ve öyle yaptık bir süre sonra git gide daha az içmeye başladı. Eşimin 20 yıllık bir gece hayatı vardı en son oturduğumuz muhitten taşınalım burada yakalıyor beni arkadaşlar dedi ve taşındık. Şimdilerde sadece haftada bir gün iki üç duble içiyor. Evimdeki huzuru seviyorum diyor ve olabildiğince az içiyor artık, eskiden gündüz başlar gece sızana dek içerdi. Bu süreç toplamda üç dört yıl aldı ve ben sabırla tek bir eleştirel söz etmedim, bazen konuşuyoruz ne çok eziyet ediyormuşum kendime diyor. Sakin huzurlu bir ev ve destek olan bir eş bazen iyi geliyor insanlara. Onu eleştirmedim ama usul usul hep kendisine verdiği zararı anlattım. Bugün doktor kontrolümüz vardı kolesterolünün normale döndüğünü, karaciğer yağlanmasının artık olmadığını öğrendiğinde çocuk gibi sevindi, bugün içme günü mesela ne ısmarlayayım kocama dedim çay dedi:) biraz sabır istiyor , kendileri biliyorlar aslında ne halt ettiklerini bu arada benim asla beceremediğim bir şeyi yapıp şekeri de bıraktı:) darısı sigaramızın başına
Bir de küçük dipnot koyayım buraya dini hassasiyetten bahsetmiş herkes , içen insan da inanabilir, benim eşim eski imam hatip mezunlarından, hayli derin bir bilgi ve gelenekten geliyor ama içki içmek farklı bir durum o yüzden konuyu buradan değerlendirmek yanlış, üstelikte kimsenin dört dörtlük farzları yerine getiremediği bir devirde

Son düzenleme:
Peki bir kadın , kocası keyfe keder kendine ve çevresine zararı olmadan bir miktar alkol aldıysa neden küser Yada kırılır? Bunu neden “beni dinlemedi , beni sevseydi vs” egosuna dönüştürür?
Bende bunun cevabını merak ettim gerçekten? Düşünemediğim bir sebep varsa bende küseyim bari :)

Görende sallana sallana eve gelmiş zanneder. Adam 2 yudum içiyor farz et ki 2 şişe veya 2 kadeh ne olacak?? Demekki keyif alıyor ki içiyor. İleri gitmediği içip içip sapıtmadığı süre hiç sorun yok inan bana.

Engellersen sağda solda içmeye devam edecek. Bu durum ileri giderse daha kötü.
Kızacak birşey yok , keşke benim eşimde keyfe keder içse de 2-3 yudumla bende eşlik etsem ona. Bazen insana iyi geliyor ama hayatı sizin gibi yaşayanlar tabiki bunu anlamayacaktır.

Eşin küçük çocuk değil
- “ona kızıyorum ama yinede içiyor”
işte bunu yapmamalısın.

konu sahibesinin ilk mesajında düğünlerde bir kaç yudum aldığını biliyorum diye bir ifade var.. bir kaç yudum nasıl oluyorsa artık.
bende diyorum ki hassasiyet varsa düğünde olunca geçerli olmuyor mu?
söz verme yeminler etmenin neden ilk mesajda belirtilmediğini anlamış değilim.
umarım bu sefer ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

1Sen buyur. yeminler etme sözler verme neresinde?
evlendikten sonra da düğünlerde içmiş. canım isteyince içeceğim diye de belirtmiş.

Ben alkol , sigara kullanmayan birisiyim. Hem dini açıdan da ,sağlık açısından da karşıyım ikisine de. Benim hayattaki tutumum nettir. Bunu evlenmeden , evleneceğim adama hsisettiririm. Arada birde olsa içki içen biri ile evlenmek istemezdim. Evlilikten önce biliyordu iseniz keşke ona göre evlenseydiniz. Ha bilmiyordu iseniz tepki göstermekte haklısınız. Ama bu kızar , bağırır tarzda değil de neden içmesini istemediğinizi anlatır tarzda olursa daha güzel bir iletişim olur. Ben eşim olmuş kişiyi de dini olarak uyarmak açısından kendimde borç bildigimden uyarirdim. Bundan dolayı ki her zaman hayat görüşü birbiri ile uyuşan insanlar evlenmeli diyorum. Sonra böyle sorunlar oluyor işte. Ama abartmadigi sürece iciyorsa sıkıntı etmeyin, sonuçta dini olarak ta uyarinizi yaptıktan sonra Allah'la kul arasına girmemek lazım. Herkesin sevabı, günahı kendine.

Herkesin inanci kendine orası ayrı, kimisi içer kimisi içmez. Ama demek ki konu sahibi içki icilmesini sevmeyen biri ki bu konuya takılmış. Burda isteyen içer diye savunmaya geçen arkadaşlar asıl konu şu : Adamın evlenmeden önce içmeyecegim diye söz verip, yeminler edip eedip evlendikten sonra değişmesi.

Aynı şekilde içki içmeyi seven bir kadınin , evleneceği adamin onun sevdiğini bildiği için "evlenince de içersin , beni ilgilendirmez, herkesin kendi hayatı" diyerek ; evlendikten sonra içki icmesine karışması gibi.

Konu içki içmek olayı değil, evlilikten önce verilen sözden evlenilince dönülmesi. Belki adam o sozu vermese kadın evlenmeyecekti. Konu sahibi için önemli ki , evlenmeden bunun sözünü almış.

Keyif aliyor sana zarar vermiyorsa ..bunda .ne var ki..otur sende ic onunla..
Yani şunu da anlamıyorum, içki içmeyi seven insanlar kendilerine saygı bekliyorlar da , içmeyen insanlara neden saygı duymuyorlar. Saygı görmek isteyenler, saygı da duymalı.

Yaptığınız yorum olmuş mu? Konu sahibi demek ki alkol konusunda hassas biri , otur sen de iç ne demek yahu. Kimse size neden içiyorsun diye baskı yapmıyorsa, içmeyi tercih etmeyen insana da ne var sen de iç denmez.

şisede durdugu gibi durmuyor işte..Icenler ne anlıyor bilemiyorum..Çok şukur evime hiç girmedi..Seven sever sevmeyen sevmez..Ben dini boyutundan degil de icen kisiyi baska birine cevirdiginden hoşlanmiyorum uyusturucu gibi uyusturuyor iste içen gülüyor egleniyor gevsiyor sacma sapan konusuyor...
Esinize tavrınızı haklı buldum ben ..
Bagımlılık yapan bir seyi neden destekleyelim ki ?

Konu sahibi icki konusunda hassas olduğunu belirtmiş eşinin saygı duyması gerekiyor çünkü evlenmeden önce konuşulmuş halledilmiş bu konu. Sonuçta bu kafayı güzel yapan şey sağlığa zararlı birşey ve kadın bunu istemiyor. Herkes kendi bakış acısıyla yaşam tarzıyla yorumluyor anlıyorum ama burda konu sahibinin yaşam tarzına bakarak da yorum yapmak gerekir. Siz seviyor olabilirsiniz size keyif veriyor mutlu ediyor belki ama herkesi mutlu edecek diye birşey yok. Konu sahibine de tavsiyem lütfen trip atmadan küsmeden güzellikle anlatın umarım halledersiniz sorununuzu.

Alkol almayı tercih etmeyen birine ne var sen de iç demek saygı duymak mi, sizin alkol almanıza karışan bir eşiniz olsaydı burda size "ne var sen de icmeyiver iyi bir şey değil" demek olur muydu? Demek ki siz alkol almayı seviyorsunuz ki alıyorsunuz ona göre yorum yapılır, konu sahibi de sevmiyor demek ki, gayet de normal bir şey. Herkesin kendi hayatı kendi görüşleri.

İnsanların hayatlarına saygı duymak her konuda geçerli bir şey, kimisi inançlarına sıkı sıkı bağlı yaşar, kimisi az buçuk bağlı yaşar, kimisi de inanmaz . Bunlara saygı duyulması lazım ve ona göre yorum yapılmalı.

Alkol almayı tercih etmeyen birine ne var sen de iç demek saygı duymak mi, sizin alkol almanıza karışan bir eşiniz olsaydı burda size "ne var sen de icmeyiver iyi bir şey değil" demek olur muydu? Demek ki siz alkol almayı seviyorsunuz ki alıyorsunuz ona göre yorum yapılır, konu sahibi de sevmiyor demek ki, gayet de normal bir şey. Herkesin kendi hayatı kendi görüşleri.

İnsanların hayatlarına saygı duymak her konuda geçerli bir şey, kimisi inançlarına sıkı sıkı bağlı yaşar, kimisi az buçuk bağlı yaşar, kimisi de inanmaz . Bunlara saygı duyulması lazım ve ona göre yorum yapılmalı. melnes

Bazilarini da anlamak guc. Siz iciyorsunuz, sizin icin sorun olmuyor diye konu sahibininde bu konuda rahat davranmasini isteyemezsiniz. Dini hassasiyeti olan bir insan icin bir yudum bile kabul edilemez. Aman ne olacak canim istemis icmis olayi degil yani bu. Olaya kendi pencerenizden degil konu sahibinin penceresinden bakmalisiniz. Bu konuda kocasi soz vermiş bu sekilde kadin razi olmus. Bende asla kabullenemezdim. Bosanma sebebim bile olabilirdi. Olay birisini degistirmek degil adam kendisini icmeyen birisi olarak tanitmis. Oyle olsa muhtemelen kadin bu adamla evlenmezdi. Zor bir durum evli degilim benim icin konusmasi kolay. İnşallah duzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…