• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek milleti bizim imtihanımızmı

gecenin_resmi

BU' DA GEÇER!!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
6.068
12.337
248
Niye bu erkekler her şekilde ömrümüzü çürütüyor. Hepsinden nefret ettim.
Arkadaşlarla öğlen yemek yedik.asgari ücretliyiz hepimiz. 3 kız arkadaşımız, faiz oranları düştü diye ev aldılar. İkisi yalnız yaşıyor,biri ailesiyle ama oda eve sadece belli bir miktar destek oluyor. yazları tatillerde en az 3 şehir gezer, kışın kayaklar da. Her kış 3 mont alır, pantolon marka alır, 240 lira öder... 100 bin biriktirmiş asgari ücretle. Üzerinde tamamlayıp ev aldı. Yalnız yaşayan arkadaşta 60 bin biriktirmiş. Allah daha da versin İnşaAllah. Ama insan üzülmüyor değil. Bende aynı işyerinde çalışıyorum ama bana kredi çıkmıyor. Niyeee, çünkü erkek kardeşime kredi kartımı verdim o aksattı ben ödedim o harcadı banka beni aradı, artık engel listesine eklemiştim bankayı öyle öyle notum düştü. Bankayı arayayım kartı iptal edeyim dedim, annem engel oldu ihtiyacı var çocukları var ekmek mi alamasın hiçmi vicdanın yok diye diye sömürdüler beni. Avans hesabıma kadar verdim, ödemediler ben kapattım. Öteki arkadaşta abisine kredi çekmiş,abisi ödemeyince icra gelmiş. Diğerini babası mahvetmiş. Ya arkadaş, babası abisi olmayan arkadaşlar almış yürümüş ev almış araba almış ama bizler halen daha çöp alamadık. Düğünüm olacak ev arıyoruz kiralar 1500 eski evler 1000. Bu saatten sonra evde alamayız. Nişanlımda asgari ücretli. Sanırım o da kardeşim gibi sorumsuz. O da erkek kardeşinin arkasını toplamış. Cebinde harçlığı kalmamıştı para verdim. İlk işi sigara almak oldu. İçme şunu çokmu lazım diyorum tiryaki değilim zamanla bırakırım diyor. Ya ben ped bile bim deki en ucuz olanından alıyorum. Yazık günah 15 lira hergün sigaraya verilirmi.
Son olarak bekar ve yaşı küçük arkadaşlar! Ailenize destek olun ama sınırınız olsun. Fedakar olmayın. Birikim yapın geleceğinizi kurun. Düğünüm olacak beni borca sokan erkek kardeşim çay bardağı bile almadı. Babam da eline geçeni oğluna harcadı o da destek olmuyor. Çok pişmanım siz yapmayın

Son düzenleme:
Niye bu erkekler her şekilde ömrümüzü çürütüyor. Hepsinden nefret ettim.
Arkadaşlarla öğlen yemek yedik.asgari ücretliyiz hepimiz. 3 kız arkadaşımız, faiz oranları düştü diye ev aldılar. İkisi yalnız yaşıyor,biri ailesiyle ama oda eve sadece belli bir miktar destek oluyor. Ama yazları tatillerde en az 3 şehir gezer, kışın kayaklar da. Her kış 3 mont alır, pantolon marka alır, 240 lira öder... ama 100 bin biriktirmiş asgari ücretle. Üzerinde tamamlayıp ev aldı. Yalnız yaşayan arkadaşta 60 bin biriktirmiş. Allah daha da versin İnşaAllah. Ama insan üzülmüyor değil. Bende aynı işyerinde çalışıyorum ama bana kredi çıkmıyor. Niyeee, çünkü erkek kardeşime kredi kartımı verdim o aksattı ben ödedim o harcadı banka beni aradı, artık engel listesine eklemiştim bankayı öyle öyle notum düştü. Bankayı arayayım kartı iptal edeyim dedim, annem engel oldu ihtiyacı var çocukları var ekmek mi alamasın hiçmi vicdanın yok diye diye sömürdüler beni. Avans hesabıma kadar verdim, ödemediler ben kapattım. Öteki arkadaşta abisine kredi çekmiş,abisi ödemeyince icra gelmiş. Diğerini babası mahvetmiş. Ya arkadaş, babası abisi olmayan arkadaşlar almış yürümüş ev almış araba almış ama bizler halen daha çöp alamadık. Düğünüm olacak ev arıyoruz kiralar 1500 eski evler 1000. Bu saatten sonra evde alamayız. Nişanlımda asgari ücretli. Sanırım oda kardeşim gibi sorumsuz. Oda erkek kardeşinin arkasını toplamış. Cebinde harçlığı kalmamıştı para verdim. İlk işi sigara almak oldu. İçme şunu çokmu lazım diyorum tiryaki değilim zamanla bırakırım diyor. Ya ben ped bile bim deki en ucuz olanından alıyorum. Yazık günah 15 lira hergün sigaraya verilirmi.
Son olarak bekar ve yaşı küçük arkadaşlar! Ailenize destek olun ama sınırınız olsun. Fedakar olmayın. Birikim yapın geleceğinizi kurun. Düğünüm olacak beni borca sokan erkek kardeşim çay bardağı bile almadı. Babam da eline geçeni oğluna harcadı oda destek olmuyor. Çok pişmanım siz yapmayın
Ailenize sınır çizin sadece bunu diyebilirim.Paranız olmayınca etrafınızda dolaşanlar toz olup uçar.

Her erkek ayni degil.
Benim de abim var, hep destek bana. Hatta baska ulkede yaşamasina ragmen gecen bana harcamaya para gondermisti.
Babam desen hep yardim eder. Bizler icin cabalar
Eşim de cok iyidir, cok sukur memnunum.
Sizin adiniza da uzuldum.
Evlendikten sonra insALLAH para biriktirir ev alirsiniz.
Ha bi de calisin bundan sonra kardesinize yardim etmeyin yoksa bir omur yakanizdan dusmez.
Evli bir dayim vardi, annemi uzun yillar somurdu.
Surekli para isterdi annemden.
Babam ne zaman araba almak istese ya dayim, ya da teyzem annemi arayip para isterdi.
Babam uzun yillar arabasiz kaldi onlar yuzunden.
Annem ne zaman yardimi kesti o zaman da dayim anneme dusman kesildi.

Ailenize bir dur demeniz lazım.
Evlenip çoluk çocuğa karışmayi bilen abiniz,bir zahmet çalışsın baksın ailesine.
Annenizde ayrı tuhaf. Size mi güvenmiş evlenirken ya.
Siz evlenince kim bakacak abinize,çocuklarına?
Bilemedim,hastalik olur,çalışamaz halde olur yardım edilir eyvallah ama bunun dışındaki durumlarda bu kadar fazla yardım yapılırsa, rahatlık oluyor. Ne de olsa ödenir diye ipin ucu kaçıyor

Her erkek ayni degil.
Benim de abim var, hep destek bana. Hatta baska ulkede yaşamasina ragmen gecen bana harcamaya para gondermisti.
Babam desen hep yardim eder. Bizler icin cabalar
Eşim de cok iyidir, cok sukur memnunum.
Sizin adiniza da uzuldum.
Evlendikten sonra insALLAH para biriktirir ev alirsiniz.
Ha bi de calisin bundan sonra kardesinize yardim etmeyin yoksa bir omur yakanizdan dusmez.
Evli bir dayim vardi, annemi uzun yillar somurdu.
Surekli para isterdi annemden.
Babam ne zaman araba almak istese ya dayim, ya da teyzem annemi arayip para isterdi.
Babam uzun yillar arabasiz kaldi onlar yuzunden.
Annem ne zaman yardimi kesti o zaman da dayim anneme dusman kesildi.
Nişanlandım çok zorlandım.anneme serzenişte bulunuyordum yetiremiyorum diye, bunu duyan kardeşim ozaman evlenmesin dedi
Destek oluruz demesini beklerdim. Bizim yörenin erkekleri geneli aynı. Sebebi. Erkekler şehzade bizler çilekeş Anadolu kadını.

Nişanlandım çok zorlandım.anneme serzenişte bulunuyordum yetiremiyorum diye, bunu duyan kardeşim ozaman evlenmesin dedi
Destek oluruz demesini beklerdim. Bizim yörenin erkekleri geneli aynı. Sebebi. Erkekler şehzade bizler çilekeş Anadolu kadını.
Sizin yöre neresi?
Evlenmesin ne demek ya. Ne kadar ayip. Cok sinirlendim. Kredi kartinizi kapattirin. Yardiminizi uzerinden cekin

Sizin uzerinize olan kart kardesinizde o kullaniyor ve hep siz mi oduyorsunuz? Dogru mu anladim. Siz odeyin veya odemeyin onemi yok. O karti ya geri alin ya da iptal edin. Kart istiyorsa kendi adina kart cikartsin uygun limitli. Bazen bir seylere hayir demek gerekiyor. Sizin de onunuzde kuracaginiz bir gelecek ve evlilik var.

Genelleme yapmak yanlış olsa da çoğu erkek arkasını toplayan birileri varsa maalesef bahsettiğiniz gibi. Bu bazen abi, kardeş, bazen eş, bazen de baba oluyor. Bence kartınızı iptal ettirin ve evlenseniz bile her ay kendiniz için kenara duruma göre biraz para koyun yada gram altın. Biz kendimizi düşünmezsek kimse bizi düşünmez.

Ailenize bir dur demeniz lazım.
Evlenip çoluk çocuğa karışmayi bilen abiniz,bir zahmet çalışsın baksın ailesine.
Annenizde ayrı tuhaf. Size mi güvenmiş evlenirken ya.
Siz evlenince kim bakacak abinize,çocuklarına?
Bilemedim,hastalik olur,çalışamaz halde olur yardım edilir eyvallah ama bunun dışındaki durumlarda bu kadar fazla yardım yapılırsa, rahatlık oluyor. Ne de olsa ödenir diye ipin ucu kaçıyor
Zaten her sıkıştığında destek olduk diye rahata alıştı

Sizin yöre neresi?
Evlenmesin ne demek ya. Ne kadar ayip. Cok sinirlendim. Kredi kartinizi kapattirin. Yardiminizi uzerinden cekin
Doğu. Aslında ananeden gelen bir özellik. Erkek çocukları daha kıymetli daha değerli. Ama teyzelerimede anneme de diyince ayırt etmiyoruz derler. Ben nişanlıma Bi temizlik işi verdim yapsın diye annemde ablamda kızdı. Hiç erkek adama yaptırılırmı sen kendinimi şaşırdın dediler :) evlenelim tuvalette yıkayarak yatakta toplayacak sizin oğlunuz gibi elbebek gülbebek olmayacak dedim

Doğu. Aslında ananeden gelen bir özellik. Erkek çocukları daha kıymetli daha değerli. Ama teyzelerimede anneme de diyince ayırt etmiyoruz derler. Ben nişanlıma Bi temizlik işi verdim yapsın diye annemde ablamda kızdı. Hiç erkek adama yaptırılırmı sen kendinimi şaşırdın dediler :) evlenelim tuvalette yıkayarak yatakta toplayacak sizin oğlunuz gibi elbebek gülbebek olmayacak dedim
Benim eşim de evleri sildiyinde annem kizar bana. Neden evleri eşine sildiriyorsun diyor))) Akrabalar filan duydugunda sasiriyor, sasirilacak ne var onu anlamiyorum

Çocukları var diye kıyamıyorsun. Peş peşe iki tane yaptı. Bez alamaz mama alamaz meyve alamaz diye düşünüyor insan
Kartı verdiğiniz için ne de olsa yardım eden var neden çalışayım ki diye düşünüyor o da belli. Üreyen adam sonunu da düşünmeli. Yazık çocuklarına. Size de hak veriyorum yanlış anlamayın belki ben de aynısını yapardım bilmiyorum. Ama katı olmak gerek bazen. Yüz verdikçe astarını istiyorlar çünkü.

Kardeşinizi seçemezsiniz de nişanlınızın sorumsuz olduğunu düşünüyorsanız neden bile bile lades diyorsunuz ki?
Ayrıca bu devirde ev almak pek akıl karı değil bence. Birikim yapacağım diye her şeyin en ucuzuna da kaçmazdım.
Gördüğünüz üzere siz harcamazsanız başkası harcıyor sizin yerinize.

Back