• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek milleti bizim imtihanımızmı

Kendiniz taşınıp da olsa görücü usülü de olsa nişanlanmanın anlamı evlenmeden önce birbirini tanımak ve ortak evi kurma dönemidir.
Başka biri gelseydi karşınıza onunla da mı evlenecektiniz?
Ben kadere inanıyorum. Allah onu yazdı bana. Ayrıca hiç kimse dört dörtlük değil. Onu kusurları ile kabul ediyorum oda beni. Bir yola çıktık beraber ilk tümsekte onu bırakmam. Sevmeseydim de bırakmazdım

Ben kadere inanıyorum. Allah onu yazdı bana. Ayrıca hiç kimse dört dörtlük değil. Onu kusurları ile kabul ediyorum oda beni. Bir yola çıktık beraber ilk tümsekte onu bırakmam. Sevmeseydim de bırakmazdım
O zaman etrafınızda böyle erkeklerin olmasına kaderim deyip susacaksınız. Napalım :/

Açıkcası kurtuluş olsun diye evlilik yolunu seçtim. Şans işte eşimde öyle çıktı. Ama en azından eşim zorba değil.baştan kestim maaş kartımı vermem diye. Şöyle şöyle yaparız falan herşeye evet diyor bakalım
Bir üye arkadaş vardı evlendikten sonra eşiyle çok ciddi sıkıntılar yaşamışlardı.Kiz eşine "evlenmeden önce şunu kabul etmistin,bunu yaparım demiştin...hani vaatlerin? " diyor...eşinden aldigi yanıt ;"saf misin kızım sen?! Evlenene kadar tabi ki herşeye he diyecektim...aklını kullansaydin da inanmasaydin "oluyor. Nisanlinin dediğine değil yaptıklarına bak derim ...referansin bu olsun.Yanlis hatırlamıyorsam nisanlin "elime kız eli degmedi" pozunda gezip senin işyerinden çapkinligi ile tanınan bir kızla geçmişte nişanlılık yaşamisti.Sen tesadüfen ogrenmistin yoksa sana kendisi anlattığı için değil.

Bir üye arkadaş vardı evlendikten sonra eşiyle çok ciddi sıkıntılar yaşamışlardı.Kiz eşine "evlenmeden önce şunu kabul etmistin,bunu yaparım demiştin...hani vaatlerin? " diyor...eşinden aldigi yanıt ;"saf misin kızım sen?! Evlenene kadar tabi ki herşeye he diyecektim...aklını kullansaydin da inanmasaydin "oluyor. Nisanlinin dediğine değil yaptıklarına bak derim ...referansin bu olsun.Yanlis hatırlamıyorsam nisanlin "elime kız eli degmedi" pozunda gezip senin işyerinden çapkinligi ile tanınan bir kızla geçmişte nişanlılık yaşamisti.Sen tesadüfen ogrenmistin yoksa sana kendisi anlattığı için değil.
Ya o konudaki arkadaş bu muydu? Cok şaşırdım suan, hafızanıza da hayran kaldım :rapci:
Eğer o kişiysen neden ayrılmadın ki hala o adamdan? O konuya yorum yapmıştım, hatta o kızı kıskandırmak için sana yaklaşmış olup sonradan tanıyınca sana bir şeyler hissetmiş olabilir demiştim.

Niye bu erkekler her şekilde ömrümüzü çürütüyor. Hepsinden nefret ettim.
Arkadaşlarla öğlen yemek yedik.asgari ücretliyiz hepimiz. 3 kız arkadaşımız, faiz oranları düştü diye ev aldılar. İkisi yalnız yaşıyor,biri ailesiyle ama oda eve sadece belli bir miktar destek oluyor. yazları tatillerde en az 3 şehir gezer, kışın kayaklar da. Her kış 3 mont alır, pantolon marka alır, 240 lira öder... 100 bin biriktirmiş asgari ücretle. Üzerinde tamamlayıp ev aldı. Yalnız yaşayan arkadaşta 60 bin biriktirmiş. Allah daha da versin İnşaAllah. Ama insan üzülmüyor değil. Bende aynı işyerinde çalışıyorum ama bana kredi çıkmıyor. Niyeee, çünkü erkek kardeşime kredi kartımı verdim o aksattı ben ödedim o harcadı banka beni aradı, artık engel listesine eklemiştim bankayı öyle öyle notum düştü. Bankayı arayayım kartı iptal edeyim dedim, annem engel oldu ihtiyacı var çocukları var ekmek mi alamasın hiçmi vicdanın yok diye diye sömürdüler beni. Avans hesabıma kadar verdim, ödemediler ben kapattım. Öteki arkadaşta abisine kredi çekmiş,abisi ödemeyince icra gelmiş. Diğerini babası mahvetmiş. Ya arkadaş, babası abisi olmayan arkadaşlar almış yürümüş ev almış araba almış ama bizler halen daha çöp alamadık. Düğünüm olacak ev arıyoruz kiralar 1500 eski evler 1000. Bu saatten sonra evde alamayız. Nişanlımda asgari ücretli. Sanırım o da kardeşim gibi sorumsuz. O da erkek kardeşinin arkasını toplamış. Cebinde harçlığı kalmamıştı para verdim. İlk işi sigara almak oldu. İçme şunu çokmu lazım diyorum tiryaki değilim zamanla bırakırım diyor. Ya ben ped bile bim deki en ucuz olanından alıyorum. Yazık günah 15 lira hergün sigaraya verilirmi.
Son olarak bekar ve yaşı küçük arkadaşlar! Ailenize destek olun ama sınırınız olsun. Fedakar olmayın. Birikim yapın geleceğinizi kurun. Düğünüm olacak beni borca sokan erkek kardeşim çay bardağı bile almadı. Babam da eline geçeni oğluna harcadı o da destek olmuyor. Çok pişmanım siz yapmayın
aynı cins pislik erkek kardeş bende de var tıpatıp aynı tek fark ben devlet memuruyum ama yine de bu öküze para yetiştiremiyoruz annem ben ve kızkardeşim bu hayvanın kölesiyiz annemin yüzünden

Ya o konudaki arkadaş bu muydu? Cok şaşırdım suan, hafızanıza da hayran kaldım :rapci:
Eğer o kişiysen neden ayrılmadın ki hala o adamdan? O konuya yorum yapmıştım, hatta o kızı kıskandırmak için sana yaklaşmış olup sonradan tanıyınca sana bir şeyler hissetmiş olabilir demiştim.
Konu sahibi arkadaşı hatırlıyorum çünkü nisanlisini çok az tanımasına rağmen adama neredeyse hayran olduğunu görmüştüm konularında...sanki geçmişteki ilişkilerinden ,erkek arkadaşından o denli pişmanlık duyuyor..tiksiniyordu ki bu adamla olmak onun için adeta bir "arınma " gibiydi...ailevi sorunlarının ,özellikle ailedeki erkek figürlerinin sürekli konu sahibine sırtını dayamasi kizcagizi bu adama itiyor 😔

18 yaşımdan beri çalışıyorum. evlenene kadar 1 maaşımı bile ne kadar atabildim ne de gönlümce harcayabildim. kendime 2 bin liraya iphone 5s almıştım ilk çıktığında,sonra üç beş ay sonra bir fotoğraf makinesi aldım 1200 lira. bir de 3 kız arkadaş tur ile beraber tatile gittik bozca adaya 350 liraya. bu kadar. bunun dışında kendime hiçbir şey yapamadım. ne kazandıysam olduğu gibi babamın kredilerine ödedim. abim dolandırıldı40 bin lira ona ödedim. hatta yetmedi annem 50 yaşından sonra işe girdi hep beraber çalıştık ödedik. bir ara yine sıkıştık 20 bin lira kredi çektim borçları kapattım. 2 yıl önce evlendim. aldığım maaşla her ay kendime ufak tefek şeyler adım.eşimn durumu iyiydi,yatak odamı bile o aldı :) çektiğim krediyi hala ödüyorum,2 taksidi kaldı. 24 yaşındayım. 5 yıllık çalışma hayatım var (1 sene ara verdim ilk evlendiğim yıl) şu an birikmiş param sadecd 4 bin lira :) ama hiç pişman değilim. Allah annemi babamı başımdan eksik etmesin. bana maddi destek olamadılar belki ama manevi olarak olabilecek en iyi anneliği babalığı yaptılar. maddi şeyler her zaman hallolur ama sevgisiz saygısız bir ailede büyümek... işte bu hallolmaz. aileniz için fedakarlık yapmaktan çekinmeyin. kimse görmüyorsa Allah görüyor,içimizi Allah biliyor.

Konu sahibi arkadaşı hatırlıyorum çünkü nisanlisini çok az tanımasına rağmen adama neredeyse hayran olduğunu görmüştüm konularında...sanki geçmişteki ilişkilerinden ,erkek arkadaşından o denli pişmanlık duyuyor..tiksiniyordu ki bu adamla olmak onun için adeta bir "arınma " gibiydi...ailevi sorunlarının ,özellikle ailedeki erkek figürlerinin sürekli konu sahibine sırtını dayamasi kizcagizi bu adama itiyor 😔
Hafızanıza ve önsezilerinize bende hayran kaldım. Evet evliliği bir kaçış olarak gördüm. Nişanlımda hayatıma giren tüm adamlardan (babam, erkek kardeşim, eski iki sevgilim) daha iyi huylu. (Şimdilik. Köprüyü geçene kadar umarım) düğünden sonra kartını alıyorum haberin olsun dedim. Çünkü borçlardan cebinde para kalmıyor. Parayı ben yöneteceğim.mahcup oldukça ezildikçe karşımda üzülüyorum. Ama kıyamıyorum ona. Yorgunum hemde çok pes etmem İnşaAllah. Nişanlım sevilmeye layık adam

Son olarak bekar ve yaşı küçük arkadaşlar! Ailenize destek olun ama sınırınız olsun. Fedakar olmayın. Birikim yapın geleceğinizi kurun.

Konu dışı olacak ama altına katıksız imzamı atarım... Allah razı olsun, herkes bu aklı vermez... Benim de eşimin de ayrı ayrı bu fedakarlıklar konusunda uzuuunca ahmaklık anımız var :))) Aman çocuklar, önce kendiniz... O sizi çok sevdiğini sandığınız anneniz, babanız, kardeşlerinizi bir de para vermediğinizde yeniden tanıyınca küçük dilinizi yutuyorsunuz :D bildiğin canavara dönüşme potansiyelleri oluyor mesela... Dinime düşkün biriyim, ama Kuranda anlatılan ana bana kardeş hakkının bu günümüzdeki kan emiciler için söylenmediğine adım gibi eminim... Nerede o kutsiyet nerede o eski hassas insanlar... Herkes "bana ver"ci artık...

Döküldüm sizin mesajınız üzerine ama vallahi de billahi de önce kendinizi düşünün, sonra elinizden geliyorsa ailenizi... Yoksa dımdızlak kalırsınız ortada... Bir şey diyecek olsanız o zaman da "e yapmasaydın, akıllı olsaydın"a varan nasihat bile duyarsınız alimallah :D

Asgari ucretle nasil ev alinir ya hu tebrikler.parti kursinlar oy verelim valla diyom :KK69:

Back