• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek milleti bizim imtihanımızmı

Her erkek aynı değil ki hatta doğruyu söylemek gerekirse genelde kadınlar erkekler üzerinden geçiniyor. Kredi kartınızı iptal ettirmek şuan en mantıklı olan hareketlerden biridir. Siz ona bakmak zorunda değilsiniz. Annenizin tutumuda çok yanlış bence

Niye bu erkekler her şekilde ömrümüzü çürütüyor. Hepsinden nefret ettim.
Arkadaşlarla öğlen yemek yedik.asgari ücretliyiz hepimiz. 3 kız arkadaşımız, faiz oranları düştü diye ev aldılar. İkisi yalnız yaşıyor,biri ailesiyle ama oda eve sadece belli bir miktar destek oluyor. yazları tatillerde en az 3 şehir gezer, kışın kayaklar da. Her kış 3 mont alır, pantolon marka alır, 240 lira öder... 100 bin biriktirmiş asgari ücretle. Üzerinde tamamlayıp ev aldı. Yalnız yaşayan arkadaşta 60 bin biriktirmiş. Allah daha da versin İnşaAllah. Ama insan üzülmüyor değil. Bende aynı işyerinde çalışıyorum ama bana kredi çıkmıyor. Niyeee, çünkü erkek kardeşime kredi kartımı verdim o aksattı ben ödedim o harcadı banka beni aradı, artık engel listesine eklemiştim bankayı öyle öyle notum düştü. Bankayı arayayım kartı iptal edeyim dedim, annem engel oldu ihtiyacı var çocukları var ekmek mi alamasın hiçmi vicdanın yok diye diye sömürdüler beni. Avans hesabıma kadar verdim, ödemediler ben kapattım. Öteki arkadaşta abisine kredi çekmiş,abisi ödemeyince icra gelmiş. Diğerini babası mahvetmiş. Ya arkadaş, babası abisi olmayan arkadaşlar almış yürümüş ev almış araba almış ama bizler halen daha çöp alamadık. Düğünüm olacak ev arıyoruz kiralar 1500 eski evler 1000. Bu saatten sonra evde alamayız. Nişanlımda asgari ücretli. Sanırım o da kardeşim gibi sorumsuz. O da erkek kardeşinin arkasını toplamış. Cebinde harçlığı kalmamıştı para verdim. İlk işi sigara almak oldu. İçme şunu çokmu lazım diyorum tiryaki değilim zamanla bırakırım diyor. Ya ben ped bile bim deki en ucuz olanından alıyorum. Yazık günah 15 lira hergün sigaraya verilirmi.
Son olarak bekar ve yaşı küçük arkadaşlar! Ailenize destek olun ama sınırınız olsun. Fedakar olmayın. Birikim yapın geleceğinizi kurun. Düğünüm olacak beni borca sokan erkek kardeşim çay bardağı bile almadı. Babam da eline geçeni oğluna harcadı o da destek olmuyor. Çok pişmanım siz yapmayın

Nişanlımda asgari ücretli. Sanırım o da kardeşim gibi sorumsuz. O da erkek kardeşinin arkasını toplamış. Cebinde harçlığı kalmamıştı para verdim. İlk işi sigara almak oldu. İçme şunu çokmu lazım diyorum tiryaki değilim zamanla bırakırım diyor. Ya ben ped bile bim deki en ucuz olanından alıyorum. Yazık günah 15 lira hergün sigaraya verilirmi.

ben olsam erkek kardeşimi bu kadar elestirirken böyle bi adamla evlenmezdim. iki sene sonra da varimi yogumu verdim kocam kiymet vermiyo çok pismanim diye konu açma.

Nişanlandım çok zorlandım.anneme serzenişte bulunuyordum yetiremiyorum diye, bunu duyan kardeşim ozaman evlenmesin dedi
Destek oluruz demesini beklerdim. Bizim yörenin erkekleri geneli aynı. Sebebi. Erkekler şehzade bizler çilekeş Anadolu kadını.
Hangi yoreymis

asgari ücretle 100 bin biriktiren arkadaşınız ek iş fln yapıyordur belki...

aile evinde maasi hiç istenmediyse biriktirmistir. ben işe girdiğimde babam maasimi hiç sormamisti. her sabah aksam gördüğünde de paran var mi yoksa veriyim bak cekinme derdi. eve de kattirmazdi paramı

aile evinde maasi hiç istenmediyse biriktirmistir. ben işe girdiğimde babam maasimi hiç sormamisti. her sabah aksam gördüğünde de paran var mi yoksa veriyim bak cekinme derdi. eve de kattirmazdi paramı

iyide sırf birikim yapmamışki, tatiller 4 mevsim kıyafeti lüksmüş baksana...gelir belli gider belli harcımayan olmasa bile mümkün değil.

iyide sırf birikim yapmamışki, tatiller 4 mevsim kıyafeti lüksmüş baksana...gelir belli gider belli harcımayan olmasa bile mümkün değil.

ama konu sahibi birden fazla kişiden bahsetmis, o yüzden bilmiyorum aynı kişi mi bu lüks yaşayan.

bide altin hesabi dolar euro hesabinda falan biriktirdiyse parayı hiç bisey yapmadan katlamistir en az iki katına.

ama bence konu sahibi çok yanlış bi yolda. ben olsam param yetsin diye en ucuz pedi almam. kendi rahat ettigim pedi alirim. kalan parayi nakdi olarak veririm kardesime. hayatı kaciriyo para hesabiyla ama para bile kalmiyo eline maalesef

Her erkek aynı değil.
Siz sorumsuzuna denk gelmişsiniz.
Bende çalışıyorum babam hep destek olur bana, evet bir ara borca batmıştı ama hiç para yollamayı ya da borçlarını ödemeyi kesmemişti.
Mesela erkek arkadaşım, daha sevgiliyiz ama sürekli parasını bana emanet eder. Hesabıma havale yapar, elden verir falan. Hani böyle tutumlu insanlarda var.
Ha bende birikim yapamadım o ayrı. :D
Kardeşinize ne olursa olsun yardım etmemeniz gerekiyordu. Bir kere borcunu ödemediyse kartı iptal ettirip elinden alacaktınız. Banka kapattı takibe düştüm vs diyecektiniz. Bu sizin hatanız.
Ayrıca nişanlınız da bayağı sorumsuza benziyor. İnsan o harçlığı yol parası benzin parası falan yapar. Cebine koyup saklar. Hemen sigara almak da neyin nesi. Vallahi ben bu sigara içenleri de anlamıyorum. Asgari ücretli olup günde 15 20 TL vermek koymuyor mu ya? Benim elim titrer o parayı verirken. Ben mi çok cimriyim yoksa onlar mı çok bonkör bilemedim.

Kardeşinizi seçemezsiniz de nişanlınızın sorumsuz olduğunu düşünüyorsanız neden bile bile lades diyorsunuz ki?
Ayrıca bu devirde ev almak pek akıl karı değil bence. Birikim yapacağım diye her şeyin en ucuzuna da kaçmazdım.
Gördüğünüz üzere siz harcamazsanız başkası harcıyor sizin yerinize.
Seviyorum nişanlımı. Görücü usulü nişanlandık. Sen olmamışsın diyip nişan atma durumum yok

Her erkek aynı değil.
Siz sorumsuzuna denk gelmişsiniz.
Bende çalışıyorum babam hep destek olur bana, evet bir ara borca batmıştı ama hiç para yollamayı ya da borçlarını ödemeyi kesmemişti.
Mesela erkek arkadaşım, daha sevgiliyiz ama sürekli parasını bana emanet eder. Hesabıma havale yapar, elden verir falan. Hani böyle tutumlu insanlarda var.
Ha bende birikim yapamadım o ayrı. :KK70:
Kardeşinize ne olursa olsun yardım etmemeniz gerekiyordu. Bir kere borcunu ödemediyse kartı iptal ettirip elinden alacaktınız. Banka kapattı takibe düştüm vs diyecektiniz. Bu sizin hatanız.
Ayrıca nişanlınız da bayağı sorumsuza benziyor. İnsan o harçlığı yol parası benzin parası falan yapar. Cebine koyup saklar. Hemen sigara almak da neyin nesi. Vallahi ben bu sigara içenleri de anlamıyorum. Asgari ücretli olup günde 15 20 TL vermek koymuyor mu ya? Benim elim titrer o parayı verirken. Ben mi çok cimriyim yoksa onlar mı çok bonkör bilemedim.
Sigara içenlere bende gıcığım. Bir ara arkadaşla keyif yapalım dedik. Bir hafta hergün bir paket içtik. Boğazımız tahriş olmuştu. Ama tiryaki olmadık. Bir arkadaşım hamile tüp bebekle kaldı. Günde bir paket içiyor. Ne var şunda bilmiyorum

Sigara içenlere bende gıcığım. Bir ara arkadaşla keyif yapalım dedik. Bir hafta hergün bir paket içtik. Boğazımız tahriş olmuştu. Ama tiryaki olmadık. Bir arkadaşım hamile tüp bebekle kaldı. Günde bir paket içiyor. Ne var şunda bilmiyorum
Her kelimesine katılıyorum.
Ben hiç almadım ağzıma. Vücuduma zarar vericek hiçbirşey içmem. Kaldı ki 20 sigaranın nereden baksanız 18 dalı vergiye gidiyor. İçim acır yahu o parayı verirken.
Ben sigara içilen bir ortamda zoraki durdum diye 1 aydır boğaz iltihabı çekiyorum. İçmiyorsan bir şekilde nişanlına bıraktır. Gelir azsa sigara tüketimi çok etkiler bütçenizi.

Nişanlımda asgari ücretli. Sanırım o da kardeşim gibi sorumsuz. O da erkek kardeşinin arkasını toplamış. Cebinde harçlığı kalmamıştı para verdim. İlk işi sigara almak oldu. İçme şunu çokmu lazım diyorum tiryaki değilim zamanla bırakırım diyor. Ya ben ped bile bim deki en ucuz olanından alıyorum. Yazık günah 15 lira hergün sigaraya verilirmi.

ben olsam erkek kardeşimi bu kadar elestirirken böyle bi adamla evlenmezdim. iki sene sonra da varimi yogumu verdim kocam kiymet vermiyo çok pismanim diye konu açma.
Açıkcası kurtuluş olsun diye evlilik yolunu seçtim. Şans işte eşimde öyle çıktı. Ama en azından eşim zorba değil.baştan kestim maaş kartımı vermem diye. Şöyle şöyle yaparız falan herşeye evet diyor bakalım

Her kelimesine katılıyorum.
Ben hiç almadım ağzıma. Vücuduma zarar vericek hiçbirşey içmem. Kaldı ki 20 sigaranın nereden baksanız 18 dalı vergiye gidiyor. İçim acır yahu o parayı verirken.
Ben sigara içilen bir ortamda zoraki durdum diye 1 aydır boğaz iltihabı çekiyorum. İçmiyorsan bir şekilde nişanlına bıraktır. Gelir azsa sigara tüketimi çok etkiler bütçenizi.
Konuştum zaten. Aşırı bağımlı değil. Düğünden sonra bırakırım diyor

Açıkcası kurtuluş olsun diye evlilik yolunu seçtim. Şans işte eşimde öyle çıktı. Ama en azından eşim zorba değil.baştan kestim maaş kartımı vermem diye. Şöyle şöyle yaparız falan herşeye evet diyor bakalım

fark etmez. kafanızı degistirmediginiz sürece çok cekersiniz. burda bı üye vardi baya önce bi konu açmıştı.

o kadar fedakarlık yapmış dişinden tırnağından artirmis ev köy sahibi etmis kocasini...
ama kocası kadini begenmiyodu. giyinisini tutumlulugunu bakımsızlıgini vs...

siz kendinize değer vermezseniz kimse size değer vermez. maas kartını verip vermemek size kalmis ama is onla bitmez.

ben sizin yerinizde olsam aylik 250 300 lira market kartı alir veririm a 101 den bimden tercih size kalmış. ötesine de karismam.

balayi parasi ayarlarim. zaten gidilecekse gününü uzatirim. dolabimi yenilerim ya da baştan ayağa tam genç işi ve kaliteli. gibi seçenekler çoğalır.

kimseye eyvallah etmeyin ama kendinizden de asla feragat etmeyin

Kartı iptal et .Nişanlından ayrıl evlenmeden başlamış seni yolmaya .
Artık beş kuruş vermeden para biriktir .Sonrada ayrıl o evden .

fark etmez. kafanızı degistirmediginiz sürece çok cekersiniz. burda bı üye vardi baya önce bi konu açmıştı.

o kadar fedakarlık yapmış dişinden tırnağından artirmis ev köy sahibi etmis kocasini...
ama kocası kadini begenmiyodu. giyinisini tutumlulugunu bakımsızlıgini vs...

siz kendinize değer vermezseniz kimse size değer vermez. maas kartını verip vermemek size kalmis ama is onla bitmez.

ben sizin yerinizde olsam aylik 250 300 lira market kartı alir veririm a 101 den bimden tercih size kalmış. ötesine de karismam.

balayi parasi ayarlarim. zaten gidilecekse gününü uzatirim. dolabimi yenilerim ya da baştan ayağa tam genç işi ve kaliteli. gibi seçenekler çoğalır.

kimseye eyvallah etmeyin ama kendinizden de asla feragat etmeyin
Şu tükenmişlik sendromu neyse onu yaşıyorum :) ilk yıllarımızda borç harç ödemekle geçecek sonra bakalım rüzgar bizi nereye sürükleyecek

Şu tükenmişlik sendromu neyse onu yaşıyorum :) ilk yıllarımızda borç harç ödemekle geçecek sonra bakalım rüzgar bizi nereye sürükleyecek

ilk yıllarında biz de öyleydik canım :) şimdi evimiz var çok şükür kredisini ödüyoruz.

ama asla kendinden taviz verme. belli bi standardin altına düşme başkası için. kıymetli olmuyosun öyle olunca. sonra arkasını topladıkların biz sömürdük cektirdik demiyo da seni begenmiyo elestiriyo

Seviyorum nişanlımı. Görücü usulü nişanlandık. Sen olmamışsın diyip nişan atma durumum yok
Kendiniz taşınıp da olsa görücü usülü de olsa nişanlanmanın anlamı evlenmeden önce birbirini tanımak ve ortak evi kurma dönemidir.
Başka biri gelseydi karşınıza onunla da mı evlenecektiniz?

Back