Canım cevap vermezmiyim hiç. En sona bıraktım. Uzun olacağı için. Önce arkadaşlarınkini cevapladım. a.s.
Canım 1,5 günlük perhiz çok az. 40 milyon ml'deki sayı mı toplam sayı mı? Eğer ml'deki ise ; 1,5 günlük perhize göre bile çok iyi çıkmış. Morfolojinin perhiz günüyle alakası yok. Sayı ve hareketi etkiler sadece. Mesela 1,5 gün perhizle verirsen sayı daha az çıkar ama daha hareketli olurlar. 4 günlük perhizle verirsen sayı çok çıkar ama hareketleri düşer , yavaşlarlar. En iyi perhiz günü 3 gündür. 3 günlük perhiz bizler için de ideal. Çünkü genelde ya 2 günde bir ya da 3 günde bir ilişkiye giriyoruz. Bence bir daha yaptırın. Zaten normali de 2-5 gün arası bu testlerin. 2 gün en alt sınır ; ki pek tavsiye edilmez. 5 gün de çok fazla ; ki bu da tavsiye edilmez. 3 günlük perhizle yaptırırsanız gerçek ve kayda değer sonucu öğrenirsiniz. bence endişelenme. 1,5 günlük perhize göre güzel çıkmış. :lepi:
canım nevrocumm saoll....evet ml...iyi dimi....3 günlük olunca daha fazla çıkar dimi...ama çokk üzüldüğüm konu morfoloji o niye düşük çıkmış acaba.o kadar çakşır otu suyu keçiboynuzu havuç suyu içirdim ama fayda etmemiş demek ki ...3 günlükte yaptırsak aynı çıkacak yanii...çok üzüldüm yaaa..o yüzden yumurtayı delip geçmiyo iştee...hamiş kalamıyorumm....bide ötekileri yazayımm sana...viskozite:normal volüm:3 ml..... total:%58 ....ileri hızlı hareketli:%14... ileri yavaş hareketli:%30....yerinde hareketli:%14..hareketsiz:%42 morfoloji:% 5 ...mikroskopi..200.000 ml herşey için saoll iyi ki varsınnn